Jump to content
Dogomania

Cocker spaniel Skubi wraca z nieudanej adopcji, ale poprzedni DT stanie się jego DS:)

Recommended Posts

Posted

trzeci raz pisze ten sam tekst i trzeci raz nie przeszedł . nie mam już siły. jestem od niedawna na dogomani i być może popełniam jakiś błąd przy wysyłaniu wiadomości . krótki tekst przechodzi . możliwe , że tamten tekst jest za długi i nie przechodzi ?

• Replies 276
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

piesia napisał(a):
trzeci raz pisze ten sam tekst i trzeci raz nie przeszedł . nie mam już siły. jestem od niedawna na dogomani i być może popełniam jakiś błąd przy wysyłaniu wiadomości . krótki tekst przechodzi . możliwe , że tamten tekst jest za długi i nie przechodzi ?

raczej nie. Ale niekiedy jak sie pisze i to długo trwa to sie wylogowujesz.. wiec jak napiszesz tekst najlepiej go skopiuj i jeśli sie nie uda to poprostu raz jeszcze go dodsz ale bez pisania i tylko wkleisz :) a jesli nadal bd problemy to wyslij piesia do mnie na pw ja to wkleje :)

Posted

to tak już w skrócie : skubi prawdopodobnie u mnie zostanie . mam nadzieję , że jakoś rozciągnę te moje 56 metrów i pomieścimy się wszyscy : ja , mój syn , cztery psy , kot i dwa króliki :) i mam nadzieję , że moje bestyjki go nie zjedzą albo odwrotnie - skubi nie zje ich . to tak żartem , a tak serio to potrzebuję kogoś z doświadczeniem , czasem i ochotą z okolic suchego lasu do pomocy w oswajaniu mojej ekipy . tak dla uspokojenia dodam , że skubi żyje poprawnie z jedną moją panienką więc nie jest osamotniony . nie jest źle , ale mogłoby być lepiej gdybym wszystkie drzwi w domu miała pootwierane ;). pozdrawiam z nadzieją , że ten tekst wreszcie przejdzie , bo jak nie to idę sobie strzelić w łeb , a wy będziecie musieli szukać domów dla siedmiu(!) zwierzaków ;)

Posted

Angel napisał(a):
od czego teraz zależy los skubcia ?

właściwie już chyba przesądzone , że zostanie ze mną . z nikim nie będzie się tak dobrze rozumiał jak ze mną . no i każda zmiana to będzie dla niego kolejny mocny stres. problem tkwi tylko w moich poprzednich psach , czy się wszyscy dogadają . Skubiego chciałam oddać tylko dlatego , że miałam nadzieję , że będzie miał lepsze warunki od tych u mnie . A kochałam go zawsze ogromniasto i z bólem go oddawałam . wiem ,że teraz czuje się bezpiecznie , choć przez pierwsze chwile u mnie po powrocie był mocno zdezorientowany i trochę trwało zanim sobie przypomniał nasze wspólne bycie razem .

Posted

pomoge w szukaniu kogos kto by pomógł.. :) dam znac jak znajde jakiegos psiego psyhologa, który napewno by pomógł w rozwiązaniu problemu dogadania sie z twoimi psami.. a czy to tymczasy, czy stali domownicy ?

Posted

Angel napisał(a):
pomoge w szukaniu kogos kto by pomógł.. :) dam znac jak znajde jakiegos psiego psyhologa, który napewno by pomógł w rozwiązaniu problemu dogadania sie z twoimi psami.. a czy to tymczasy, czy stali domownicy ?

wszystkie to już MOJE SŁONECZKA NIE DO ODDANIA :):):):):):):)

Posted

nie wiem czy ktoś jeszcze czyta co nowego u Skubiego , ale piszę : WSZYSTKIE BESTIE RAZEM !!!!!!! Bez trenera , bez tresera , bez behawiorysty , bez niczego . Tak po prostu . Uważać muszę oczywiście i jak wyjeżdżam z domku to je oddzielam . A w nocy mam komplet w łóżeczku , z każdej strony termoforek :) .

