Romka Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 argusiowa napisał(a):kurde martwi mnie zeby na łańcuch nie poszedł Romciu dodaj w tytule wątku albo do adopcji albo na łańcuch może to pomoze ściągnąć ludzi na wątek Poprosiłam w schronisku,zeby czekali na sygnał od nas...z dogo i tak go nikt nie adoptuje bo wszystkie zapsione,ogłoszeń mu trzeba...a tam moze coś być o niebezpieczeństwie łańcucha... Quote
Ania i Kajber Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Paula03 napisał(a):Zaznaczam ślicznego. Rozumiem, że pies nie miał chipa w momencie znalezienia? Quote
Romka Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 Przed chwilą dzwonił p.Marek ze schroniska,w schronisku był facet(z Pilaszkowa),który chciał wziąc Beja...ledwo go wybroniłam...Bej jeszcze bez sterylizacji...powiedziałam,ze mam domek dla niego i zeby wziął adres od pana jak nasza adopcja nie wyjdzie to wtedy zgłosimy się do pana.Dobrze,ze choć p.Marek do mnie zadzwonił...ufff... Quote
Romka Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 Ania i Kajber napisał(a):Rozumiem, że pies nie miał chipa w momencie znalezienia? Nic mi o tym nie wiadomo,lekarz weterynarii sprawdziłby na pewno... Quote
Guest monia3a Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Romka napisał(a):Przed chwilą dzwonił p.Marek ze schroniska,w schronisku był facet(z Pilaszkowa),który chciał wziąc Beja...ledwo go wybroniłam...Bej jeszcze bez sterylizacji...powiedziałam,ze mam domek dla niego i zeby wziął adres od pana jak nasza adopcja nie wyjdzie to wtedy zgłosimy się do pana.Dobrze,ze choć p.Marek do mnie zadzwonił...ufff... Kurcze to nie są fajne wieści. Ogłoszę go troszkę i zobaczymy. A póki co będę kombinować z DT dla niego ;) Quote
Romka Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 Dziewczyny domek dla Beja u tego pana to pomyłka pies były sam z 2 innymi psami na działce,pan tam nie mieszka...robiłam wszystko,zeby przekonać pana,zeby zrezygnował z pomysłu adopcji Beja...Paula zrób bardzo Cie proszę choć ze 30 ogłoszeń,zeby szybko pokazać Beja światu...pokazałam też Beja pani,która kiedyś chciała od nas adoptować Odyna...zobaczymy czy się zdecyduje już dzwoniła do schroniska... Quote
Romka Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 monia3a napisał(a):Kurcze to nie są fajne wieści. Ogłoszę go troszkę i zobaczymy. A póki co będę kombinować z DT dla niego ;) Monia dzięki to bardzo ważne... Quote
Paula03 Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Romka napisał(a):Dziewczyny domek dla Beja u tego pana to pomyłka pies były sam z 2 innymi psami na działce,pan tam nie mieszka...robiłam wszystko,zeby przekonać pana,zeby zrezygnował z pomysłu adopcji Beja...Paula zrób bardzo Cie proszę choć ze 30 ogłoszeń,zeby szybko pokazać Beja światu...pokazałam też Beja pani,która kiedyś chciała od nas adoptować Odyna...zobaczymy czy się zdecyduje już dzwoniła do schroniska... Bardzo, bardzo się cieszę, że nie wyszło z tym domkiem! Romciu jak dobrze, że interweniowałaś! Pewnie, że zrobię mu ogłoszenia, tylko jakiś tekst by się przydał! :) Quote
Paula03 Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Dziewczyny, wymyśliłam taki tekst, mam nadzieję, że wam się spodoba, mi w nim czegoś brakuje, ale chciałabym zaraz zacząć go ogłaszać, więc chyba taki tekst może być póki co :) Bej, prawdziwy owczarek szuka przewodnika Bej to piękny, dwu letni owczarek niemiecki. Ma śliczną, błyszczącą sierść i mądre spojrzenie. Wszyscy dziwimy się co taki wspaniały, zadbany pies robi w schronisku. Może komuś uciekł? Ale dni mijają, a po psa nikt się nie zgłasza, nikt go nie szuka... Zapewne ktoś się go pozbył, ktoś go wyrzucił jak niepotrzebną rzecz, jak zabawkę, którą z biegiem czasu przestajemy się bawić. Teraz skrzywdzony, samotny Beja szuka towarzysza, który już zawsze będzie przy nim, który nigdy go nie odda, który będzie go bezwarunkowo kochał! Bej jak przystało na owczarka jest psem rozsądnym, zrównoważonym, silnym, odważnym, ale zarazem kochającym, który pragnie być blisko człowieka. Pies jest zdrowy, odrobaczony, zaszczepiony, a przed adopcją będzie wykastrowany! Quote
mamanabank Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Tekst przy takim psie ma najmniejsze znaczenie, najważniejsze są zdjęcia i informacje podstawowe: Bej Owczarek niemiecki, DON, do adopcji Bej jest 2 letnim psem w typie owczarka niemieckiego długowłosego. Prawdopodobnie został porzucony, poszukiwani jego właściciela nie przyniosły oczekiwanego rezultatu. Pies oczekuje na nowy odpowiedzialny dom w schronisku. Jest zdrowy, odrobaczony i zaszczepiony przeciwko wściekliźnie, przed adopcją zostanie zachipowany i wykastrowany. Nie zostanie oddany do hodowli. Warunkiem adopcji jest zgoda na wizytę przedadopcyjną i podpisanie umowy adopcyjnej. Zainteresowanych prosimy o kontakt telefoniczny 604 101 165 lub pod adresem [email protected] Quote
