xxxx52 Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Borowka-tylko zmeczony pies jest dobrym psem.Ona sie nudzi.Ten piesek to mi wyglada na mieszanca belgijskiego owczarka ,a te maja temperament i potrzebuja zajecia. To jest mlodziez ,i jak kazda mlodziez musi sie wychasac.Pozwol jej jak nie moze w domu poszalec ,powinna to uczynic w domu.mam pomysl zeby sie zajela w domu to znaczy przynies sredni karton lub skrzynke ,wloz do niej wiele latek szmatek .Pod tymi szmatkami wloz kostke lub inny smakolyk .Pokaz to psince.Wiesz jakie bedzie miala zajecie .Na dworze zaloz jej lunke 20 m ,niech sobie pobiega na lace .Do czasu jak nie przyjdzie do ciebie na zawolanie zakladaj tak dluga linke. Quote
Borówka16 Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 xxxx52 napisał(a):Borowka-tylko zmeczony pies jest dobrym psem.Ona sie nudzi.Ten piesek to mi wyglada na mieszanca belgijskiego owczarka ,a te maja temperament i potrzebuja zajecia. To jest mlodziez ,i jak kazda mlodziez musi sie wychasac.Pozwol jej jak nie moze w domu poszalec ,powinna to uczynic w domu.mam pomysl zeby sie zajela w domu to znaczy przynies sredni karton lub skrzynke ,wloz do niej wiele latek szmatek .Pod tymi szmatkami wloz kostke lub inny smakolyk .Pokaz to psince.Wiesz jakie bedzie miala zajecie .Na dworze zaloz jej lunke 20 m ,niech sobie pobiega na lace .Do czasu jak nie przyjdzie do ciebie na zawolanie zakladaj tak dluga linke. Ooo..to ona duża będzie :eviltong: Belgijczyki są boskie ,ale fakt - bardzo ruchliwe ;) To w takim razie idę do Tesco po karton i będziemy próbować ;) Wieeelkie dzięki za porady :multi: Póki co łazimy na 5m automacie ,ale linka faktycznie extra pomysł :) Quote
xxxx52 Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Borowka-ze zdjecia tak wynika ze to mieszanka z belgijskim,ale nie wiadomo dokladnie w jakim jest wieku i ile cm ma ta slicznosc do grzbietu? Quote
Borówka16 Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 xxxx52 napisał(a):Borowka-ze zdjecia tak wynika ze to mieszanka z belgijskim,ale nie wiadomo dokladnie w jakim jest wieku i ile cm ma ta slicznosc do grzbietu? Ma około 5-6 miesięcy , tak wet mówił. A ile ma cm to nie wiem , zmierzę ją później ;) Quote
Borówka16 Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 Banerk Kajki zrobiony przez RudyiSrebrny kot z miau :loveu: Quote
Borówka16 Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 Kajka dziś zerwała automatyczną smycz :mad: Niby do 25kg była - ona tylu nie ma ,a ten skubaniec i tak dał radę :mad: No to ma za swoje - chodzi na ,krótkiej :roll: Nowa porcja zdjęć ze spacerku ;) Quote
Borówka16 Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 Wrzuciłam Kajcię na forum belgów ;) Quote
ciapuś Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Śliczna jest i widać że zadbana więc może ktoś jej szuka Quote
Borówka16 Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 ciapuś napisał(a):Śliczna jest i widać że zadbana więc może ktoś jej szuka Hej Ciapuś , fajnie ,że jesteś :) Tylko niestety mała jest już ogłoszona w necie ,w okolicy wiszą ogłoszenia...no ,ale może jest z innego osiedla. Quote
ciapuś Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Ja jestem z Widzewa wiec nie sądzę że taki kawał przewędrowała ale kto wie,więc może podeślij mi plakacik to porozwieszam w okolicznych lecznicach.Kto wie może to wędrowniczka i lubi jeździć autobusami [email protected] Quote
Borówka16 Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 ciapuś napisał(a):Ja jestem z Widzewa wiec nie sądzę że taki kawał przewędrowała ale kto wie,więc może podeślij mi plakacik to porozwieszam w okolicznych lecznicach.Kto wie może to wędrowniczka i lubi jeździć autobusami [email protected] Dziękuję bardzo , już wysyłam ;) Quote
