Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='elik']A żebyś wiedziała, nie zgłasza się gdy dzwonię. Włącza się poczta głosowa. (...) [/QUOTE]
A wiesz... spróbuj jeszcze zadzwonić do niego z cudzej komórki.

Posted

[quote name='zerduszko']Pisać do allegro.[/QUOTE]
Wysłałam zgłoszenie o naruszeniu zasad i czekam na odpowiedź.

[quote name='majqa']A wiesz... spróbuj jeszcze zadzwonić do niego z cudzej komórki.[/QUOTE]
Poczekam na odpowiedź allegro. Ciekawa jestem ich reakcji.
Zastanawia mnie ta olbrzymia ilość pozytywnych komentarzy. Ciekawa jestem czy można wysłać komentarz bez zakupu, ale chyba nie. Wkurza mnie ta sytyuacja.

Posted

Elu myślę, że to jednak no problemo. Poprosił kumpli, może zakupy sam sponsorował....Ale koncepcja, iście paranoiczna, a może nawet paranoidalna;)!!! Dziadzisko wkurzające!!!

Posted

Dostałam info z allegro, że odpowiedź powinna być do 72 godz. Poczekam.

Dziękujemy za kontakt.

Ta wiadomość jest generowana automatycznie i oznacza, że przed chwilą
otrzymaliśmy e-mail od Ciebie.

Na pewno zależy Ci na szybkiej reakcji, dlatego nasz konsultant postara
się odpowiedzieć w najbliższym czasie (na ogół nie dłuższym niż
48-72 godzin).

Treść Twojego pytania:

-----------------

W dniu 11.07.2011 zapłaciłam za 4 adresówki + opłata za kuriera na
aukcji NIERDZEWNY IDENTYFIKATOR DLA PSA LUB KOTA #60 (1704125831). Wysyłka
miała nastąpić za 2 dni. Za 4 dni otrzymałam wiadomość, że z powodu
awarii dostawa może nastąpić dopiero po 1.08.br.

Wobec braku towaru lub jakiejkolwiek informacji o terminie jego dostawy,w
dniu 8.08.br. zadzwoniłam do firmy i właściciel powiedział, że
wysyłka nastąpi najpóźniej w dniu 9.08. Jest 13.08 a zapłaconego
towaru nadal nie otrzymałam. Zadziwiające jest to, że na stronie http://allegro.pl/wzmocniony-identyfikator-dla-psa-lub-kota-i1754064324.html
ta firma prowadzi kolejna aukcję, mimo, że nie wywiązała się ze
zobowiązań z poprzedniej aukcji http://allegro.pl/show_item.php?item=1704125831

Zastanawiające jest także to, że firma ma bardzo dużo pozytywnych
komentarzy.

-----------------

Pomoc Allegro: http://www.allegro.pl/help.php
Formularz kontaktowy: http://www.allegro.pl/contact.php

--
Zespół Allegro
http://www.allegro.pl
http://www.allegro.pl/regulamin
http://allegro.pl/help.php

Posted

[quote name='Marycha35']Cudnie Elu!!!! Noooo, to koło tyłka się Panu Najlepszemu Sprzedawcy zaczyna ciepło robić:)[/QUOTE]
To już miesiąc minął od wpłaty. Czy ten dureń sobie myśli, że mu odpuszczę ?

Posted

[quote name='Marycha35']Obawiam się Elu, że dużo ludzi odpuszcza jednak...Ale się kolesina naciął:)[/QUOTE]
Możliwe, kwota niewielka, to nie chce się im użerać. Ale na te adresówki czekają cztery psiaki więc tak łatwo mu nie przejdzie. Wprawdzie moje na razie mają, ale często gubią - mają takie rozkręcane z karteczką w środku. Myślę, że takie przyszywane do szelek będą miały dłużej :)

Posted

Ojj, tak, te rozkręcane to moja sunia też już zaliczyła w liczbie 4 !!! Bardzo dobrze Elu, że nie odpuszczasz, jak się coś obiecuje to słowa trzeba dotrzymać, zwłaszcza po zainkasowaniu...

Posted

[quote name='Marycha35']Ojj, tak, te rozkręcane to moja sunia też już zaliczyła w liczbie 4 !!! Bardzo dobrze Elu, że nie odpuszczasz, jak się coś obiecuje to słowa trzeba dotrzymać, zwłaszcza po zainkasowaniu...[/QUOTE]
Szkoda tylko, że odwleka się wizyta u Misia. Gdyby nie to, nie denerwowałabym się tak. Lece w wyrko, bo padam na pysk :) Na razie nic więcej nie mogę zrobić. Czekam na odpowiedź z allegro.

Posted

[quote name='Marycha35']Szorstusiu, jak żyjesz Przyjacielu???:)
Eh... nie idzie to jakoś, jak sprzysiężenie wszystkiego na nie. A tak bym chciała już poczytać dobre, bezpośrednio z miejsca Szorstka, wieści.

