Jump to content
Dogomania

Schronisko w *RADOMIU* setki wpatrzonych w kraty oczu czeka na pomoc!

Recommended Posts

Posted

anita_happy napisał(a):
super:)) i gdzie zamieszka?

w Opocznie :) 60km od Radomia, drugie pies /chyba labek/ do zabawy - wykastrowany, dom z ogrodem, będzie spał w dużej ocieplanej budce, ze wstępem do domu, a w zimę w domu...

Posted

anita_happy napisał(a):
no to PRZESUPERRRRRRRRRRRRRRR
myslisz,z e sie dogadaja psy - Maniolo to mieszkał z kims...chyba sie dogada..co

dogada się :D on jest taki wystraszony, nie rzuca się na siatkę...spokojny, teraz na bytowych jest, więc mieszka w grupie :)

Posted

kasumi - te sklejanki to mistrzostwo świata !!!! SUper !!!!
anita ten labek u Ciebie w domu ?? :D Poszcześciło mu się :P A dostałaś odemnie fotki z Klarą/Pandą zwana Azirką ?? :d

Posted

kasumi a może i Maszy zrobic takie wklejanki i dowalić do asto-pit buli ??
Ona taka Pitkowata jest - z zachowania też

masza ma ok 2-3 lat, bardzo żywiołowa i energiczna, nadaje sie do domu z dziećmi :) Kocha ludzi :)

Posted

Masza jest śliczna
poogłaszam ją - na kogo dawać kontakt w ogłoszeniach?
nadaje się do dzieci???? Fajnie :) To dużo świadczy o psie...dużo dobrego, a jak z chodzeniem na smyczy i zdrowiem? Bo na pewno wysterylizowana...

Posted

Monday napisał(a):
Masza jest śliczna
poogłaszam ją - na kogo dawać kontakt w ogłoszeniach?
nadaje się do dzieci???? Fajnie :) To dużo świadczy o psie...dużo dobrego, a jak z chodzeniem na smyczy i zdrowiem? Bo na pewno wysterylizowana...

Mozesz podac kontakt na mnie i na Kasię ( to jedna z jej ulubienic) wyśle zaraz na pw
Chodzi na smyczy i ze zdrowiem ok. Tak, po sterylce :)
Będę bardzo wdzięczna :)

Posted

Owieczka napisał(a):
kasumi a może i Maszy zrobic takie wklejanki i dowalić do asto-pit buli ??
Ona taka Pitkowata jest - z zachowania też

masza ma ok 2-3 lat, bardzo żywiołowa i energiczna, nadaje sie do domu z dziećmi :) Kocha ludzi :)

ok, ale ja nie wiem gdzie ona jest....:(

Posted

kasumi napisał(a):
ok, ale ja nie wiem gdzie ona jest....:(

Ona jest na małych boksach w schronie bo ją psy gryzły wszędzie. jest zadzora ale łagodną i dominuja nad nią :(

Posted

Owieczka napisał(a):
Ona jest na małych boksach w schronie bo ją psy gryzły wszędzie. jest zadzora ale łagodną i dominuja nad nią :(

na małych boksach, tzn. gdzie? :D

mała kwarantanna jest od razu od kuchni
potem jest duża kwarantanna, a za nią agresywne /bardzo stare boksy/, a na przeciwko nich jest izolatka
a może na nowych boksach? są od drugiej bramy

Posted

Owieczka napisał(a):
kasumi - te sklejanki to mistrzostwo świata !!!! SUper !!!!
anita ten labek u Ciebie w domu ?? :D Poszcześciło mu się :P A dostałaś odemnie fotki z Klarą/Pandą zwana Azirką ?? :d

sklejki - mega super...

LABEK - juz wrócił do domu..Galimatias...jakby nie trafił na schron w Radomiu i ludzi tam pracujących to by nie spał w łózku, a w bidulu!!
Galimatias totalny - ale jego Pańcia prawna już jest z nami w kontakcie!!

Posted

Taką wiadomość dostałam
"Informujemy Państwa, że radomski Oddział Związku Kynologicznego w Polsce oferuje osobom, które w bieżącym roku adoptowały lub adoptują psa z radomskiego schroniska możliwość bezpłatnego szkolenia nowego podopiecznego. Aby wziąć udział w szkoleniu, za które członkowie ZKwP będący właścicielami zakupionych psów ponoszą kilkuset złotową odpłatność, wystarczy zapisać się do Związku Kynologicznego i przedstawić tegoroczną umowę adopcyjną. Więcej informacji na ten temat można uzyskać kontaktując się z radomskim oddziałem ZKwP telefonicznie pod nr 48 363 16 70 lub osobiście w siedzibie Oddziału przy ul. Wernera 29/31. Biuro jest czynne we wtorki i czwartki w godz. 17.30 - 19.30"

Ciekawe....dobre to by było :)

Miałam wczoraj telefon o Benka, dwa razy kobieta dzwoniła - resztę będzie załatwiać z Kasią. Mam nadzieję, że do niej zadzwoni. Jak ktoś będzie w schronie, albo będzie z Kasią rozmawiał niech się spyta o Benka, czy ktoś się odezwał? To już druga próba wydania go do domu. Jakby co to zrobimy wizytę poadopcyjną. Przez tel naprawdę wszystko ok - Benek byłby na dworze z inną suczką. Żadnych łańcuchów...kobieta opowiadała o psie, którego miała 17 lat....no, miałby dobrze.

Posted

kasumi napisał(a):
na małych boksach, tzn. gdzie? :D

mała kwarantanna jest od razu od kuchni
potem jest duża kwarantanna, a za nią agresywne /bardzo stare boksy/, a na przeciwko nich jest izolatka
a może na nowych boksach? są od drugiej bramy

O masz... jest w tych boksach odrazu od kuchni więc pewnie mała kwarantanna. Nie wiem czy jej nie przenieśli ;/ dopytam Kasię. :)
Dobrze by było wziąść ją na spacerek , porobić więcej fotek i sprawdzić jak sie zachowuje.

Posted

anita_happy napisał(a):
pinczerka moze jechac do Czestochowy..koszt 130 zł!!!

ma 90 zł
60 zł dom
30 zł dobra dusza

brakuje 40 zł!!!

A może poprosić o pomoc kundelkowa skarbonke ?
Moge to zrobić :)

Znacie kogos z Anina koło Warszawy ? Szukam kogos na wizyte przedadopcyjną :)