P78 Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 :loveu:Kochane Ciotki i Wujkowie :loveu: Zapraszam Wszystkich goraco na Akcje Zbiorki dla przytulisk i schronisk!!! Zbiorka przede wszystkim bedzie w mojej chalupie :) ale takze na Saskiej Kepie i Bielanach. Mozecie takze cos przeslac, przez PW podam adres :) [FONT=Tahoma]:loveu:Pełna miska i ciepła buda:loveu:[/FONT] [FONT=Tahoma]:loveu:Zimowa zbiórka dla schronisk:loveu:[/FONT] [FONT=Tahoma]Nadchodzi sroga zima. Nie pozwólmy, żeby potrzebujące zwierzęta cierpiały z zimna i głodu. Pamiętając o Państwa ofiarności zeszłej zimy znów ogłaszamy zbiórkę darów, która pomoże przetrwać trudny czas zwierzętom w schroniskach. [/FONT] [FONT=Tahoma]Zbieramy:[/FONT] [FONT=Tahoma]-karmę dla psów i kotów (sucha, puszki, ryż, makaron),[/FONT] [FONT=Tahoma]-posłania, koce, kołdry i poduszki (nie z pierzem), materace (bez sprężyn), wykładziny (bez zszywek),[/FONT] [FONT=Tahoma]-słoma, styropian, palety, papa, budy dla psów i kotów,[/FONT] [FONT=Tahoma]-żwirek dla kotów.[/FONT] [FONT=Tahoma]Chętnie zawieziemy im też na święta: [/FONT] [FONT=Tahoma]zabawki, smycze, obroże, smakołyki, miski, witaminy, środki profilaktyczne przeciwko pchłom i kleszczom, środki czystości.[/FONT] [FONT=Tahoma]Nie zapominajmy również o naszych skrzydlatych sąsiadach. [/FONT] [FONT=Tahoma]Zbieramy: nasiona zbóż i roślin oleistych, kasze oraz mieszanki dla ptaków oferowane przez sklepy zoologiczne.[/FONT] [FONT=Tahoma]Podajemy także numer konta Fundacji:[/FONT] [FONT=Tahoma]Fundacja Noga w Łapę. Razem idziemy przez świat.[/FONT] [FONT=Tahoma]ul. Hawajska 5/9, 02-776 Warszawa[/FONT] [FONT=Tahoma]Alior Bank 87 2490 0005 0000 4500 5605 8992[/FONT] [FONT=Tahoma]Zebrane pieniądze przeznaczymy na słomę i leczenie zwierząt.[/FONT] [FONT=Tahoma]Listę schronisk i przytulisk czekających na pomoc oraz ich szczegółowe potrzeby znajdziecie Państwo na stronie internetowej: www.nogawlape.org [/FONT] [FONT=Tahoma]Mały gest każdego z nas może uratować życie tych, którzy są skazani na naszą łaskę i niełaskę.[/FONT] [FONT=Tahoma]DATA I MIEJSCE ZBIÓRKI: [/FONT] [FONT=Tahoma]Punkt Ursynów (Stokłosy) 4 – 12 grudnia (godz. 10-21)[/FONT] [FONT=Tahoma]Punkt Bielany (Przy Metrze Stare Bielany) 19 grudnia (godz. 10-20)[/FONT] [FONT=Tahoma]Punkt Saska Kępa (przy Stacji Krwiodawstwa) 19 grudnia (godz. 10-20)[/FONT] [FONT=Tahoma]KONTAKT: tel 516 318 935; [email protected] P.S. Ten numer w dniach 29.11 - 12.12 bedzie w moim posiadaniu, wiec gadacie ze mna, jakby co :D [/FONT] Quote
P78 Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 Mam do Was ogromna prosbe, czy moglibyscie rzucic ktore wg Was przytuliska i schroniska sa najbardziej potrzebujace??? I co jest najabrdziej potrzebne??? Byloby fajnie wiedziec u zrodla :), w sumie mamy liste schronisk na stronie Fundacji, ale nie jest ona zamknieta i moze byc modyfikowana w kazdej chwili :) :Dog_run: Quote
P78 Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 http://www.ratujzwierzeta.pl/?p=3517 :D Dzieki mru ;) Quote
rescal Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 super akcja! wielki materac czeka, tylko jak to cholerstwo przewiezc? mozna go zwinąć, ale nadal bedzie wileki tylko w ksztalcie walca;) Quote
P78 Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 O ciotki Kubulinowe przyszly :) Jak milo :) rescal nic zlego nie ma w wieeelkim walcu ;) Jak bedziesz niosla, to sie mozesz zdrzemnac po drodze :) Nie jest sprzezynowy??? Bo trzeba go pociac :) rescal wyslalam Ci maila, prosze poprzesylaj dalej po znajomych jak mozesz :) Aha i wkleje linka do akcji z FB :) Cioteczki to juz w ta sobote otwieram zbiorke, wiec zalezy mi strasznie, zeby ludziska wiedzieli :) Waldek juz rozgrzal samochod i czeka na pomoc w transporcie, nie Waldek :):):)??? Quote
rescal Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Wariatko;) jak drzemać na walcu?? nie jest sprezynowy, jest z takiej grubej gąby jak Waldek sie rozgrzał to moze by go ode mnie zabral?;) Quote
