barb Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 missiaa napisał(a):zdjęcia nie dotarły :( bea100 napisał(a):No nie wiem czemu, mam w wysłanych. Wysłałam przed chwilką raz jeszcze. missia, sprawdź czy nie trafiły do SPAM-u. Tak się czasem może zdarzyć. Quote
bea100 Posted December 4, 2012 Author Posted December 4, 2012 Missiaa, czy są zdjęcia? Jak nie ma to nie wiem :shake:, może wyślę do kogoś innego? Su sobie spokojnie obserwuje nowości i rytm nowego miejsca. Apetyt dopisuje, tylko z tymi uszami niehalo, jak to u psów po/schronowych czasem latami się uszy doprowadza..może nawet dzisiaj zobaczymy co też w nich sobie siedzi. Ogólnie spokojnie, poza tym, że przeraziła ją dzisiaj "strrraszna zmywarka" ;), nie znała takiego sprzętu Quote
missiaa Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 faktycznie jest w spamie, ale czemu! Wrócę do domu i wkleję. Teraz jeszcze jestem na uczelni. Quote
barb Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 bea100 napisał(a): Ogólnie spokojnie, poza tym, że przeraziła ją dzisiaj "strrraszna zmywarka" ;), nie znała takiego sprzętu :lol: missiaa napisał(a):faktycznie jest w spamie, ale czemu! Wrócę do domu i wkleję. Teraz jeszcze jestem na uczelni. Nie wiem czemu ale wiem, że tak sie może zdarzyć. Quote
bea100 Posted December 4, 2012 Author Posted December 4, 2012 Su została pochwalona przez weta. Waży 22.700. Uszy zostały wyczyszczone (wykupimy jej maść). Była bardzo grzeczna na tej wizycie. Osłuchana, opukana- wszystko OK. Nowe doświadczenie ale spokojnie przez nie przeszła (missiaa niepotrzebnie się martwiła). Ponieważ Su(nia) nie chodzi na smyczy została noszona/wniesiona wszędzie na rękach (takiej to dobrze ;) ). Za to do samochodu już sama wskoczyła, miała tam swoją poduszkę (na której sypia) i wg Su tam właśnie jest najfajniej i bezpiecznie :). Zaje się, że mamy samochodową dziewczynkę :lol: Quote
zerduszko Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 No super :) Dzielniutka :) A tą smyczą to okropny problem, dobrze że ona nie waży 50 kg ;) Quote
malawaszka Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 o kurde to ona waży tyle co "moja" Batumi a zawsze widziałam Su jako dużą, a Batumi duża to nei jest :lol: nie umiem oceniać wagi psów większych niż 10 kg :D Quote
bea100 Posted December 4, 2012 Author Posted December 4, 2012 [quote name='malawaszka']o kurde to ona waży tyle co "moja" Batumi a zawsze widziałam Su jako dużą, a Batumi duża to nei jest :lol: nie umiem oceniać wagi psów większych niż 10 kg :D[/QUOTE] U Su jest mylące to, że duża głowa i klata i reszta- oprócz stosunkowo krótkich (do reszty porównując) łap jakie dała jej Matka Natura, no i jest dość puchata ta nasza dziewczyna ;) Wet powiedział, że powinna też trochę przytyć - co się szybko da zrobić- oczywiście ja wolałabym by została panienką w sam raz i tego się będziemy trzymały :) Quote
missiaa Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 wklejam zdjęcia wysłane przez bea100: [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-gs3OiDnYnlg/UL5kOtAGhUI/AAAAAAAAHPM/DctTQ28VPLg/s480/Su%20ogr%C3%B3d%2002.12.2012.jpg[/IMG] [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-DL77yfBwJwc/UL5kNAaL7FI/AAAAAAAAHPI/ukYy65-qJ6Q/s640/SU%2002-12-2012.jpg[/IMG] Quote
bea100 Posted December 4, 2012 Author Posted December 4, 2012 Tak, a co najbardziej cieszy podeszła na imię do męskiej ręki (co prawda w towarzystwie innej suczki) ale- podeszła! Quote
bea100 Posted December 4, 2012 Author Posted December 4, 2012 Dzięki missiaa za zamieszczenie zdjęć :) Tym bardziej, że były takie problemy! Quote
