Jump to content
Dogomania

Krowa - Figa i koza - Marcel zapraszają do nakrapianej galerii

Recommended Posts

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Witajcie kochani :loveu:
Wybaczcie nam tak dluga nieobecnosc. Jestesmy zapracowani, zabiegani i za... eee... :eviltong: A zeby bylo jeszcze smieszniej to siadl nam laptop :angryy: Jestem na etapie gromadzenia srodkow na nowego, totez z zakladaniem internetu sie specjalnie nie spiesze.
Nie mieszkamy w Monachium, lecz w malym miasteczku za miastem. Eichenau ;)
Chodzimy na dlugie spacerki, bawimy sie z innymi czworonogami na duzych lakach. Balam sie ze nie bedzie gdzie wychodzic z psami i bardzo mile zaskoczylo mnie otoczenie w miasteczku ;)
Mamy jednak problem. Co rano psy zostaja same od 8:00 do ok 13:00. To tylko 5h, ale sasiedzi skarzyli sie ze wredoty szczekaja gdy slysza kogos wchodzacego na klatke... Zamykam ich w pokoju na klucz (Marcel otworzy kazde drzwi), wlaczam glosno radio i licze na to ze beda siedziec cicho. Rozmawialam ze szkoleniowcem, postepuje jak kazal... Po powrocie nie witam sie z nimi, zabraniam robic tego rowniez dzieciakom. Spokojnie sie rozbieram i robie sobie kawe nie zwracajac uwagi na Marcela wywijajacego salta u moich stop (ma adhd). Dopiero gdy usiade moja uwaga zahacza o psy (Marcel wyje z radosci). Ostatnio skarg juz nie bylo, psy zamkniete w pokoju przy muzyce nie slysza ludzi wchodzacych na klatke, jednak musze to jakos inaczej wyeliminowac, nie wyreczajac sie radiem zagluszajacym inne odglosy... :(