Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Canaveral-staff napisał(a):
jak mnie ktos pyta czy moge przywiźć psa to odmawiam
no kurka wodna nie dosc że zaszczepiony za darmo to jeszcze z pełnym oprzyżąwaniem do domku pod drzwi postawić - won !

dokładnie!
my staramy się też zawsze zorganizowac adopcję tak, by to własciciel się fatygował. oczywiście zdarzało się że pies został dowieziony ale właścicel nie był w stanie dojechać, ale pomimo tego sie angazował. wkurza mnie gdy pierwsze pytanie jest czy dostanie psa pod nos. na smsy tez nigdy nie odpisuję.

• Replies 236
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Poza tym, przyszły właściciel powinien poznać psa osobiście, a nie na podstawie fotek decydować.
Często okazuje się, że człowiek - psiak się nie polubią, nie zaiskrzy, albo pies wizualnie czy w inny sposób na żywo nie spełni oczekiwań człowieka.

Ja zawsze staram się obserwować podejście adoptujących do psa, to najwięcej mówi o samych ludziach, nie ankieta, nie wizyta... Mowy ciała nie da się oszukać ;) Od razu widzę, kiedy ktoś tylko udaje, stara się pokazać z dobrej strony, a kiedy zapałał uczuciem do psa :)

Posted

a tak w ogóle to Fado jest świetnym psem - jutro lub w niedzielę ma przyjechac dziewczyna z Ostródy zobaczyc pieska i na rozmowę
zdecydowałam że Fado na razie nie pójdzie do pełnej adopcji ,najpierw muszą się ludzie sprawdzić jak sobie kogoś wybiorę to dostanie pieska na okres próbny co miesiąc będę psa odwiedzać jak mi coś nie przypasuje to go zabieram ,dl tego Fado zostanie wyadoptowany tylko w moich okolicach
na tych zasadach przetrzymam ludzi do czasu kastracji jak go wyciachają dostana umowę adpopcji stałej - co o tym myślicie ??

chwila spokoju - w koncu nauczyła sie spać w dzien na łóżku - wcześniej spał tylko tam gdzie ja siedziałam lub stałam ,teraz już coraz mniej boi sie że go zostawię więc nabiera zaufania i nie biega już za mna krok w krok
duzo by o nim opowiadac jest duzo mądrzejszy od mojej 6 miesięcznej staffinki -
a jak sie cieszy to całe ciałko w rogala zwija - śmiesznie to wygląda
bardzo ładnie bawi sie z psami ,przeciagają sobie zabaweczki szmatki ,żadnej agresji w nim nie ma

Posted

zdecydowałam że Fado na razie nie pójdzie do pełnej adopcji ,najpierw muszą się ludzie sprawdzić jak sobie kogoś wybiorę to dostanie pieska na okres próbny co miesiąc będę psa odwiedzać jak mi coś nie przypasuje to go zabieram ,dl tego Fado zostanie wyadoptowany tylko w moich okolicach
na tych zasadach przetrzymam ludzi do czasu kastracji jak go wyciachają dostana umowę adpopcji stałej - co o tym myślicie ??

świetny pomysł!
my raz wydałyśmy amstaffa na współwłasność na rok. właściciel był(jest) bardzo młody i dlatego miałyśmy watpliwości. chłopak sam się utrzymywal, miał mieszkanie swoje, ogólnie bardzo konkretny i zorganizowany, no ale miał tylko 20 lat! dlatego ania z poznania jest współwłaścicielką jego psa ;) na szczęście jest to jedna z naszych lepszych adopcji :)

zastanawiam sie czy za kazdym razem tak nie robić własnie.

Posted

małego gnojka

:evil_lol: i jak sie pieszczotliwie zrobiło:loveu::evil_lol:
ja tez uwazam ze to swietny pomysl, malemu sie super dt trafil;)

Posted

[quote name='chita']:evil_lol: i jak sie pieszczotliwie zrobiło:loveu::evil_lol:
ja tez uwazam ze to swietny pomysl, malemu sie super dt trafil;)

staram sie jak mogę ,dbam o swoje to dbam i o cudze - tak na prawdę to nie super dom - ale super pies mi się trafił - mam sentyment do pitów najlepiej mi się z pitami właśnie pracowało :)

kilka dosłownie przed chwilką zrobionych zdjęć

dwa schoniskowe TTB

Posted

Ja miała go jedno popołudnie i wiem, że ciężko by mi było go oddać, gdyby dłużej u mnie zabawił. Rzeczywiście ma potencjał, mądry i fajny pies. Szybko łapie co mu wolno a czego nie i na dodatek taki pieszczoch. Trzymam za niego mocno kciuki :)

