Jump to content
Dogomania

Schronisko w *RADOMIU* setki wpatrzonych w kraty oczu czeka na pomoc!

Recommended Posts

Posted

[quote name='mestudio']To Bubu czeka na miejsce u mnie? Ok, całkiem fajny sierściuch.[/QUOTE]

A mógłby czekać? Pytam nieśmiało :roll:
Cioteczki, czy Wy słyszałyście to, co ja :)

Posted

A tak, niech poczeka troszkę, mam teraz Figę z ostatniejszansy (młoda, radosna powinna szybko znaleźć dom) i potem wskoczy maleńki Bumi od koosiek, albo nawet szybciej go wezmę żeby szukać domu i potem kolej Bubu. Niech tak będzie. Tylko jak on z koteczkami? Nie pożre ich?

Posted

[quote name='Weronia']Dziewczyny, wczoraj nie miałam dostępu do kompa wieczorem... dziś się postaram ogarnąć pierwsze posty. Może kumpel wpuści mnie na kompa zaraz na dłużej;p

Ja też myślę, że wątek ogólny jest b. pomocny. Ale dobrze będzie, jak najwięcej piesków będzie miało swoje watki oddzielne (zebrane tutaj)... tu, na ogólnym i tak wszystkie zdjęcia się nie zmieszczą:([/QUOTE]

poproś juz dzis o dodatkowe posty...z 5 sztuk...albo zarezserwuj sobie tutaj z 5 tez....
lepiej ajk w takich postach jest fota psa i link...
zobacz w szydłowiakach...
ja poprosilam o posty dodatkowe i czekam na weryfikacje..do pierwszego posta mozna 30 fot wrzucuc:P

Posted

[quote name='Weronia']Dziewczyny, wczoraj nie miałam dostępu do kompa wieczorem... dziś się postaram ogarnąć pierwsze posty. Może kumpel wpuści mnie na kompa zaraz na dłużej;p

Ja też myślę, że wątek ogólny jest b. pomocny. Ale dobrze będzie, jak najwięcej piesków będzie miało swoje watki oddzielne (zebrane tutaj)... tu, na ogólnym i tak wszystkie zdjęcia się nie zmieszczą:([/QUOTE]

Tula, czy mogłabyś założyć wątek Raisie? Weronia ma rację,że musi być wątek oddzielny- choćby dlatego,że zginęła w tłumie:roll:. Sunia bardzo bardzo pilnie szuka domu, zabrana ze schronu, z babeszjozą i silą anemią ,jest od poniedziałku w klinice- ale przecież nie na zawsze! Wszystkie JEJ zdjęcia i opis -na początku tego wątku. Jesli ktoś na ochotnika chciałby założyć wątek, lub załączył instrukcję ,byłoby miło:cool1: PILNE!!

Posted

[quote name='luisien']Tula, czy mogłabyś założyć wątek Raisie? Weronia ma rację,że musi być wątek oddzielny- choćby dlatego,że zginęła w tłumie:roll:. Sunia bardzo bardzo pilnie szuka domu, zabrana ze schronu, z babeszjozą i silą anemią ,jest od poniedziałku w klinice- ale przecież nie na zawsze! Wszystkie JEJ zdjęcia i opis -na początku tego wątku. Jesli ktoś na ochotnika chciałby założyć wątek, lub załączył instrukcję ,byłoby miło:cool1: PILNE!![/QUOTE]

klkasz
1 . psy w potrzebie
2. nowy temat /i otwiera ci się okno watku..tam szalejesz..opisujesz.../
zdjecia/trzeba je wczesniej na serwer wrzucic, np. fotisik, photobucket etc.../

i watek gotowy

[B]WATKU RADOMSKI OŻYJJJJJ.....[/B]

ludzie wklejajcie tu watki psów ze schronu radomskiego - Latwiej-lepiej-szybciej bedą wyadoptowywane

Posted

[INDENT]Dobrze, że jest taki wątek, ALE...
Jesli chodzi o pierwsza sytronke..ti wiejszosc zdjec jest juz nieaktualna. Nie rozpatrujcie tego na boksy, kto z kim jest. Czesto psy sa wiele razy przesadzane do innych boskow.

Daje dwa swoje watki. Potrzebuje pilnie pomocy w ogłoszeniach, poniewaz psiaki ida jutro do DT i mam okreslony czas na znalezienie im domu. Inaczej znowu moga wrocic do schronu.
Watek Boldiego. On siedzial w kwarantannie. Kilka dni temu został przeniesiony na bytowe!

