Ulka18 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Zrobicie jak bedziecie uwazac za sluszne, ale ja bym collie czy mieszanca collie do budy nie dala. Collie to sa wyjatkowo wrazliwe psy, potrzebuja stalego kontaktu z czlowiekiem, a nie tylko podworka i budy do spania. No chyba, ze ten pan jest nastawiony na kontakt z psem i bedzie spedzal duzo czasu z Reda. Nie ma tez gwarancji, ze Reda dogada sie z ta druga suczka 'rasowa'. Co co do 'maluchow' z Wielkopolski, to swiete slowa napisala Laluna. Dzieki Bogu,ze to 'maluchy', bo gdyby byly wiekszymi psami, a Reda byla mniejsza, to mogloby sie skonczyc nieciekawie. Calkowita nieodpowiedzialnosc i bezmyslnosc wlascicieli oraz kompletnie niewychowane psy, nad ktorymi wlasciciele nie panuja i tyle! Quote
eliza_sk Posted December 9, 2010 Author Posted December 9, 2010 Reda to totalny żywioł, ale na tyle co udało mi się ją poznać wiem, że tak samo jak kocha szaleństwa na dworze, kocha też człowieka. I nie wyobrażam sobie, że miałaby codziennie mieć zamykane drzwi przed nosem, bo ten pies kocha ludzi i kontakt z nimi. Wiemy, że na pewno odpada dla Redy blok, szukamy więc domu z ogrodem. Quote
Diuna B. Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Redę miałam u siebie przez 3 tygodnie i z całą odpowiedzialnością twierdzę,że do bloku,to ona się średnio nadaje.Ten pies ma niesamowity temperament,dla niej godzinny kilkukilometrowy spacer,to dopiero wstęp do właściwego spaceru.Serwowałam jej 1,5-2 godz spaceru dziennie,ale to było dla niej o wieeeeele za mało. N[SIZE=1]awiasem mówiąc ,to jeszcze żaden tymczas tak mnie nie przegonił jak ona.:evil_lol:[/SIZE] [SIZE=2]Niestety niewybiegana Reda ma zapędy niszczycielskie.[/SIZE] [SIZE=2]Dlatego ideałem byłby dla niej domek z ogródkiem,gdzie mogłaby się wybiegać ,gdy właściciele pracują,a po ich powrocie do domciu mizianko,bo ludzi to ona kocha tak jak i świeże powietrze.Byle tam kotecka nie było:evil_lol:.[/SIZE] Quote
koosiek Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Przepraszam za off, ale: [CENTER][B]Bardzo proszę o pomoc :oops:[/B] [B] Max - psiak uratowany przed morbitalem - od pięciu miesięcy mieszka w hotelu, ma tylko 20 zł stałej deklaracji, na koncie została mu już tylko złotówka [/B][B]:([/B] [B] Bardzo proszę o pomoc - nawet nie mogę napisać, że jeśli nie będę miała czym płacić, Max wróci do schroniska... On nie ma gdzie wracać, chyba, że do weta pod strzykawkę [/B][B]:([/B] [/CENTER] Wątek Maksa: [url]http://www.dogomania.pl/threads/189585[/url] Quote
eliza_sk Posted December 11, 2010 Author Posted December 11, 2010 Na dniach będzie wizyta dla Redy w ok. Stalowej Woli - kontrolera już mam. Natomiast potrzebna osoba do wizyty domu - również dla Redy w ok. Jelcza, w Chwałowicach. Quote
Jagienka Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Eliza, masz rację Reda zdecydowanie bardziej collakowata, ale oczy mają podobne :) To to to złapane: http://www.dogomania.pl/threads/198184-Magia-świąt-a-niech-to!-Młody-łagodny-w-typie-collie-wyrzucony-przy-S7.?p=15921170#post15921170 wiek jest zbliżony. Quote
eliza_sk Posted December 13, 2010 Author Posted December 13, 2010 Wczoraj była jedna wizyta dla Redy, jutro druga. Dziś dzwoniła również Pani z Krk, mają przespać sprawę i jutro zadzwonić. Quote