magdyska25 Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 a ma Su już psich przyjaciół? ktoś jej najbardziej wpadł w oko? Quote
missiaa Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 POCZTA ŚWIĄTECZNA! zapraszam na mój bazarek z kartkami. Wyślę kartki za Ciebie! [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236881-POCZTA-%C5%9AWI%C4%84TECZNA-wy%C5%9Blemy-kartk%C4%99-za-Ciebie%21-na-psiaki-do-20-12-godz-21-00?p=20089105#post20089105[/url] Quote
bea100 Posted December 6, 2012 Author Posted December 6, 2012 [quote name='magdyska25']a ma Su już psich przyjaciół? ktoś jej najbardziej wpadł w oko?[/QUOTE] Nie zgadniesz! To Iskra . Uwielbiają się przytulać na jednym (ulubionym przez Su) fotelu gdzie się mieszczą obie ;) Zupełnie nie ma problemu na linii Su=inne psy (wszystkie). Su lubi też Borysa i Konara (tego bidaka odkutego z łańcucha). To są spokojne i łagodne psy, zresztą u ajlii same takie :) Su boi się "samotności",to duży dom a Su idzie wszędzie tam gdzie przemieszczają się w danej chwili ludzie i psy. To fajnie i to cieszy :) Quote
bea100 Posted December 7, 2012 Author Posted December 7, 2012 ...no i wieści z dzisiaj mam- Su(zanka) bo najlepiej reaguje na takie imię (:) ) przychodzi (wielokrotnie) na to imię do ręki ajlii- i tak to Su niniejszym została Suzanką :lol: Mnie się podoba w każdym razie ! Missiaa: przekaż proszę mamie, że dzisiaj odesłałam podpisaną umowę :) i tak to niniejszym zostałam osobą adoptującą Su. Quote
zerduszko Posted December 7, 2012 Posted December 7, 2012 Piękne imię :) No i gratuluję nowego psiaka :) Quote
Malgoska Posted December 7, 2012 Posted December 7, 2012 ale fajne zakończenie:) dzięki barb za wątek:) Quote
barb Posted December 7, 2012 Posted December 7, 2012 [quote name='bea100']...no i wieści z dzisiaj mam- Su(zanka) bo najlepiej reaguje na takie imię ( :) ) przychodzi (wielokrotnie) na to imię do ręki ajlii- i tak to Su niniejszym została Suzanką :lol: Mnie się podoba w każdym razie ! Missiaa: przekaż proszę mamie, że dzisiaj odesłałam podpisaną umowę :) i tak to niniejszym zostałam osobą adoptującą Su.[/QUOTE] Sliczne imię - Suzanka. :lol: [quote name='Malgoska']ale fajne zakończenie:) dzięki barb za wątek:)[/QUOTE] Gdybym wiedziala, że nie znasz tego wątku, szybciej podesłałabym Ci link.:lol: Quote
bea100 Posted December 7, 2012 Author Posted December 7, 2012 Witaj Malgoska :) Cieszę się, żę jesteś na tym wątku :) Tutaj trwa praca a "zakończenie fajne" to będzie jak Suzanka po socjalizacji (którą jej zapewnia wybrane przez mnie DT) znajdzie DS. Gdy już będzie adopcyjna. Gdy nabierze pewności siebie. Gdy będzie już umiała spokojnie wyjść na smyczy poza ogrodzenie itd itd Ale to już ja za to będę odpowiadała, ja ją będę ogłaszała i ja domek wybiorę (mam nadzieję, że znajdę taki jak sobie dla Suzanki wymarzyłam). Quote
malawaszka Posted December 7, 2012 Posted December 7, 2012 na pewno znajdziesz! ona jest piękna - oczy ma niesamowicie magiczne Quote
bea100 Posted December 7, 2012 Author Posted December 7, 2012 Masz rację...to te jej magiczne oczy spowodowały, że się Su(zanką) zainteresowałam...ze zdjęcia na dogo popatrzyły na mnie oczy mojej ukochanej (za TM) ogarzycy Duni...i jakoś tak od zwykłego opłacenia dla Su ogłoszeń, krok po kroczku...no i stało się :) Quote
bea100 Posted December 7, 2012 Author Posted December 7, 2012 HA!!! Suzanka nie boi się już zmywarki! :p Quote
zerduszko Posted December 7, 2012 Posted December 7, 2012 Dzielna dziewuszka, może jeszcze nauczy się ja załadowywać itd. ;) Quote
Recommended Posts