Rebus Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 [quote name='Lumix']taki test czeka Czarka jak się uda załatwić lek w przyszłym tygodniu. [video=youtube;k7YX9kuWrxA]http://www.youtube.com/watch?v=k7YX9kuWrxA[/video][/QUOTE] Uda się !!!! Przecież Czaruś musi mieć zrobiony ten test :) Quote
Lumix Posted January 11, 2013 Author Posted January 11, 2013 rudakacha przyszły jak co-miesiąc dziękuję:loveu: napisałam przed Tobą:lol: Quote
Lumix Posted January 11, 2013 Author Posted January 11, 2013 Ten test Tensinolem jest na miasthenię gravis in nużliwość mięśni. Szkopuł jest taki, że w Polsce tego leku nie ma. Byłam dziś u weta na Czarnym Dworze, dostałam receptę na odpowiednik jeżeli gdzieś to dostanę to w poniedziałek o 16 test. Zdjęcie recepty już zrobione, padł mi jednak aparat doładuję i wstawię. Test lub przeciwciała zasugerowała Dorota Sumińska w rozmowie telefonicznej. Pierwszy test bo przeciwciała to koszt 422zł, a jak będzie dodatni to nie trzeba będzie już robić przeciwciał tylko włączyć leczenie. Jak ja chcę, żeby on był dodatni, żeby padła diagnoza, żeby można go było na coś leczyć a nie tylko patrzeć jak gaśnie w oczach. Tu podstawowa opieka nie wystarczy, coś tego psa męczy i nikt nie wie co. Poryczałam się jak go ostatnio zobaczyłam, boję się co będzie jutro bo jak pisałam wcześniej zabieram go na 2 tygodnie w inne miejsce na czas wyjazdu właścicieli hoteliku. Będzie w Gdańsku niedaleko mnie, biorę tydzień urlopu, żeby się nim zająć chcę też podać mu kwas hialuronowy do stawu kolanowego, żeby choć troszkę mu ulżyć tylko kaska, tylko kaska.................:-( Szykuję też już nowy bazarek i przeniosłam do Czarka pieniążki Babci Ryjówki teraz Isi ( w podpisie Rebus, 162zł), bo starowinkę zatrzymał DT. Trzymajcie kciuki błagam. Quote
zachary Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 Lumix, kaska, kaska...Ile potrzeba na ten kwas hialuronowy? Quote
Lumix Posted January 11, 2013 Author Posted January 11, 2013 [quote name='zachary']Lumix, kaska, kaska...Ile potrzeba na ten kwas hialuronowy?[/QUOTE] Zachary jutro zaraz po odbiorze Czarka z hoteliku jadę do weta żeby go obejrzał przed tym poniedziałkowym testem zapytam już konkretnie o koszt ampułki kwasu wtedy napiszę, dziękuję za reakcję. Quote
Lumix Posted January 11, 2013 Author Posted January 11, 2013 [quote name='zachary']Czekam w takim razie.[/QUOTE] naładował się w końcu stary klamot, jest recepta z lekiem do testu. [IMG]http://i47.tinypic.com/fntlwp.jpg[/IMG] Quote
andegawenka Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 Lepiej zrób fotkę samego specyfiku;) albo podaj nazwę bo tu nic nie widać. Quote
Lumix Posted January 11, 2013 Author Posted January 11, 2013 [quote name='andegawenka']Lepiej zrób fotkę samego specyfiku;) albo podaj nazwę bo tu nic nie widać.[/QUOTE] zdjęcie specyfiku jutro jak zrealizuję mam nadzieję receptę to Syntostygmin a jest odpowiednikiem Tensilonu czyli [URL="http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Edrofonium&action=edit&redlink=1"]chlorkiu edrofonium[/URL] uf. Quote
Lumix Posted January 12, 2013 Author Posted January 12, 2013 Czarek przewieziony wszystko ok byłam już u niego nawet z wizytą. Więcej napiszę może jutro. Od wczoraj mam problemy z jednym ze swoich psiaków. Wczoraj 2 godz dziś 3godz spędziłam u weta. Jutro kontynuacja zastrzyków na 10:30. Jak jej stan się nie poprawi do poniedziałku to będzie otwierana. Jestem załamana. Tekla ma 9 lat nic nie robię tylko ją obserwuję i bardzo się boję, jak się pogorszy mam dzwonić bez względu na porę. Trzymajcie kciuki. Wczoraj zaczęłam nowy bazarek ale nie wiem czy go skończę. Quote