xxxx52 Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 czy ona ma zalozona kolczatke? tak z bliska przypomina mnie pinczera sredniego Quote
Borówka16 Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 xxxx52 napisał(a):czy ona ma zalozona kolczatke? tak z bliska przypomina mnie pinczera sredniego Tak , miała ,ale tylko na chwilę ,bo od tej czerwonej się zapinka popsuła ,a jej się chciało wyjść to założyłam na szybko kolczatkę. Teraz zapinka już naprawiona i chodzi w czerwonej , zwykłej ;) Spoko ,wiem ,że kolczatki są złe ;) Quote
suche Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Śliczna mała! Ona mi baaardzo przypomina kelpika! Z zachowania też, bo kelpiki bardzo aktywne i całuśne są. A może to jakiś kelpik np z Czech- tam wystarczy tylko chip pies nie musi mieć tatuażu... Quote
Borówka16 Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 suche napisał(a):Śliczna mała! Ona mi baaardzo przypomina kelpika! Z zachowania też, bo kelpiki bardzo aktywne i całuśne są. A może to jakiś kelpik np z Czech- tam wystarczy tylko chip pies nie musi mieć tatuażu... O ! Nawet nie wiedziałam ,że jest taka rasa ;) No ,ale komuś opłacało by się przywozić psa z Czech i go wywalać ? :( Quote
ciapuś Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 ona jest chyba troszkę za mała na owczarka kelpie Quote
Borówka16 Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 ciapuś napisał(a):ona jest chyba troszkę za mała na owczarka kelpie Chyba tak ,ale w sumie to nie wiadomo ile ma...:roll: Wet mówi ,że ok.5-6 miesięcy ,ale przecież w 100% nigdy się tego nie sprawdzi ,więc z 4mies. też może mieć. Quote
ciapuś Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 To może trzeba poszukać strony hodowców tej rasy i zapytać czy komuś nie zginęła Quote
Sybel Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Tak sobie pomyslałam, moze wybierz się do Sowy i Asa i tam sprawdź chip - maja tam rózne czytniki i rózne bazy, więc może psiak ma chip np. z akcji miejskiego chipowania w Asie? Quote
Borówka16 Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 ciapuś napisał(a):To może trzeba poszukać strony hodowców tej rasy i zapytać czy komuś nie zginęła Wiesz co , mi się nie wydaje ,żeby ona rasowa jakaś była :( Kelpie nie mają chyba tak ogromniastych ucholów. Sybel napisał(a):Tak sobie pomyslałam, moze wybierz się do Sowy i Asa i tam sprawdź chip - maja tam rózne czytniki i rózne bazy, więc może psiak ma chip np. z akcji miejskiego chipowania w Asie? Ja byłam z nią w Agarze i Fannie , ale do Asa też muszę podskoczyć ,bo mam nawet niedaleko ;) Dzięki za pomysł :) Quote
nika28 Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Sybel napisał(a):Tak sobie pomyslałam, moze wybierz się do Sowy i Asa i tam sprawdź chip - maja tam rózne czytniki i rózne bazy, więc może psiak ma chip np. z akcji miejskiego chipowania w Asie? Wszystkich baz jest 8 i w żadnej jej nie ma :( To chyba nie ma znaczenia gdzie była chipowana, jeśli nie ma wprowadzonych danych właścicieli do bazy... Quote
Borówka16 Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 nika28 napisał(a):Wszystkich baz jest 8 i w żadnej jej nie ma :( To chyba nie ma znaczenia gdzie była chipowana, jeśli nie ma wprowadzonych danych właścicieli do bazy... Ale wiesz , zawsze lepiej przejść się i spróbować ;) Quote
Marycha35 Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Boróweczko a jak jej charakterek? Rozrabia nadal? Ile schudłaś;)???? Quote
Borówka16 Posted November 24, 2010 Author Posted November 24, 2010 Marycha35 napisał(a):Boróweczko a jak jej charakterek? Rozrabia nadal? Ile schudłaś;)???? Niestety nadal rozrabia ,a ile schudłam nie wiem , ale na pewno dużo :evil_lol: A dziś całą nockę Kaja wymiotowała i miała rozwolnienie :( Mojej wetki nie ma....mnie rozłożyło zapalenie oskrzeli :( Quote
Recommended Posts