Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cioteczki, oto Neska :loveu::loveu::loveu:

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images34.fotosik.pl/55/3d10e1dcfabbe4be.jpg[/IMG][/URL]

[I]Witam,
chciałam tylko powiedzieć że Neska mieszka od dziś w Orłowie :D
Jest piękna i będzie bardzo bardzo kochana (już jest) :)

Pozdrawiam

Dorota[/I]

:multi::multi::multi: Malutka w domku dupkę grzeje!!!!!!!!!!!!
Zaprosiłam Panią na dogo!
Wolu, to ta Pani, której radziłaś, żeby pytała o sunię spod Biedronki. Jednak przyszła :lol:

Posted

A jutro, o godz. 15 przyjeżdża do Sopotu miła Pani Wiola z Lęborka. zabiera do domu Skarzacika :lol:

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images32.fotosik.pl/69/43999c7be7ca24c7.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Witajcie. Właśnie się zarejestrowałam :)
Neska właśnie leży mi na kolanach :D
Jest cudowna. Taka przytulanka. Lubi wskakiwać mi na kolana i wtedy przytula się całym swoim niedużym ciałkiem. Wtula się tak, że już chyba bardziej nie można. Jest piękna. Podbiła serce całej rodziny, znajomych i sąsiadów. Wszyscy myślą że jest młodziutka a ona już ma 2 latka mniej więcej. Jest bardzo spokojna i grzeczna. Tylko ciągnie na spacerze, ale to chyba normalne u pieska ze schroniska? Wcale jej nie słychać - tylko jak chodzi to stuka pazurkami o podłogę. Zakochałam się w niej - naprawdę:D
Z chęcią założę wątek o niej i wkleję zdjęcia w nowym domku jak tylko zrobię.:)
Czasem wskakuje na kanapę, ale rodzice jej nie pozwalają. Szybko się uczy i śpi na swoim posłaniu. Rano była szczęśliwa - skakała, kręciła się i ogonek jej zasuwał. Chyba powoli wierzy że tu zostanie. Ale czasem wydaje się bardzo smutna i chyba tęskni za poprzednim domem. Nie trzeba nawet podnosić na nią głosu (zresztą jakbym mogła? :) ). Nawet na obiad wyszła z kuchni. No po prostu ideał psa - mam ją jeden dzień a już mogłabym pisać godzinami :D
Pozdrawiam wszystkich Dogomanów i fanów Neski :)

Posted

Witaj Dorocia!!!!! Jak sie ciesze,ze to wlasnie Ty wzielas Neske.Absolutnie wierze,ze Neska to ideal,rzadko sie zdarza TAKI pies.Ona sama w sobie jest...no taka jest,ze chcialoby sie calowac ten mały pysio.Delikatna,mila,zrownowazona,przymilna i tylko patrzy czym by zadowolic wlasciciela.Ciagnieciem na smyczy sie nie przejmuj,minie.
Moja osobista prosba-identyfikator na obrozy-zawsze,nawet jezeli suczka wychodzi tylko na smyczy,taki adresownik z numerem telefonu,czasem moze uratowac psu zycie.serdecznie Cie pozdrawiam,ucałuj Neske ode mnie i zakladaj watek tego cudenka!:)

Posted

Dzięki Brązowa :)
Tak troszkę zmieniając temat. Odwiedziliśmy wczoraj w poszukiwaniu pieska schronisko w Gdyni i w Sopocie. W Gdyni WIELKA szkoda że na plakietkach nie ma wieku psa. Gdyby był to możliwe że wzięlibyśmy któregoś stamtąd, a nie było kogo spytać. W Sopocie Pan sam podszedł i zaofiarował pomoc. On wskazał Neskę (chcieliśmy małego, spokojnego do 2 lat), ja ją skojarzyłam od razu z netu, rodzicom się spodobała i tak została nasza :)
Ale wracając do Gdyni. Najbardziej pamiętam Alaskan Malamuta, który tylko siedział i wył :(( Zdaje się że jest tam już od miesiąca. Taki pies w schronisku... :(( Może zamieśćcie go na tu na forum? Napewno się znajdzie jakiś właściciel! Musi! :((

Posted

Dorocia kierownik dobrego psa Wam polecil:)
co do Gdyni-wiesz,zycie nas nauczylo,ze nie ma sensu wystawiac psa,o ktorym nic sie nie wie i z ktorym nie ma sie kontaktu.Z psami z Sopotu jestesmy na biezaco,wiemy o nich wszystko.Tu musi byc zdjecie i stały kontakt,a tak-nawet nie bedziemy wiedziec,czy pies juz nie jest odebrany. Na pocieche dodam,ze w Gdyni czasem i 10 psow dziennie idzie do domu (niestety,tyle samo nowych przychodzi).Napisze do wolontariuszek z Gdyni i podam im adres kolezanki zajmujacej sie adopcjami zaprzegowcow.

