Ginn Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Obie zaborcze, jak to baby. Zdecydowanie się nie polubiły. Negra dochodzi powolutku do siebie. Dziś pobiegała sobie z Bąblem, Horki też nie zaakceptowała. Do mnie już pięknie wybiega przywitać się. Quote
eliza_sk Posted December 19, 2010 Author Posted December 19, 2010 A teraz niespodzianka, oto mail jaki dostałam od Kasi - panci naszej boksi Alfy (teraz Melci) z Wrocławia: Dzwoni do mnie przed chwilą moja koleżanka Ala i zaczyna tajemniczo wypytywać skąd dokładnie wzięłam moją Melkę. Od słowa do słowa i okazało się, że import psiaków do Wrocławia kwitnie ;) bo Ala w Święta wybiera się do Was po sunię collie Redę, która też odpoczywa sobie u Pani Stelli ... Żeby było śmieszniej, dokładnie pamiętam, że tego samego dnia, gdy zobaczyłam zdjęcie Meli w internecie i zadzwoniłam do Elizy, wcześniej byłam u Ali w odwiedzinach :) ależ ten świat mały ! Szczerze mówiąc, Reda lepiej trafić nie mogła. Ala mieszka w pięknym miejscu, kocha zwierzęta, ma dwa konie, dla których ma niewiarygodne serce. Zwłaszcza dla kobyłki, którą kupiła, choć wiedziała, że koń ma psychiczne problemy i będzie wymagał dużo pracy i cierpliwości... ale tego Ali akurat nie brakuje, osobiście bardzo ją podziwiam za odwagę, cierpliwość i wielkie serce. Strasznie się cieszę ! I czekamy z Melą na Redę, bo koleżanek do zabawy nigdy dość. Oczekujcie na zdjęcia Meli z Redą we wspólnej zabawie, pojedziemy do Ali w odwiedziny, jak tylko będę mogła prowadzić auto, czyli w styczniu. I mały off o Alfuni: U nas wszystko dobrze, Mela jest chyba najśmieszniejszym psem świata i wszystkim dookoła poprawia humor. [...] Melka jest zupełnie niekłopotliwa, niczego nie niszczy, jest grzeczna, wesoła i pełna energii. Czasem tylko musimy zamykać psy w oddzielnych pokojach, bo mała miewa momenty, gdy 'wstępuje w nią czort' i tak zapalczywie zachęca Borysa do zabawy, że obawiamy się o bezpieczeństwo konstrukcji domu, gdy dwa psy zaczynają gonitwę przeplataną zapasami ;) Poza tym, mały aniołek ;) Quote
Ginn Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Świat rzeczywiście jest mały. Bardzo, bardzo się cieszę i niecierpliwie z Redą oczekujemy soboty. Quote
potoczanka Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 :evil_lol: A może Alfowa-Meluniowa Pani ma kolegę, który chciałby Prega ;)? Quote
eliza_sk Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 Ginn napisał(a):Świat rzeczywiście jest mały. Bardzo, bardzo się cieszę i niecierpliwie z Redą oczekujemy soboty. Uspokoiłaś się trochę Ginn tą wiadomością :) ? potoczanka napisał(a)::evil_lol: A może Alfowa-Meluniowa Pani ma kolegę, który chciałby Prega ;)? Hmmm - podrzucę temat :) Quote
Ginn Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 No jasne, zwłaszcza, że Reda coraz więcej mojego serca kradnie. Ładnie i szybko się uczy. Między nami już brak nieporozumień. Jest słodka i tak bardzo chce być ciągle przy człowieku. Quote
eliza_sk Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 [quote name='Ginn']No jasne, zwłaszcza, że Reda coraz więcej mojego serca kradnie. Ładnie i szybko się uczy. Między nami już brak nieporozumień. Jest słodka i tak bardzo chce być ciągle przy człowieku. Mówiłam Ci, że to kochana małpa :) Ginn, idź proszę na wątek Maliny, sunia trafiła do domu z kotem - kotesia ma problem i okupuje górne partie mebli - wkleiłam tam maila od Maliniakowej panci, może będziesz potrafiła coś poradzić - jak przyuczyć kota do psa: http://www.dogomania.pl/threads/194382-MALINKA-%C5%9Bliczna-2-letnia-sunia-TRZYMAJCIE-kciuki-cywilizuje-si%C4%99-w-DS-%29?p=15965726#post15965726 Quote
Ginn Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Napisałam co wiem z doświadczenia. Czas, czas i jeszcze raz czas. Nie dopuścić do pierwszej "kolizji". Quote
