Jump to content
Dogomania

AKCJA - ZIMOWA ZBIORKA DLA BURKA - POTRZEBNA KARMA! i TRANSPORT !!!

Recommended Posts

Posted

:loveu:Kochane Ciotki i Wujkowie :loveu:

Zapraszam Wszystkich goraco na Akcje Zbiorki dla przytulisk i schronisk!!!
Zbiorka przede wszystkim bedzie w mojej chalupie :)
ale takze na Saskiej Kepie i Bielanach.
Mozecie takze cos przeslac, przez PW podam adres :)

[FONT=Tahoma]:loveu:Pełna miska i ciepła buda:loveu:[/FONT]

[FONT=Tahoma]:loveu:Zimowa zbiórka dla schronisk:loveu:[/FONT]

[FONT=Tahoma]Nadchodzi sroga zima. Nie pozwólmy, żeby potrzebujące zwierzęta cierpiały z zimna i głodu. Pamiętając o Państwa ofiarności zeszłej zimy znów ogłaszamy zbiórkę darów, która pomoże przetrwać trudny czas zwierzętom w schroniskach. [/FONT]
[FONT=Tahoma]Zbieramy:[/FONT]

• [FONT=Tahoma]-karmę dla psów i kotów (sucha, puszki, ryż, makaron),[/FONT]
  • [FONT=Tahoma]-posłania, koce, kołdry i poduszki (nie z pierzem), materace (bez sprężyn), wykładziny (bez zszywek),[/FONT]
  • [FONT=Tahoma]-słoma, styropian, palety, papa, budy dla psów i kotów,[/FONT]
  • [FONT=Tahoma]-żwirek dla kotów.[/FONT]

[FONT=Tahoma]Chętnie zawieziemy im też na święta:
[/FONT]
[FONT=Tahoma]zabawki, smycze, obroże, smakołyki, miski, witaminy, środki profilaktyczne przeciwko pchłom i kleszczom, środki czystości.[/FONT]

[FONT=Tahoma]Nie zapominajmy również o naszych skrzydlatych sąsiadach. [/FONT]
[FONT=Tahoma]Zbieramy: nasiona zbóż i roślin oleistych, kasze oraz mieszanki dla ptaków oferowane przez sklepy zoologiczne.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Podajemy także numer konta Fundacji:[/FONT]

[FONT=Tahoma]Fundacja Noga w Łapę. Razem idziemy przez świat.[/FONT]

[FONT=Tahoma]ul. Hawajska 5/9, 02-776 Warszawa[/FONT]

[FONT=Tahoma]Alior Bank 87 2490 0005 0000 4500 5605 8992[/FONT]

[FONT=Tahoma]Zebrane pieniądze przeznaczymy na słomę i leczenie zwierząt.[/FONT]

[FONT=Tahoma]Listę schronisk i przytulisk czekających na pomoc oraz ich szczegółowe potrzeby znajdziecie Państwo na stronie internetowej: www.nogawlape.org [/FONT]

[FONT=Tahoma]Mały gest każdego z nas może uratować życie tych, którzy są skazani na naszą łaskę i niełaskę.[/FONT]

[FONT=Tahoma]DATA I MIEJSCE ZBIÓRKI: [/FONT]

[FONT=Tahoma]Punkt Ursynów (Stokłosy) 4 – 12 grudnia (godz. 10-21)[/FONT]

[FONT=Tahoma]Punkt Bielany (Przy Metrze Stare Bielany) 19 grudnia (godz. 10-20)[/FONT]

[FONT=Tahoma]Punkt Saska Kępa (przy Stacji Krwiodawstwa) 19 grudnia (godz. 10-20)[/FONT]

[FONT=Tahoma]KONTAKT: tel 516 318 935; [email protected]
P.S. Ten numer w dniach 29.11 - 12.12 bedzie w moim posiadaniu, wiec gadacie ze mna, jakby co :D
[/FONT]

Posted

Mam do Was ogromna prosbe, czy moglibyscie rzucic ktore wg Was przytuliska i schroniska sa najbardziej potrzebujace??? I co jest najabrdziej potrzebne??? Byloby fajnie wiedziec u zrodla :), w sumie mamy liste schronisk na stronie Fundacji, ale nie jest ona zamknieta i moze byc modyfikowana w kazdej chwili :)
:Dog_run:

