Guest TyŚka Posted September 21, 2014 Posted September 21, 2014 Fajny już jest, ale że... 6msc... a gdzie ten malutki papiś? :icon_roc: Quote
rashelek Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 Jak to szybko zleciało, a dopiero co go przywoziłaś! Quote
Qeeriefire Posted September 24, 2014 Author Posted September 24, 2014 Fajny już jest, ale że... 6msc... a gdzie ten malutki papiś? :icon_roc: Jak to szybko zleciało, a dopiero co go przywoziłaś! To fakt, zleciało bardo szybko, ale charakter nadal ten sam :) Szkoda, że już nie podrośnie, stanęło przy ok. 33cm w kłębie. Oprócz tego, że on dorasta, to Nela jest całkiem nie do poznania. Loki i sekundowe wyciszenie :mdrmed: Quote
gato Posted September 24, 2014 Posted September 24, 2014 Podrośnie i zmieni się wizualnie jeszcze 10 razy. Na pewno urośnie Ci jeszcze kilka cm (może 2, a może nawet i 4cm) i przytyje, aktywny wzrost kończy się około 9 miesiąca życia, a pies i tak jeszcze zwykle do 12 miesiąca rośnie przynajmniej o 1 cm ;-) . Ja tam bym bardzo chciała, żeby mój był mniejszy.... Quote
Aleksa. Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 Ale ten czas leci ;p dopiero mała kulka w domu sie pojawiła :D Quote
Mary&Shena Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 Zajrzałam po długiej przerwie i psa nie poznałam :D Dopiero po chwili sobie uświadomiłam, że to ten mały szczenior jest... Quote
Guest TyŚka Posted September 27, 2014 Posted September 27, 2014 Hahaha, jak wdycha powietrze :p Quote
Qeeriefire Posted September 30, 2014 Author Posted September 30, 2014 Loki nabiera teraz takich dorosłych rysów i już nie wydaje mi się taki drobny jak jeszcze do niedawna. Mam mnóstwo zdjęć, ale nie chce mi się ich przegrywać :oops: Łapcie jedno, dzisiejsze, w trakcie trymowania. Taki łysy mi się wydaje :-D Quote
Baton Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 Ale on już duży :loveu: Fajna obroża ;) Quote
Guest TyŚka Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 Wygląda jak Pan Pies, nie jak mały pikuś :p Cudowny jest :) Quote
Sonka95 Posted October 1, 2014 Posted October 1, 2014 Jaki już duży jest :loveu: ale nadal cudowny :loveu: Quote
gato Posted October 1, 2014 Posted October 1, 2014 Wygląda jak Pan Pies, nie jak mały pikuś Ano, bo Pikuś ma łatę na drugim oku :eviltong: Fajniej wygląda bez tych włochów! Quote
Qeeriefire Posted October 2, 2014 Author Posted October 2, 2014 Ale on już duży :loveu: Fajna obroża ;) Wygląda jak Pan Pies, nie jak mały pikuś :P Cudowny jest :) Jaki już duży jest :loveu: ale nadal cudowny :loveu: Dziękujemy :loveu: Wyrósł, wyrósł, już nie taki mały chłopak z niego. Ano, bo Pikuś ma łatę na drugim oku :eviltong: Fajniej wygląda bez tych włochów! Jeszcze brzuch i łapy mi zostały do skubania, pewnie pójdzie najciężej. Ale sierść w dotyku całkiem inna :smile: Quote
Riven Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 Jeej! w końcu trafiłam na jakieś szorstkie :D Quote
Qeeriefire Posted May 2, 2015 Author Posted May 2, 2015 Dawno nas tu nie było, kompletnie zapomniałam o dogo. Postaram się częściej tutaj zaglądać, marzę już wakacjach :) Planujemy na nich intensywniej popracować, pouczyć się jakiś nowych sztuczek. :D Loki skończył w marcu roczek :D Quote
