Imbirka Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 [quote name='bonita'] [B][IMG]http://img237.imageshack.us/img237/1049/dikprzerbpm9.jpg[/IMG][/B] [B][I]widzicie jaki qrcze jest chudy, a je jak smok, tylko że cały czas goni.[/I][/B][/quote] on jest chudy? jemu tylko troszkę zeberka widać. Mój Imbir dopiero jest chudy, ale też nie mogę go troszkę podpaćś bo ma ADHD i ciągle gdzieś gania Quote
BeaC Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 Nabierze masy nie martw się( taki chydy to on nie jest). Ja to muszę uważać żeby Luśka już nie przytyła i tak jest bardzo dużą bulterierką. Buziaczki (jak zwykle) dla faflakowatych:eviltong::eviltong::eviltong: Quote
misiaczek Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 Jedni chcą utuczyć,inni odchudzić (to ja) :lol:. Śliczne zdjątka :loveu:. Quote
e.v.a Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 [quote name='bonita'] [B][IMG]http://img237.imageshack.us/img237/1049/dikprzerbpm9.jpg[/IMG][/B] [B][I]widzicie jaki qrcze jest chudy, a je jak smok, tylko że cały czas goni.[/I][/B][/quote] śliczny a nie chudy :iloveyou: Quote
sylwiaskalska Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 Ja byłam pod wrażeniem bokserków w Sopocie na wystawie były cudowneeeeeee :loveu: :loveu: i te klatki piersiowe :) Quote
bonita Posted August 21, 2006 Author Posted August 21, 2006 [quote name='madzia i medor']Bonita, to co zawierają te ciateczka:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :evil_lol:[/quote] [B][I]sa własnie takie i nie wiem co zawierają ale psy po nich robią cuda[/I][/B]:evil_lol: [IMG]http://img154.imageshack.us/img154/6394/cotomm7.jpg[/IMG] [B][I]najpierw było lekkie zdziwienie, a teraz proszą tylko daj , daj![/I][/B]:evil_lol: Quote
bonita Posted August 21, 2006 Author Posted August 21, 2006 [quote name='sylwiaskalska']Ja byłam pod wrażeniem bokserków w Sopocie na wystawie były cudowneeeeeee :loveu: :loveu: i te klatki piersiowe :)[/quote] [B][I]Nie byłam na tej wystawie, ale fotki oglądałam, było dużo ładnych psów, mi szczególnie podoba się GARIBALDI -zdobył tam res.Cacib.[/I][/B] Quote
bonita Posted August 21, 2006 Author Posted August 21, 2006 [quote name='BeaC']Taki duuuży pies a ty mu dajesz takie małe coś:shake: się nie dziwie że tak smutno patrzy..... he he he dobrze że wogóle dojrzał to coś:diabloti:[/quote] [B][I]Tak ale jak już dojrzał, o chciał jeszcze i jeszcze:cool3:[/I][/B] Quote
BeaC Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 Znaczy się normalny łasuch........:cooldevi: Quote
Bodziulka Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 [quote name='bonita'] [B][IMG]http://img237.imageshack.us/img237/1049/dikprzerbpm9.jpg[/IMG][/B] [B][I]widzicie jaki qrcze jest chudy, a je jak smok, tylko że cały czas goni.[/I][/B][/quote] A ja mam takie pytanko: Czy to, że Dickens ma cięty ogonek, nie dyskwalifikuje go na wystawach? Bo teraz nie wolno obcinać, a słyszałam, że w niektórych krajach psy "cięte" nie są dopuszczane do wystaw (oczywiście te urodzone po wprowadzeniu tego rozporządzenia). Quote
bonita Posted August 21, 2006 Author Posted August 21, 2006 [quote name='Bodziulka']A ja mam takie pytanko: Czy to, że Dickens ma cięty ogonek, nie dyskwalifikuje go na wystawach? Bo teraz nie wolno obcinać, a słyszałam, że w niektórych krajach psy "cięte" nie są dopuszczane do wystaw (oczywiście te urodzone po wprowadzeniu tego rozporządzenia).[/quote] A więc napiszę od początku jak to u niego było. Diki urodził się z cesarskiego cięcia jako jedyny z miotu( reszta przyszła na świat " siłami natury")podczas cesarki ogonek się złamał i nie było innego wyjścia jak go obciąc, jako jedynemu z miotu. W Polsce na wystawach można wystawiac psy zarówno z ciętymi uszami jak i ogonami, a dodam jeszcze że długi ogonek nie jest zbyt częstym zjawiskiem w przeciwienstwie do uszu- teraz większośc psów jest w Polsce kłapouchych, niestety sędziowie przez wiele lat przyzwyczajeni do widoku ciętych zawsze dają plusa tym ciętym i tylko naprawde piekne psy z ogonem i uszami mają szanse. W Niemczech wystawiać można tylko niecięte, a w Czechach tylko kłapouszki. Quote
