Jump to content
Dogomania

Zafafluniona Galeria czyli :Mercedes[*],Bonita,Dickens, ich dzieci oraz ONNI

Recommended Posts

Posted

[quote name='bonita']
[B][IMG]http://img237.imageshack.us/img237/1049/dikprzerbpm9.jpg[/IMG][/B]

[B][I]widzicie jaki qrcze jest chudy, a je jak smok, tylko że cały czas goni.[/I][/B][/quote] on jest chudy? jemu tylko troszkę zeberka widać. Mój Imbir dopiero jest chudy, ale też nie mogę go troszkę podpaćś bo ma ADHD i ciągle gdzieś gania

• Replies 10.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nabierze masy nie martw się( taki chydy to on nie jest). Ja to muszę uważać żeby Luśka już nie przytyła i tak jest bardzo dużą bulterierką. Buziaczki (jak zwykle) dla faflakowatych:eviltong::eviltong::eviltong:

Posted

[quote name='bonita']

[B][I]widzicie jaki qrcze jest chudy, a je jak smok, tylko że cały czas goni.[/I][/B][/quote]
śliczny a nie chudy :iloveyou:

Posted

[quote name='madzia i medor']Bonita, to co zawierają te ciateczka:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :evil_lol:[/quote]

[B][I]sa własnie takie i nie wiem co zawierają ale psy po nich robią cuda[/I][/B]:evil_lol:
[IMG]http://img154.imageshack.us/img154/6394/cotomm7.jpg[/IMG]
[B][I]najpierw było lekkie zdziwienie, a teraz proszą tylko daj , daj![/I][/B]:evil_lol:

Posted

[quote name='sylwiaskalska']Ja byłam pod wrażeniem bokserków w Sopocie na wystawie były cudowneeeeeee :loveu: :loveu: i te klatki piersiowe :)[/quote]

[B][I]Nie byłam na tej wystawie, ale fotki oglądałam, było dużo ładnych psów, mi szczególnie podoba się GARIBALDI -zdobył tam res.Cacib.[/I][/B]

Posted

[quote name='BeaC']Taki duuuży pies a ty mu dajesz takie małe coś:shake: się nie dziwie że tak smutno patrzy..... he he he dobrze że wogóle dojrzał to coś:diabloti:[/quote]

[B][I]Tak ale jak już dojrzał, o chciał jeszcze i jeszcze:cool3:[/I][/B]

Posted

[quote name='bonita']

[B][I]widzicie jaki qrcze jest chudy, a je jak smok, tylko że cały czas goni.[/I][/B][/quote]

A ja mam takie pytanko: Czy to, że Dickens ma cięty ogonek, nie dyskwalifikuje go na wystawach? Bo teraz nie wolno obcinać, a słyszałam, że w niektórych krajach psy "cięte" nie są dopuszczane do wystaw (oczywiście te urodzone po wprowadzeniu tego rozporządzenia).

Posted

[quote name='Bodziulka']A ja mam takie pytanko: Czy to, że Dickens ma cięty ogonek, nie dyskwalifikuje go na wystawach? Bo teraz nie wolno obcinać, a słyszałam, że w niektórych krajach psy "cięte" nie są dopuszczane do wystaw (oczywiście te urodzone po wprowadzeniu tego rozporządzenia).[/quote]

A więc napiszę od początku jak to u niego było.
Diki urodził się z cesarskiego cięcia jako jedyny z miotu( reszta przyszła na świat " siłami natury")podczas cesarki ogonek się złamał i nie było innego wyjścia jak go obciąc, jako jedynemu z miotu.
W Polsce na wystawach można wystawiac psy zarówno z ciętymi uszami jak i ogonami, a dodam jeszcze że długi ogonek nie jest zbyt częstym zjawiskiem w przeciwienstwie do uszu- teraz większośc psów jest w Polsce kłapouchych, niestety sędziowie przez wiele lat przyzwyczajeni do widoku ciętych zawsze dają plusa tym ciętym i tylko naprawde piekne psy z ogonem i uszami mają szanse.

W Niemczech wystawiać można tylko niecięte, a w Czechach tylko kłapouszki.

Posted

Dzięki za wyjaśnienia :)
Właśnie to chyba o Niemczech kiedyś było w jakis wiadomościach, że tam po prostu odmówili wpuszczenia "ciętych" na wystawę, albo to Austria była :hmmmm: Ja uwielbiam kłapouszki :loveu: i za nic bym mojemu nie dała obciąć. (ogon ma cięty, ale 13 lat temu można było to robić). Teraz powoli przyzwyczajam się do długoogoniastych, nawet w sąsiednim bloku mieszka pręguś długoogoniasty ze schroniska :loveu: A sędziów nie rozumiem, raczej powinni się do prawa stosować, nie? ;) Buziaki w faflaki :lol:

Posted

Mi też się teraz najbardziej długo-uche i ogoniaste faflaki podobają:loveu: :loveu: :loveu: Chociaż "tamte" też mają coś w sobie:cool3:
To trochę bezsensu, jakby zabronili wystawiania kopiowanych boksi, bo np. ktoś kupił pssa z zamiarem brania udziału w wystawach trzy lata temu i teraz co:roll: :roll: :roll: :lol:

Posted

[quote name='Alicjarydzewska'][I][B]To widzę ,że u boksiow podobna sytuacja na wystawach jak u ASTów też 1 skrzypce grają kopiowane uszy .......[/B][/I][/quote]
chyba tak jest w kazdej rasie gdzie kopjowalo sie uszy.. :roll:

Bonita czekamy na zdjecia fafulkow slicznych :cool3:

Posted

[quote name='dealer']ja tez wole klapouchy:evil_lol:
zadam wiecej fotek:)[/quote]

[B][I]Fotki będą jutro, wczoraj nie robiłam, po tym jak przeczytałam o Ozzim:-( , nic mi się juz nie chciało:-( .[/I][/B]
[B][I]Dzis trochę pocykałam, wstawie jutro.[/I][/B]

Posted

[quote name='Iza i Avanti']:B-fly: :B-fly: Kłaniam się Bonita i gratuluję pięknych psów. :B-fly: :B-fly:

Pozdrawiam,
Iza i Avanti Armida[/quote]

[B][I]Witam Izę i wujaszka Avantiego[/I][/B]:loveu: [B][I]tak wujaszka dla Bonity, ona jest wnuczką CHYRONE REGATy Edda:cool3: , a Avanti to jej synek. A więc rodzinka;) .[/I][/B]

Posted

[quote name='bonita']
[IMG]http://img154.imageshack.us/img154/6394/cotomm7.jpg[/IMG]
[/quote]

ej ty czemu się nie ruszasz :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

uwielbiam Twoją bokserową gromade :razz:

Posted

[B][I]Miały byc dzisiaj zdjęcia ale nie będzie bo się nie chca wklejac :([/I][/B]
[IMG]http://img158.imageshack.us/img158/8792/przerobawj5.jpg[/IMG]
[B][I]Robiłam wczoraj i dzisiaj a wiec jutro będzie duuzo (jak komp nie nawali)[/I][/B]

Posted

[quote name='BeaC']a propo kopiowanych uszek..... moja nie ma a stoją!!!!!:diabloti::diabloti::diabloti:[/quote]
:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
[B][I]ja też bym chciała żeby boksiom tak stały bez cięcia[/I][/B]:evil_lol: [B][I]jak ktoś chce, a jak nie chce to zeby nie stały:evil_lol: ( ale tak to tylko w Erze:evil_lol: )[/I][/B]