gato Posted May 3, 2015 Posted May 3, 2015 No wiesz, i tak malo fot? Ze Ci nie wstyd! Opowiadaj co robiliscie chociaz i cos wiecej zdradz co do tych wakacji. Jak Nela? Uszy Lokiego dalej zajefajne :P Quote
Baton Posted May 3, 2015 Posted May 3, 2015 O żyjecie :D No właśnie, rozpisz się trochę bardziej :P Quote
Oscar Patric Posted May 3, 2015 Posted May 3, 2015 Dawno nas tu nie było, kompletnie zapomniałam o dogo. Postaram się częściej tutaj zaglądać, marzę już wakacjach :) Planujemy na nich intensywniej popracować, pouczyć się jakiś nowych sztuczek. :D Loki skończył w marcu roczek :D Ale zmokla kura(sliczniutki) :) Quote
Guest TyŚka Posted May 4, 2015 Posted May 4, 2015 Ostatnio nawet myślałam o Was :D Loki jest świetny :) A Nelka superowa, świetnie się trzyma. Quote
Qeeriefire Posted May 8, 2015 Author Posted May 8, 2015 Nie mam pojęcia jak użyć multi cytowania, albo coś się zmieniło, albo skleroza :D Zdjęcia już się ładują! W poniedziałek miałam ostatnie kolokwium, kolejne dopiero końcówką maja, więc chwila luzu :) Z Lokim pracowałam nad lękiem separacyjnym i nawet udało nam się z nim uporać, jeszcze kiedyś zostawię kamerę, aby zobaczyć czy faktycznie nadal jest spokojny, może mu raźniej, bo zostaje z Nelką. Trochę uspokoił się w stosunku do psów, łatwiej odwrócić jego uwagę od nich, ale i tak wciąż wszystkich i wszystko kocha. ;D Na wakacje nie mamy wielkich planów, tyle, że popracować nad nowymi sztuczkami i wyjąć zakurzone frisbee. Loki aktualnie uczy się wskakiwać w ręce i na plecy, zdolniacha z niego jest, choć trochę taka kochana ciapa nadal - no dobra, jednak bardzo ;D W środę Loki miał przygodę, a ja prawie zawału dostałam. Otworzyłam mu balkon, bo uwielbia po prostu na nim siedzieć i obserwować - może tak godzinami. Co jakiś czas zaglądałam ze swojego pokoju na balkon. W pewnym momencie pisk, Loki wariuje, a tu duet jastrząb + mysz + Loki! :O No zawał murowany, małego biorę na ręce, jastrząb się na mnie gapi, porzuca mysz na balkonie i tak jeszcze krążył obok nas. Tego kompletnie się nie spodziewałam, bo nigdy ich nie widziałam u nas, a tym bardziej, aby odwiedzał nas na 8 piętrze. Loki jeszcze chwile przeżywał tą sytuację, ale udało się go uspokoić :P Wczoraj natomiast byłam z Lonisławem u weta, bo złapał pierwszego kleszcza. Swoją drogą jeszcze jak wybierałam dla niego imię to się zastanawiałam jak będzie mozna je zdrabniać i nic mi nie przychodziło do głowy, wyszło w trakcie, mówimy na niego Lonisław, Lokisław, Leonid, Loni :D Nela wciąż dobrze się trzyma, chodzi z nami na spacery, ale te krótsze, na dłuższe wychodzę tylko z Lokim, bo dla Neli już trochę za ciepło/duszno. Kilka miesięcy temu na głowie wyskoczyły jej jakieś guzki, dokładnie trzy, rosną niestety i jeden miał ropną wydzielinę. Byliśmy u weta, wyglądała mu to na zwykłe pryszcze i mamy tylko obserwować, ale Nela czuję się dobrze, wciąż szaleje i gdy pracuje z Lokim to przychodzi i też jest chętna. :D Aktualnie Nela wróciła już do mojego pokoju, więc śpimy wszyscy razem - oczywiście one w swoich legowiskach, ja w łóżku. Psy maja dostęp do łóżka w dzień. :) Dziękujemy wszystkim za odwiedziny i że ktoś jeszcze o nas pamięta! :D Quote
Guest TyŚka Posted May 8, 2015 Posted May 8, 2015 Loki jest śmiechowaty, widać że zawadiaka :) Cieszę się, że macie sukcesy i że chłopak coraz fajniejszy. A za Nelę trzymam kciuki, by te guzki nie zmieniły się w coś gorszego. Quote
Recommended Posts