Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='E-S']Hej, no mam, mam :D wolę kłapiące szaleńce z ADHD niż wystraszone siedzące w kącie i
Chyba, że go weźmiesz ode mnie na DT ! O ! WSPANIAŁY POMYSŁ !!!:multi::multi::multi:
To ja wtedy podmienię miejsce na Filutka :cool3:
Bugiś już u mnie zniszczył dosłownie WSZYSTKO włącznie z szafą wnękową, którą rozwalił oraz biurkiem z pełnego drewna, w którym pracowicie odgryzł toczone, dębowe nogi, więc pies pilnie potrzebuje nowego domu bo mu się u mnie nudzi, gdyż nie ma już czego demolować ! Energy ?:diabloti: Reflektujesz na taki deal ?[/QUOTE]

:eek2: ale ja dopiero niedawno, no niecały rok temu wypoczynek zmieniłam:evil_lol:bo mi osobiste psy pożarły:diabloti:mini pudelki:evil_lol:
A może Ty jeszcze mebli nie wymieniłaś:cool3:jak zmienisz to przestanie się nudzić:evil_lol:

Zastanawiam się skąd u psiaków takie skłonności do demolki, miałam pożarte meble, ściany, okno balkonowe, dywany, butów to już nawet nie zliczę:roll:

• Replies 640
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='rita60']Całe szczescie,ze mamy swoje psy:lol:,czlowiek chociaz musi remoncik jakis zrobic,albo kupic cos nowego:evil_lol::loveu:[/QUOTE]

tia, zapomniałam o panelach i drzwiach :diabloti:mały to on nie był:evil_lol:

Prosimy o deklaracje na dt dla Filutka...

Posted

[quote name='sabusia']nie śmiejcie się ::(( serio serio z tą kastracją mówiłam ten pies mix pudla też był gryzak po kastracji sie uspokoił serio serio może hormony tamtemu buzują ::))[/QUOTE]

Oj dobra, nie śmieję się :D no już, OK.

Ale nadal utrzymuję, że kastrację należałoby przeprowadzić już w DT. Poza tym po normalnej kastracji zanim hormony się uspokoją to może minąć i pół roku.

Posted

skłonności do mebli jak i innych ciekawych rzeczy typu termometr plus rtęć:diabloti:wynika z braku odpowiedniego czasu właściciela do psów..aczkolwiek nie zawsze, czasmi z braki rzeczy do pogryzienia, ale to ma tez inne przyczyny, powodów , zawsze jest wiele, pies może być złośliwy, że właściciel go zostawia, może mieć,,focha,,jak ludzie z róznych przyczyn..ba potrafi być złośliwy, ale często sa to przyczyny, gdzies tam w psychice zapisane , więc ciężko to stwierdzić..,,dziwne,,dla nas zachowanie psa, może być z wielu powodów, często psy wiedza bardziej o co chodzi niż właściciele:):evil_lol:

Posted

Ja zajrzałam do malucha w schronisku. Nie dał do siebie podejść. To ciężki przypadek agresora niestety. Parówki zjadł chętnie-owszem, nawet pięknie o nie prosił, a po zjedzeniu atak. Nagram przy najbliższej okazji filmik z nim w roli głównej i same ocenicie....Może pojawią się sugestie jak go podejść...

Posted

szkoda, że u mnie jest tymczas....trzeba by było z Filutkiem popracować....nie mam czasu, ale wiem jaka jest Juma u mnie..tez typ , który gryzł..potrzeba pracy z Filutkiem

Posted

[quote name='Shania']szkoda, że u mnie jest tymczas....trzeba by było z Filutkiem popracować....nie mam czasu, ale wiem jaka jest Juma u mnie..tez typ , który gryzł..potrzeba pracy z Filutkiem[/QUOTE]
No własnie,nie znasz kogoś,bo mnie juz brak pomysłow:shake:

Posted

To fatalnie ... a im dłużej stoi na tym łańcuchu przy budzie i tak się rzuca i nikt z nim nie pracuje - tym bardziej utrwala w sobie te tragiczne mechanizmy reagowania ... tragedia ...

Posted

[quote name='rita60']To niedobrze:shake:skad w nim tyle złosci:-([/QUOTE]
Niektóre psy bardzo frustruje uwięź. Jak mieszkałam kiedyś na wsi, to w zasadzie każdy pies chciał mnie zeżreć z butami, a zdecydowana większość okazywał się nieszkodliwa po odpięciu. Za mało ruch, zajęcia - za dużo energii.

Posted

Jasne, że po odpięciu od łańcucha i pierwszym spacerku, maluch będzie psiakiem do przytulania w pościeli :) Większości z tych psich bidulków, agresorów wystarczył jeden spacer!!!Tylko jak go odpiąć bez narażania się na odgryzienie paluszka albo noska?

Posted

Minia ale Ty jesteś przecież odważna dziewczyna:eviltong:próbuj:evil_lol:
A tak na poważnie to nawet nie wiem czy dało by się kaganiec na czas odpięcia założyć, no bo jak...

Posted

[quote name='rita60']Pokazuj sie maluchu i o pomoc proś ładnie.......[/QUOTE]

Prosimy o deklaracje dla Filutka...
Nawet cię ogłaszać nie ma po co:-(:-(:-(