Jump to content
Dogomania

Schronisko w *RADOMIU* setki wpatrzonych w kraty oczu czeka na pomoc!

Recommended Posts

Posted

szczyle do DS...
poszedł Bajer...
z trzech suniek pinczerkowych /ta po prawo/
tyle wiem
[B]
PROŚBA!!!bo ten pies przez allegro i inne internetowe ogłoszenia nie pójdzie do DS!!![/B]
Pudel PePe jest w DT - pies ze schroniska w Raodmiu - musi trafić do e Metro!!!

Pies dla babuleńki...co miała zwierzaka - najlepiej pudelka
pies ma okropny lęk separacyjny - płacze jak sie pójdzie pod prysznic
jak kocha to kocha - wiecej nie lubi /czyli pies jednej PANI!/
TO PIES EMERYT - ma 3 zeby...ma 16 lat!!! wet daje mu jeszcze dużo życia!!! mówi, ze okaz zdrowia

oto PePe, który musi pojawić się w eMetro - pies jest w DT w Warszawie - w płatnym DT
[url]http://www.dogomania.pl/threads/200534-*STARO%C5%9A%C4%86-nie-Rado%C5%9B%C4%87*-M%C5%82odo%C5%9B%C4%87-nie-Wieczno%C5%9B%C4%87***emeryt-PePe***pudel-mini-w-bidulu***[/url]

[IMG]http://i1100.photobucket.com/albums/g420/bezdomneradom10/do%20adopcji/PUDLE/PePe%20DT/9.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='snuszkak']czy sunia posokowca toleruje koty?[/QUOTE]

trzeba zapytac w schronie - ale wiesz jaka to ocena - schroniskowa..zadna - bo pies zestresowany i nie ma miarodajnej oceny...czy toleruje
mozna sprawdzic czy wykazuej zainteresowanie czy nie

Posted

[quote name='snuszkak']jeśli tylko nie rzuci się na kota od razu z zębami to daje już bardzo dużo, jak możecie zapytajcie proszę[/QUOTE]
Zapytam. Wiem że czasami powarkuje na szczeniaki ( bywaja męczące) jednak nie atakuje i nie za bardzo się nimi interesuje. Z innym psiakiem ( sznaucerkiem) nawet śpi i lubi siedziec na kanapie.

Posted

[quote name='anita_happy']JAKI SZNAUCER !!!!!!! nic nie wiem!!!
kolejny!!!dopeiro wszystkie wydane! juz nowe są[/QUOTE]

na początku też myślałam, że to nowy sznaucer, ale to jest piesek jednej z pracownic :)

[B]Dziewczyny, uważajcie na kleszcze!!! Buba miała babejszjozę! KONIECZNIE KUPCIE JAKIEŚ PREPARATY/OBROŻE!!!![/B]

Posted

[quote name='kasumi']na początku też myślałam, że to nowy sznaucer, ale to jest piesek jednej z pracownic :)

[B]Dziewczyny, uważajcie na kleszcze!!! Buba miała babejszjozę! KONIECZNIE KUPCIE JAKIEŚ PREPARATY/OBROŻE!!!![/B][/QUOTE]

Kasumi - ma babeszję!!cholera - po jednej kroplówce jej nie przejdzie!!!
test jej zrobili czy co??
opisz to..bo ja wiem, ze babeszja to pustoszy psa!

Posted

zrobili jej badania krwi /dostałam wydruk/, dostała 3 zastrzyki /w tym 1 na pewno antybiotyk/ i 2 kroplówki /o ile dobrze usłyszałam/ - jutro mamy się zgłosić...w razie czego, znowu kroplówka...
ale Bubci już poprawił się apetyt, juz nie jest osowiała...- jest poprawa...

Posted

jak zaopatrujecie się na tymczas dla suni posokowca? tylko by był potrzebny transport pod poznań, oczywiście DT bezpłatny, tylko pomoc w opłaceniu ewentualnie weta
musi tolerować koty, no i czy ktoś przegląda okoliczne ogłoszenia? może zaginęła komuś, ja szukałam ale nic nie znalazłam

Posted

[quote name='kasumi']zrobili jej badania krwi /dostałam wydruk/, dostała 3 zastrzyki /w tym 1 na pewno antybiotyk/ i 2 kroplówki /o ile dobrze usłyszałam/ - jutro mamy się zgłosić...w razie czego, znowu kroplówka...
ale Bubci już poprawił się apetyt, juz nie jest osowiała...- jest poprawa...[/QUOTE]

Jeżdziłam z sunia do Pankracego przez tydzien z powodu nerek i kazdego dnia było minimum 3 psy z bebeszjozą (jednego nie udało sie uratowac).Własciciele zdziwieni, ze juz kleszcze... Kasumi na jednej kroplówce sie nie skonczy, super , ze sunia juz lepiej.