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/192989-Smutny-i-chory-Boldi-wiecznie-przeganiany-Radom"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/1929...eganiany-Radom[/COLOR][/URL]

A oto Moka, ktora trafila w wakacje. Najpierw byla OCZYwiscie w kwarantannie z Maxem. Potem trafila na bytowe. W tym tygodniu została przeniesiona do izolatek.

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/191434-Moka-prosi-o-dom"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/191434-Moka-prosi-o-dom[/COLOR][/URL]

TAKŻE UJ NAS WIELE PSIAKOW ZMIENIA BOKSy, ze wzgledow wiadomych - PRZEPEŁNIENIA.
[/INDENT]

Posted

[quote name='anita_happy']poniewaz psiaki ida jutro do DS - mialo by DT..chyba..co :)

ja na miejscu radomiaków umowila bym sie z Weronia na przekazanie watku kmus z radomia...[/QUOTE]

Tak miało byc DT...jedna literka, a jak duzo zmienia...

Moze ktois bedzie chetny ?

• 2 weeks later...
Posted

Ja bardzo chętnie przekażę wątek komuś z Radomia, kto ma bezpośredni kontakt ze schroniskiem... wtedy będzie łatwiej aktualizować.
Może ktoś chętny? Jeśli nikt nie chce, nadal mogę starać się ogarniać 1 posty, choć na brak naszych bid w wielkopolsce nie narzekam:)

Posted

WERONIa...chyba nikt nie przejmie od Ciebie wątku radomskiego!!!nie ma chętnego...wolą działać w pojedynkę...kolektywne działanie chyba im nie w głowie....

A JA INFORMUJĘ, że:

1. Żabol vel. SiD - amstafik z problemami - MA DOM / Wawa Żoliborz
2. Shila vel. Pipi - kudłatka - sunia NIC - ma DOM / Wawa Wilanów ... uczy się angielskiego i jeździ limuzyna
3. TOSKA - koleżanka z celi od Shili - ma DOM/ POZNAŃ - organizujemy transport, sunia juz nie jest w schronisku jest u pudziana w Szydłwocu i czeka...a jak narazie jej jedna z trzech opiekunek:) zalogowała się na DOGO i nam bardzoooooooooo pomaga....finansowo :P i duchowo :)
4. TULA - Beauty - ONka z chorobą skóry - sprawdzamy wspanialy dom we WRCŁAWIU - jej Pani również udziela się na DOGO
5. KRÓWEK /Habor/ biały amstaf - rozpoczął proces kwarantany - juz ma chipa...szukamy DT na czas 3 miesiecy - gdziekolwiek..Raodm lub okolice zachodniopomorskiego - Habor pojedzie do Szwecji do Malmo - jego Pani tez nam pomaga....aha... DT bedzie wyposażone w karme i serwis WET...

Posted

prosze przekazac dalej w niedziele (14.11.10) bede wracała z Miedzyrzecza- do Radomia
Miedzyrzecz-Poznan-Łódź-Tomaszów-Radom
moge zabrac psiaka
prosze o kontakt 608-413-783

Posted

Kiedy ostatnio widziałam Liska, siedział wciśnięty w kącie między budą a ścianą boksu i trząśł się jak galareta. Nie było to normalne, od razu wiedziałam, że coś jest nie tak. Pracownica zapewniła mnie, że wszystko jest pod kontrolą, że nic mu ni grozi. I miałam rację.......jestem wściekła. Anita, nasza współpraca ze schroniskiem jest teraz żadna, nie możemy uzyskać żadnych informacji, towarzystwo poobrażane za mówienie prawdy, a nasza koleżanka Luiza (Luisien), która jeździła do schronu non stop, robiła zdjęcia, opisy zwierzaków, przesyłała nam na emaile wszystkie informacje, ma zakaz wstępu do schroniska, wywieszony oficjalnie na tablicy, za co? Bo zabrała sunię i Twixa do lekarza po południu, sunia mogła nie przeżyć do następnego dnia. Psiaki już i tak nie wróciły do schroniska. Zapewniła im dalszą opiekę, Twix jest w dt, sunia u niej i dzięki niej żyją. Niestety w schroniksu nie wszystkim zależy na życiu zwierząt, ważniejsze są jakieś urażone ambicje lekarza, czy kierowniczki. Hańba po prostu......! A Zulus? Też nie chciano go wydać do hotelu, choć w schronisku gniło mu ciało......bo wkraczanie w kompetencje.....Dlaczego nasza miłość do zwierząt doprowadza do nienawiści, tak nie powinno być. Anita, nie miej nam za złe, że mało się udzielamy na wątku, uratowałyśmy mnóstwo zwierząt, ale nie pozwolimy sobie na takie traktowanie, a z Luisien to przegięcie nie do wybaczenia.

