JamniczaRodzina. Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Oj tak śliczna ta Wasza kaczuszka Akuszko.:p Quote
akucha Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Zaświeciło!!!! Mieliśmy słoneczny dzień :lol: Pynia powitała wiosnę TAK: :evil_lol: Będę się opalać akucho mamrotanie duszy... śmiej się, śmiej... Quote
akucha Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Potem przeniosła się na rozgrzaną ziemię. Dupkę tez trzeba powygrzewać;) Śliczna kaczuszka wiosenna Quote
brazowa1 Posted April 5, 2009 Author Posted April 5, 2009 widac,ze Pynia,przygotowana do wiosennego slonca,ale Akuszko,za duzo solarium,to tez niedobrze. Quote
akucha Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Prosiaki witały inaczej Co ty gadasz?! Ciepła! Potwierdzam! Z tej strony też ciepła! To lecę!!! Ja dziękuję, nie tym razem... Quote
akucha Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Nic tak nie zbliża jak wspólny smorodek :cool3: Bela już szczęśliwa Spocznę obok siostro... Tam ktoś się ppojawił... I tam też... Więc z powodu wybujałej miłości siostrzanej staruchy, zmuszone byłyśmy do powrotu na własne smieci... Quote
akucha Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Dawaj Belka, dasz radę! No może dasz... Co robi Pynia, gdy akucha fotografuje? a nawet... Kokocha!!!! :lol: Belka zawsze w kadrze. Nie przejmuje się, że warunków brak :evil_lol: Quote
akucha Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Gdy my się opalamy i podziwiamy wiosenne kwatki To barbarzyńcy obok :angryy: Quote
Guest mareksy Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 U nas dziś pogoda się spaskudziła, więc miło obejżeć wiosenne zdjęcia, zwłaszcza z prosiakami i Pynią :lol: A wypalania traw i miedz niektórzy chyba nigdy się nie oduczą :angryy: choć stopniowo sytuacja się poprawia.... Quote
akucha Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 U nas dzisiaj też pochmurno :lol: Foty wczorajsze ;) Mareksy, mnie krew zalewa! Gmina szczyci się tytułem bocianiej gminy. Przebiega przez nia lwia część bocianiego szlaku, mamy słynne bocianie Żywkowo. I teraz, kiedy ptaszyska przyleciały, zakładają gniazda, to ci idioci wypalają łaki i nieużytki. Jedno wielkie popielisko gdy przejeżdżasz przez gminę. Szok! I nikomu to nie przeszkadza... Od kilku dni zyjemy w wielkim smrodzie, połowa wsi płonie. Miejscowi ochotnicy ze strazy samoi podpalają, maja potem interwencje przecież :angryy: remiza pijacka ma zniwa. Jakoś płomienie we wsi ich nie wzruszają. Kolega i sąsiad mogą przecież. Że już o dzikich wysypiskach nie wspomnę. Jurto jadę z TZ-etem szlakiem wysypisk i będę robić foty. Wyślę je gdzieś, w pierwszej kolejności na maila pani wójt. Worki po nawozach fruwają na krzakach... oto Polska właśnie. Quote
Guest mareksy Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Przecież za takie coś można stracić dopłaty z unii! Ale skoro wszyscy tam tak robią, to pewnie się nie boją, że ktoś doniesie.... U nas na szczęście bardzo żadko coś takiego się zdaża.... :multi: Czasami jeszcze niektóry palą łęty ziemniaczane po zbiorze ziemniaków i wtedy też cała wieś wędzi się w dymie :angryy: Quote
Bila Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Akucha, pewnie w garach miesza, ale nic to ciotka Bila przyleciała życzyć Wam spokojnych, wesołych świąt:loveu: Quote
akucha Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 [quote name='Bila']Akucha, pewnie w garach miesza, ale nic to ciotka Bila przyleciała życzyć Wam spokojnych, wesołych świąt:loveu: Dziękujemy Bila :lol: A figilca!!!!! Nie zamieszam nawet w najmniejszym garnuszku! Jadę do mamusi mojej na świąteczne żarełko :multi: Sprzątam przedświątecznie... działkę :p Robię sobie urlop od wszelkiego światecznegho zamieszania. Nie chce mi się! Quote
Maupa4 Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 akucha napisał(a):Sprzątam przedświątecznie... działkę :p Czyli robiłaś to co tygrysy lubią najbardziej ... A dokumentacja fotograficzna jest ? :cool3: No nie "tygrysa" ale Pyniako-Prosiaków ... ;) Quote
Bila Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Maupa4 napisał(a):Czyli robiłaś to co tygrysy lubią najbardziej ... A dokumentacja fotograficzna jest ? :cool3: No nie "tygrysa" ale Pyniako-Prosiaków ... ;) Tia, Akucha, pokaż nam Pyniako-Prosiaki przedświąteczne:cool3::cool3: Quote
akucha Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Dokumentacji ni ma! Nie wiedziałam w co ręce wsadzić, to wsadzałam kwiaty i taki liście ozdobne... zapomniałam, jak toto się nazywa. Narobiłam się, po czym przyszła Tola i zeżarła je jak kapustę jakąś. Taka gnida... nawet sraczki nie miała, no. Ale odrosną, bo - nomen omen - bulwy w ziemi zostały. Quote
Bila Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 akucha napisał(a):Dokumentacji ni ma! Nie wiedziałam w co ręce wsadzić, to wsadzałam kwiaty i taki liście ozdobne... zapomniałam, jak toto się nazywa. Narobiłam się, po czym przyszła Tola i zeżarła je jak kapustę jakąś. Taka gnida... nawet sraczki nie miała, no. Ale odrosną, bo - nomen omen - bulwy w ziemi zostały. No sama widzisz, trzeba w ręce było brać aparat:diabloti:. Sraczki nie miała, gdzieżby po takiej kwiecistej kapuście:evil_lol: Quote
akucha Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Dobra, zdjęcia mam wczorajsze. Pytanie: co robią prosiaki? Zauważ Maupo, że Groszek robi to z większym wdziękiem, a chłopak :roll: Quote
Maupa4 Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Po pleckach się drapią samoobsługowo ... ... bo Akucha czasu nie miała - kapustę sadziła ... :eviltong: Quote
akucha Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Maupa zgadła :lol: Tak, one się najnormalniej w swiecie drapią. Od wiosny do jesienie tak po ogrodzie spacerują najczęściej. Tola lubi też w pachu, jak Groszek. Quote
JamniczaRodzina. Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Z okazji świąt Wielkanocnych życzymy radości, której moc przysłoni troski codzienności, miłej atmosfery oraz mokrego dyngusa . [SIZE="5"] Quote
brazowa1 Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 ja tez zycze!:) Akuszko,niech te świeta beda dla Ciebie wytchnieniem i przyniosa nowe nadzieje i siły do pracy nad naszymi pieskami :) Quote
Betbet Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 i jeszcze jaaaaaaaaa! Tobie, TZTowi i bulwo-pyniakom Wesołego Alleluja! Quote
ponka1 Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Wesołych Świąt, dużo radości i zdrowia dla Was, Beli, Toli, Pyni, Wiewióra i co tam jeszcze opuściłam, pięknej pogody i duuużo odpoczynku ! Tarzające się bulwy są super, prosiak z "kopytkami" w górze :loveu: Quote
Recommended Posts