Posted

Wyobraźcie sobie, że facet po mojej interwencji w Allegro rżnie głupa. Dostał od Allegro 7 dni na wyjaśnienie i po tym on napisał, żebym podała mu "poprawne informacje do zawieszek". Na moje zapytanie o jakie poprawne informacje chodzi, bo właściwe i wszelkie informacje podałam w dniu zapłaty za adresówki tj. 8.07. odpisał pytając: Poda Pani czy chce się Pani droczyć.
Bezczelność graniczące z chamstwem :angryy:
Wywaliłam chłopu co o tym myślę, podając równocześnie po kolei wszystkie fakty jak i co, bo widzę, że gnojek chciał zwalić winę na mnie, że niby nie mógł wywiązać się, bo ja nie podałam mu odpowiednich danych.
Po mojej korespondencji grzecznie poprosił o PONOWNE podanie tekstu adresówek i wzorów.
Podałam mu w dniu dzisiejszym.
Nie podałam numerów telefonów na adresówce dla Misia, bo nie znam - [SIZE=2]po podaniu w zamówieniu wykasowałam PW z tą informacją. Napisałam, że jest to najważniejsza adresówka, ale nie dla mojego psiaka i nie znam numerów tel. ale dostarczę je jeszcze dzisiaj.

Pamiętam, że był to nr tel. Marysi i synowej pana.
Kurtka, co za historia. Dawno nie uczestniczyłam w takim zdarzeniu. Mam nadzieję, że teraz nareszcie dostanę te adresówki.
Nie wiem co chłop sobie myślał, że ja odpuszczę ?

Posted

Moja jedyna rada Eluś. Przyjmiesz ją lub nie. ;-) W korespondencji z panem nie piekl się, w znaczeniu nie daj mu odczuć, że masz nerwy jak ta lala. Czemu? Twoje zdenerwowanie daje mu najwyraźniej satysfakcję, jest dla niego pożywką. Punktuj na zimno, podaj wszelkie dane i już. Zawsze przecież pozostaje zgłoszenie sprawy do odpowiednich instytucji poza allegro i tu już zaczynają się schody i to schody zdecydowanie dla tego pana. Chce się potknąć o banał, dąży do tego? Co najwyżej mu to umożliwisz. ;-)

Posted

[quote name='majqa']Moja jedyna rada Eluś. Przyjmiesz ją lub nie. ;-) W korespondencji z panem nie piekl się, w znaczeniu nie daj mu odczuć, że masz nerwy jak ta lala. Czemu? Twoje zdenerwowanie daje mu najwyraźniej satysfakcję, jest dla niego pożywką. Punktuj na zimno, podaj wszelkie dane i już. Zawsze przecież pozostaje zgłoszenie sprawy do odpowiednich instytucji poza allegro i tu już zaczynają się schody i to schody zdecydowanie dla tego pana. Chce się potknąć o banał, dąży do tego? Co najwyżej mu to umożliwisz. ;-)
Podpisuję sie pod tym obiema rencami :) Ja tylko tu się pieklę, daje upust swojej frustracji z powodu takiego załatwiania sprawy. W korespondencji z chłopkiem dokładnie jak radzisz, spoko punktuję. On zrozumiał, że nie ze mnę te numery i na koniec grzecznie poprosił o ponowne podanie danych do adresówek. Ponowne podanie, czyli przyznał, że już je otrzymał, a o to właśnie mi chodziło, żeby nie udało mu się "zwalić" winy na mnie.
Myślę, że to co ja piszę, mogę ujawnić. To treść mojego wczorajszego emaila, po którym otrzymałam prośbę o ponowne przesłanie danych do adresówek.

Szanowny Panie

Nie mam ani czasu, ani ochoty na żarty. O jakie informacje do zawieszek Panu chodzi ? Wszelkie dane otrzymał Pan w dniu zapłaty za towar tj. 11.07.br. oraz w dniu następnym. Jeśli brakowało jeszcze jakichkolwiek informacji, to chyba było na tyle czasu żeby o nie zapytać. Obecne Pana wybiegi, to tylko nieudolne usiłowanie oddalenia od siebie zarzutów o nieuczciwość.
8.08.br. na moje zapytanie o termin dostawy adresówek otrzymałam od Pana informację, cytuję:
[SIZE=3]"Witam. Najpóźniej jutro wyślemy przesyłkę. Najmocniej przepraszam za to opóźnienie. Pozdrawiam."
Nie wykasowałam tej informacji.
8.08. miał Pan wszystkie informacje potrzebne do zrobienia i wysłania adresówek, a teraz coś Panu brakuje ?
Dopiero po mojej interwencji w Allegro nagle stwierdził Pan, że nie może wykonać adresówek z mojego powodu - nie podałam Panu potrzebnych informacji.
Rozmawiałam z Panem wieloktornie w dniu dokonania zapłaty, jak i w dniach nastepnych. Uzgadnialiśmy kształt adresówek i napisy. Pytałam czy podany tekst się zmieści - nie stwierdzał Pan braku czegokolwiek. Adres dostawy także był podany łącznie z numerem telefonu. W ostatniej korespondencji do Pana napisałam:
"Dziękuję, proszę pamiętać o podaniu numeru telefonu 501 5...., celem uzgodnienia terminu dostawy - dokładnego pokierowania kurietra.
Pozdrawiam."
Jest Pan w posiadaniu wszelkich informacji jakie potrzebne są do wykonania i wysłania adresówek. Proszę zatem o niezwłoczne wywiązanie się z umowy.
Jeśli jednak potrzebuje Pan jakichś dodatkowych informacji, choć nie domyślam się, czego mogłyby dotyczyć, proszę określić o jakie informacje Panu chodzi.

Posted

elik napisał(a):
(...) Zastanawiające jest także to, że firma ma bardzo dużo pozytywnych
komentarzy. (...)

..., bo się wywiązywali z zobowiązań plus, może zawalając coś po drodze, natrafiali na mega wyrozumiałych kontrahentów. Teraz coś zakulało, dostali bombę w postaci negatywa i dalej poszło przeciąganiem struny i pogrywaniem sobie, jak już pisałam wcześniej, odwetowym.