recuanzs Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Może warto by zainteresować nauczycieli i szkoły, to zawsze daje niezły efekt. Znacie jakichś nauczycieli ??? Dobrze jest też pogadać z dozorcami na osiedlach - idą święta i ludzie będą wymieniać chodniki, dywany, wykładziny - może by odkładali to dla zwierząt:confused: Co o tym myślicie? Quote
P78 Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 Waldi, wypowiedz sie w temacie duzego walca :D! Hehe :) Quote
P78 Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 W szkolach sa czasem takie akcje, fakt, np. u syna teraz jest, ale pewnie malo zbiora :(. Jednak jak macie jakies zbiorki i np. trudno byloby przewiezc te dary, to jasne, podrzucajcie do mnie albo na Bielany lub Saska Kepe, tylko tam jest zbiora tylko 19tego. Jesli ktos chce wyslac KARME KOCIA I PSIA itd, a nie chce mu sie jechac, lub jest spoza WAWY, to dam adres na PW :) Jak nawet trafi po 12tym do mnie, to przekaze jeszcze z tamta zbiorka z 19tego... i tak bedzie jeszcze transport :) yyy, ja znam z Dogo jedna pania nauczycielke, ale z Karczewa, i jedna przedszkolanke :) - wlasnie :)! Quote
rescal Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 do gory!! psiaki marzną w schronach, pomozmy im! Quote
P78 Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 Mam juz liste potrzebnych rzeczy dla schronisk!!! Celestynow - garnki, wiadra, koce, sloma, Jozefow - generalnie wszystko, czyli poslania, karmy, zabawki, odzywki, Konstancin - puszki dla kociat JUNIORKI, kocie budki, styropian, Zielonka - karma, Klembow, sloma, karma, mleko (dla szczeniat i kociat), Ostr. Maz. - koce, sucha karma, reczniki, Radzymin - generalnie wszystko, poslania, budy, karmy, zabawki, smycze, obroze itd. Mam jeszcze w glowie 3 osoby potrzebujace pomocy, dwie to kociary, wiec karmy, karmy, karmy, a jedna psiara, wiec tez wszystko sie przyda!!! POMOZCIE CIOTKI! :loveu: BARDZO POTRZEBNA JEST SLOMA!!!! Macie jaki pomysl? Gdzie kupowac? Moze ktos ma jakies namiary??? rescal, jak labek?? Szybka akcja :) i labek ma DT :) Quote
obraczus87 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Sloma na ta chwile najbardziej potrzebna... ale gdzie ja kupić??????? Quote
recuanzs Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 obraczus87 napisał(a):Sloma na ta chwile najbardziej potrzebna... ale gdzie ja kupić??????? może należałoby podzwonić po sołtysach ??? Oni powinni wiedzieć co na wsi w sprawie słomy piszczy. Quote
Abrakadabra Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Paulinka - jestem. Co do słomy, to dowiem się może od p.Małgosi ;) Quote
P78 Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 BTW :) naprawde nie wiem gdzie mozna kupic slome... Quote
Atomowka Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 paulina zapisuje wątek, jestem pełna podziwu i coś oczywiście od siebie przekaże. Po nagabuje tez znajomych Quote
Beta&Czata Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Paulinko, poszperam (u siebie to już chyba mało co znajdę, bo niedawno była zbiórka prowadzona przez jakąs wolontariuszkę z józefowa, która mieszka w moim bloku, ale u ojca z pewnością jest stara, nieużywana kołdra i pewnie jeszcze coś w tym stylu). Adres i telefon do Ciebie mam, więc jak to przytaszczę na Ursynów to się jakoś z Toba umówię telefonicznie lub mailowo - ok ? Pozdrawiam Elzbieta Quote
P78 Posted December 1, 2010 Author Posted December 1, 2010 Jasne :loveu: Ciesze sie, ze jestes z Nami :) Akcja trwa do 12tego, wiec spokojnie :) Aha jutro w Pasmie ma byc info :) Quote
P78 Posted December 1, 2010 Author Posted December 1, 2010 Atomowka napisał(a):paulina zapisuje wątek, jestem pełna podziwu i coś oczywiście od siebie przekaże. Po nagabuje tez znajomych Super :loveu: nagabywuj, bo potrzeby ogrooomne! A ludzi na razie malutko... Jutro moja skromna osoba wystapi w TV, coby zachecic przecietnego Kowalskiego do wyskoczenia z koldry, koca i karmy dla Burka :) Quote
recuanzs Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Rozesłałam mailowo po wszystkich znajomych, obiecali pomóc :) oraz wieści przesłać dalej !!! Quote
P78 Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 Sa pierwsze telefony i akcja w gazetach i generalnie mediach ruszyla, ale widze, ze na Dogo lipnie :( Quote
Recommended Posts