Posted

[quote name='snuszkak']jak zaopatrujecie się na tymczas dla suni posokowca? tylko by był potrzebny transport pod poznań, oczywiście DT bezpłatny, tylko pomoc w opłaceniu ewentualnie weta
musi tolerować koty, no i czy ktoś przegląda okoliczne ogłoszenia? może zaginęła komuś, ja szukałam ale nic nie znalazłam[/QUOTE]

transport by był

[quote name='pati851']przypominam o transporcie Radom-Poznań-Radom
8-10 i 16-18 kwiecien[/QUOTE]

Posted

[CENTER][SIZE=5][COLOR=red][B]Przeczytajcie!!!![/B][/COLOR][/SIZE]
[B][SIZE=5][COLOR=#ff0000][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]
[URL]http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110323/POWIAT0206/604823037[/URL]

I to w moich okolicach się stało!!!! Mam nadzieję, że TOZ będzie naciskał, aby sprawa nie ucichła poprzez opieszałość policji i jak zwykle bywa przez brak dowodów.
A chyba da się ustalić czy zwierzę żyło w trakcie odrąbywania głowy czy nie. U ludzi można to zrobić, to u zwierząt tez!!!!!!!

Posted

[quote name='Monday']transport by był[/QUOTE]

bezpłatny? to można by sunię uszykować na ten czas, potrzebne mi tylko wiadomości jak z kotami, w jakim jest stanie, czy będzie po sterylce, czy wymaga jakiegoś leczenia, bo rozumiem że podstawowe szczepienia oczywiście ma

Posted

[quote name='snuszkak']jak zaopatrujecie się na tymczas dla suni posokowca? tylko by był potrzebny transport pod poznań, oczywiście DT bezpłatny, tylko pomoc w opłaceniu ewentualnie weta
musi tolerować koty, no i czy ktoś przegląda okoliczne ogłoszenia? może zaginęła komuś, ja szukałam ale nic nie znalazłam[/QUOTE]
tez szukałam -nic z okolicy i dalszych okolic...

[quote name='snuszkak']bezpłatny? to można by sunię uszykować na ten czas, potrzebne mi tylko wiadomości jak z kotami, w jakim jest stanie, czy będzie po sterylce, czy wymaga jakiegoś leczenia, bo rozumiem że podstawowe szczepienia oczywiście ma[/QUOTE]
daje na PW fona do Kasi ze schroniska

Posted

[quote name='Monday'][CENTER][SIZE=5][COLOR=red][B]Przeczytajcie!!!![/B][/COLOR][/SIZE][/CENTER]

[URL]http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110323/POWIAT0206/604823037[/URL]

I to w moich okolicach się stało!!!! Mam nadzieję, że TOZ będzie naciskał, aby sprawa nie ucichła poprzez opieszałość policji i jak zwykle bywa przez brak dowodów.
A chyba da się ustalić czy zwierzę żyło w trakcie odrąbywania głowy czy nie. U ludzi można to zrobić, to u zwierząt tez!!!!!!![/QUOTE]

Właśnie. Cholerny brak dowodów!!!

Posted

[quote name='moni12']Jeżdziłam z sunia do Pankracego przez tydzien z powodu nerek i kazdego dnia było minimum 3 psy z bebeszjozą (jednego nie udało sie uratowac).Własciciele zdziwieni, ze juz kleszcze... Kasumi na jednej kroplówce sie nie skonczy, super , ze sunia juz lepiej.[/QUOTE]

jak wczoraj byłam, to tak samo...pełno psów przy kroplówkach..., a to w sumie nie małe koszty za leczenie...
dzisiaj też była na kroplówce i zastrzyk, jutro zobaczymy czy będzie kroplówa...

Posted

dziewczyny nie wiecie przypadkiem czy jest ktoś na dogo z Wilanowa lub okolic? bo szukam kogoś kto mógłby zrobić wizytę przedadopcyjną w Miasteczku Wilanów.

Posted

mam na tydzień :)

[IMG]http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/190468_119863758089711_100001982634640_141178_7766958_n.jpg[/IMG]
[B]
PePer - brat Bajera...
o Tede ludzie sie bic zaczynaja![/B]