Jump to content
Dogomania

REDA - młoda sunia COLLIE mix - CASTING na ludzi zakończony-TRZYAMY kciuki !

Recommended Posts

Posted

Obie zaborcze, jak to baby. Zdecydowanie się nie polubiły. Negra dochodzi powolutku do siebie. Dziś pobiegała sobie z Bąblem, Horki też nie zaakceptowała. Do mnie już pięknie wybiega przywitać się.

• Replies 239
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A teraz niespodzianka, oto mail jaki dostałam od Kasi - panci naszej boksi Alfy (teraz Melci) z Wrocławia:

Dzwoni do mnie przed chwilą moja koleżanka Ala i zaczyna tajemniczo wypytywać skąd dokładnie wzięłam moją Melkę. Od słowa do słowa i okazało się, że import psiaków do Wrocławia kwitnie ;) bo Ala w Święta wybiera się do Was po sunię collie Redę, która też odpoczywa sobie u Pani Stelli ... Żeby było śmieszniej, dokładnie pamiętam, że tego samego dnia, gdy zobaczyłam zdjęcie Meli w internecie i zadzwoniłam do Elizy, wcześniej byłam u Ali w odwiedzinach :) ależ ten świat mały !

Szczerze mówiąc, Reda lepiej trafić nie mogła. Ala mieszka w pięknym miejscu, kocha zwierzęta, ma dwa konie, dla których ma niewiarygodne serce. Zwłaszcza dla kobyłki, którą kupiła, choć wiedziała, że koń ma psychiczne problemy i będzie wymagał dużo pracy i cierpliwości... ale tego Ali akurat nie brakuje, osobiście bardzo ją podziwiam za odwagę, cierpliwość i wielkie serce. Strasznie się cieszę ! I czekamy z Melą na Redę, bo koleżanek do zabawy nigdy dość. Oczekujcie na zdjęcia Meli z Redą we wspólnej zabawie, pojedziemy do Ali w odwiedziny, jak tylko będę mogła prowadzić auto, czyli w styczniu.

I mały off o Alfuni:

U nas wszystko dobrze, Mela jest chyba najśmieszniejszym psem świata i wszystkim dookoła poprawia humor. [...] Melka jest zupełnie niekłopotliwa, niczego nie niszczy, jest grzeczna, wesoła i pełna energii. Czasem tylko musimy zamykać psy w oddzielnych pokojach, bo mała miewa momenty, gdy 'wstępuje w nią czort' i tak zapalczywie zachęca Borysa do zabawy, że obawiamy się o bezpieczeństwo konstrukcji domu, gdy dwa psy zaczynają gonitwę przeplataną zapasami ;) Poza tym, mały aniołek ;)

Posted

Ginn napisał(a):
Świat rzeczywiście jest mały. Bardzo, bardzo się cieszę i niecierpliwie z Redą oczekujemy soboty.

Uspokoiłaś się trochę Ginn tą wiadomością :) ?

potoczanka napisał(a):
:evil_lol: A może Alfowa-Meluniowa Pani ma kolegę, który chciałby Prega ;)?

Hmmm - podrzucę temat :)

Posted

No jasne, zwłaszcza, że Reda coraz więcej mojego serca kradnie. Ładnie i szybko się uczy. Między nami już brak nieporozumień. Jest słodka i tak bardzo chce być ciągle przy człowieku.

Posted

[quote name='Ginn']No jasne, zwłaszcza, że Reda coraz więcej mojego serca kradnie. Ładnie i szybko się uczy. Między nami już brak nieporozumień. Jest słodka i tak bardzo chce być ciągle przy człowieku.

Mówiłam Ci, że to kochana małpa :)

Ginn, idź proszę na wątek Maliny, sunia trafiła do domu z kotem - kotesia ma problem i okupuje górne partie mebli - wkleiłam tam maila od Maliniakowej panci, może będziesz potrafiła coś poradzić - jak przyuczyć kota do psa:

http://www.dogomania.pl/threads/194382-MALINKA-%C5%9Bliczna-2-letnia-sunia-TRZYMAJCIE-kciuki-cywilizuje-si%C4%99-w-DS-%29?p=15965726#post15965726

Posted

Reda wczoraj pojechała do domku. Oto wieści z wczorajszego wieczora:

Witam,
w końcu dotarliśmy do domu. Reda w drodze była bardzo grzeczna, tylko niestety śniadanko zwróciła trzy razy (czyżby z nerwów?). W domku spotkanie z dzidzią bardzo miłe, obydwie zachowywały się bardzo kulturalnie. [...] W tej chwili Nina biega tam i z powrotem i woła "oć" (chodź), a Reda grzecznie za nią chodzi:) Zachowuje się bardzo delikatnie i spokojnie.
Jak tylko się ogarniemy to obiecuję przesłać zdjęcia.

Posted

[quote name='eliza_sk']Reda wczoraj pojechała do domku. Oto wieści z wczorajszego wieczora:

Witam,
w końcu dotarliśmy do domu. Reda w drodze była bardzo grzeczna, tylko niestety śniadanko zwróciła trzy razy (czyżby z nerwów?). W domku spotkanie z dzidzią bardzo miłe, obydwie zachowywały się bardzo kulturalnie. [...] W tej chwili Nina biega tam i z powrotem i woła "oć" (chodź), a Reda grzecznie za nią chodzi:) Zachowuje się bardzo delikatnie i spokojnie.
Jak tylko się ogarniemy to obiecuję przesłać zdjęcia.

Więc jak na razie Reda zachowuje się jak klasyczny pies pasterski,czyli opiekuje się dzidzią.Oby tak dalej....!!!!!!

Posted

Niespodzianka:

Reda ma świetną koleżankę do ganiania po śniegu - sąsiadkę labradorkę w podobnym wieku i równie skorą do zabawy. Na zdjęciu odpoczywają razem po zimowych harcach. Reda zawładnęła naszymi sercami i mam tylko nadzieję, że ona już też uważa nas za swój dom.

Posted

Wieści od Redy ...

U nas wszystko zmierza w dobrym kierunku. Problemy żołądkowe Redy się uspokoiły, żadna sytuacja nie powoduje już u niej warczenia i oprócz tego bardzo pilnuje dziecka. Ma zapewnioną odpowiednią dawkę ruchu z nami i z koleżanką labradorką, pełną michę i ciepły domek. Jest wspólne lizanie mordek, a gdy ktoś nas odwiedza jest bacznie obserwowany przez Redę, która zawsze wpycha się między dziecko i gościa.

• 1 month later...