dziudziak Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 Zap lubi obserwować. Wybrał sobie miejsce na podwórku gdzie sobie leży i obserwuje otoczenie. Szkoda, że buda nie zdążyła przyjechać przed nim. Najzabawniejsza sutuacja była jak Zapciu oznaczył budę Hektora, a gapa Hekciu nie wiedział jak ma się zachować i przyszedł do mnie ze skargą na kolegę. Przyzwyczaiłem się do tego, bo gapcia Hekciu, nawet jak mała Rudzia zabierze mu zabawkę to przychodzi żeby pomóc mu ja odebrać, a sam nic nie zrobi :-) Quote
dziudziak Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 Widzę, przez okno co robią i właśnie przed chwilą Zapciu pierwszy raz wszedł do budy Hektora :-) Quote
Bjuta Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 Biedny Hektor... Może będzie mu pasowała buda Zapcia? :) Quote
Mazowszanka13 Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 Ale cudowna wiadomość :klacz: Gdyby trzeba było wpłacić deklaracje i za październik, dajcie znać. Quote
lilk_a Posted October 9, 2014 Author Posted October 9, 2014 jeśli chodzi o budę to Magda mówiła że są małe szanse na to że Zap ją wybierze ;) bo on domowym psem jest ;) podobno nawet trudno wyprowadzić go było na dwór , sam z siebie nie jest aktywny , może teraz Hektor i Rudzia go rozruszają :) Quote
lilk_a Posted October 9, 2014 Author Posted October 9, 2014 Ale cudowna wiadomość :klacz: Gdyby trzeba było wpłacić deklaracje i za październik, dajcie znać. możesz delikatnie na to się naszykować , ale pod koniec października, będę wtedy wiedzieć jak stoimy finansowo , na razie zapłaciłam za sierpień, transport i budę i za Magdy powrót do domu mamy do zapłacenia jeszcze za wrzesień i tydzień października , ale to tak jak mówię , odezwę się po dwudziestym w sprawie deklaracji Quote
dziudziak Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 Zapciu mnie cały czas pozytywnie zaskakuje.Pożyczył sobie budę od Hektora zrobił drzemkę i wyszedł dopiero jak wyszedłem do nich z kawą :-) Quote
dziudziak Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 Rudzia jest mało na podwórku,bo strasznie szczeka na wszytsko w koło, natomiast Zap bardzo polubił Hektora(z wzajemnością) i bardzo chętnie wychodzi na podwórko. w tej chwili się razem bawią. :-) Quote
dziudziak Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 Zapomniałem napisać dzisiaj rano byliśmy pierwszy raz sami( znaczy bez Magdy) na spacerze z Hektorem i Zapem. Zgodnie z zaleceniem Magdy Zapciu chodził luzem. Miał przypiętą 6 metrową linkę w razie czego, ale wszystko było ok. Hektor też jest bardzo zadowolony z nowego kolegi, bo są podobnych rozmiarów i bawią się tak jak z Rudzią nie mógł. :-) Quote
dziudziak Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 Kolejny dobry znak to jest to, że ich zabawy są nie tylko z inicjatywy Hektora, Zapciu zaczął Hektora zapraszać również. Cieszy mnie to tym bardziej, że panownie znają się dopiero 1 dzień. :-) Quote
lilk_a Posted October 9, 2014 Author Posted October 9, 2014 fakt że są tej samej wielkości to duży plus , u mnie jak bawi się wyzlica z jamnikiem to nieraz bywa niebezpiecznie , trzeba Fiśkę stopować bo jak się rozbryka to zamienia się w taran dla Batka Quote
Maciek777 Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 Co kilka miesięcy sobie zaglądałem co słychać i gdzie ten dom. Jak w temacie - NARESZCIE W DOMU :) Quote
dziudziak Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 to link do obiecanego filmiku z psiakami. http://youtu.be/LXANO6Gir0U. Nie wiem czy jest już aktywny. :-) Quote
lilk_a Posted October 9, 2014 Author Posted October 9, 2014 Bartek :) zmień na publiczny , bo ustawiony jest jako prywatny :) Quote
lilk_a Posted October 9, 2014 Author Posted October 9, 2014 fajnie go zobaczyć :) pisałeś że Rudzia szczeka a ona cichutka taka :) spokojne psy , a Zap trochę jeszcze niepewny :) z dnia na dzień będzie na pewno lepiej Quote
lilk_a Posted October 10, 2014 Author Posted October 10, 2014 przekopiuję tutaj bo nie każdy jest na fb tak napisała Magda pod filmem z psiakami: "Trochę jeszcze zagubiony, ale i tak bez mojego wsparcia spokojny. Teraz duuużo smaczków, spacerów z Toba sam na sam i ćwiczeń i będzie super. Musicie zbudować relację, ale to akurat z Zapem bardzo proste, bo on potrzebuje oparcia w człowieku. Tak więc smaczki i ćwiczenia i będzie cacy." "Dumna jestem i z psa i z Was. Jak na psa dość trudnego i tak sobie nieźle radzi w zupełnie nowym środowisku, a zmiana jest trudna dla kazdego psa. Jak na dwie doby - fajnie. A i zupełnie bezproblemowe psy potrafią duzo gorzej radzić sobie ze zmianą." Quote
Nutusia Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 Rewelacja! Hekcio i Zapcio, zupełnie jak Szczepcio i Tońcio :) Quote
lilk_a Posted October 10, 2014 Author Posted October 10, 2014 nowa buda Zapa żeby sobie nie zazdrościli wybraliśmy taką samą :) Quote
dziudziak Posted October 11, 2014 Posted October 11, 2014 Na razie dzielą się z Hektorem drugą budą. Wydaje mi, że jest tak dlatego iż ta jest nowa i świeżo zaimpregnowana. Hektor jak dostał tamtą to 3 dni stała pusta. Na noc i tak zapraszam Zapcia do domu. :-) Quote
Szarotka Posted October 11, 2014 Posted October 11, 2014 No tak, moga przelazic z budy do budy ;) Quote
lilk_a Posted October 13, 2014 Author Posted October 13, 2014 zdjęcia i nowe informacje na wydarzeniu , jest publiczne to nawet niezarejestrowani powinni je spokojnie zobaczyć :) https://www.facebook.com/events/1541512409400029/1549817068569563/?ref=notif¬if_t=event_mall_comment Quote
lilk_a Posted October 13, 2014 Author Posted October 13, 2014 spróbuję może da się dodać z linka z fb widzicie zdjęcie ? Quote
Recommended Posts