Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 355
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gracz7 napisał(a):
Witam Panie,
A gdzie i z kim można pogadać z tej białej suczce w łatki z 5 strony tego tematu ?

E-S w szpitalu ze swoją kudlatą :( dam jej znać, żeby weszła na wątek ...

Posted

Dziewczyny!
Jako stary, choć mało aktywny dogomaniak ;) poszukuję dla siebie i mojego męża psa. Początkowo wybór padł na rasowe szczenię buldożka francuskiego, ale biorąc pod uwagę moje zamiłowanie do takich bidulek kolejny raz pewnie przygarniemy psa w potrzebie. No a Mamba-chwyciła za serce i nie chce puścić ;).
Mieszkamy aktualnie w Łodzi, choć w chwili obecnej znajduje sie w Kielcach, ale wracam już najpóźniej w niedziele.
Mam jednak pare wątpliwości-
po pierwsze, jesteśmy w stanie przeprowadzki-ogólne zamieszanie itd.-nienajlepsza atmosfera dla nowego domownika, no i nie mam pojęcia, jak zareagowałaby na nasz pomysł właścicielka mieszkania, które wynajemujemy (choć też jest straszną psiarą, więc nie byłby to chyba wiekszy problem)
po drugie, spodziewamy się dziecka-jestem w 5 miesiacu ciazy. Wiem, jak zsocjalizować zwierzaka, miałam już doczynienia z psami 'z przeszłością', aczkolwiek to, jak same rozumiecie, sytuacja wyjątkowa. Czy byłaby możliwosc sprawdzenia, jak sunia reaguje na dzieci? No i czy myslicie, ze to dobry moment na przygarniecie Mamby??
po trzecie, razem z mezem jestesmy ludmzi aktywnymi-oboje pracujemy i studiujemy, nie oznacza to, ze pies byłby skazany na wieczna samotnosc (w takim wypadku w ogole nie brałabym pod uwage przygarniecie psiaka), aczkolwiek te 4-5 godzin pare razy w tygodniu musialby zostawac sam (przynjamniej przez najblizsze 2-3 miesiace, dopoki jeszcze pracuje ).

Co o tym myślicie??

W razie czego, gdyby pojawił się 'chętny' na suczke, to oczywiscie zycze adopcji jak najlepiej. My jestesmy na razie na etapie rozwazan, no i w razie czego przygarniemy jakąś inną bidulkę:).
Pozdrawam, Karolina

Posted

[quote name='E-S']Ach, o tą Łateczkę, to sorki, bo 2 mamy :D
O tej to ze mną albo z Matrioszką.
Ona nie ma swojego wątku.
Tutaj więcej zdjęć: http://picasaweb.google.com/107489641233057346303/Nowodwor23X10?authkey=Gv1sRgCNWk3M6arcXSWg#

Witam,
już wiadomo o którą Łatkę chodzi :)
Moja żona próbowała sie do Pani dodzwonić w sprawie tej suczki, pewnie spróbuje po 20.00 lub jutro, jednakże gdyby Pani coś napisać o tej psince.
Pytania standardowe, jaki ma stosunek do innych zwierząt, w domu 14 miesięczny border terier, dwa koty, świnka morska no i dzieciaki w wieku szkolnym :)
Czy jest strachliwa, czy chodzi na smyczy, czy ktoś wyprowadzał ją na spacery bez smyczy? W jakim może być wieku, co przeszła, na co choruje lub chorowała, ile ma wzrostu. Gdzie można ją zobaczyć ?

O Mambie trochę już wiemy, teraz czas na Łatkę ;)
pozdrawiam

Posted

[quote name='gracz7']Witam,
już wiadomo o którą Łatkę chodzi :)
Moja żona próbowała sie do Pani dodzwonić w sprawie tej suczki, pewnie spróbuje po 20.00 lub jutro, jednakże gdyby Pani coś napisać o tej psince.
Pytania standardowe, jaki ma stosunek do innych zwierząt, w domu 14 miesięczny border terier, dwa koty, świnka morska no i dzieciaki w wieku szkolnym :)
Czy jest strachliwa, czy chodzi na smyczy, czy ktoś wyprowadzał ją na spacery bez smyczy? W jakim może być wieku, co przeszła, na co choruje lub chorowała, ile ma wzrostu. Gdzie można ją zobaczyć ?

O Mambie trochę już wiemy, teraz czas na Łatkę ;)
pozdrawiam
Przepraszam, ale mam teraz koszmarny problem z własnym psem : http://www.dogomania.pl/threads/195831-*Uwaga-LUBLIN!-Kto%C5%9B-wyk%C5%82ada-trutki-trzy-psy-ju%C5%BC-za-TM!*

W sprawie pytań o Łatkę zapraszam serdecznie na ten wątek:

http://www.dogomania.pl/threads/149208-Schronisko-NowodwA-r-KASZEL-KENNELOWY-DRAMAT-FINANSOWY-BA-AGAMY-O-POMOC

żeby nie zaśmiecać wątku Mamby.

Posted

A ja się wam pochwalę: miałam przyjemność gościć obie dziewczynki u mnie, a Puffcia nawet miała zostać u mnie na dwa tygodnie, ale niestety mój tata się nie zgodził, bo Puffcia siedziała by sama przez kilka godzin dziennie... Dlatego obie dziewczyny ma Kaja! Ja jej pomagam oczywiście! ;) Muffcia i Puffcia będą u niej 2 tygodnie! Przez ten czas trzeba im znaleźć domek!

Posted

[quote name='Paula03']A ja się wam pochwalę: miałam przyjemność gościć obie dziewczynki u mnie, a Puffcia nawet miała zostać u mnie na dwa tygodnie, ale niestety mój tata się nie zgodził, bo Puffcia siedziała by sama przez kilka godzin dziennie... Dlatego obie dziewczyny ma Kaja! Ja jej pomagam oczywiście! ;) Muffcia i Puffcia będą u niej 2 tygodnie! Przez ten czas trzeba im znaleźć domek![/QUOTE]
Chciałam napisać wieści i wkleić razem ze zdjęciami, ale już dobra ;)
Mufcia ( zwana po domowemu Blue) i Pufcia ( zwana po domowemu Sisi) najadły się, opiły, załatwiły grzecznie na dworzu i wtulone w siebie śpią :) Sopel zachowuje odległość, ma złe doświadczenia z moim królikiem. Chodzi za dziewczynami krok w krok i pilnuje, żeby nie rozrabiały. Jak będę miała przy sobie aparat to zrobię zdjęcia.

Posted

Zrób i dawaj zdjęcia :D

A Kati ich się nie bała :D Ale Sopel to ma fajnie teraz, dwie małe koleżanki w domku ;)

Jak będziecie szły na spacer potem to zadzwoń, bo ja chce iść z wami :D