Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

furciaczek napisał(a):
To poprosze tekst ogloszeniowy i dane kontaktowe :)

nie jestem dobra w pisaniu tesktów, ale coś sklecę i jutro podeślę.. no chyba, że ktoś lepszy mnie uprzedzi :-) i tak się zastanawiam czy nie poczekać chwili na pewność co do reakcji na kotki??

• Replies 392
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agnieszka32 napisał(a):
W typie to ona nie jest na pewno ;), raczej jakiś mix.
Dobrze, że niunia już bezpieczna - podajcie proszę mi na PW numer konta, wpłacę coś na niunię :)

doszła wpłata - baardzo dziękujemy!!

Posted

To jutro czekamy na relacje:)
Dobrze ze psinka ma tam opieke i nie marznie.
Moze juz Dinke tam dokladnie sprawdzili na koty i jutro same dobre informacje beda

Posted

Dziś Dina dostała obrożę przecipchelną i poszłyśmy na spacerek (ładnie chodzi na smyczy choć jest trochę zestresowana).
Było też spotkanie z kotem - powąchała go i odeszła, a jak kot na nią prychnął to uciekła - więc w tej kwestii jest ok.
Co do zachowywania czystości - to generalnie Dina załatwia się na zewnątrz, choć w nocy załatwia się w boksie. Osobiście uważam, że nie wytrzymuje do rana - w hoteliku psiaki są wypuszczane ok.19,20 no i później ok.8 rano. Dina pewnie potrzebowałaby spacerku ok.23.. annn podejmiesz się nauczenia jej wytrzymywania całą noc?? Jeszcze jedno - Dina koniecznie potrzebuje kontaktu z człowiekiem lub zwierzakiem - przeciska się przez kraty do boksia, który siedzi obok lub przeskakuje przez niski płotek do właścicieli hoteliku lub innych psiaków!

Posted

Zeby teraz przed moja kota nie uciekala... Bo moja tez zabrana z dworu, wiec przyzwyczajona do zwierzakow...
Mysle ze jak przed snem ok.polnocy ja wyprowadze na noc to powinna sie szybko przyzwyczaic.? Fajnie ze lubi spacerowac, blisko mam waly, Odre, parki, ogrodki, wiec powinno sie Dince spodobac:lol:

Posted

myślę, że nauczy się szybciutko czystości.. ona jest młodym i mądrym psiakiem! woli załatwiac się na trawce - jak wychodzi to pierwsze co robi to siuisu!
i wiecie ona tak się wtula strasznie w człowieka - pierwszy raz takiego psa widzę!!

Posted

pierwsze fotki były kiepskiej jakości, ale fakt - przez 2 tygodnie w schronie schudła, potem sterylka no i w sobotę miała żebra na wierzchu!! dziś już jest znacznie lepiej i mordkę ma ciut szerszą i kości się schowały! ona jest wulkanem energii, wysoko skacze i chetnie biega na podwórku - zabawy z psami to jest to! myślę jednak, że nie możesz jej puszczać bez smyczy - bo zwieje czy cuś.. ale długie spacery jak najbardziej, zresztą sama zobaczysz..

Posted

Tak puscic to bym sie bala ze gdzies zwieje, tym bardziej ze w nowym miejscu, nowy ludz, a ja nie wiem jak psinka reaguje...
A co ona w ogole do tej pory jadla? W schronisku i w hoteliku miala karme czy gotowane?

Posted

byłam u annn. myślę,że da sobie radę z Dinką, mimo że to będzie właściwie jej pierwszy pies w domu. Ma śliczną koteczkę, więc opieka nad zwierzęciem nie jest jej obca.
Ile mogłam tyle w krótkim czasie udzieliłam porad co do bezpieczeństwa podlotka Diny, poradziłam co i gdzie pochować przed ewentualnymi zębiskami suni, podpowiedziałam jak ją traktować w razie wpadek z sioo i koo w domu.Poleciłam też poczytanie o wychowaniu psów. W razie czego będziecie jej służyły radami.

Posted

[quote name='Poker']byłam u annn. myślę,że da sobie radę z Dinką, mimo że to będzie właściwie jej pierwszy pies w domu. Ma śliczną koteczkę, więc opieka nad zwierzęciem nie jest jej obca.
Ile mogłam tyle w krótkim czasie udzieliłam porad co do bezpieczeństwa podlotka Diny, poradziłam co i gdzie pochować przed ewentualnymi zębiskami suni, podpowiedziałam jak ją traktować w razie wpadek z sioo i koo w domu.Poleciłam też poczytanie o wychowaniu psów. W razie czego będziecie jej służyły radami.[/QUOTE]

bardzo dziękujemy i strasznie się cieszymy - Dina już dziś pojedzie do annn :-)

a my nadal prosimy o kilka grosików dla Dinki!!!