Posted

[quote name='piesia']nie wiem czy ktoś jeszcze czyta co nowego u Skubiego , ale piszę : WSZYSTKIE BESTIE RAZEM !!!!!!! Bez trenera , bez tresera , bez behawiorysty , bez niczego . Tak po prostu . Uważać muszę oczywiście i jak wyjeżdżam z domku to je oddzielam . A w nocy mam komplet w łóżeczku , z każdej strony termoforek :) .[/QUOTE]
Ja czytam oczywiście! :cool3:
Gratuluję postępów w zaprzyjaźnianiu zwierzaków i oby tak dalej! :kciuki: :kciuki:

Posted

[quote name='piesia']nie wiem czy ktoś jeszcze czyta co nowego u Skubiego , ale piszę : WSZYSTKIE BESTIE RAZEM !!!!!!! Bez trenera , bez tresera , bez behawiorysty , bez niczego . Tak po prostu . Uważać muszę oczywiście i jak wyjeżdżam z domku to je oddzielam . A w nocy mam komplet w łóżeczku , z każdej strony termoforek :) .[/QUOTE]

oczywiście że czytamy :D miło słyszeć :loveu:

Posted

o jej , to miło :) . to ja częściej muszę tutaj relacjonować fakty z życia Skubcia . i zdjęcia jakieś pewnie by się przydały . Angel , będziesz w sobotę w schronisku ? dałabym ci te zdjęcia które mam w komórce , wstawiłabyś ?

Posted

[quote name='piesia']o jej , to miło :) . to ja częściej muszę tutaj relacjonować fakty z życia Skubcia . i zdjęcia jakieś pewnie by się przydały . Angel , będziesz w sobotę w schronisku ? dałabym ci te zdjęcia które mam w komórce , wstawiłabyś ?[/QUOTE]

bede ale tylko na chwile.. nawet na sapcer ni pójde, ale zajrze. Bo sie nie wykurowałam jeszcze :( okej wstawie !

Posted

to zdjęcia pod tytułem : "teraz mi dobrze , teraz jestem bezpieczny" . dzięki Angel za wstawienie :):):). Może uda mi się jeszcze zrobić jak biega , bo wtedy też cudnie wygląda . Uwielbiam patrzeć jak psy ze schroniska rozkwitają i potem w biegu pokazują całe swoje szczęście . piękny widok :).

Posted

greatmadwomen napisał(a):
śliczna psinka :loveu: mam nadzieję że teraz będzie tak szczęśliwy do końca swoich dni :razz:

Oj tak . i niech mi Klauduska zazdrości !!!!! ;)

Posted

reszta cudownych zdjeć Skubiego :loveu:

piesia następnym razem jeszcze Tośki foty prześlemy, żeby wstawić i pokazać ja światu :) Skubi wygląda cuuudownie !

Posted

Tola^^ napisał(a):
O jak skubcio ma dobrze, aż się miło patrzy :loveu::loveu::loveu:

no , zwłaszcza , że na pańci poduszeczce śpi :). kochany jest i ciesze się , że do mnie wrócił :):):) . jest czasami paskudek jak mu chcę uszy wyczyścić , nie daje sobie małpiszon , a wydaje mi się że teraz prawe ma coś zapaskudzone .muszę kogoś poprosić , żeby przyszedł mi pomóc , bo jedna osoba musi go przytrzymywać , a druga czyścić mu ucho . no i głodomorek z niego . ale jest na diecie , bo Aga ostatnio na mnie nakrzyczała;) jak go zobaczyła po długim czasie , że go utuczyłam . no , ale kiedy tylko mogę , biorę go z Tosieńką , żeby pobiegali razem ( pozostałe bestyjki idą na druga zmianę :) ) . wczoraj go Tosieńka trochę pogoniła , więc musiał z dupeczką konkretnie się ruszać.
dzięki Angel za wstawianie zdjęć . Tosieńkę też możemy wstawić :) . maleńka też z tego samego schroniska , uszami mnie powaliła tak że się zakochałam . zreszta zobaczycie sami jaki z niej uroczy nietoperzyk :)

Posted

Bosko wygląda :)

[quote name='Angel']reszta cudownych zdjeć Skubiego :loveu:

piesia następnym razem jeszcze Tośki foty prześlemy, żeby wstawić i pokazać ja światu :) Skubi wygląda cuuudownie !

• 1 month later...
Posted

Dawno nie pisałam co u Skubiego , więc melduję że Skubi ma się dobrze :) . Jest naprawdę fajnym psem . Oczywiście warczy sobie czasami ( ja czasami też sobie warczę ;) ) , ale jest przy tym tak śmiesznie gupolinkowaty , bo warczy i zaraz przychodzi , przytula się jak by chciał powiedzieć : " przepraszam " .
Jak biega na dworze luzem , to co pewien czas odwraca się i kontroluje czy jestem , a potem biegnie tak śmiesznie , z taką osiołkowatą radością .
I cały czas macha dupeczką z radości .
I jest ......TAKI SŁODZIAK JEST :):):)