kasia_jot Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 eliza_sk napisał(a): Dziś dzwoniła również Pani z Krk, mają przespać sprawę i jutro zadzwonić. Jeżeli Krk to Kraków, to brzmi to całkiem obiecująco :lol::lol::lol::lol::evil_lol: Quote
eliza_sk Posted December 14, 2010 Author Posted December 14, 2010 Reda dostała dom na święta. Wyjazd w I dzień świąt, okolice Jelcza - Wrocławia. Dom z ogródkiem, 2 latka, państwo mają 2 konie. Quote
Marylin Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Boshe oby to był już ten domek... Ta cudowna psina na to zasługuje! Trzymam kciuki Quote
Iv_ Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Ciesze się, ale na razie tak umiarkowanie. Oby Reda trafiła już na ten dom i tych ludzi :kciuki: Quote
Diuna B. Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 eliza_sk napisał(a):Reda dostała dom na święta. Wyjazd w I dzień świąt, okolice Jelcza - Wrocławia. Dom z ogródkiem, 2 latka, państwo mają 2 konie. 2 latka to ma dziecko tych państwa?Ale konie to jest wspaniała rzecz dla Redy,nareszcie się wybiega!! Quote
eliza_sk Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 Diuna B. napisał(a):2 latka to ma dziecko tych państwa?Ale konie to jest wspaniała rzecz dla Redy,nareszcie się wybiega!! Tak, dziecko dwuletnie. Na konie bym się tak nie cieszyła, bo nie wiadomo jak na nie zareaguje. Quote
kasia_jot Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Nadrabiam zaległości w czytaniu i widzę same dobre informacje :D Quote
Diuna B. Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Reda widziała u mnie zaprzęg konny,najpierw stanęła i zgłupiała, a potem zaczęła robić ogonem,tak,jakby zapraszała do zabawy.Wprawdzie nie jest to miarodajne,ale daje jakąś nadzieję na przyszłość. Quote
eliza_sk Posted December 19, 2010 Author Posted December 19, 2010 Zimowe szaleństwa Redy i Prega: Quote
Diuna B. Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Reda musi być mega szczęśliwa na otwartej przestrzeni,z towarzyszem u boku. A najlepsze ostatnie zdjęcie - jak nam się tak fajnie latało,to bodaj na schodach,ale razem sobie odpoczniemy. Quote
Iv_ Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Ale się super wtuliły :loveu::loveu: http://img705.imageshack.us/img705/4481/zdjcie0256e.jpg Quote
Ginn Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Reda bardzo się zmieniała. Nie jest już taka szalona. Jest chyba wybiegana, bo dobrze śpi. Nie skacze na mnie ale tak jak Prego przytula sie do kolan. Bardzo potrzebuje przytulania. Jest cała w skowronkach gdy ją czeszę, czochram ogólnie nią się zajmuję. Quote
tomcug Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Smutno mi, bo Reda niedługo do domku pojedzie a Preguś straci towarzyszkę zabaw.... Trochę pechowy chłopak. Quote
Ginn Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 tomcug napisał(a):Smutno mi, bo Reda niedługo do domku pojedzie a Preguś straci towarzyszkę zabaw.... Trochę pechowy chłopak. Nie martw się Tomcug. Negra już czeka na romas z Pregiem. Polubili się ale Reda im przeszkadza. Quote
eliza_sk Posted December 19, 2010 Author Posted December 19, 2010 Ginn napisał(a):Nie martw się Tomcug. Negra już czeka na romas z Pregiem. Polubili się ale Reda im przeszkadza. Ha, ha - to nam się romansidła rozkręcają. Dlaczego im Reda przeszkadza - zaborcza małpa z niej ? Quote
Recommended Posts