sowillo Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [quote name='fioneczka']na niebieskim już pisałam ale tu napiszę jeszcze raz ... on jest przepiękny !!!! niby wszystkie P R są do siebie podobne (niby) ... jednak u Putina jest to COŚ[/QUOTE] :loveu: wszyscy go tak komplementują, a ta bida taka zakompleksiona jest ;) musimy popracować nad samooceną u niego :cool1: Quote
sowillo Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [quote name='piechcia15']ten tekst chyba puszczę w internet i wywołam skandal: Putin zdradza swoją kochankę z bokserem...i to rudym gejem!!!! :evil_lol::lol::lol: chyba napiszę to do Faktów w TVN :diabloti::eviltong::eviltong:[/QUOTE] Magda jak jakieś służby rosyjskie sprawdzają co polacy myślą i piszą o "Putinie" to mamy przerąbane, z sądu przez najbliższą dekade nie wyjdziemy :razz::crazyeye: Quote
sowillo Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [IMG]http://i55.tinypic.com/smfymp.jpg[/IMG] im bliżej ognia... tym cieplej, im cieplej ...tym lepiej :cool1: i się bobasek cieszy...zazwyczaj jest taki gorący jakby właśnie z grilla zlazł :diabloti: Quote
piechcia15 Posted February 2, 2011 Author Posted February 2, 2011 nooo nie Odbieram Ci Psa!! 1.chciałaś upiec psa na grillu jak kiełbasę, a po 2. pies ma rankę na dziąśle :evil_lol::evil_lol::loveu::loveu: Quote
baster i lusi Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [quote name='piechcia15']nooo nie Odbieram Ci Psa!! 1.chciałaś upiec psa na grillu jak kiełbasę, a po 2. pies ma rankę na dziąśle :evil_lol::evil_lol::loveu::loveu:[/QUOTE] można to podciągnąć jako okrucieństwo:evil_lol::mad: Quote
sowillo Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 nie bo to wcale nie było tak :-( ja zaraz wszystko wytłumaczę proszem pani, bo to było tak, że ponieważ jemu było zimno to ja rozdmuchałam w pseudo kominku no i on wtedy sie tam uwalił a ja nie zauważyłam i no grill gotowy :placz: a wcześniej tzn zeszłego wieczoru to ja mu chciałam impreze zrobić i kość zakupiłam no i on tą kość ciumkał a ja w tym czasie przy kompie se pracowała i jak żem się skapła że on ją całą ino wknocił to już było za późno i duuuupa i rana gotowa. ale ja żem gips na to założyła i opatrunek i z rana śladu już nie było. NIE ZABIERAJ MI PSA! :-(:placz::-( Quote
piechcia15 Posted February 2, 2011 Author Posted February 2, 2011 a nie wiesz że mocz jest najlepszym lekarstwem :loveu::diabloti::diabloti::evil_lol: Quote
sowillo Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 przereklamowane :diabloti: próbowałam nie działa :diabloti: a nawet jest coraz gorzej :crazyeye: a to trzeba swój pić czy psa bo nie doczytałam ?? :evil_lol: Quote
sowillo Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [IMG]http://i54.tinypic.com/23sf70j.jpg[/IMG] wiecznie śpiący czerwononosy Quote
piechcia15 Posted February 2, 2011 Author Posted February 2, 2011 rozwaliłaś mnie tym pytaniem:D:D:D:D:D:D Quote
sowillo Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Pit ma lekki łupież i wypada mu troszkę więcej sierści niż zwykle, poza tym wygląda bardzo ładnie - świeci się nie ma żadnych zaczerwienień itp...hmmm cóż to może być może alergia, a może po prostu idzie wiosna :loveu: i troszkę tej sierści gubi ( mój rottek zawsze tak miał jak się tylko troszkę cieplej robiło ) sama nie wiem, a nie chcę od razu siać paniki i latać po wetach... Co wy na to bo ja z takimi psimi "golasami" to nie mam doświadczenia więc chętnie posłucham mądrzejszych :lol: Quote
modliszka84 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 pewnie wiosna bo mnie na wiosnę też włosy wypadają a teraz zauwazyłam zwiększenie linienia :D Quote
