Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zap lubi obserwować. Wybrał sobie miejsce na podwórku gdzie sobie leży i obserwuje otoczenie. Szkoda, że buda nie zdążyła przyjechać przed nim. Najzabawniejsza sutuacja była jak Zapciu oznaczył budę Hektora, a gapa Hekciu nie wiedział jak ma się zachować i przyszedł do mnie ze skargą na kolegę. Przyzwyczaiłem się do tego, bo gapcia Hekciu, nawet jak mała Rudzia zabierze mu zabawkę to przychodzi żeby pomóc mu ja odebrać, a sam nic nie zrobi :-)

Posted

jeśli chodzi o budę to Magda mówiła że są małe szanse na to że Zap ją wybierze ;) bo on domowym psem jest ;)  podobno nawet trudno wyprowadzić go było na dwór , sam z siebie nie jest aktywny  , może  teraz Hektor i Rudzia go rozruszają  :)

Posted

Ale cudowna wiadomość :klacz:

Gdyby trzeba było wpłacić deklaracje i za październik, dajcie znać.

możesz delikatnie na to się naszykować , ale pod koniec października, będę wtedy wiedzieć jak stoimy finansowo ,

na razie zapłaciłam za  sierpień, transport i budę i za Magdy powrót do domu

mamy do zapłacenia jeszcze za wrzesień i  tydzień października , ale to tak jak mówię , odezwę się po dwudziestym w sprawie deklaracji

Posted

Rudzia jest mało na podwórku,bo strasznie szczeka na wszytsko w koło, natomiast Zap bardzo polubił Hektora(z wzajemnością) i bardzo chętnie wychodzi na podwórko. w tej chwili się razem bawią. :-)

Posted

Zapomniałem napisać dzisiaj rano byliśmy pierwszy raz sami( znaczy bez Magdy) na spacerze z Hektorem i Zapem. Zgodnie z zaleceniem Magdy Zapciu chodził luzem. Miał przypiętą 6 metrową linkę w razie czego, ale wszystko było ok. Hektor też jest bardzo zadowolony z nowego kolegi, bo są podobnych rozmiarów i bawią się tak jak z Rudzią nie mógł. :-)

Posted

Kolejny dobry znak to jest to, że ich zabawy są nie tylko z inicjatywy Hektora, Zapciu zaczął Hektora zapraszać również. Cieszy mnie to tym bardziej, że panownie znają się dopiero 1 dzień. :-)

Posted

fakt że są  tej samej wielkości to duży plus , u mnie jak bawi się wyzlica z jamnikiem to nieraz bywa niebezpiecznie , trzeba Fiśkę stopować bo jak się rozbryka to  zamienia się w taran dla Batka

Posted

fajnie go zobaczyć :) pisałeś że Rudzia szczeka a ona cichutka taka :)

spokojne psy , a Zap trochę jeszcze niepewny :)

z dnia na dzień będzie na pewno  lepiej

Posted

przekopiuję tutaj bo nie każdy jest na fb

tak napisała Magda pod filmem z psiakami:

"Trochę jeszcze zagubiony, ale i tak bez mojego wsparcia spokojny. Teraz duuużo smaczków, spacerów z Toba sam na sam i ćwiczeń i będzie super. Musicie zbudować relację, ale to akurat z Zapem bardzo proste, bo on potrzebuje oparcia w człowieku. Tak więc smaczki i ćwiczenia i będzie cacy."

"Dumna jestem i z psa i z Was. Jak na psa dość trudnego i tak sobie nieźle radzi w zupełnie nowym środowisku, a zmiana jest trudna dla kazdego psa. Jak na dwie doby - fajnie. A i zupełnie bezproblemowe psy potrafią duzo gorzej radzić sobie ze zmianą."

Posted

Na razie dzielą się z Hektorem drugą budą. Wydaje mi, że jest tak dlatego iż ta jest nowa i świeżo zaimpregnowana. Hektor jak dostał tamtą to 3 dni stała pusta. Na noc i tak zapraszam Zapcia do domu. :-)