Posted

Fado dostał nowe imię KOLT - był dzisiaj na kontroli u weta ,waży nieco ponad 11 kg. było czyszczenie uszu ,odrobaczanie przez wścieklizną ,ogólnie pani wetka powiedziała że chłopak jest zdrowy i ładnie wygląda
Fado & KOLT zamieszkał w centrum Bydgoszczy w domku jednorodzinnym z ogrodem , przygarnęło go małżeństwo młodych emerytów ,kochających zwierzęta ,KOLT ma już kolegę z podwórka obok tez pita ale 8 miesięcznego ,
jak na TTB przystało oczywiscie spimy na łóżeczku - co tydzień zazyczyłam sobie zdjęcia a po Nowym Roku pojadę do Niego na pierwszą wizytę

nie wiem czy były zebrane już jakies pieniążki na jedzonko dla Fado jeśli tak to proszę o przesłanie tej kwoty na konto Agnieszki która zapłaciła za podróż małego - uważam że przynajmniej część pieniązków dziewczynie sie należy ,niewiele jest osób którzy od tak z minuty na minutę mogą wywalić prawie 300 zł ,a ja wierze w to że Aga w razie co znowu poratuje jakiegoś biedaka

Posted

Super, że taki fajny domek się maluszkowi trafił :)

A co do zwrotu pieniędzy, to nic nie trzeba mi oddawać, ja piszę poważnie ;) Jeśli cokolwiek się uzbierało na koncie Fado, to te pieniądze się przydadzą innemu potrzebującemu psiakowi ;)

Posted

agnieszka32 napisał(a):
Super, że taki fajny domek się maluszkowi trafił :)

A co do zwrotu pieniędzy, to nic nie trzeba mi oddawać, ja piszę poważnie ;) Jeśli cokolwiek się uzbierało na koncie Fado, to te pieniądze się przydadzą innemu potrzebującemu psiakowi ;)

dobrze Agnieszko skoro tak mówisz to do Ciebie będzie nalezała decyzja komu je przekazać - OK ???

Posted

nie wiem czy były zebrane już jakies pieniążki na jedzonko dla Fado jeśli tak to proszę o przesłanie tej kwoty na konto Agnieszki która zapłaciła za podróż małego - uważam że przynajmniej część pieniązków dziewczynie sie należy ,niewiele jest osób którzy od tak z minuty na minutę mogą wywalić prawie 300 zł ,a ja wierze w to że Aga w razie co znowu poratuje jakiegoś biedaka

nie mam pojęcia czy były dla kogokolwiek wpłacane pieniądze na małego
ja swojego numeru konta nie podawałam
z zakończonego bazarku spłynie kwota 60 zł do podziału na 3 w tym na Fado ... więc u mnie będzie 20 zł które oczywiści przekażę dla psiaka wskazanego przez Agnieszkę

deklaracji na małego nie było żadnych z tego co wiem

Posted

bardzo proszę o informację (tutaj na wątku) dla którego psiaka mają zostać przeznaczone pieniądze z bazarku

Canaveral-staff może przelać te pieniądze na Twoje konto, przecież mały był u Ciebie kilka dni ?

1/3 zostanie przekazana dla Lady http://www.dogomania.pl/threads/144235-syn-Lady-oddany-z-ds-do-ds....pomóżmy-jego-matce..../page128
1/3 dla Centa http://www.dogomania.pl/threads/196826-Cent-zagłodzony-prawie-na-śmierć-pomóżcie

Posted

[quote name='fioneczka']bardzo proszę o informację (tutaj na wątku) dla którego psiaka mają zostać przeznaczone pieniądze z bazarku

Canaveral-staff może przelać te pieniądze na Twoje konto, przecież mały był u Ciebie kilka dni ?

1/3 zostanie przekazana dla Lady http://www.dogomania.pl/threads/144235-syn-Lady-oddany-z-ds-do-ds....pomóżmy-jego-matce..../page128
1/3 dla Centa http://www.dogomania.pl/threads/196826-Cent-zagłodzony-prawie-na-śmierć-pomóżcie

daj spokój te pare dni przy takiej ilosci psów jak u mnie to nawet nie odczułam że cos zjadł :) zapytaj Agę niech Ona zdecyduje na jakiego psiaka przeznaczyc te pieniążki