wtatara Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Mo mąż pojechał dzisiaj na działke i zobaczył sliczna podpalana sunie . Biegała po działce sąsiada bardzo przerażona. Wczoraj po południu jej nie było.Ponieważ do soboty nie mogłam ją zabrac nawet na krótko zadzwoniła do koleżanki, która mieszka blisko aby do niej zaglądała. Miałam jej zawieź budkę po Żabce aby miała cieplej Jednak moja koleżanka mnie zaskoczyła - powiedziała ze ja zabierze na DT Przyszła córka tej koleżanki i dała sie jej od razu złapac a przed mężem uciekała. Była bardzo przerażona, cała sie trzesła. nie mieliśmy smyczy bo mąż zapomniał wziąć dla naszych piesków, więc załozyłam jej obrózkę Tabi i pojechali do domu. Przy wysiadaniu sunia uciekła ale sie wysikała i bez problemu dała sie Karolinie złapać. Sunia jest bardzo mądra, jak zaczęło robić się ciemno zaczęła piszczec. A ja tez byłam przerazona bo mąż wracając stał w korku a ja biedna zostałam sama z pieskami w tych ciemnościach działkowych Quote
wtatara Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 bardzo potrzebuję wsparcia na weta, szczepienia , smyczkę, obrózkę no i oczywiście na jedzonko i ogłoszenia. Nie mogę koleżankę obciążać . BARDZO PROSZĘ oby nie była w ciąży , nie podoba mi sie obym sie myliła. zaraz wkleje fotki Quote
wtatara Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 ta fotka na działce mam tez fotkę już zDT Czy ktoś mi wklei z mms , ja nie potrafię Quote
wtatara Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 jest śliczna, piękna błyszcząca sierśc i wyrzucona jak smieć Quote
karusiap Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 A na pewno nie zgubila sie jakiemus dzialkowiczowi? Quote
wtatara Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 karusiap napisał(a):A na pewno nie zgubila sie jakiemus dzialkowiczowi? działkowiczowi na pewno nie . Działka ogrodzona i nie mogła wejść tam sama, bo za duża aby się wcisnąć pod siatkę Zresztą na działce bywałam prawie codziennie i takiej suni tam nie ma Quote
Awit Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Przywiozła jakaś łajza, przerzuciła przez płot. Dobrze, że na szosie nie zostawili. Całkiem możliwe, że ją pokrył pies i dlatego wywalili. Quote
Olga7 Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 [quote name='[B']/B]1563229wtatara;[8] bardzo potrzebuję wsparcia na weta, szczepienia , smyczkę, obrózkę no i oczywiście na jedzonko i ogłoszenia. Nie mogę koleżankę obciążać . BARDZO PROSZĘ . No i mamy następną bidę do ratowania .Trzeba koniecznie wspomóc dobrą cioteczkę wtatarę i jej uczynną koleżankę ,ktore ratują sunię przed zamarznięciem i glodem na dzialkach. Sunia jest śliczna i powinna prędko znależć dom ,ale to potrwa . Quote
olalolaa Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 biedna :( melduje się, mozesz wysłac mi tą fotke 502-780-120 Quote
wtatara Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 sąsiadka stara psiara stwierdziła że sunia jest na pewno w ciąży- jutro po 19 jedziemy do weta. Pieniązki bardzo potrzebne Quote
wtatara Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 olalolaa napisał(a):biedna :( melduje się, mozesz wysłac mi tą fotke 502-780-120 dzięki juz wysyłam Quote
coronaaj Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 [quote name='wtatara']sąsiadka stara psiara stwierdziła że sunia jest na pewno w ciąży- jutro po 19 jedziemy do weta. Pieniązki bardzo potrzebne Pewnie sasiadka ma racje , dlatego "przerzucili" przez plot i moim zdaniem wiedza kto wy jestescie, ze kochacie psy....no zobaczymy co wet powie jutro??? Quote
wtatara Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 dzięki ola- a jeszcze co- ciągle chce wyjść trącając noskiem Karolinę. To fakt ze duzo tam wypiła, a moze z nerwów, a moze przeziebiła pecherz- zobaczymy jutro Quote
Awit Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Wtarara zmień tytuł, dodaj że prawdopodobnie w ciąży!!!! Np Śliczna wyrzucona prawdopodobnie ciężarna, pomocy!!! Quote
wtatara Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 coronaaj napisał(a):Pewnie sasiadka ma racje , dlatego "przerzucili" przez plot i moim zdaniem wiedza kto wy jestescie, ze kochacie psy....no zobaczymy co wet powie jutro??? Alu może i masz racje- widza u nas ciągle psy. Tylko pomylił ktos działke o jedną ne w ta strone. Quote
olalolaa Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Wygląda nie najgorzej, trochę okragło, ale moze mi sie wydaje. Oby nie była szczenna.. Quote
wtatara Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 dobrze że koleżanka ja zabrała , bo tak to co ym z nią zrobiła Quote
wojtuś Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 I ja jestem, wielkie dzieki dla Was i koleżanki, teraz juz ujemne temperatury moga byc w nocy i tak mi nie dawało to spokoju jak taka bieda tam będzie. Musimy jej pomóc:) Quote
wtatara Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 wojtuś żebyś Ty słyszał jak ona zaczęła piszczeć jak zaczęło się robić coraz to ciemniej , moja Tabi też , chciała jej pomóc. Według mnie mieszkała z dziewczyną uwielbia Karolinę, to na jej łóżku leży Ona jest taka zadbana, błyszcząca piękna sierść i ten kochany pyszczek. Facetów po prostu toleruje. Quote
fizia Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Tak się cieszę, że sunieczka nie musiała zostać na działkach Jest cudna! Słuchajcie - może jakiś bazarek - ostatnio sporo jest takich z cegiełkami np. po 5 zł Ostatnio widziałam np. bazarek, którego celem było wybudowanie budy dla bezdomnego psa, żeby mógł zostać na DT I kupowało się serduszka - jedno serduszko -5 zł. W niedługim czasie uzbierała się cała suma. o coś takiego: http://www.dogomania.pl/threads/194947-Cegiełka-do-cegiełki-i-wspólnie-wybudujemy-mu-domek!-Bazarek-trwa-do-31.10-do-24.00. Quote
wtatara Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 dzięki fizia Pomysł dobry ale ja tak pięknego bazarku nie umiem zrobić. Jeśli nawet nie jest w ciąży w co raczej nie wierzę muszę utrzymać sunię zaczynając od wszystkiego, a apetyt to ona ma. Quote
fizia Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Ja mogę taki bazarek zrobić - tzn. nie wiem czy taki piękny :) Tylko coś trzeba by było wykombinować, czym takie cegiełki mogłyby być - może kwiatuszki, jak Ona taka z działki :) albo jakieś biedronki, ślimaczki, pszczółki, motylki - np. w różnych cenach... Nie no nie wiem, coś się wymyśli chyba :) Tylko nie ukrywam, że wolałabym, zeby pieniążki były zbierane nie na moje konto. Gdyby było jakieś konto, to ja mogę poprowadzić taki bazarek. A jest juz jakiś pomysł na imię dla tego kwiatuszka? Quote
wtatara Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 fizia dzięki. Sunia została nazwana przez Karoline Misia. Quote
Recommended Posts