andegawenka Posted January 12, 2013 Posted January 12, 2013 [quote name='Lumix']Czarek przewieziony wszystko ok byłam już u niego nawet z wizytą. Więcej napiszę może jutro. Od wczoraj mam problemy z jednym ze swoich psiaków. Wczoraj 2 godz dziś 3godz spędziłam u weta. Jutro kontynuacja zastrzyków na 10:30. Jak jej stan się nie poprawi do poniedziałku to będzie otwierana. Jestem załamana. Tekla ma 9 lat nic nie robię tylko ją obserwuję i bardzo się boję, jak się pogorszy mam dzwonić bez względu na porę. Trzymajcie kciuki. Wczoraj zaczęłam nowy bazarek ale nie wiem czy go skończę.[/QUOTE] Nie wiem co napisać:shake: Quote
Iljova Posted January 12, 2013 Posted January 12, 2013 [quote name='Lumix']Czarek przewieziony wszystko ok byłam już u niego nawet z wizytą. Więcej napiszę może jutro. Od wczoraj mam problemy z jednym ze swoich psiaków. Wczoraj 2 godz dziś 3godz spędziłam u weta. Jutro kontynuacja zastrzyków na 10:30. Jak jej stan się nie poprawi do poniedziałku to będzie otwierana. Jestem załamana. Tekla ma 9 lat nic nie robię tylko ją obserwuję i bardzo się boję, jak się pogorszy mam dzwonić bez względu na porę. Trzymajcie kciuki. Wczoraj zaczęłam nowy bazarek ale nie wiem czy go skończę.[/QUOTE] Trzymam mocno kciuki żeby wszystko było dobrze Quote
Lumix Posted January 13, 2013 Author Posted January 13, 2013 przepraszam teraz mam chwileczkę moja Teklę zatrzymali dzisiaj w klinice w Gdyni na Kieleckiej do której jechałam raniusieńko co koń wyskoczy i myślałam, że nie dojadę, że nie zdążę. Dzwonię co 2 god, była w komorze tlenowej jest troszkę lepiej. Dalej nie wiadomo co jej jest, nie ma jasności po wynikach badań, usg i dwukrotnym rtg. Jutro będą się naradzać i dalej badać właśnie dzwoniłam podejrzewają ,że to serduszko. U czarka ok byłam u niego o 19 upieklam i zaniosłm tym ludziom kawałek piernika z jabłkami. Mam filmik z wczoraj może jeszcze dziś wstawię. Quote
Lumix Posted January 13, 2013 Author Posted January 13, 2013 [video=youtube_share;ntRdn4xWCEc]http://youtu.be/ntRdn4xWCEc[/video] Quote
Secia Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 Czarutku kochany ciotka jest z tobą całym sercem. Quote
andegawenka Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 Jaka to cudowna psina, czemu ten los taki okrutny:-( Quote
margoth137 Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 kochniutkie serduszko, biedne te nózinki...:( Quote
Rebus Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Cioteczki kochane, test Czarusia przełożony o "ciut"..... LUMIX zmogło jakoweś paskudztwo...Ma nakazane leżeć i nie wychylać nosa ani z domu ani spod kołdry:shake: Lek dla Czarusia załatwiony, odbiorę jutro, a wizyta u weta pewnie w piątek:) Trzymajcie kciuki za"wsio"..... Quote
beataczl Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 [quote name='Rebus']Cioteczki kochane, test Czarusia przełożony o "ciut"..... LUMIX zmogło jakoweś paskudztwo...Ma nakazane leżeć i nie wychylać nosa ani z domu ani spod kołdry:shake: Lek dla Czarusia załatwiony, odbiorę jutro, a wizyta u weta pewnie w piątek:) Trzymajcie kciuki za"wsio".....[/QUOTE] LUMIX - zdrowka! trzymamy trzymamy mocno kciukaski! Quote
Lumix Posted January 16, 2013 Author Posted January 16, 2013 kochane kobitki w poniedziałek 39,5 wtorek 38,4 dziś 37,5 idzie ku lepszemu ale słaba jestem, dyszę pocę się nie mam siły pisać. Dziękuję za wszystko. Quote
zachary Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 Lumix, tylko uczciwie wsłuchuj się w siebie, kiedy już naprawdę będziesz gotowa wyskoczyć z domu, bo o powikłania nietrudno i serducho ...kaput...A Twoje zdrowie i serducho - BEZCENNE! Quote
Recommended Posts