mamanabank Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Może lepiej z ogłoszeniami poczekać do jutra, będzie więcej wiadomo na jego temat i będą lepsze zdjęcia. Quote
mamanabank Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Paula03 napisał(a):Dziewczyny, wymyśliłam taki tekst, mam nadzieję, że wam się spodoba, mi w nim czegoś brakuje, ale chciałabym zaraz zacząć go ogłaszać, więc chyba taki tekst może być póki co :) Bej, prawdziwy owczarek szuka przewodnika Bej to piękny, dwu letni owczarek niemiecki. Ma śliczną, błyszczącą sierść i mądre spojrzenie. Wszyscy dziwimy się co taki wspaniały, zadbany pies robi w schronisku. Może komuś uciekł? Ale dni mijają, a po psa nikt się nie zgłasza, nikt go nie szuka... Zapewne ktoś się go pozbył, ktoś go wyrzucił jak niepotrzebną rzecz, jak zabawkę, którą z biegiem czasu przestajemy się bawić. Teraz skrzywdzony, samotny Beja szuka towarzysza, który już zawsze będzie przy nim, który nigdy go nie odda, który będzie go bezwarunkowo kochał! Bej jak przystało na owczarka jest psem rozsądnym, zrównoważonym, silnym, odważnym, ale zarazem kochającym, który pragnie być blisko człowieka. Pies jest zdrowy, odrobaczony, zaszczepiony, a przed adopcją będzie wykastrowany! Bardzo dobry tekst! Dodaj tylko proszę to co napisałam o wizycie i hodowli, doklej jakoś, unikniemy bezsensownych telefonów, dobrze? Quote
mamanabank Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Paula pisałyśmy jednocześnie, a wyszło jakbym Cię pouczała :lol: Nie miałam takich intencji :loveu: Quote
Paula03 Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 mamanabank napisał(a):Bardzo dobry tekst! Dodaj tylko proszę to co napisałam o wizycie i hodowli, doklej jakoś, unikniemy bezsensownych telefonów, dobrze? Jeszcze na szczęście nie zaczęłam ogłaszać, coś mnie tknęło, żeby wejść na wątek :) Zaraz poprawię tekst :) mamanabank napisał(a):Paula pisałyśmy jednocześnie, a wyszło jakbym Cię pouczała :lol: Nie miałam takich intencji :loveu: Nawet tak nie pomyślałam :) ;) To ja go może ogłoszę, chociaż na tych 30 portalach :) Quote
ania_to_ja Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Ale fantastyczny a w dodatku ma takie same imię jak mój owczarek :D Służę pomocą Wam i Bejowatemu :D Quote
bros Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 [quote name='ania_to_ja']Ale fantastyczny a w dodatku ma takie same imię jak mój owczarek :D Służę pomocą Wam i Bejowatemu :D dzięki Aniu że jesteś :) dodalam przystojniaka na owczarka.p - http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=16672&PID=903739#903739 Quote
desktop19 Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Bros dziękujemy:) Ps. Czy ja Cię dobrze kojarzę - Bros - kolega labradorki Abi? ;) Quote
bros Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 desktop19 napisał(a):Bros dziękujemy:) Ps. Czy ja Cię dobrze kojarzę - Bros - kolega labradorki Abi? ;) we własnej psio-osobie :) Quote
desktop19 Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 bros napisał(a):we własnej psio-osobie :) hehe ;) witam z przyjemnością ;) zawsze się zachwycałem Brosem a tu się trafił w schronie taki drugi piękny onkowy cudak :) Quote
Cantadorra Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Rany, jaki piękny pies. A czy on nie ma ciut dłuższej sierści niż typowe onki? Taki puchatek jest? Wygląda przepięknie. Zawsze mi oko leci na takie owczary między krótkim a dłuższym włosem, jak mój pierwszy ukochany Bazylek.... [*] Quote
desktop19 Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Masz Bejuś od wujka Pawła, niech Cię przyszli właściciele zobaczą a inni niech żałują że Cie nie mogą mieć: http://www.youtube.com/watch?v=ZQn7pMqS0IQ Quote
Cantadorra Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Bej jest piękny. Dość mocno ma opadający tył. Ciekawe co z jego stawami. Quote
kajkoowa Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 [quote name='desktop19']Masz Bejuś od wujka Pawła, niech Cię przyszli właściciele zobaczą a inni niech żałują że Cie nie mogą mieć: http://www.youtube.com/watch?v=ZQn7pMqS0IQ Świetny filmik! Widać na nim, że Bej jest spokojnym psem. Quote
Cantadorra Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Kaja10014 napisał(a):Świetny filmik! Widać na nim, że Bej jest spokojnym psem. Szczerze mówiąc, to miałam wrażenie, że właśnie jest zaniepokojony, czujny, choć przyjazny. Zresztą co za różnica. I tak wyjdzie w DT lub DS, jaki ma temperament. Quote
Recommended Posts