Posted

Oj bardzo dobrego :D
Ale była jeszcze taka sunia chyba młodsza 1-roczna, brązowa, siedziała kilka boksów za Neską, też bardzo spokojna, ale na kwarantannie i byłaby do odebrania za 2 tygodnia. Też bym ją wzięła :) Śliczna była i taka kochana się wydawała. W ogóle odwiedziny w schronisku to wstrząsające przeżycie. Najchętniej wzięłoby się wszystkie zwierzaczki ale niestety nie można :((

Posted

Oj,nie! ta brazowa roczna to zywiol nie do opanowania,zupelne przeciwnienstwo Neski.Za kratka smutna,ale na spacerze niezle daje w kosc,to zupelnie inny charakter i gdzie tam mozna sie u niej dopatrzyc nutki amstaffa.

Posted

Szyna starsza i bez ogonka,no i bardziej astowata.bardziej ruda.Smutne,ze ja oddali.lepiej,gdyby to zrobili zaraz po znalezieniu,a nie po dluzszym czasie.Usprawiedliwienie,bo przeciez szukali nowego domu,tylko sie nie udalo :shake: dla mnie ZENADA.

Posted

Dziewczyny a możecie mi powiedzieć czym ją karmić? czytałam, że przez tydzień powinnam jej dawać to co dostawała w schronisku. Wczoraj dostała na obiad gotowany ryż i gotowaną pierś z kurczaka + troche karmy Chapi. Ryżu w ogóle nie tknęła, nawet dziś rano, a na śniadanie dostała Chapi. Czy ten ryż powinna zjeść? jak go przyrządzić? rozgotować? można troszkę oleju dodać? Doradźcie!!

Posted

oleju mozna spokojnie-slonecznikowego-swietnie jej wplynie na siersc,lyzeczka dziennie.
Jezeli nie bedzie miala na poczatku apetytu-nic sie nie martw-minie jej szok,ze znowu w domu,to zacznie jesc.
Chapi-to karma taka sobie. Purina proplan,Bozita,Eukanuba,Rooyal canin,to sa godne polecenia,ale drozsze.Tylko to drozsze sie wymiernie zwraca-pies jest zdrowszy i rzadziej weta odwiedza.A w ogole najzdrowsze i najtańsze jest gotowane jedzonko.Ryz rozgotowany,makaron plus miesko i warzywka.Przy tak nieduzym psie nawet nie bedzie za duzo roboty.Jak mala wybredna,to ryżyk bedzie ja gryzl w zabki,ale to juz pytaj ciotki od wybrednych psow,bo ja zawsze mialam wszystkozerne i ten temat jest mi obcy ;)

Posted

Apetyt to ona ma i to ogromny!! tylko lodówkę otworzę i już leci. Rano michę schrupała tak szybko że trudno uwierzyć :) ale ryżu nie tyka. Może rzeczywiście makaron lepiej zasmakuje, do tego marcheweczka i mięsko i łyżka oleju, Spróbujemy :) Dziękuję!

Posted

Wydaje mi się że ona miała dobrze w domu. Nie boi sie ludzie - wręcz się do nich garnie. Obcych "olewa" ale też się nie boi. Nie wykazuje żadnych oznak że miała kontakt z przemocą itp. :)w ogóle mam wrażenie że była bardzo kochana.
Tak nawet pomyślałam, czy ona naprawdę została porzucone czy te gowniary go po prostu nie zabrały spod sklepu. Nie wyobrażam sobie jak można było zostawić tak słodkiego pieska!! w ogole żadnego ale takiego to... za łagodna była czy co??? normalnie się pięści zaciskają!

Posted

Została porzucona. Jej pani była w schronisku, ale dowiedziała się, że trzeba zaplacić za leczenie, więc sobie poszła. Tyle ją sunia obchodziła :shake:
Neska miala ogłoszenia w Internecie, był o nie artykuł w gazecie - dziennikarza wzruszyła jej historia. Pani więc przyszła do schroniska i jeszcze szybciej wyszła. Kochała ją?

A kto ją przywiązał pod Biedronką i zostawił?

Posted

Mała się trzęsie czasem. Tak ją telepie mocno. Jeszcze nie rozszyfrowałam czy to z nerwów czy z zimna, ale chyba z nerwów, choć czasem nie wiem czym jest zdenerwowana. Widzę też zmiany po jej ogonku :) Na początku był raczej podkulony, ale teraz coraz bardziej do góry idzie :)
Powinnam iść z nią do weterynarza? Może jej jeszcze coś być? w książeczce zdrowia nic nie było o chorobach czy leczeniu - tylko szczepienia i odrobaczenie.
Proszę napisz mi wszystko co o niej wiesz - wszystko co sobie przypominasz. Chcę o niej wiedzieć jak najwięcej!

Posted

Wszystko wie Brązowa. One spędziła całą noc na zimnie i w deszczu, była słaba, wystraszona. Jeśli ogonek zaczyna podnosić, to znaczy, że czuje się pewniej :lol:
Dorcia8, to jej pierwsze dni w nowym domy, nie przejmuj się, ona ma prawo być jeszcze zestresowana i może reagować lękiem na nieznane jej dzwięki. Neska uczy się wszystkiego od nowa.
Wiola zawsze pisała, że to wyjątkowo delikatna i bardzo bojaźliwa sunieczka.
Bedzie dobrze!!!! Nosy do góry!