sowillo Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='modliszka84']pewnie wiosna bo mnie na wiosnę też włosy wypadają a teraz zauwazyłam zwiększenie linienia :D[/QUOTE] aaaaa to humavit polecam taki z pokrzywą i skrzypem, koszt niewielki a 2 miesiące łykania daje super efekty tylko SYSTEMATYCZNIE :mad: i dzisiaj Pituś się bardziej drapie, a jak ja mu pomagam to ma dziką rozkosz :multi:szczególnie za uszami i na głowie...no miny takie strzela wtedy :loveu::loveu::loveu: Ja tak serio mówiąc nie wiem czym on był głównie karmiony czy suche czy gotowane, nie wiem czy to dla niego nie jest szok dla żołądka bo staram się gotować bardzo urozmaicone, a może on nieprzyzwyczajony, chociaż koopki ok i apetyt niestety też :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
modliszka84 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Sowillo a Ty jestes wege, no nie? Nie obrzydza cie mięcho szykowane dla Putka? Ja się wciąż zastanawiam nad przejściem na wegetarianizm ale zastanawia mnie moja wieczna anemia Quote
sowillo Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [IMG]http://i53.tinypic.com/hx6nus.jpg[/IMG] dzika ekscytacja z porannego spaceru :placz: Quote
piechcia15 Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 a może ma na coś alergię? nie wiem np. drób lub wołowina? dawałas mu ostatnio cos po raz pierwszy ? a może poprostu za blisko kominka siedział:diabloti: i mu skóra wyschła :loveu: on lubi kąpiel?chyba nie za bardzo bo możnaby go było wykapać w Hexodermie lub Nizoralu modliszka, a może tobie poprostu robią się juz zakola:evil_lol::evil_lol::evil_lol::loveu: Quote
kasia14 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='modliszka84']Ja się wciąż zastanawiam nad przejściem na wegetarianizm ale zastanawia mnie moja wieczna anemia[/QUOTE] Ja też chciałam przejść na wegetarianizm ale chyba bym nie przeżyła, już teraz moja waga pozostawia wiele do życzenia i myślę, że jakikolwiek jej spadek byłby niebezpieczny niestety:( Quote
fioneczka Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [url]http://i53.tinypic.com/hx6nus.jpg[/url] :loveu: piecuch on by do Monicy mojej pasował ... ona też uwielbia mięciutkie kocyki ;) Quote
sowillo Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='modliszka84']Sowillo a Ty jestes wege, no nie? Nie obrzydza cie mięcho szykowane dla Putka? Ja się wciąż zastanawiam nad przejściem na wegetarianizm ale zastanawia mnie moja wieczna anemia[/QUOTE] noooo już z 8 lat będzie i mam się całkim nieźle. Z tego co się orientuję anemia nie ma nic wspólnego z jedzeniem czy nie jedzeniem mięsa, jest to głównie kwestia żelaza i B12. Żelazo nijak się ma do mięsa natomiast jesli chodzi o b12 to jedzenie jajek (ściólkowych 0 albo 1) załatwia sprawę. Ja niejestem weganką, więc nie mam problemów tzn jem jajka sery itd. Z pewnością przejście na wegetarianizm wymaga odrobiny wiedzy żeby organizmowi dostarczyć wzystkiego czego potrzeba ale ma to też drugę staronę - zaczynasz jeść dużo bardziej urozmaicone żarełko typu otręby kasze więcej warzyw, ważne żeby wywalić świństwa typu białe pieczywo i wysoko przetworzone rzeczy, a reszta wyjdzie ci tylko na zdrowie. Ja nigdy n ie namawiam do nie jedzenia mięsa bo wymaga to ( na początku) troszkę zachodu, czasu i przekonania się do innych smaków, to musi być przemyślana decyzja ale moim zdaniem jak najbardziej słuszna. Co do psa to jego zdrowie jest najważniejsze, ja jednak przez większość życia jadłam mięso więc to nie jest tak że z dnia na dzień nie możesz na nie patrzeć. Biegam po rynkach i szukam dla niego kąsków, wiem ile te zwierzaki musiały przejść okrucieństwa ale jak się chce mieć psa nie ma innej opcji. Po prostu wyłączam świadomość kupuje mechanicznie i gotuje nie analizuje bo bym zwariowała. Pamiętam tylko jak oglądałam program kiedy na żywca wrzucali prosiaczka do wrzątku i to był ten moment kiedy powiedziałam dosyć... Quote
