Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 764
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 months later...
  • 1 month later...
Posted

Oj ale się Filusiek zamknął ostatnio. Ale to tylko na wątku bo w życiu diabeł w gorącej wodzie kąpany :) Wygodnicki szczurek się z niego zrobił :D śpi tylko na podusiach i to najlepiej z pańciem. Chyba zawarli między sobą jakiś pakt bo warknie glizdogon jeden jak się chcę położyć...
Z Pikusiem żyją w zgodzie. Dzielny Filecik broni go i śpi razem z nim a Michalinkę to bardzo cieszy bo wreszcie jej się mały szczur na posłanko nie pakuje. Ostatnio cała trójka była na wakacjach u teściów i póki co powiedzieli że tydzień z diobłem im wystarczy na długi czas :evil_lol:
bilans: kupa na dywanie, zjedzona poduszka, wylizane papucie, obszczekane wszystko dookoła, sik w windzie, zjedzone rękawice bokserskie teścia (!?) no i to co najlepsze to zrzucona ze ściany paprotka :D no bo tak fajnie listki dyndały... już jutro pamiętniczek dla Was ciotki :)

• 1 month later...
Posted

[B]ja latam.... :D

[/B][IMG]http://i49.tinypic.com/wp5hl.jpg[/IMG]

[B]o a tu już nie... :(

[IMG]http://i47.tinypic.com/1pywxc.jpg[/IMG]

dam pańciowi buziaczka

[IMG]http://i49.tinypic.com/6i4ndk.jpg[/IMG]

ale to wariowanie strasznie męczące... chyba się położę...

[IMG]http://i45.tinypic.com/2hwduog.jpg[/IMG]

A tutaj Michasia i Pikulek :)

[IMG]http://i50.tinypic.com/14uie5z.jpg[/IMG]

[/B]

• 3 weeks later...
Posted

Witamy fanki Filusia :)

Nie mogę uwierzyć, że ten mały chochlik jest już ze mną 2 lata. Dwa lata prawdziwej i szczerej psiej miłości. Wiele za nami ale jeszcze więcej przed nami...
Bilans jakkolwiek by na niego nie spojrzeć jest dodatni pomimo:

- zjedzonych 50 par butów, szalików, rękawiczek, pasków, firanek, kwiatków, maskotek, poduszek, skarpetek, rajstop, rękawa od koszuli, 2 posłanek, dowodu rejestracyjnego, kalendarza, babcinych marchewek, kwiatków, ślimaków, torebki, śmieci z kosza, dywaników w łazience, teściowych rękawic bokserskich, nogi od stolika i miśkowych kłaków
- potarganej pościeli, wykopanej ziemi z doniczki, zrzuconych bombek z choinki, skakaniu po stoliku, po Michalinie, po mnie, po gościach, sąsiadach i całkiem obcych ludziach
- gonitwy po całym domu o 1 w nocy, kup na dywanie, dyndania na gałęziach, zniesienia tony kamyczków do domu, jazdy na sygnale do weta po zjedzeniu matczynych papuci

pomimo tego wszystkiego wychodzę na plus bo on kocha mnie i ja kocham jego. Na zabój, pomimo wszystko i za wszystko. Za oczy wpatrzone we mnie bo to ja jestem jego całym światem.To na mnie czekał. Bo ze wszystkich wybrał mnie. Właśnie mnie...

Posted

[quote name='.blueberry.']
- zjedzonych 50 par butów, szalików, rękawiczek, pasków, firanek, kwiatków, maskotek, poduszek, skarpetek, rajstop, rękawa od koszuli, 2 posłanek, dowodu rejestracyjnego, kalendarza, babcinych marchewek, kwiatków, ślimaków, torebki, śmieci z kosza, dywaników w łazience, teściowych rękawic bokserskich, nogi od stolika i miśkowych kłaków
- potarganej pościeli, wykopanej ziemi z doniczki, zrzuconych bombek z choinki, skakaniu po stoliku, po Michalinie, po mnie, po gościach, sąsiadach i całkiem obcych ludziach
- gonitwy po całym domu o 1 w nocy, kup na dywanie, dyndania na gałęziach, zniesienia tony kamyczków do domu, jazdy na sygnale do weta po zjedzeniu matczynych papuci[/QUOTE]

Cioteczko, Tobie się jakiś dogo-medal należy za anielską cierpliwość:calus:.

Posted

[quote name='.blueberry.']Najlepszą nagrodą jest Filuś sam w sobie :D[/QUOTE]

Tak jest:lol: potwierdzam w całej rozciągłości:lol: Filuś to najlepsze co mi się w życiu przytrafiło:lol:

Posted

....e tam, moja Hexi w końcu wyrosła :D
Kiedyś zawsze mówiłam, że jeszcze zatęsknimy za jej łobuzowaniem, i tak jest, bo teraz więcej śpi i już nie ma głupich pomysłów, a ja wiem, że to dlatego, że się starzeje :roll: w listopadzie skończyła 9 lat.

Posted

Kochane dziewczyny :)

Mogę chyba podzielic się z Wami tajemnicą :) powodem dla którego nie zamieszczałam tutaj opowiastek z filusiowego pamiętniczka jest chęć wydania dotychczasowych historyjek wraz z nowymi pisanymi przez cały czas w formie książeczki. Mam znajomego który może to fajnie zrobić niskim kosztem razem ze zdjęciami i w fajnej oprawie. Chciałabym później zrobic bazarek a dochoty przekazać na DT KB i BB oraz dla What May NN na dalszą pomoc w schronie.

Byłybyście zainteresowane taką książką w cenie mniej więcej 25 złotych? :)

Posted

pomysł genialny :-) Talent nie się nie marnuje widzę, na szczęście!!
Obecnie działam (tak jak KB i BB) pomagając Fundacji dla Zwierząt Animalia i jeśli miałabym decydować to przeznaczny dochód na Fundację, lub znajdzmi jakąs konkretną jedną biedę w potrzebie...

ps. buziaki dla Filusia!

Posted

ja też się zapisuję na książeczkę!

[quote name='Handzia55']Jasne!:multi: Tylko Filutek musi pazurkiem dedykację skrobnąć dla Filusia, rzecz jasna:evil_lol:[/QUOTE]
albo chociaż odcisnąć łapkę :)