Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

23.11.2010
Fado już w DT :multi::multi:

Podróż malucha do DT opłaciła Agnieszka32
Agnieszko :Rose:

Transport wspomogła także Magda779 która dowiozła małego na własny koszt do Ostrowa Wlkp z którego zaczął podróż w swoje nowe życie
Magda :Rose:

ROZLICZENIE FADO:

wpływy
260 zł Agnieszka32 na transport

wydatki
260 zł transport

Maluch z Krotoszyna potrzebuje pomocy ... ma szansę na hotelik lub DT ale nie ma kasy :(

Magda779 napisał(a):
W krotoszyńskim schronisku mamy takie maleństwo. Na imię ma Fado i ma około 5 miesięcy. Oddany z powodu wyjazdu za granicę właściciela, ale mi się wydaje, że po prostu się nie sprzedał ...

Magda779 napisał(a):

• Replies 236
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mały przebywa w schronisku w Krotoszynie.

Była nim zainteresowana Pani z Bolesławca jednak jak na dorosłą kobietę była bardzo niezdecydowana czego własciwie chce i nic z tego nie wyszło.

Ze względu na wiek malucha, w schronisku trzymany jest w biurowcu ... tylko jak długo ???

sytuacja na chwilę obecną wygląda tak

Asior napisał(a):
tak jak mówiłam, możemy go wziąć do hotelu do krakowa

Canaveral-staff napisał(a):
w szczecinie juz dawno nie miszkam a i do Warszamy mam 170 km. ja mieszkam w warmińsko-mazurskim w okolicach Nowego Mista Lubawskiego

fioneczka napisał(a):
krotoszyn - kraków jakieś 330 km
krotoszyn - nowe miasto lubawskie 310 przez gniezno i toruń

czyli odległość prawie identyczna a więc i koszt transportu podobny

teraz pytanie za ile ten hotel i czy DT płatny (dla takiego malucha lepszy byłby DT, tak mi się wydaje, ale to tylko moje zdanie)

jesli pies ma podstawowe szczepienia to piesek może do mnie przyjechać i szukac domu za zwrotem kosztów karmienia ,ciezko mi teraz powiedziec ile na takiego brzdąca potrzeba 100 miesiecznie ?

a i mam nadzieję że miesiąc to u mnie miejsca nie zagrzeje :) jak tylko podpasie sie maluszka znajdzie szybko nowy dobry dom

nie nalegam decyzja należy do Was ,bo to jednak spory kawalek 300 w jedną 300 w drugą - bo przecież jakoś trzeba wrócić

fioneczka napisał(a):
a co będzie jeśli mały miałby mniej szczęścia i musiał posiedzieć dłużej ?

podróż autem licząc 10l/100km śr 4,5zł x jakieś 650 km czyli jakieś 300 na podróż trzeba
i na jedzonko 100 miesięcznie +/-

trzeba małemu watek założyć (na niebieskim już ma)

agnieszka32 napisał(a):
Za podróż małego zapłacę ;) A na jedzonko uzbieramy!

to posiedzi dłużej :) najwazniejsze aby maluch miał cieplutko ,towarzysko i pełną michę z witaminkami :)

Posted

rozmawiałam przed chwilą z Magda779 (dopiero jutro będzie mogła wpaść na dogo)

w Krotoszynie jest nowy hotelik
Magda dowie się jutro jakie są koszty i jakie warunki bo,
może nie trzeba go ciągnąć nigdzie ?
może mógłby chłopak do hoteliku pójść tam na miejscu (jednak koszta podróży są duże i nie ma raczej nikogo z Krotoszyna kto pojedzie, trzeba by transportu szukać a łatwo nie jest) ... maluszek jest więc może z adopcją będzie miał więcej szczęścia niż starsze psiaki

zaczekamy na powrót Magdy i informacje

jesli koszt hotelowania będzie duży to chyba trzeba by było szukać kogoś z Ostrowa Wielkopolskiego i prosić o pomoc w transporcie (ale to dodatkowe ok 70 km w dwie str)

Posted

dopiero tu trafilam i postanowilam sie odezwac bo maluch jest taki sliczniasty ze nie da sie przejsc bez slowa ;)

co do hoteliku to tak sobie mysle (to tylko takie moje myslenie nie chce w zadnym wypadku sie wtracac) zdaje mi sie ze skoro Canaveral moze wziasc malucha na tymczas to chyba lepsze dla niego niz hotel (nawet dobry hotel) :roll:

ciskam kciuki zeby maluszek szybko znalazl DS :loveu:

Posted

skoro macie na miejscu hotelik to pewnie że nie ma po co ciągać Go taki kawał do mnie ,przeznaczcie pieniążki na podróż na oplatę hotelu za miesiąc ,

z hotelem jeszcze nic nie wiadomo ... warunki, czy miejsce jest i koszt przede wszystkim
a jesli hotelik np 400 za m-c to strasznie drogo no i myślę że DT gdzie szczyl ma kontakt z człowiekiem i innym psiunem przez niemalże 24 na dobę to znacznie lepsze dla niego niż hotelik

dlatego wstrzymajmy się do jutra ... zaczekajmy na Magdę

czy tak, czy tak maluchowi potrzebne deklaracje ... choćby najmniejsze ... prosimy pięknie :Rose:

Posted

na niebieskim było info o Pani która chciałą adoptować Bruna, nie udało się więc podjęła decyzję że szczeniak ... wiele niedomówień po drodze i w końcu rezygnacja z adopcji bo za daleko trzeba było po niego jechać ... to tak w skrócie

dziś miała odezwać się Magda ... w sprawie DT i hotelu który jest w krotoszynie

ja uważam że mały powinien pojechać do DT (Agnieszka napisała że opłaci podróż) ...
potrzeba 100 minimum na utrzymanie go w DT
trzeba znaleźć kogoś kto zawiezie małego do DT (z krotoszyna nie ma raczej nikogo z tego co Magda mówiła) najbliżej Ostrów Wielkopolski

ja nie mogę podjąć decyzji sama ...

Posted

ja tez czekam na decyzję

ale kto ma podjąć decyzję, skoro to jest NICZYJ pies?
wydaje mi się, że decyzja należy właśnie do ciebie czy się decydujesz czy nie. czy szukasz transportu, deklaracji, pomocy bazarkowej czy nie.
pozostali mogą jedynie pomóc.

Posted

agaga21 napisał(a):
ale kto ma podjąć decyzję, skoro to jest NICZYJ pies?
wydaje mi się, że decyzja należy właśnie do ciebie czy się decydujesz czy nie. czy szukasz transportu, deklaracji, pomocy bazarkowej czy nie.
pozostali mogą jedynie pomóc.

Podpisuję się pod tym.

Posted

zaraz odezwie się Magda

możecie podpowiedzieć kto mógłby pomóc w transporcie małego do DT ?

i może nie mam racji ... ale dziewczyna proponuje DT i jeszcze wobec tego ma sama wszystko zorganizować ?

tak jak mówicie ON JEST NICZYJ ... więc może razem coś zdziałamy?

Paulina87 napisał(a):
A dokąd ma jechać mały?

nowe miasto lubawskie