Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ataK']Postaram się porozumieć z Szami. No i ona pod kątem "zdrowotnym" Miśka by oblukała...[/QUOTE]
Dołączam się do podziękowań. :-)

Posted

Dam znać, kiedy Szami będzie mogła, zadzwonię jutro, bo dziś jeszcze dzieciaki muszę poodbierać z wycieczki i z obozu, więc zaraz wychodzę...

Posted

[quote name='Marycha35']Oby uzupełnieniem były raczej te szczątki stołowe.....[/QUOTE]

Wiele psów na tym żyje i to w całkiem dobrym zdrowiu.
Zresztą resztki są często lepsze od niejednej karmy - niektórzy producenci niestety konserwują czym popadnie i dodają sporo dziwnych polepszaczy.

Posted

AtKo czy Ty może wiesz jak Szorstuś stoi ze szczepieniami i odrobaczeniem??? Czy gdyby były konieczne udałoby się to zalatwić za pośrednictwem Szami? Cholerka, Pan pewnie nie da rady pójść do weta:(

Posted

[quote name='skrzeli']Wiele psów na tym żyje i to w całkiem dobrym zdrowiu.
Zresztą resztki są często lepsze od niejednej karmy - niektórzy producenci niestety konserwują czym popadnie i dodają sporo dziwnych polepszaczy.[/QUOTE]
Nie lubię dużych kwantyfikatorów. Wielu bzdur przy ich zastosowaniu przejdzie i szara człeczyna je łyknie.

Posted

[quote name='Marycha35']Borówko może coś źle zrozumiałam, ale do mnie wyraźnie powiedziałaś, w prywatnej rozmowie telefonicznej, że ataK tę umowę ma Ci wysłać.[/QUOTE]
Źle zrozumiałaś. Mówiłam, że mam dane DS a nie umowę.
[quote name='ataK']Postaram się porozumieć z Szami. No i ona pod kątem "zdrowotnym" Miśka by oblukała...[/QUOTE]
Super by było :)

Posted

[quote name='Marycha35']Nie lubię dużych kwantyfikatorów. Wielu bzdur przy ich zastosowaniu przejdzie i szara człeczyna je łyknie.[/QUOTE]

Wiesz co - chyba nie było to zbyt miłe po raz kolejny, ale widać tylko tak umiesz rozmawiać.
Sory, że nieproszona wtrąciłam się w Wasz wątek.
Mam psy i swoją opinię na temat ich karmienia - podobnie zresztą jak zapewne Ty.
Ale ja nie twierdzę, że mam monopol na prawdę.

Posted

Skrzeli czemu tak emocjonalnie to odebrałaś? Ja nie miałam na myśli Ciebie!!!! Dola Szorstka jest mi bardzo bliska i uważam, że ten psiak zasługuje tylko na de luxe, a wcześniejsze losy miał kwasiate niestety, a i teraz komplikacje. Wiesz, ja czasami dosadniak jestem. Bez urazy:) Działaj na wątku dalej, nie przejmuj się, a jak coś będziemy polemizować;)

Posted

[quote name='Marycha35']AtKo czy Ty może wiesz jak Szorstuś stoi ze szczepieniami i odrobaczeniem??? Czy gdyby były konieczne udałoby się to zalatwić za pośrednictwem Szami? Cholerka, Pan pewnie nie da rady pójść do weta:([/QUOTE]

Z tego, co pamiętam (książeczka zdrowia poszła razem z nim), to odrobaczany i szczepiony był w grudniu. Można na wszelki wypadek wziąć tabletki i może dawkę szczepionki, zapytam Szami.

Posted

[quote name='Marycha35']Skrzeli czemu tak emocjonalnie to odebrałaś? Ja nie miałam na myśli Ciebie!!!! Dola Szorstka jest mi bardzo bliska i uważam, że ten psiak zasługuje tylko na de lux, a wcześniejsze losy miał kwasiate niestety, a i teraz komplikacje. Wiesz, ja czasami dosadniak jestem. Bez urazy:) Działaj na wątku dalej, a jak coś będziemy polemizować;)[/QUOTE]

A to przepraszam bardzo :) Zacytowałaś mój post to myślałam, że do mnie :p
Zapamiętam żeś dosadna, a polemizować lubię ;-)

[quote name='Marycha35']Dola Szorstka jest mi bardzo bliska i uważam, że ten psiak zasługuje tylko na de lux, a wcześniejsze losy miał kwasiate niestety, a i teraz komplikacje.[/QUOTE]

I właśnie za to Was cenię - los psiaka jest naprawdę w bardzo dobrych rękach.
Mi się wydaje, że Misiek ma fajną więź z Panem, a dla pieska często właściciel jest całym światem i to jest zawsze duży pozytyw :)

Posted

No z relacji tak wynikało, że Pan kocha psinkę, też mnie to cieszy:):):) Musimy mu tylko pomóc z wetem i karmą. I uspokoić Panią Synową, że jak coś pomożemy, może śmiało dzwonić:) Do mnie zwłaszcza nocą, bom ćma nocna barowa;)

Posted

[quote name='ataK']Z tego, co pamiętam (książeczka zdrowia poszła razem z nim), to odrobaczany i szczepiony był w grudniu. (...) [/QUOTE]
Jak strzykawka była w grudniu to czas jeszcze na kolejną (a propos, odświeżcie mi pamięć - były wirusówki i wścieklizna = pakiet? ;-)) ale odrobaczenie by się zdało.

Posted

AtKo gdybyś się wybierała z Szami i ona zgodziła by się to przygotujcie się proszę na szczepienia pakietowe i odrobaczenie;) Głupia sprawa, ale właściwie nie wiemy czy Pan da radę finansowo??? Ale trzeba to zrobić:( I zobacz błagam jak tam ta jego książeczka podpowiada? Cholerka, źle, że Pan nie wkomponował wizyt u weta w adopcję psa:(:(:(

Posted

Jak Pan finansowo, nie wiem, ale masz rację, chyba trzeba na wszelki wypadek wziąć to pod uwagę. Robale kosztują 5zł na 10kg, czyli jednorazowo będzie 1,5 tabletki, wirusówki teraz nie pamiętam, podam później, wścieklizna 20zł.

Posted

Hm... dziewczyny, trzeba się rozpatrzeć w książeczce ale oczywiście mieć z sobą, co trzeba, bo jeśli w grudniu było wszystko (cholera, że też nie pamiętam) to powtórka też w grudniu.

Posted

[quote name='ataK']Nie pamiętam co tam w książeczce było, szczepiła chyba Borówka.[/QUOTE]
Ja to na bank nie, bo ja w realu to Miśka nawet z daleka nie widziałam ;) Później w wolnej chwili przekopię wątek, bo jeśli już to ewatonieja mogła szczepić.