Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czesio trafił do schr trzy miesiące temu,miał wtedy 6 tygodni. Do zacałowania. Wielka głowa i nózki 3 cm. Wiadomo było,ze bedzie zabawny,ale....to co wyrosło przeszło wszelkie oczekiwania.
Mozliwe,ze ta,która go zaadoptowała,najzwyczajniej w świecie wstydziła sie Czesia. Bo w bajki o nagłym wyjeździe dawno przestałam wierzyć.Poza tym-cóz to za usprawiedliwienie,dla tego,co zrobiła psu??? Zło wraca,miejmy nadzieję,ze w tym przypadku również.

A Czesiu,no cóż,ja uwazam,ze jest bajera nie pies.Czesiu jest owczarkiem i jako takiego nalezy go traktować,bez względu na wszystko.

Sliczna głowka owczarka. W głowie tez jest owczarek.

a dalej,no ... dalej jest tak,ze każdy kto zobaczy Czesia wpierw wybucha niepohamowanym chichotem.

Ma 4,5 do 5ciu miesięcy. CHarakter-jak dla mnie cudo,energia,odwaga,rozmach zyciowy.

Posted

ano właśnie...
piekna postawa,tylko...

nózki 3 cm maja moze z 20 cm,a wielkośc pieska odpowiada 4miesiecznemu owczarowi.

Charakter psa jest super. Ale-rodzina z małymi dziecmi zwróci tego psa-jest energiczny,podgryza,chetnie szarpie-to samo zrobi z ubrankiem małych dzieci. Nie bedzie niczyją niania,on sam potrzebuje duzo zajecia i mądrego prowadzenia.

Posted

Miałam coś w tym stylu przez blisko 18 lat. To była Gama - duży jamnik szorstkowłosy (sylwetka, umaszczenie, szorsta sierść, jamnicze - krzywe łapy), a do tego autentyczne owczarkowe uszyska (wielkość tych uszu też była owczarkowa i to tych wiekszych ON-ków). To była najcudowniejsza, najmadrzejsza suka jaką znałam. Gdyby nie fakt, że mam teraz dwie owczary, kota i TZ-ta, który warczy i gryzie, widząc mnie na dogo - nie zastanawiałabym się ani minuty. Jest boski.

Posted

tak w ogóle,to Czesiu jest przekonany o tym,że jest owczarkiem,więc ciiiiicho przy nim.
Myślałam,ze wykasowałam,ale nie,mam jego fotki z lata. Dla tych którzy pamietają hipopotamki-Czesio na bank jest po tej samej suce od bezdomnych.TYlko ona daje takie stwory.

Posted

Haha, widziałam przedstawiciela tej rasy kilka lat temu w Krakowie ;) Z daleka wyglądał, jakby biegał w głębokiej trawie. Mam nadzieję, że domek się znajdzie szybko :)

Posted

O cholerka, jaki cudny Czesio!!! Ja bym go wzięła bez zmrużenia oka - gdybym mogla oczywiście. Zawsze marzyłam o ONK-u, a on kurduplaty do tego, mój ideał. Zacałowałabym to paszczydło śliczne.

Znajdzie dom, jest fantastyczny!

Posted

Trafiony zatopiony... betbet też zatopiona... o dzizas! no przecież to jest po prostu... buahaha aleeee czaaaaaad tzn...csyyyyyyyyyyt

Czesiu jakiś Ty piekny, łowcarku nasz!

Posted

Betbet napisał(a):
Trafiony zatopiony... o dzizas! no przecież to jest po prostu... buahaha aleeee czaaaaaad tzn...csyyyyyyyyyyt

mniej wiecej to samo powiedział dzis jakis dziad,ucałował Czesia,twierdził,ze poprzedni był podobny (a to przeciez nieprawda!),posadził po swojej prawicy w samochodzi i odjechali....

• 2 weeks later...