Posted

Jestem na wątku.
Powinno być na dogo sortowanie osób po miastach czy czymś co wpisujemy w pole lokalizacja, łatwiej byłoby porozsyłać wątek zainteresowanym, czy ogólnie znaleźć pomoc
.
Jest w schronisku taki oto śliczny chudzina
[IMG]http://i53.tinypic.com/2eofxw6.jpg[/IMG]
Jego wątek
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/194591-Święty-krzyż-pies-z-guzem-w-schronie!Na-miejscu-został-10kg-corgi-świętokrzyski[/URL]

Proszę o jakąś pomoc dla niego. Zostałam tak naprawdę z nim sama + w ogłoszeniach pomaga Marzycielka.
Jest on na kwarantannie 19. Błagam o odwiedziny dla niego, ewentualny spacerek cokolwiek!!!
___________________________________________________________________________________________________________________________________

Dodatkowo mamy niesamowity problem z lękiem separacyjnym u takiej oto suni
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/192538-Porzucają-psy-w-biały-dzień-!!!-Kolejna-sunia-!!!-RADOM[/URL]

Sunia na stanie schroniska - obecnie na DT u AnnyA. Jeżeli ktoś mógłby jakoś pomóc to błagam. To idealny pies. Ma tylką tą jedną wadę, że jak zostaje sama to dla niej zawala się świat. Wtedy po prostu drapie w drzwi...żeby się wydostać tam gdzie zniknął człowiek.

Fajnie, że ten wątek jest. Można wymieniac się informacjami. Nie każdy ma czas być często w schronie, a tak, to od innych mozna się dowiedzieć na wątku o jakimś psiaku.
Do tego łatwiej ogłaszać nam będzie psy.

Proponuję ustalić coś.
Osoba, która może być często w schronisku zajmowałaby się adopcjami. Ta osoba często psy widzi, coś o nich wie - łatwiej jej będzie rozmawiać z ludźmi przez telefon.(mówię o jakiejś osobie z dogo, bo jak sami wiecie dodzwonić się do schroniska graniczy z cudem!!!, nie można w ogłoszeniach podawać tego numer!!! ). Czyli w ogłoszeniach numer do tej osoby/osób.
Inni, którzy nie są częstymi bywalcami schronu (z różnych powodów) będą ogłaszać psy podając w ogłoszeniach kontakt do ludzi o których wspomniałam powyżej.

Naprawdę, ciężko samemu zająć się psem, tzn jeździć do niego i szukać mu domu. Z ogłoszeniami schodzi bardzo długo!!!
Ja codziennie wieczorem odnawiam ogłoszenia kilkunastu psiakom i to zajmuje kupę czasu :( A do tego nie jestem zbyt dobra w rozmowach z ludźmi - ja po prostu wszystkim wierzę :(

Później, jakieś wizyty przedadopcyjne, czy transport to mozemy już wspólnie omawiać.
Nalegam tylko na ten podział osób fizycznie kontaktujących się z psami i osób ogłaszających je.

Ja tak właśnie umówiłam się z Magdą, która co sobota jeździ do schronu i pracuje z psami. Według mnie możemy w taki sposób działać efektywniej.

Acha...wiem, ze marudzę, ale może dobrze by było, żeby każdy pies miał swój wątek. Wtedy nikt się nie pogubi. Wszystkie wątki można by było wkleić w pierwszym poście i dać nad nimi opisy typu - pilnie dt, pilnie ogłoszenia, pilnie zawieźć do lekarza, potrzebny transport czy coś w tym stylu.
Tutaj zajmujmy się wszystkimi psami, tzn zróbmy takie ich podsumowanie, ale niech każdy pies będzie indywidualnie traktowany na swoim wątku.
Bo jeżeli nie, to w końcu się pogubimy. Jak z wątkiem p. Ali spod Warki.
Chciałabym, żeby ten wątek wyglądał mniej więcej jak wątek jamor. Tam jest przejrzyście wszystko napisane, linki do wątków, konkretne info o psach na poszczególnych wątkach....a na jamorowym wątku ogólna wymiana informacji + pierdu pierdu.

