Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fajny już jest, ale że... 6msc... a gdzie ten malutki papiś? :icon_roc:

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Fajny już jest, ale że... 6msc... a gdzie ten malutki papiś? :icon_roc:

Jak to szybko zleciało, a dopiero co go przywoziłaś!

To fakt, zleciało bardo szybko, ale charakter nadal ten sam :) Szkoda, że już nie podrośnie, stanęło przy ok. 33cm w kłębie. Oprócz tego, że on dorasta, to Nela jest całkiem nie do poznania. 

Loki i sekundowe wyciszenie  :mdrmed:

122g0wi.jpg

Posted

Podrośnie i zmieni się wizualnie jeszcze 10 razy. Na pewno urośnie Ci jeszcze kilka cm (może 2, a może nawet i 4cm) i przytyje, aktywny wzrost kończy się około 9 miesiąca życia, a pies i tak jeszcze zwykle do 12 miesiąca rośnie przynajmniej o 1 cm  ;-) . Ja tam bym bardzo chciała, żeby mój był mniejszy....

Posted

Loki nabiera teraz takich dorosłych rysów i już nie wydaje mi się taki drobny jak jeszcze do niedawna. Mam mnóstwo zdjęć, ale nie chce mi się ich przegrywać  :oops: Łapcie jedno, dzisiejsze, w trakcie trymowania. Taki łysy mi się wydaje  :-D 

2vtcmsp.jpg

Posted

Wygląda jak Pan Pies, nie jak mały pikuś :p Cudowny jest :)

Posted

Ale on już duży  :loveu:

Fajna obroża ;)

Wygląda jak Pan Pies, nie jak mały pikuś :P Cudowny jest :)

Jaki już duży jest  :loveu: ale nadal cudowny  :loveu:

Dziękujemy  :loveu:  Wyrósł, wyrósł, już nie taki mały chłopak z niego. 

Ano, bo Pikuś ma łatę na drugim oku  :eviltong: 

Fajniej wygląda bez tych włochów!

Jeszcze brzuch i łapy mi zostały do skubania, pewnie pójdzie najciężej. Ale sierść w dotyku całkiem inna  :smile:

• 2 months later...
  • 4 months later...
  • 3 weeks later...
Posted

Dawno nas tu nie było, kompletnie zapomniałam o dogo. Postaram się częściej tutaj zaglądać, marzę już wakacjach :) Planujemy na nich intensywniej popracować, pouczyć się jakiś nowych sztuczek. :D
Loki skończył w marcu roczek :D
14ioj8h.jpg

Posted

No wiesz, i tak malo fot? Ze Ci nie wstyd! Opowiadaj co robiliscie chociaz i cos wiecej zdradz co do tych wakacji. Jak Nela?

Uszy Lokiego dalej zajefajne :P

Posted

Dawno nas tu nie było, kompletnie zapomniałam o dogo. Postaram się częściej tutaj zaglądać, marzę już wakacjach :) Planujemy na nich intensywniej popracować, pouczyć się jakiś nowych sztuczek. :D
Loki skończył w marcu roczek :D14ioj8h.jpg

Ale zmokla kura(sliczniutki) :)
Guest TyŚka
Posted

Ostatnio nawet myślałam o Was :D
Loki jest świetny :)
A Nelka  superowa, świetnie się trzyma.

Posted

Nie mam pojęcia jak użyć multi cytowania, albo coś się zmieniło, albo skleroza :D Zdjęcia już się ładują! W poniedziałek miałam ostatnie kolokwium, kolejne dopiero końcówką maja, więc chwila luzu :) Z Lokim pracowałam nad lękiem separacyjnym i nawet udało nam się z nim uporać, jeszcze kiedyś zostawię kamerę, aby zobaczyć czy faktycznie nadal jest spokojny, może mu raźniej, bo zostaje z Nelką. Trochę uspokoił się w stosunku do psów, łatwiej odwrócić jego uwagę od nich, ale i tak wciąż wszystkich i wszystko kocha. ;D Na wakacje nie mamy wielkich planów, tyle, że popracować nad nowymi sztuczkami i wyjąć zakurzone frisbee. Loki aktualnie uczy się wskakiwać w ręce i na plecy, zdolniacha z niego jest, choć trochę taka kochana ciapa nadal - no dobra, jednak bardzo ;D W środę Loki miał przygodę, a ja prawie zawału dostałam. Otworzyłam mu balkon, bo uwielbia po prostu na nim siedzieć i obserwować - może tak godzinami. Co jakiś czas zaglądałam ze swojego pokoju na balkon. W pewnym momencie pisk, Loki wariuje, a tu duet jastrząb + mysz + Loki! :O No zawał murowany, małego biorę na ręce, jastrząb się na mnie gapi, porzuca mysz na balkonie i tak jeszcze krążył obok nas. Tego kompletnie się nie spodziewałam, bo nigdy ich nie widziałam u nas, a tym bardziej, aby odwiedzał nas na 8 piętrze. Loki jeszcze chwile przeżywał tą sytuację, ale udało się go uspokoić :P Wczoraj natomiast byłam z Lonisławem u weta, bo złapał pierwszego kleszcza. Swoją drogą jeszcze jak wybierałam dla niego imię to się zastanawiałam jak będzie mozna je zdrabniać i nic mi nie przychodziło do głowy, wyszło w trakcie, mówimy na niego Lonisław, Lokisław, Leonid, Loni :D
Nela wciąż dobrze się trzyma, chodzi z nami na spacery, ale te krótsze, na dłuższe wychodzę tylko z Lokim, bo dla Neli już trochę za ciepło/duszno. Kilka miesięcy temu na głowie wyskoczyły jej jakieś guzki, dokładnie trzy, rosną niestety i jeden miał ropną wydzielinę. Byliśmy u weta, wyglądała mu to na zwykłe pryszcze i mamy tylko obserwować, ale Nela czuję się dobrze, wciąż szaleje i gdy pracuje z Lokim to przychodzi i też jest chętna. :D Aktualnie Nela wróciła już do mojego pokoju, więc śpimy wszyscy razem - oczywiście one w swoich legowiskach, ja w łóżku. Psy maja dostęp do łóżka w dzień. :)

Dziękujemy wszystkim za odwiedziny i że ktoś jeszcze o nas pamięta! :D

Guest TyŚka
Posted

Loki jest śmiechowaty, widać że zawadiaka :)

Cieszę się, że macie sukcesy i że chłopak coraz fajniejszy.

A za Nelę trzymam kciuki, by te guzki nie zmieniły się w coś gorszego.