Posted

O ciotki Kubulinowe przyszly :) Jak milo :) rescal nic zlego nie ma w wieeelkim walcu ;)
Jak bedziesz niosla, to sie mozesz zdrzemnac po drodze :) Nie jest sprzezynowy??? Bo trzeba go pociac :)
rescal wyslalam Ci maila, prosze poprzesylaj dalej po znajomych jak mozesz :)
Aha i wkleje linka do akcji z FB :)
Cioteczki to juz w ta sobote otwieram zbiorke, wiec zalezy mi strasznie, zeby ludziska wiedzieli :)
Waldek juz rozgrzal samochod i czeka na pomoc w transporcie, nie Waldek :):):)???

Posted

Może warto by zainteresować nauczycieli i szkoły, to zawsze daje niezły efekt. Znacie jakichś nauczycieli ??? Dobrze jest też pogadać z dozorcami na osiedlach - idą święta i ludzie będą wymieniać chodniki, dywany, wykładziny - może by odkładali to dla zwierząt:confused: Co o tym myślicie?

Posted

W szkolach sa czasem takie akcje, fakt, np. u syna teraz jest, ale pewnie malo zbiora :(. Jednak jak macie jakies zbiorki i np. trudno byloby przewiezc te dary, to jasne, podrzucajcie do mnie albo na Bielany lub Saska Kepe, tylko tam jest zbiora tylko 19tego.

Jesli ktos chce wyslac KARME KOCIA I PSIA itd, a nie chce mu sie jechac, lub jest spoza WAWY, to dam adres na PW :) Jak nawet trafi po 12tym do mnie, to przekaze jeszcze z tamta zbiorka z 19tego... i tak bedzie jeszcze transport :)

yyy, ja znam z Dogo jedna pania nauczycielke, ale z Karczewa, i jedna przedszkolanke :) - wlasnie :)!

Posted

Mam juz liste potrzebnych rzeczy dla schronisk!!!

Celestynow - garnki, wiadra, koce, sloma,
Jozefow - generalnie wszystko, czyli poslania, karmy, zabawki, odzywki,
Konstancin - puszki dla kociat JUNIORKI, kocie budki, styropian,
Zielonka - karma,
Klembow, sloma, karma, mleko (dla szczeniat i kociat),
Ostr. Maz. - koce, sucha karma, reczniki,
Radzymin - generalnie wszystko, poslania, budy, karmy, zabawki, smycze, obroze itd.
Mam jeszcze w glowie 3 osoby potrzebujace pomocy, dwie to kociary, wiec karmy, karmy, karmy, a jedna psiara, wiec tez wszystko sie przyda!!!
POMOZCIE CIOTKI! :loveu:

BARDZO POTRZEBNA JEST SLOMA!!!! Macie jaki pomysl? Gdzie kupowac? Moze ktos ma jakies namiary???

rescal, jak labek?? Szybka akcja :) i labek ma DT :)

Posted

obraczus87 napisał(a):
Sloma na ta chwile najbardziej potrzebna... ale gdzie ja kupić???????

może należałoby podzwonić po sołtysach ??? Oni powinni wiedzieć co na wsi w sprawie słomy piszczy.

Posted

Paulinko, poszperam (u siebie to już chyba mało co znajdę, bo niedawno była zbiórka prowadzona przez jakąs wolontariuszkę z józefowa, która mieszka w moim bloku, ale u ojca z pewnością jest stara, nieużywana kołdra i pewnie jeszcze coś w tym stylu). Adres i telefon do Ciebie mam, więc jak to przytaszczę na Ursynów to się jakoś z Toba umówię telefonicznie lub mailowo - ok ?
Pozdrawiam
Elzbieta

Posted

Atomowka napisał(a):
paulina zapisuje wątek, jestem pełna podziwu i coś oczywiście od siebie przekaże. Po nagabuje tez znajomych

Super :loveu: nagabywuj, bo potrzeby ogrooomne! A ludzi na razie malutko... Jutro moja skromna osoba wystapi w TV, coby zachecic przecietnego Kowalskiego do wyskoczenia z koldry, koca i karmy dla Burka :)