akucha Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 Dziękujemy Celinko! Życiowy zakręt to tzw. "szfungi" Zu. Gania jak szalona, nikt nie wie, po co. Do utraty przytomności, na oślep, jak straceniec. Teraz będzie śmiechowo. O Toli i jej błyskotliwym opiekunie. Tytułem wstępu. Jak wiecie, brodzik został pozbawiony wody ze względu na żabie schizy Tolki. W ciagu ostatnich dni napadało do niego trochę wody i na dnie powstał brązowy szlam, błocko cuchnące nieco. Dzisiaj rano Tolka do niego wlazła i wróciła do domu... no jeden smród i brud, znowu miała zawiechę. Wykapałam świruskę, płukałam kilka razy bo capiło i capiło. Poprosiłam TZ-eta, żeby wybrał ten szlam, bo ona znowu tam wlezie. Nie chciało mu się pewnie, bo wpadł na "genialny" pomysł, że zabezpieczy brodzik, kładąc na nim drabinę. Tola absolutnie przez nią nie wlezie. Absolutnie!!!! O jojojojojojjjj... Wlazłaś, to teraz siedź cholero! - tako rzekła akucha, zero jakichkolwiek sentymentów Może tu? Quote
akucha Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 A jednak Obrażona... ...poszła sprawdzić, co na grillu skwierczy Quote
Celina12 Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 :roflt::roflt::roflt: No normalnie kocham JĄ!! Wiem,wiem...zaraz uslyszę,że przestalabym jakbym np,JĄ powąchała:diabloti: CZysta wylazła...no zyściutka jak łza-nadaje się do posiedzenia przy grilla Quote
akucha Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 Hahaha, czyściutka?! pańcio skruszony wycierał całe podwozie. Quote
Celina12 Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 :diabloti:....jak skruszony i wycierał-zostało MU wybaczone...:evil_lol: Quote
akucha Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 A czy ja narzekam na nudę? Ja mam przesyt atrakcji ciotka. Tola jednak rozbawia mnie do łez. Wyjątkowy egzemplarz. Bardzo uczuciowa, a jaka inteligentna ha ha ha. Tłusta jak tucznik. Quote
akucha Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 No nie, waga suki to tak wokół 12 kg oscyluje. Tolka ma 20! Tłusta jest, kocha jeść ponad wszystko. Bulwy sie nie slinią, więc ona na widok żarcia puszcza bąbelki ze śliny, wiszą jej "bańki mydlane", czasami kłęby szyszek. Ona jest trochę inna niż była, ale nadal śmieszna. Sama zmniejszyłam jej trochę dawki luminalu, bo ostatnio jakaś przymulona mocno była. Już od 4 dni daję o ćwiartkę mniej., ale ciiiii... Quote
akucha Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 Gabi, czy twoja Roma miała w młodości agresję lękową? Quote
akucha Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 brazowa1 napisał(a):ja nic nikomu nie powiem! A o co chodzi???? Quote
brazowa1 Posted August 21, 2010 Author Posted August 21, 2010 o ten luminal chodzi Akuszko,podziwiam smukła sylwetke Zu. Ona nadal mało łakoma? Pynia,jak to Pynia,ta refleksja na pyszczku. Czy juz ma wybaczone? Quote
Maupa4 Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 [quote name='akucha']No nie, waga suki to tak wokół 12 kg oscyluje. Tolka ma 20! Tłusta jest, kocha jeść ponad wszystko. Bulwy sie nie slinią, więc ona na widok żarcia puszcza bąbelki ze śliny, wiszą jej "bańki mydlane", czasami kłęby szyszek. Eeee ... to ja odpuszczam Killerowi ... ;) Quote
akucha Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 [quote name='brazowa1']o ten luminal chodzi Akuszko,podziwiam smukła sylwetke Zu. Ona nadal mało łakoma? Pynia,jak to Pynia,ta refleksja na pyszczku. Czy juz ma wybaczone? Źle robię? Serio pytam... Pół roku minęło bez żadnych ataków, to pomyślałam, ze spróbuję. Smukła sylwetka... to szkielet jest z łapami jak patyki. Ona w naturze wygląda tak, jak na ostatnim zdjeciu. Jak je, o ile je, to żebra ruszają się pod skórą tak, jakby miały za chwile ją przebić. Pynia ma już dawno wybaczone, no weź. [quote name='Maupa4']Eeee ... to ja odpuszczam Killerowi ... ;) No nie, nie odpuszczaj. Pynia ma luks przemianę materii. Ona jest łakomczuch, podjadaczka. Quote
gameta Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 Gabryjella napisał(a): to chyba bym do końca wyłysiała a już i tak kłaki lecą mi garściami. Skrzyp i szampon vichy dercos (czerwony) polecam. I bardziej szampon niż ten skrzyp :) Quote
