Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

P. Wando... juz mówię co robić..
Pisze pani pismo do KTOZ-u, opisuje Pani sytuację i przynosi to ktoś do nas na Floriańską ( mnie jutro nie ma, ale powiem im, ze Pani będzie)
Opisuje Pani sytuację, i dajemy Pani zgodę ustną na lecznicę u dr Szpeyera...
i tyle :)

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

fizia napisał(a):
oo - i to brzmi bardzo rozsądnie :)

dzięki. ja jutro pójde z nią do weta będe wiedziec na 100%
jesli to sie potwierdzi no to pismo zostanie zaniesione we wtorek.
A na jakiej ulicy ta lecznica.
Byłoby super- wówczas musiałabym tylko szukac srodków na utrzymanie suni , no i ogłaszac
Fizia juz obiecała pomoc-dzięki
kurcze jaką ona ma piękną sierść, jak mozna ja było wyrzucic

Posted

Pani Wando, na ul Bobrowskiego to przecznica z frnczesko nullo..
Nie wiem czy wtorek nie będzie za późno, bo ona może w każdej chwili przecież rodzic, nie wiemy w jakim wieku jest ciąża...

Posted

wtatara napisał(a):

kurcze jaką ona ma piękną sierść, jak mozna ja było wyrzucic

Za parę dni minie 5 lat od dnia, kiedy znaleźliśmy jamniczkę Mrówkę.
Stała, a właściwie biegała w panice pod Carrefourem w Czyżynach przemarznięta i przerażona.
Byłam wtedy na 100% pewna, że się zgubiła - Jej sierść lśniła, była czyściutka, miała na sobie śliczną obróżkę, nawet maleńki kaganiec.
No ale wszystko wskazuje na to, że ktoś zostawił Ja przed jednym wejściem do marketu, a wyszedł drugim...
Taką wersję potwierdził też ochroniarz - mówił, że tam się często coś takiego zdarza albo ktoś podjeżdza, otwiera drzwi w samochodzie i wywala psa...
Zrobiliśmy wtedy masę ogłoszeń - min. dlatego trafiłam na dogo :) - powiadomiliśmy schronisko i nic, cisza.
Mrówka mieszka u mojej Teściowej i ma się świetnie, jest rozpieszczana i bardzo kochana.

Mam nadzieję, ze i Misia trafi na kogoś, kto tak bardzo będzie Ją kochał

Posted

Asior napisał(a):
Pani Wando, na ul Bobrowskiego to przecznica z frnczesko nullo..
Nie wiem czy wtorek nie będzie za późno, bo ona może w każdej chwili przecież rodzic, nie wiemy w jakim wieku jest ciąża...

ale dzisiaj do weta mogę iśc dopiero po południu.tak się składa ze wszyscy w pracy.
Potem sobota, niedziela , poniedziałek TOZ nieczynny a mnie tez nie ma. Miałam wrócic we wtotek wieczorem , wiec muszę wrócic duzo wczesniej.
Asiu nie strasz mnie

Posted

a jeszcze co ciekawe na siacie wisiała smycz i szelki ale moja sąsiadka z drugiej strony, pozerna baba zabrała to choć ldze mówili aby zostawiła ze sie przyda.
Kurcze to zabrała ale psa zostawiła.

Posted

Pozwoliłam sobie pojawić się na wątku Misi, bo udało mi się wczoraj poznać ją osobiście. Mieszkam w tym samym bloku co obecne opiekunki Misi.
Misia jest przeurocza. To taka mała przylepka. Dzisiaj rano jadąc do pracy widziałam Misię na porannym spacerku z p. Karoliną. Widać, że Pani Karolina jest w niej zakochana, nic dziwnego w takim psiaku nie można się nie zakochać. Postaram się po 1 listopada wspomóc Misię finansowo i oczywiście mówiłam już p. Celince, że jak będzie potrzebna jakaś pomoc przy Misi, oczywiście popołudniami to ja bardzo chętnie. Dzisiaj Misia przez 3 godziny będzie u mojej przyjaciółki gdzie mieszka Saba -sunia staruszka i cztery koty, mam nadzieję, że sie dogadają.