modliszka84 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='kasia14']Ja też chciałam przejść na wegetarianizm ale chyba bym nie przeżyła, już teraz moja waga pozostawia wiele do życzenia i myślę, że jakikolwiek jej spadek byłby niebezpieczny niestety:([/QUOTE] Kacha, wydaje mi się, że odpowiednia dieta nie musi oznaczać od razu spadku wagi. Moja waga też jest raczej na skraju niedowagi w stosunku do wzrostu. Quote
modliszka84 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 No to chyba muszę iść do Ciebie na korepetycje ;) Przeglądam te fora różne, ale niewiele wynika z nich. A gdzie się zaopatrujesz? W sklepach z eko-żywnością czy w normalnych sklepach? Quote
sowillo Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='kasia14']Ja też chciałam przejść na wegetarianizm ale chyba bym nie przeżyła, już teraz moja waga pozostawia wiele do życzenia i myślę, że jakikolwiek jej spadek byłby niebezpieczny niestety:([/QUOTE] muszę ci powiedzieć, że wększość moich znajomych po przejściu na wege przytyła bo właśnie trzeba włączyć takie rzeczy jak kasze, ryże pełnozianiste, orzechy pestki nasiona orkisze itd...wege to nie jest jedzenie warzyw tak się nie da, dlatego mówię że na początku jest trudno bo nie jest łatwo robić ciepłe posiłki bez mięsa jak zawsze, tylko trzeba pomyśleć poczytać. Quote
sowillo Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='modliszka84']No to chyba muszę iść do Ciebie na korepetycje ;) Przeglądam te fora różne, ale niewiele wynika z nich. A gdzie się zaopatrujesz? W sklepach z eko-żywnością czy w normalnych sklepach?[/QUOTE] w sklepach z eko można zbankrutować bardzo szybko :angryy: aczkolwiek niektóre przyprawy czy dobre chleby jakiś aloes czasem to tak wpadam do takich sklepów, siemie kasze nie palone no jest pare rzeczy które warto tam kupić. Natomiast owoce, warzywa nasiona, pestki tego typu rzeczy wymagaja chodzenia po rynku i wyczajeniu takich ludzi którzy mają stosunkowo mało towaru wcale nie najpiękniejszego ale nie sypanego i chemią. A potem to już z górki...no i niestety trezba patrzeć na takie rzeczy jak żelatyna, galaretki, jogurciki, żelki, kisiele i inne dziwy które mają żelatynę wieprzową, koszenile i inne świństwa... Quote
Madzik77 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 wszystkich wega podziwiam i zazdroszcze a wątek Putina to teraz mój ulubiony wątek :D Pozdrawiam Quote
sowillo Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='piechcia15']a może ma na coś alergię? nie wiem np. drób lub wołowina? dawałas mu ostatnio cos po raz pierwszy ? a może poprostu za blisko kominka siedział:diabloti: i mu skóra wyschła :loveu: on lubi kąpiel?chyba nie za bardzo bo możnaby go było wykapać w Hexodermie lub Nizoralu modliszka, a może tobie poprostu robią się juz zakola:evil_lol::evil_lol::evil_lol::loveu:[/QUOTE] Po 1. jesteś okrutna i wytykasz koleżance, że ma zaczeske na głowie :mad: Po 2. Pituś ma problem jak wejdzie do kałuży a Ty kąpiel sugerujesz :crazyeye:, może na działce jak będzie ze 40 stopni w cieniu bo inaczej bida zmarznie. Mówie Ci że on nawet łapek nie chce myć brudas jeden...:oops: Po 3. Ostatnio pojadł więcej wołowiny , bo kurczak jest od popczątku więc nie sądze :shake: warzywa różniaste wcina ale to chyba niemożliwe, że to od warzyw...no nic poprzyglądam się mu i zobaczymy jak się sprawa rozwija. Quote
Recommended Posts