Bila Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 Tolka inteligent pełną gębą:multi::multi::multi::multi::multi:. Nie dla niej zasieki, zapory, drabiny:razz:. Ale fajnie, że wieści Pyniowe bardziej optymistyczne:multi: Quote
Bila Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 A po wielkim wysiłku drabinowym - czas na kiełbaskę:lol::loveu: http://img834.imageshack.us/img834/3020/sierpie2010045.jpg Quote
akucha Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Gabi, podrzucę Ci taki jeden watek, może coś jednak poradzisz, masz wiedzę o psach i ich wychowaniu: http://www.dogomania.pl/threads/188762-Negra-M%C3%B3j-najwi%C4%99kszy-skarb?p=15242583#post15242583 I jeszcze na 3 stronie tego wątku są ważne opisy. Byliśmy dziś znowu u p. wet. Połowa listwy mlecznej musi być wycięta. Wciąż dostaje zastrzyki na naciek, przygotowujemy go do operacji. Za tydzień kontrola,potem badanie krwi a właściwie wątroby. Pynia dostała też preparat z wyciągiem z soku brzozy syberyjskiej z czymś tam jeszcze, w ramach alternatywnej metody wspierania kuracji. P. wet ma pozytywne doświadczenia z tym preparatem u suczek z podobnymi problemami. Pynia dostaje preparat do dzioba 3 x dziennie. Jedną łyżeczkę już dziś łyknęła i nawet się nie skrzywiła, a to ma zapach typowo ziołowy. Słodki mój Pyń. A teraz z innej beczki. Betbecik przysłała mi kolejny komiks, za który jej bardzo dziękuję! :loveu: http://dzieci.wp.pl//id,2583,katid,22,name,Kocia-sprawka,p,8,komiks.html Quote
brazowa1 Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 jaka Kaszubka??? Sopocianka. Panna z kurortu nadmorskiego. Nawdychana morskiego powietrza. Będzie dobrze,to twardy materiał.Musi być. Betbet,a Ty masz jakies plusy za ilość oddanych głosów? Bo jakby co,to wiesz,daj znać.Zorganizujemy się. Quote
gameta Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 brazowa1 napisał(a):jaka Kaszubka??? Sopocianka. Panna z kurortu nadmorskiego. Nawdychana morskiego powietrza. Będzie dobrze,to twardy materiał.Musi być. Oczywiście, że twardy materiał, bo ja bym postawiła na Zoppot, a wiadomo, niemiecka jakość jaka jest ;) Quote
brazowa1 Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 Naczytałam się o psach wywozonych z Polski na eksperymenty i mi niedobrze :( I przywiezli kojce do schronu,takie z których zadowolona jest Inspekcja wet-malutkie,ustawione frontowo do siebie,psy będą widziały tylko siebie naprzeciwko i będą ujadac :( Smutne. Wg mnie to takie kojce,gdzie moga trafić tylko stare psy,nieruchliwe. Dla młodego psa to masakra.Stare wybiegi,mimo,że brzydkie są super-bardzo obszerne,psy nie wpadaja na siebie,tam nie ma żadnych konfliktów.Tamte na końcu świata i zero kontaktu ze światem zew,nie widzą nic,kompletnie:( do dupy,drogie panie. Quote
Betbet Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 No to do dupy...z tymi kojcami:/ A coś na wystawie pisałaś...że fajne...chyba że pogmatwałam informacje. Brązowa, nie ilość głosów nie przekłada się na korzyść majątkową, ale jak się komuś 10 odruchowo kliknie to sie nikt nie pogniewa;) Quote
Kasia25 Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 Pyńka to wojowniczka, będzie dobrze :) Komiks z Tiną super, uśmiałam się. Brazowa, Gabrysiu a co Wy macie do Kaszubek, co? Quote
Kar0la Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 Tolka jest niemożliwa. :evil_lol: Pynia da radę. Bedzie dobrze. Twardzielka nadmorska. Quote
Betbet Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 a tymczasem w Gdyni:( http://nasygnale.pl/kat,1025343,title,Makabryczne-odkrycie-w-Gdyni,wid,12596235,wiadomosc.html?_ticrsn=5&ticaid=5ac2c ciotka, wiem że zawalam Ci wątek ale... kilkoma słowami możecie pomóc Justynie spełnić swoje marzenie...zasłużyła na to... http://www.dogomania.pl/threads/191518-Justyna-supermama-i-jej-marzenie...?p=15252307#post15252307 Quote
Celina12 Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Komiks BOSKI....od suchej karmy w głowie trzeszczy-no i ma rację...:evil_lol::evil_lol: Dodałam i ja swój komentarz dla Justynki-powodzenia. Makabra...:-(..ludzie są niereformowalni-wczoraj w wiadomościach pokazywali panią,która pogłaskała siedzącego na murku kotka po to ,żeby zaraz wrzucić go do kobła na śmieci-a kotka szukali właściciele-gdzie to było nie dosłyszałam:-( Quote
Recommended Posts