Posted

P. Wando, jeśli Pani by chciała to dr Szpeyer jest do 20-tej w gabinecie :) Jak da mi Pani znać, ze jedzie to zadzwonię do niego i powiem, że ma Pani zgodę ustna na wizytę...

Posted

Asiu dziekuję . Jesteśmy po wizycie.Sunia prawdopodobnie nie jest w ciąży przynajmniej wysokiej. Nie miała USG bo i tak w przyszły tydzien sterylka.
Została zaszczepiona i dostała tabletki na odrobaczenie.
Sunia jest potwornym głodomorem. Jak Karolina wyszła to bardzo tęskniła.
Musimy mieć pieniążki tylko na karmę i ogłoszenia
Sunia jest młodziutka

Posted

Kochani Alarm!!!

Dzwoniła właśnie wtatara - uciekła im Misia - obróżka się zsunęła - jak robili zdjęcia
Wielka prośba do Dzikiej_Figi lub kogoś kto umie robić plakaty o żrobienie Plakatu Misi - uciekła w rejonie ul. Lipskiej, Wandzia jeszcze dzisiaj chciałaby powiesić plakaty:

mail do wtatara: [email protected]

Posted

O Boże kolejny pies:-(
Dlaczego obroża była tak luźno?
Dlaczego nie miała jeszcze dodatkowo szelek?
Dlaczego nie stosujecie zasady ograniczonego zaufania?

Posted

O nie... Poszalały te suczki w Krakowie? Może wróci tam gdzie ją wywalono? Czy to daleko od jej dt? Poszła jak Chanelka czy kręci się w okolicy niepewnie? Niestety nie jestem potrafię takich cudów robić jak Dzika_Figa.

Posted

O rany, no pogłupiały te psy!
Trzymam kciuki za Misię, mam nadzieję, że będzie łatwiej niż z Chanelką. Skoro jak piszecie jest opiekunka, do której Misia ma zaufanie i tęskni, to może w koncu przyjdzie zawołana. A czemu uciekła? Wystraszyła się czegoś? To była ucieczka w panice, czy po prostu z ochoty na dłuższy spacer?

Posted

Tel będzie do wtatara: 694481520

Becia2222 ma dużo nowych zdjęć Misi
Becia2222 prosimy o wklejenie zdjęć

Już pisze do Beci i dzwonię do Wandzi o te zdjęcia

Edit: Już wklejane są zdjęcia

Posted

wróciłam ale nie moge sobie dac rady.
Misia uciekła gdy mój mąż wziął do reki smyczkę.Chciąłam sie z nimi spotkać, dac mięso dla Misi, porobić zdjęcia i wymienic obózke i smyczkę na inną bo miała mojego psa.
A dlaczego nie miała szeleczek bo szeleczki nikt nie daje za darmo a ja nie ma w tej chwili na takie wydatki. Wczoraj sunia była u weta- za paliwo trzeba wrócic sasiadce, tu jedzenie w przyszłym tygodniu miała byc sterylka i znów pieniążki na paliwo.
Piesek był u koleżanki 2 dni i nie wszystko mozna tak zorganizowac na juz.
Ani ja ani kolezanka nie była przygotowana Na Misie, po prostu tak wyszło

Posted

O matko...

Bardzo przepraszam, że nie odebrałam telefonu - właśnie wróciłam z maratonu po cmentarzach...i nie wzięłam telefonu ze sobą.

A jak wygląda sytuacja?
Czy Misia uciekła gdzieś przed siebie? czy jest mniej więcej w jednym miejscu, ale nie chce podejść?
Czy ktoś Jej teraz szuka?