Bodziulka Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 Dzięki za wyjaśnienia :) Właśnie to chyba o Niemczech kiedyś było w jakis wiadomościach, że tam po prostu odmówili wpuszczenia "ciętych" na wystawę, albo to Austria była :hmmmm: Ja uwielbiam kłapouszki :loveu: i za nic bym mojemu nie dała obciąć. (ogon ma cięty, ale 13 lat temu można było to robić). Teraz powoli przyzwyczajam się do długoogoniastych, nawet w sąsiednim bloku mieszka pręguś długoogoniasty ze schroniska :loveu: A sędziów nie rozumiem, raczej powinni się do prawa stosować, nie? ;) Buziaki w faflaki :lol: Quote
Medorowa Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 Mi też się teraz najbardziej długo-uche i ogoniaste faflaki podobają:loveu: :loveu: :loveu: Chociaż "tamte" też mają coś w sobie:cool3: To trochę bezsensu, jakby zabronili wystawiania kopiowanych boksi, bo np. ktoś kupił pssa z zamiarem brania udziału w wystawach trzy lata temu i teraz co:roll: :roll: :roll: :lol: Quote
Iza i Avanti Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 :B-fly: :B-fly: Kłaniam się Bonita i gratuluję pięknych psów. :B-fly: :B-fly: Pozdrawiam, Iza i Avanti Armida Quote
Alicja Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 [I][B]To widzę ,że u boksiow podobna sytuacja na wystawach jak u ASTów też 1 skrzypce grają kopiowane uszy .......[/B][/I] Quote
mrowka Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 [quote name='Alicjarydzewska'][I][B]To widzę ,że u boksiow podobna sytuacja na wystawach jak u ASTów też 1 skrzypce grają kopiowane uszy .......[/B][/I][/quote] chyba tak jest w kazdej rasie gdzie kopjowalo sie uszy.. :roll: Bonita czekamy na zdjecia fafulkow slicznych :cool3: Quote
agbar Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 ja tez wole klapouchy:evil_lol: zadam wiecej fotek:) Quote
bonita Posted August 22, 2006 Author Posted August 22, 2006 [quote name='dealer']ja tez wole klapouchy:evil_lol: zadam wiecej fotek:)[/quote] [B][I]Fotki będą jutro, wczoraj nie robiłam, po tym jak przeczytałam o Ozzim:-( , nic mi się juz nie chciało:-( .[/I][/B] [B][I]Dzis trochę pocykałam, wstawie jutro.[/I][/B] Quote
bonita Posted August 22, 2006 Author Posted August 22, 2006 [quote name='Iza i Avanti']:B-fly: :B-fly: Kłaniam się Bonita i gratuluję pięknych psów. :B-fly: :B-fly: Pozdrawiam, Iza i Avanti Armida[/quote] [B][I]Witam Izę i wujaszka Avantiego[/I][/B]:loveu: [B][I]tak wujaszka dla Bonity, ona jest wnuczką CHYRONE REGATy Edda:cool3: , a Avanti to jej synek. A więc rodzinka;) .[/I][/B] Quote
Iza i Avanti Posted August 23, 2006 Posted August 23, 2006 :loveu: :loveu: :loveu: Witamy rodzinkę!!! :loveu: :loveu: :loveu: I czekamy na zdjęcia Quote
dbsst Posted August 23, 2006 Posted August 23, 2006 [quote name='bonita'] [IMG]http://img154.imageshack.us/img154/6394/cotomm7.jpg[/IMG] [/quote] ej ty czemu się nie ruszasz :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: uwielbiam Twoją bokserową gromade :razz: Quote
BeaC Posted August 23, 2006 Posted August 23, 2006 a propo kopiowanych uszek..... moja nie ma a stoją!!!!!:diabloti::diabloti::diabloti: Quote
bonita Posted August 23, 2006 Author Posted August 23, 2006 [B][I]Miały byc dzisiaj zdjęcia ale nie będzie bo się nie chca wklejac :([/I][/B] [IMG]http://img158.imageshack.us/img158/8792/przerobawj5.jpg[/IMG] [B][I]Robiłam wczoraj i dzisiaj a wiec jutro będzie duuzo (jak komp nie nawali)[/I][/B] Quote
bonita Posted August 23, 2006 Author Posted August 23, 2006 [quote name='BeaC']a propo kopiowanych uszek..... moja nie ma a stoją!!!!!:diabloti::diabloti::diabloti:[/quote] :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: [B][I]ja też bym chciała żeby boksiom tak stały bez cięcia[/I][/B]:evil_lol: [B][I]jak ktoś chce, a jak nie chce to zeby nie stały:evil_lol: ( ale tak to tylko w Erze:evil_lol: )[/I][/B] Quote
leemonca Posted August 23, 2006 Posted August 23, 2006 [QUOTE][IMG]http://img158.imageshack.us/img158/8792/przerobawj5.jpg[/IMG][/QUOTE] :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: Quote
Recommended Posts