Posted

Pati, Red, Monday wielkie dzięki że dołaczyłyście do wątku, mam nadzieję że zacznie on nabierac rozpędu. Duzo psiaków radomskich ma juz swoje watki i uważam że tak powinno zostać, chyba wystarczy jak powklejamy linki i kto będzie zainteresowany to wejdzie. Tu chyba powinny pojawiac sie głownie nowe psiaki które pilnie potrzebują pomocy, oraz psiaki w typie rasy które mają duże szanse na dom, rasowe którymi mozna zainteresować miłośników danej rasy. Teraz np szukamy pomocy dla tej malutkiej sunieczki, która nadziała sie na ogrodzenie, została zoperowana, wysterylizowana, ale jej właściciele jej juz nie chcą:( Sunia przebywa w awaryjnym DT ale pilnie szuka domu stałego:
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images46.fotosik.pl/357/b470fd9ed8849576med.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images43.fotosik.pl/376/4043ae9b058962b8med.jpg[/IMG][/URL]
to link do jej wątku:
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/196046-Czekałam-na-pana-nie-przyszedł-po-mnie-Radom-pomóżmy-suni[/URL]!

Jeśłi chodzi o Liska to czuję się cholernie winna że nie udało mi się go wyciągnąć ze schronu, niestety w jego przypadku regularne ogłaszanie nie odniosło skutku mimo ze robiłam to cały czas. Powinnyśmy poszukac mu hotelu, DT, teraz jest juz za późno, chyba zasugerowałyśmy się tym że Lisek był podobno bezpieczny, do tego był trudnym psiakiem, a o kasę na Dt teraz bardzo trudno, strasznie mi żal tego psiaka.

Posted

Dziewczyny...czy mozecie przejąc wątek od Weroni???to usprawni prace...nie wiem dlaczego ona załozyła wątek radomski
ja za wzór polecam - schron w Pabianicach i jego watek!:)

pierwsza strona to opis schronu..minimum..adres schronu..trlefon
_ wypisane osoby, kt działaj przy radomskim schronisku

potem zbiór linków do PSÓW z radomia, kt maja swoje watki na DOGO - i w ten sposób..kazdy z nas bedzie mogł szybciej pomagac..reagowac itp....
jak ktos jedzie - tak jak Pati - pisze, ze JADE...
a nie - just only watek transportowy
tam mozna sie minąć..xle przeczytac..cokolwiek..
a dla przykladu...
Pati pojechala w okolice poznania!!!!a w Szydlowcu czeka na transport sunia z waszego schroniska!!!ot...do poznania...
niestety - sytuacja w szydłowcu zabiła zmysły orientacji i niedoczytałam, ze pati jedzie do Poznania!

dobrze jakby linki do watko opartrzone byly zdjeciami...ale 2 takich postach - pierwszych - max ilosc zdjec to 30
zawsze MOD MOZE DODAC posty..u nas w szydlowieckim watku - dodał..i porżadkuje sie:)

dobrze..jak kazdy okresli -- co moze robić...na kogo mozna liczyc..w sprawie np. zrobienei FOTY...

ja juz wkleiłam linki psów z waszego schroniska i wkleilam linki...
dodam, ze
[B]Toska[/B]
[IMG]http://i1134.photobucket.com/albums/m610/anita_powiat/24IMG_0025.jpg[/IMG]

ma dom w Poznianu - obecnei czeka na transport do Poznana do WSPANIAŁEJ RODZINY
[B]
HABOR -biały amstaf[/B] - jedzie do Szwecji - do super rodziny - juz ma chipa i paszport sie wyrabia..mieszczesne 120 dni - musi zleciec!!!PROŚBA _ POTRZEBNY DT DLA HABORA..ja szukam w zachodniopomorskim - aby Ewa, kt chce go adoptowac mogła go odwiedzac!!!KARMA I WET po stronie EWY..i wycieczka do Malmo w tym tez jest!!!

