Jump to content
Dogomania

Zafafluniona Galeria czyli :Mercedes[*],Bonita,Dickens, ich dzieci oraz ONNI

Recommended Posts

• Replies 10.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A to jest Demonia, w niedzielę zdobyła Zw.Klubu Pl.
To zdjęcie nie jest z klubowej tylko jeszcze z Bytomia 2006

A tu Diki tez z Bytomia

I jeszcze jeden boksiu z Bytomia

Posted

[quote name='bonita']Ostatnie fotki robione nocą, bo tylko wtedy mam trochę czasu :)

Diki czeka na swoją porcję obiadku

Zjem tego klapusia
:placz::placz::placz:głodzą najsłodszego ze słodkich;)

Ja już licze dni do 1 października:razz:

Posted

[quote name='leemonca']nie dali obiadku?!?

On je obiadek 2 razy dziennie:evil_lol: , a to szkoła TZ-ta z tym czekaniem na cuś z naszego obiadu, jak TZ je Diki zawsze leży pod stołem, a kiedy skonczy idą razem do kuchni i Diki do miski dostaje to co pancio mu z obiadku zostawił:p

dzieńdoberek!!!:loveu:

Dzieńdoberek nareszcie Weekend:multi:

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']:placz::placz::placz:głodzą najsłodszego ze słodkich;)
nie głodzimy, uczymy cierpliwosci:evil_lol:

Ja już licze dni do 1 października:razz:

My też czekamy i podtuczamy:evil_lol:.

Posted

[quote name='madzia18sosnowiec']bonita a tak zapytam z ciekawosci uszka jakie ci sie bardziej u boksia podobaja?

Witaj Madzia18sosnowiec!
Cięte. To już chyba z przyzwyczajenia:p .
Ale z kłapouchami się oswajam:evil_lol: , kłapouche boksie wyglądaja lepiej niż np. dobermany, a juz ogoniaste doberki to wogóle mi nie paszą.

Posted

[quote name='bonita']Witaj Madzia18sosnowiec!
Cięte. To już chyba z przyzwyczajenia:p .
Ale z kłapouchami się oswajam:evil_lol: , kłapouche boksie wyglądaja lepiej niż np. dobermany, a juz ogoniaste doberki to wogóle mi nie paszą.
A mi np. nie paszą już cięte boksery :P Szczerze powiedziawszy nie widziałam jeszcze nie ciętego ogona u Dobka...

Posted

[quote name='Korenia']A mi np. nie paszą już cięte boksery :P Szczerze powiedziawszy nie widziałam jeszcze nie ciętego ogona u Dobka...

A ja widziałam :p . Ale np. ogoniaste Rottweilery sa fajne :).
Z tymi boksiami to jest tak: po domu lepsze niecięte:evil_lol: , ale na wystawy jeszcze jednak cięte:p kiedy sędzia ma do wyboru dwa takie same eksterierowo boksie, najczęściej wygrywa cięty:p .
Głowy ciętych wyglądają lepiej nawet z usterkami, a u kłapouchów kazda usterka jest jakoś bardziej widoczna( to moje zdanie). To samo z ogonem, długi ogon jakoś optycznie wydłuza grzbiet, dlatego tylko doskonały okaz wygląda z nim dobrze.
Ale dla świetnego sędziego takie, czy takie uszy, albo ogon to nie problem przy ocenie, szkoda tylko ze świetnych sedzów tak mało.

Posted

A ja jakoś lubię jak boxi ma klapnięte ucholki ...do ogonków jeszcze sie nie przyzwyczaiłam bo nie mam okazji za częśto widywać ;)
a uchi :p to pewnie dlatego ze mój Harley miał kłapouszki:loveu:

Posted

[quote name='bonita']A ja widziałam :p . Ale np. ogoniaste Rottweilery sa fajne :).
Z tymi boksiami to jest tak: po domu lepsze niecięte:evil_lol: , ale na wystawy jeszcze jednak cięte:p kiedy sędzia ma do wyboru dwa takie same eksterierowo boksie, najczęściej wygrywa cięty:p .
Głowy ciętych wyglądają lepiej nawet z usterkami, a u kłapouchów kazda usterka jest jakoś bardziej widoczna( to moje zdanie). To samo z ogonem, długi ogon jakoś optycznie wydłuza grzbiet, dlatego tylko doskonały okaz wygląda z nim dobrze.
Ale dla świetnego sędziego takie, czy takie uszy, albo ogon to nie problem przy ocenie, szkoda tylko ze świetnych sedzów tak mało.
Ja często spotykam nieciachane boksie - u mnie bardzoooo duzo boksiów przybylo w ostatnim półroczu... Też zauważyłam, że zawsze wygrywa boksio cięty.. poprostu sędzia przyzwyczajony jest do takiego widoku. Właśnie szkoda, że jest tak mało świętnych sędziów..
Ucałuj faflaki :) (chciaam napisać klapciaki, ale stwwierdziłam, że przecież jeden tylko z Twoich "obcych" ma klapciaki :P a faflaki wszystkie :loveu: )