Energy Posted November 3, 2010 Author Posted November 3, 2010 [quote name='E-S']Hej, no mam, mam :D wolę kłapiące szaleńce z ADHD niż wystraszone siedzące w kącie i Chyba, że go weźmiesz ode mnie na DT ! O ! WSPANIAŁY POMYSŁ !!!:multi::multi::multi: To ja wtedy podmienię miejsce na Filutka :cool3: Bugiś już u mnie zniszczył dosłownie WSZYSTKO włącznie z szafą wnękową, którą rozwalił oraz biurkiem z pełnego drewna, w którym pracowicie odgryzł toczone, dębowe nogi, więc pies pilnie potrzebuje nowego domu bo mu się u mnie nudzi, gdyż nie ma już czego demolować ! Energy ?:diabloti: Reflektujesz na taki deal ?[/QUOTE] :eek2: ale ja dopiero niedawno, no niecały rok temu wypoczynek zmieniłam:evil_lol:bo mi osobiste psy pożarły:diabloti:mini pudelki:evil_lol: A może Ty jeszcze mebli nie wymieniłaś:cool3:jak zmienisz to przestanie się nudzić:evil_lol: Zastanawiam się skąd u psiaków takie skłonności do demolki, miałam pożarte meble, ściany, okno balkonowe, dywany, butów to już nawet nie zliczę:roll: Quote
rita60 Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Całe szczescie,ze mamy swoje psy:lol:,czlowiek chociaz musi remoncik jakis zrobic,albo kupic cos nowego:evil_lol::loveu: Quote
Energy Posted November 3, 2010 Author Posted November 3, 2010 [quote name='rita60']Całe szczescie,ze mamy swoje psy:lol:,czlowiek chociaz musi remoncik jakis zrobic,albo kupic cos nowego:evil_lol::loveu:[/QUOTE] tia, zapomniałam o panelach i drzwiach :diabloti:mały to on nie był:evil_lol: Prosimy o deklaracje na dt dla Filutka... Quote
E-S Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 [quote name='sabusia']nie śmiejcie się ::(( serio serio z tą kastracją mówiłam ten pies mix pudla też był gryzak po kastracji sie uspokoił serio serio może hormony tamtemu buzują ::))[/QUOTE] Oj dobra, nie śmieję się :D no już, OK. Ale nadal utrzymuję, że kastrację należałoby przeprowadzić już w DT. Poza tym po normalnej kastracji zanim hormony się uspokoją to może minąć i pół roku. Quote
Energy Posted November 3, 2010 Author Posted November 3, 2010 Bambo wyciągany z tego schroniska do hotelu wydany był dopiero po kastracji, chyba wszystkie psiaki sa wydawane po. Prosimy o deklaracje... Quote
Shania Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 skłonności do mebli jak i innych ciekawych rzeczy typu termometr plus rtęć:diabloti:wynika z braku odpowiedniego czasu właściciela do psów..aczkolwiek nie zawsze, czasmi z braki rzeczy do pogryzienia, ale to ma tez inne przyczyny, powodów , zawsze jest wiele, pies może być złośliwy, że właściciel go zostawia, może mieć,,focha,,jak ludzie z róznych przyczyn..ba potrafi być złośliwy, ale często sa to przyczyny, gdzies tam w psychice zapisane , więc ciężko to stwierdzić..,,dziwne,,dla nas zachowanie psa, może być z wielu powodów, często psy wiedza bardziej o co chodzi niż właściciele:):evil_lol: Quote
minia7 Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Ja zajrzałam do malucha w schronisku. Nie dał do siebie podejść. To ciężki przypadek agresora niestety. Parówki zjadł chętnie-owszem, nawet pięknie o nie prosił, a po zjedzeniu atak. Nagram przy najbliższej okazji filmik z nim w roli głównej i same ocenicie....Może pojawią się sugestie jak go podejść... Quote
rita60 Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 To niedobrze:shake:skad w nim tyle złosci:-(i jak mu znalezc odpowiedzialny DT,ktory by popracował z małym:roll: Quote
Shania Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 szkoda, że u mnie jest tymczas....trzeba by było z Filutkiem popracować....nie mam czasu, ale wiem jaka jest Juma u mnie..tez typ , który gryzł..potrzeba pracy z Filutkiem Quote
rita60 Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 [quote name='Shania']szkoda, że u mnie jest tymczas....trzeba by było z Filutkiem popracować....nie mam czasu, ale wiem jaka jest Juma u mnie..tez typ , który gryzł..potrzeba pracy z Filutkiem[/QUOTE] No własnie,nie znasz kogoś,bo mnie juz brak pomysłow:shake: Quote
Energy Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 Minia a jego ktoś z łańcucha odpinał czy się nie da? Murka, Arktyka nie mają miejsca:shake: Quote
E-S Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 To fatalnie ... a im dłużej stoi na tym łańcuchu przy budzie i tak się rzuca i nikt z nim nie pracuje - tym bardziej utrwala w sobie te tragiczne mechanizmy reagowania ... tragedia ... Quote
Energy Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 Ale gdzie szukać dt, wszystkie pełne:shake: I jeszcze zima nadchodzi, a on w budzie, to nie jest sierść na dwór... Quote
rita60 Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Pokazuj sie mały zlosniku........moze stanie sie cud...... Quote
zerduszko Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 [quote name='rita60']To niedobrze:shake:skad w nim tyle złosci:-([/QUOTE] Niektóre psy bardzo frustruje uwięź. Jak mieszkałam kiedyś na wsi, to w zasadzie każdy pies chciał mnie zeżreć z butami, a zdecydowana większość okazywał się nieszkodliwa po odpięciu. Za mało ruch, zajęcia - za dużo energii. Quote
Shania Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 a jakieś finanse na hotelik???są hoteliki, które pracują z psiakami ciężkimi Quote
minia7 Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Jasne, że po odpięciu od łańcucha i pierwszym spacerku, maluch będzie psiakiem do przytulania w pościeli :) Większości z tych psich bidulków, agresorów wystarczył jeden spacer!!!Tylko jak go odpiąć bez narażania się na odgryzienie paluszka albo noska? Quote
Energy Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 Minia ale Ty jesteś przecież odważna dziewczyna:eviltong:próbuj:evil_lol: A tak na poważnie to nawet nie wiem czy dało by się kaganiec na czas odpięcia założyć, no bo jak... Quote
Monika.D Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Biedny maluszek. Zima w schronisku to dla niego tragedia. On na tym łańcuchu może nawet zamarznąć :( Quote
rita60 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Pokazuj sie maluchu i o pomoc proś ładnie....... Quote
Energy Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 [quote name='rita60']Pokazuj sie maluchu i o pomoc proś ładnie.......[/QUOTE] Prosimy o deklaracje dla Filutka... Nawet cię ogłaszać nie ma po co:-(:-(:-( Quote
Energy Posted November 7, 2010 Author Posted November 7, 2010 [quote name='Energy']Prosimy o deklaracje dla Filutka... Nawet cię ogłaszać nie ma po co:-(:-(:-([/QUOTE] Podnoszę z nadzieją, że ktoś cię zobaczy... Quote
Recommended Posts