Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Lumix']taki test czeka Czarka jak się uda załatwić lek w przyszłym tygodniu.

[video=youtube;k7YX9kuWrxA]http://www.youtube.com/watch?v=k7YX9kuWrxA[/video][/QUOTE]

Uda się !!!! Przecież Czaruś musi mieć zrobiony ten test :)

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ten test Tensinolem jest na miasthenię gravis in nużliwość mięśni. Szkopuł jest taki, że w Polsce tego leku nie ma. Byłam dziś u weta na Czarnym Dworze, dostałam receptę na odpowiednik jeżeli gdzieś to dostanę to w poniedziałek o 16 test. Zdjęcie recepty już zrobione, padł mi jednak aparat doładuję i wstawię. Test lub przeciwciała zasugerowała Dorota Sumińska w rozmowie telefonicznej. Pierwszy test bo przeciwciała to koszt 422zł, a jak będzie dodatni to nie trzeba będzie już robić przeciwciał tylko włączyć leczenie. Jak ja chcę, żeby on był dodatni, żeby padła diagnoza, żeby można go było na coś leczyć a nie tylko patrzeć jak gaśnie w oczach. Tu podstawowa opieka nie wystarczy, coś tego psa męczy i nikt nie wie co. Poryczałam się jak go ostatnio zobaczyłam, boję się co będzie jutro bo jak pisałam wcześniej zabieram go na 2 tygodnie w inne miejsce na czas wyjazdu właścicieli hoteliku. Będzie w Gdańsku niedaleko mnie, biorę tydzień urlopu, żeby się nim zająć chcę też podać mu kwas hialuronowy do stawu kolanowego, żeby choć troszkę mu ulżyć tylko kaska, tylko kaska.................:-( Szykuję też już nowy bazarek i przeniosłam do Czarka pieniążki Babci Ryjówki teraz Isi ( w podpisie Rebus, 162zł), bo starowinkę zatrzymał DT. Trzymajcie kciuki błagam.

Posted

[quote name='zachary']Lumix, kaska, kaska...Ile potrzeba na ten kwas hialuronowy?[/QUOTE]

Zachary jutro zaraz po odbiorze Czarka z hoteliku jadę do weta żeby go obejrzał przed tym poniedziałkowym testem zapytam już konkretnie o koszt ampułki kwasu wtedy napiszę, dziękuję za reakcję.

Posted

[quote name='zachary']Czekam w takim razie.[/QUOTE]

naładował się w końcu stary klamot, jest recepta z lekiem do testu.

[IMG]http://i47.tinypic.com/fntlwp.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='andegawenka']Lepiej zrób fotkę samego specyfiku;) albo podaj nazwę bo tu nic nie widać.[/QUOTE]

zdjęcie specyfiku jutro jak zrealizuję mam nadzieję receptę to Syntostygmin a jest odpowiednikiem Tensilonu czyli [URL="http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Edrofonium&action=edit&redlink=1"]chlorkiu edrofonium[/URL] uf.

Posted

Czarek przewieziony wszystko ok byłam już u niego nawet z wizytą. Więcej napiszę może jutro. Od wczoraj mam problemy z jednym ze swoich psiaków. Wczoraj 2 godz dziś 3godz spędziłam u weta. Jutro kontynuacja zastrzyków na 10:30. Jak jej stan się nie poprawi do poniedziałku to będzie otwierana. Jestem załamana. Tekla ma 9 lat nic nie robię tylko ją obserwuję i bardzo się boję, jak się pogorszy mam dzwonić bez względu na porę. Trzymajcie kciuki. Wczoraj zaczęłam nowy bazarek ale nie wiem czy go skończę.

Posted

[quote name='Lumix']Czarek przewieziony wszystko ok byłam już u niego nawet z wizytą. Więcej napiszę może jutro. Od wczoraj mam problemy z jednym ze swoich psiaków. Wczoraj 2 godz dziś 3godz spędziłam u weta. Jutro kontynuacja zastrzyków na 10:30. Jak jej stan się nie poprawi do poniedziałku to będzie otwierana. Jestem załamana. Tekla ma 9 lat nic nie robię tylko ją obserwuję i bardzo się boję, jak się pogorszy mam dzwonić bez względu na porę. Trzymajcie kciuki. Wczoraj zaczęłam nowy bazarek ale nie wiem czy go skończę.[/QUOTE]

Nie wiem co napisać:shake:

Posted

[quote name='Lumix']Czarek przewieziony wszystko ok byłam już u niego nawet z wizytą. Więcej napiszę może jutro. Od wczoraj mam problemy z jednym ze swoich psiaków. Wczoraj 2 godz dziś 3godz spędziłam u weta. Jutro kontynuacja zastrzyków na 10:30. Jak jej stan się nie poprawi do poniedziałku to będzie otwierana. Jestem załamana. Tekla ma 9 lat nic nie robię tylko ją obserwuję i bardzo się boję, jak się pogorszy mam dzwonić bez względu na porę. Trzymajcie kciuki. Wczoraj zaczęłam nowy bazarek ale nie wiem czy go skończę.[/QUOTE]

Trzymam mocno kciuki żeby wszystko było dobrze

Posted

przepraszam teraz mam chwileczkę moja Teklę zatrzymali dzisiaj w klinice w Gdyni na Kieleckiej do której jechałam raniusieńko co koń wyskoczy i myślałam, że nie dojadę, że nie zdążę. Dzwonię co 2 god, była w komorze tlenowej jest troszkę lepiej. Dalej nie wiadomo co jej jest, nie ma jasności po wynikach badań, usg i dwukrotnym rtg. Jutro będą się naradzać i dalej badać właśnie dzwoniłam podejrzewają ,że to serduszko. U czarka ok byłam u niego o 19 upieklam i zaniosłm tym ludziom kawałek piernika z jabłkami. Mam filmik z wczoraj może jeszcze dziś wstawię.

Posted

Cioteczki kochane, test Czarusia przełożony o "ciut".....
LUMIX zmogło jakoweś paskudztwo...Ma nakazane leżeć i nie wychylać nosa ani z domu ani spod kołdry:shake:
Lek dla Czarusia załatwiony, odbiorę jutro, a wizyta u weta pewnie w piątek:)
Trzymajcie kciuki za"wsio".....

Posted

[quote name='Rebus']Cioteczki kochane, test Czarusia przełożony o "ciut".....
LUMIX zmogło jakoweś paskudztwo...Ma nakazane leżeć i nie wychylać nosa ani z domu ani spod kołdry:shake:
Lek dla Czarusia załatwiony, odbiorę jutro, a wizyta u weta pewnie w piątek:)
Trzymajcie kciuki za"wsio".....[/QUOTE]

LUMIX - zdrowka!

trzymamy trzymamy mocno kciukaski!

Posted

kochane kobitki w poniedziałek 39,5 wtorek 38,4 dziś 37,5 idzie ku lepszemu ale słaba jestem, dyszę pocę się nie mam siły pisać. Dziękuję za wszystko.

Posted

Lumix, tylko uczciwie wsłuchuj się w siebie, kiedy już naprawdę będziesz gotowa wyskoczyć z domu, bo o powikłania nietrudno i serducho ...kaput...A Twoje zdrowie i serducho - BEZCENNE!