tomcug Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 [FONT="]Na zbliżające się Święta pragnę złożyć życzenia przeżywania Bożego Narodzenia w zdrowiu, radości i ciepłej rodzinnej atmosferze. [/FONT] Quote
eliza_sk Posted December 26, 2010 Author Posted December 26, 2010 Reda wczoraj pojechała do domku. Oto wieści z wczorajszego wieczora: Witam, w końcu dotarliśmy do domu. Reda w drodze była bardzo grzeczna, tylko niestety śniadanko zwróciła trzy razy (czyżby z nerwów?). W domku spotkanie z dzidzią bardzo miłe, obydwie zachowywały się bardzo kulturalnie. [...] W tej chwili Nina biega tam i z powrotem i woła "oć" (chodź), a Reda grzecznie za nią chodzi:) Zachowuje się bardzo delikatnie i spokojnie. Jak tylko się ogarniemy to obiecuję przesłać zdjęcia. Quote
Iv_ Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 Trzymam za Redę kciuki :kciuki: z nadzieją, że teraz jej się uda :kciuki: Quote
Diuna B. Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 [quote name='eliza_sk']Reda wczoraj pojechała do domku. Oto wieści z wczorajszego wieczora: Witam, w końcu dotarliśmy do domu. Reda w drodze była bardzo grzeczna, tylko niestety śniadanko zwróciła trzy razy (czyżby z nerwów?). W domku spotkanie z dzidzią bardzo miłe, obydwie zachowywały się bardzo kulturalnie. [...] W tej chwili Nina biega tam i z powrotem i woła "oć" (chodź), a Reda grzecznie za nią chodzi:) Zachowuje się bardzo delikatnie i spokojnie. Jak tylko się ogarniemy to obiecuję przesłać zdjęcia. Więc jak na razie Reda zachowuje się jak klasyczny pies pasterski,czyli opiekuje się dzidzią.Oby tak dalej....!!!!!! Quote
Marylin Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Trzymam kciuki za Redę - z całych sił!!!!!!!!!!! Quote
eliza_sk Posted December 28, 2010 Author Posted December 28, 2010 Niespodzianka: Reda ma świetną koleżankę do ganiania po śniegu - sąsiadkę labradorkę w podobnym wieku i równie skorą do zabawy. Na zdjęciu odpoczywają razem po zimowych harcach. Reda zawładnęła naszymi sercami i mam tylko nadzieję, że ona już też uważa nas za swój dom. Quote
kasia_jot Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Oby tak dalej, Redo :multi::multi::multi: Quote
Diuna B. Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Redek dostał wszysztko,o czym tylko marzył.Kochajacy dom,wybieg i towarzystwo do zabawy. Quote
eliza_sk Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 Zapraszamy po trójdzielne kalendarze z TWOIM ZDJĘCIEM: http://www.dogomania.pl/threads/199416-Tr%C3%B3jdzielny-KALENDARZ-z-TWOJ%C4%84-FOTK%C4%84-psa-te%C5%9Bciowej-czy-innej-cholery-na-SOZ-do-13.01?p=16034903#post16034903 Quote
eliza_sk Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 Wieści od Redy ... U nas wszystko zmierza w dobrym kierunku. Problemy żołądkowe Redy się uspokoiły, żadna sytuacja nie powoduje już u niej warczenia i oprócz tego bardzo pilnuje dziecka. Ma zapewnioną odpowiednią dawkę ruchu z nami i z koleżanką labradorką, pełną michę i ciepły domek. Jest wspólne lizanie mordek, a gdy ktoś nas odwiedza jest bacznie obserwowany przez Redę, która zawsze wpycha się między dziecko i gościa. Quote
kasia_jot Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Czyżby "blablador" pokonał naszą Redę? To pewnie jakiś fotomontaż :D Quote
Iv_ Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Cudna Redzia :loveu: i dzidzia :loveu: http://img26.imageshack.us/img26/3826/dscf1414m.jpg Quote
eliza_sk Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 A tymczasem, też kalendarze, równie pięknie, ale już nie autorskie - WIELOPLANSZOWE, TRÓJDZIELNE, KSIĄŻKOWE ... tylko po 10 zł !!! http://www.dogomania.pl/threads/1995...5#post16044255 Quote
Recommended Posts