wiewiora1 Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 kiepsko idzie mi przyswajanie obcych jezykow ,,ale cosik tam odp na ich pytania,,,,,a wigor,,,,niech skacze ,,oby jak najwyzej ,,,!!!! Quote
brazowa1 Posted September 5, 2007 Author Posted September 5, 2007 Kiedys jedna z pan wolontariuszek,na zdziwione spojrzenia odwiedzajacych schronisko (wlasnie wracalam z rozbrykanym Wigorem ze spaceru) zaczela opowiadac: "tak,on sobie chodzi na spacer,potrafi siadac i warowac na komende,chodził do szkoły dla pieskow,ma tu swoich przyjacioł" .Odwrocilam sie i powiedzialam "Wigor? jest tu od szczeniaka,ma bardzo podłe zycie,na krociutki spacer wychodzi 3 razy w tygodniu,powienien codziennie,a jego "przyjaciele" chca go ugryzc za kazdym razem,gdy wraca.Tu nie ma przyjacioł,jest konkurencja" Mozna powiedziec,ze Wigorowi nie warto szukac domu,przeciez jego domem jest schronisko,wszyscy go lubimy,kochamy,no slowem-jedna wielka rodzina Wigora.I jest tu juz tyle lat. Za mocno lubie tego psa,zeby pozwolic mu do konca zycia byc w schronisku. Quote
Kasia25 Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 [quote name='brazowa1'] Za mocno lubie tego psa,zeby pozwolic mu do konca zycia byc w schronisku.[/quote] Bo Ty Wiolu po prostu potrafisz kochać, mądrze.............. Quote
olenka_f Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 [quote name='brazowa1'] Za mocno lubie tego psa,zeby pozwolic mu do konca zycia byc w schronisku.[/quote] święte słowa Quote
akucha Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Kto pokocha Wigora??? Kto podaruje mu dom? Quote
Yona Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Wiecie, chyba uznam Wigora za przypadek beznadziejny i zrobię mu jakieś specjalne ogłoszenia :p Czy on na pewno musi mieszkać w okolicy Trójmiasta?... Quote
brazowa1 Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 Yona,wiadomo,ze gdyby ten ktos byl mocno zdeterminowany i przeszedłby nasze sito,to Wigor nawet w Mozambiku moze mieszkac.Ale gdyby mial isc do "zwykłych ludzi",spoza Dogo,to musi isc blisko.Po prostu w razie nieudanej adopcji musi trafic z powrotem do nas.A gdyby zaginał-musze miec mozliwosc szukania go.Nie przezylabym,gdyby trafil do innego schroniska. Na szczescie Wigor zachipowany. Quote
Yona Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 [quote name='brazowa1']Yona,wiadomo,ze gdyby ten ktos byl mocno zdeterminowany i przeszedłby nasze sito,to Wigor nawet w Mozambiku moze mieszkac.Ale gdyby mial isc do "zwykłych ludzi",spoza Dogo,to musi isc blisko.Po prostu w razie nieudanej adopcji musi trafic z powrotem do nas.A gdyby zaginał-musze miec mozliwosc szukania go.Nie przezylabym,gdyby trafil do innego schroniska. Na szczescie Wigor zachipowany.[/quote] Wiem to wszystko, wiem... Ja tylko tak... Quote
Yona Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 A tak w razie czego, to jakiej wysokości płot musiałby mieć, żeby nie przeskoczyć? Quote
brazowa1 Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 Nie ma takiej wysokosci płotu. :shake: Po prostu przez pierwsze 2 miesiace on nie moglby biegac luzem po posesji. Zobacz,on z boksu moze wyfrunac w kazdej chwili,to zadna dla niego wysokosc,a po prostu tego nie robi. Z czasem nauczy sie,ze to jego teren i nie bedzie forsowal plotu,nawet,gdyby mogł. On do mieszkania moze isc.... Quote
brazowa1 Posted September 7, 2007 Author Posted September 7, 2007 Dzwonila pani,miła,sympatyczna,ale dwojka naprawde malutkich dzieci,nawet nie bedziemy probowac :shake: Quote
szuwar Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Czy to znaczy, że Wigor nie lubi dzieci? Quote
brazowa1 Posted September 7, 2007 Author Posted September 7, 2007 Wigor jest aktywnym psem,ktory do tego nigdy tak naprawde nie byl wychowywany w domu.Zdarza mu sie zapomniec w zabawie i mocniej scisnac reke-nigdy ugryzc.Ja wyspokajam jego zabawy,czy zrobi to dziecko? watpie.Wtedy Wigor zostanie oddany,jako agresywny pies. Wigor spedzil cale zycie w schronisku,ponad 8 lat.Socjalizowany tez byl w schronisku.Z zalozenia taki pies nie powinien byc polecany do rodzin z małymi dziecmi. Quote
szuwar Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Kurcze, jeszcze trochę, a go sobie wezmę... Quote
brazowa1 Posted September 7, 2007 Author Posted September 7, 2007 :cool3: tylko slowo nam powiedz,a zapoznam Cie z Wigorem Quote
szuwar Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Jakoś tak nabieram do niego coraz większego sentymentu. tylko u mnie też dzieciaki małe. Choć one nie wdają się w zabawy z psem. Dla nich to po prostu nie jest zabawne. Może tu tez tak by było? Jak dzieciaki sa naprawdę małe (tak do 5 lat) to wcale nie stanowią dla psa zagrożenia... Quote
brazowa1 Posted September 7, 2007 Author Posted September 7, 2007 Niezobowiazujaco mozecie wpaśc (nawet anonimowo :lol: ),swiezym oczkiem spojrzysz na Wigora i dodasz swoje spostrzezenia. Quote
szuwar Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 E, mój facet jest "nieprzemakalny". Nie chce się zgodzić na drugiego psiaka. Drążę temat już od czasów Szuwara, a ten nic. Taki jest strasznie racjonalny, że głowa boli. Ale będę go męczyć. A jak już go wreszcie wyciągnę na wycieczkę do schroniska to na pewno dopnę swego, bo tak naprawdę jest bardziej miękki ode mnie :) Quote
Kasia25 Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 [quote name='brazowa1'].Z pustymi rekami Was nie puscimy :cool1:[/quote] To prawda Ciocia Brazowa jest bardzo [COLOR=red]ch[/COLOR][COLOR=black]ojna, ja już od niej dostałam: chomika, gołębia i Muche:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: [/COLOR] A tak naprawde życze Wigorowi w końcu domu z całego serca!!! Quote
szuwar Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 To ja idę go przytulić i przekonywać, że w naszym łóżku jest za luźno :p Quote
brazowa1 Posted September 7, 2007 Author Posted September 7, 2007 Zyrandol na pewno macie pusty :p [SIZE=1]Kasia25 dostala jeszcze sloiczek....[/SIZE] Quote
szuwar Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 żyrandol to ja zbiłam rzucając suce piłeczkę. To nie jest dobry argument, bo sobie stary przypomni, że mu żarówka co wieczór po oczach świeci... Quote
Recommended Posts