Ulka18 Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Super, dobrze, ze znalazla dom. Ciekawe jak Mildunia zareaguje na swoich Panciow. Quote
Murka Posted January 31, 2011 Author Posted January 31, 2011 Milda już w domku :) Odwieźliśmy ją do Lublina, stamtąd odebrali ją jej Państwo. Bardzo mili i sympatyczni ludzie. Milda od razu do nich przylgnęła, przytuliła się i wycałowała. Poszła na smyczy i nawet się za nami nie obejrzała ;) Chyba wie, że teraz ma już swój DOM :) Dołączyłam do zestawu z Mildą wszystkie leki, rozpiskę, historię choroby. Mam nadzieję, że Państwo sobie poradzą z jej dolegliwościami. Na przestraszonych nie wyglądali. Pan nawet powiedział, że zastrzyki podskórne to sam może spokojnie robić. Tutaj Milda jeszcze u nas, po kąpieli, szaleje po ręcznikach, żeby się pozbyć wody z sierści ;) [IMG]http://img191.imageshack.us/img191/4700/mildaaa.jpg[/IMG] [IMG]http://img513.imageshack.us/img513/5912/mildaaa1.jpg[/IMG] Quote
Ra_dunia Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Super, że Milduni się udało. Niesamowity domek jej się trafił. Rzadko kto zdecydowałby się na adopcję chorego psiaka. Quote
Ulka18 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Bardzo dobra wiadomosc :klacz: Niech sie Milduni dobrze wiedzie w nowym domu :kciuki: Zasluzyla na najlepszy :fadein: Quote
Basia1968 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Cudowne wieści. Są cudowni ludzie. W niedzielę wyadoptowałyśmy z Moniką suczkę /miała jechać tylko sunia/ pojechał także maluszek do jednego domku - po prostu również cudowni ludzie. Ale są też po prostu bestie. Ja jeżdżąc po wiochach, dzwoniąc i rozmawiając z ludźmi w sprawie realizacji projektu "Psu buda na zimę" dowieaduję sie takich rzeczy, że osiwiałam, do czego zdolny jest człowiek. Baba na wsi zabijała psa przeciskając go przez szpary w stodole pomiędzy cegłami i tak pies zawisł z drugiej strony aż się powiesił. Wiem która to baba i ona ma teraz suczkę, a ja nie mam żadnych uprawnień do tego, aby ją ....nie wiem nawet co napisać. :-(:-( Ta baba była w TVN-ie swego czasu. Nadto też przykra sprawa z mojego miasta - organizowane są walki psów - amstafów:-(:-( - wiem gdzie sie spotykają. Szukam dowodów. Quote
Murka Posted February 2, 2011 Author Posted February 2, 2011 Dzwonili dziś Państwo Mildy. Ogólnie wszystko ok. Sunia od początku nie ma problemów z zachowaniem czystości w domu (jednak nawyk z boksu i spacerków się utrwalił), koopki są w miarę dobre. Dzisiaj po zastrzyku Milda zwymiotowała pianą i pan pytał czy u nas też tak było. Kiedyś w boksie Mildy były wymiociny z pianą, ale nie przejejęliśmy się tym specjalnie, bo czasami się zdarza u psów, zwłaszcza jak się najedzą trawy. Mam nadzieję, że to nie jakieś uczulenie na penicilinę (to dostaje Milda). Pan mówił, że z Mildy jest straszna grandziara ;) nauczyła sobei nawet drzwi otwierać. Ma przeokropny apetyt i mogłaby jeść non stop. Ale pan przyznał też, że jest bardzo pocieszna, starają się jej nauczyć podstawowych komend. Oczka przemywają na razie rumiankiem. Oczywiście mowy nie ma, aby do nas wróciła ;) Quote
Ulka18 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Wymiotami jednorazowymi bym sie nie przejmowala. Moja Kostaryka czasami tez tak robi, chociaz zdrowa jest. Dobrze, ze Panciowie Milduni radza sobie z rozrabiaka. Quote
Murka Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 Mam pytanie odnośnie miejsca po Mildzie. Czy będzie jakiś psiak z Mielca albo od Basi? Bo jeśli nie, to dostałam prośbę o przyjęcie pieska z Warszawy, który po 9 lutym nie ma się gdzie podziać: http://www.dogomania.pl/threads/200641-POMOCY-dla-Kuby-od-9-lutego-traci-DT-nie-ma-gdzie-i%C5%9B%C4%87.-Pilnie-potrzebny-DT-lub-hotel./page12 Obiecałam, że zapytam czy zgodzicie się na udostępnienie miejsca (oczywiście finanse są na głowie osób odpowiedzialnych za psiaka). Quote
Murka Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 [quote name='Murka']Mam pytanie odnośnie miejsca po Mildzie. Czy będzie jakiś psiak z Mielca albo od Basi? Bo jeśli nie, to dostałam prośbę o przyjęcie pieska z Warszawy, który po 9 lutym nie ma się gdzie podziać: http://www.dogomania.pl/threads/200641-POMOCY-dla-Kuby-od-9-lutego-traci-DT-nie-ma-gdzie-i%C5%9B%C4%87.-Pilnie-potrzebny-DT-lub-hotel./page12 Obiecałam, że zapytam czy zgodzicie się na udostępnienie miejsca (oczywiście finanse są na głowie osób odpowiedzialnych za psiaka). Przypominam, bo sprawa pilna. Quote
Ulka18 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Ja sie zgadzam, mamy teraz Balbinke i Rufiego na liscie wydatkow zdrowotnych. Quote
Basia1968 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 tzn. "akcję" pomocy dla psów z sobowa przejęło TSPZ. Umywam ręce. Miejsce jak najbardziej wolne. Quote
eloise Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 podobne do siebie! Fajnie, że Mildunia już u siebie! :) Quote
Recommended Posts