[B]BORYS - lebek[/B]
chce mu zarezerwowac miejsce u Jamora..nie prosze was o pomoc w finansowaniu - bo to sama to ogarne....
ale gdyby dom, kt teraz trzymam na wodzy - spad po innym labku...zmienil obiekt zaiteresowania to
prosze o ogłoszenia..tylko tyle

Posted

Na wątku liska nie siedzialam, bo nawet nie wiedzialam, ze psiak ma watek. Podam jednak przykład innego Liska i Cacka. To chyba ja najczesciej bywalam w schronisuki z osob tu obecnych. Z tego co wiem, to Pati tez czesto bywala. Poprostu sie mijalysmy.

Pamietam jak Liska zobaczylam pierwszy raz. Myslalam, ze nie przezyje. Generalnie, osobiscie nie dawalam mu zadnych szans. Mial przetracone łapy i nie milo bylo patrzec jak robi pod siebie. Ale z dnia na dzien dochodzil do siebie. Byl wyprowadzany na trawke i zawsze trzeba bylo uwazac, gdyz mimo swoich przetraconych lapek, szybko biegal. Zastrzyki, ktore dawala mu wterynarz pomogly. Po kilku tygodniach psiak doszedl do siebie. I tak doszedl, ze musial traficc o boksu. Byl cwiczony w kazda sobote wychodzil z Magda psycholog. l . na moj widok zawsze podbiegal i merdal ogonem. A ZAZNACZAM, ZE W WAKACJE JEZDZILAM CO 3 DNI DO SCHRONU, A W ROKU SZKOLNYM W KAZDA SOBOTE A NAWET W TYGODNIU. Co druga sobote przyjedżali tez moi uczniowie, ktorzy wyprowadzaali go. On zawsze jest wesoly, i az mnie bylo glupio, ze w niego nie wierzylam, ze przezyje.

Co do tego Liska, co nie zyje,Anito, napisz moze, i wyjasnij wszystkim dlaczego tak sie stalo. Jutro bedzie w schronier moja kolezanka Renata, ktora dzieki Bogu nie chciala sie zapisac do tego towarzystwa, ani nie siedzi na dogo, i sie sama dowiem i tutaj tez napisze.

Co do Cacka. Na jego watku to pierwsza Luiza napisala, ze psiaka zamordowal pracownik schroniska. Szlak mnie wtedy trafil, bo nie miala prawa.Coz moze sie na mnie obrazi. Nawet pamietam jak z red rozmawialam przez telefon i mowilysmy, zeby tego nie pisac na watku DLA DOBRA ŚLEDZTWA. I moim zdaniem nikt nie mial prawa tego pisac, szczegolnie dowiadujac sie od osob trzecich. NIKT. Myslalam, ze radomscy dogomaniacy trztymaja sie razem . NIE SRA SIE W SWOJE GNIAZDO I BYLAM W SZOKU PO TYM CO LUIZA NAPISALA NA WATKU CACKA.I pod tym wzgledem jestem osobiscie zla na nią. Tymbardziej, ze napisala to wtedy, kiedy OD DAWNA nie pracowal juz tam TEN podejrzany pracownik. Wtedy nie chcialam sie mieszac. Bo czy mialam prawo napisac o tym ? przeciez trwa dochodzenie. I jeszcze jedno Teraz ten pracownik grozi kierowniczce. Wiecie o tym ?

25 czerwca bylo zgromadzenie walne. Bylo ladnie i pieknie. Schronisko pracowała dobrze. Dorka czytała sprawozdanie, włodi mówił, ze jest o wiele mniej pogryzień W wakacje ludzie z zarzadu sie poklocili miedzy soba i juz wszystko w schronie jest zle. A ja z mama zawsze dostawalysmy pomoc sze schroniska od p. kierownik, zootechnik, prezesa. I nie pwoiem na tych ludzi zlego slowa. Od radomksich dogomaniakow tez otrzymywalysmy pomoc. I sama na oczy widze jak schron dziala. czy to jest w porzadku, ze niektorzy biora sobie bez pozwolenia psa czy kota do domu ? A czy Luzia zapytala sie, czy moze te psiaki zawiezc do pankracego ? Przeciez wiemy, ze sie nie zapytala ani kierownik ani weterynarz czy moze zabrac zwierzaki ze schronu do pankracego . Ja tez raz postapilam zle w schronie, ale sie do tego przyznalam. Dlaczego nikt o tym nie napisze, ze psiaki dostaly rano zastrzyki i gdyby dosdtaly w pankracym te same zastrzyki to by sie przekrecily. Piszzcie juz wszystko. Kij ma dwa konce.