daśka Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 [quote name='anita_happy']słoneczny tydzine przed nami!!!!!!!!!!!!!!1jupaaaaaaaaaaaaaaaa Tula poczuje wolnosci troche:) jupaaaaaaaaa lato spedzila w zimnym kojcu!!! jupppaa papa pa paaa po słoneczku sobie pochdzi.... dasieńkooo [I]popytaj wet czy mamy dawać tuli ALGI - bo ma on 50 zł od sponsora na algi...[/I][/QUOTE] ALGI....odnotowane na kartce,zawsze chodzę z kartka,żeby o niczym nie zapomnieć;-) a pamięć mam dobrą bo krótką Quote
daśka Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 hohoho jeszcze algunie podamy Tulinie i nam łabądź wyrośnie z brzydkiej kaczuchy:-) to ja powiem mojej rudej Daśce,żeby miejsce dla Tuli na metamorfozach zaklepała....a co tam pokaże Wam rudzielca mojego:-) [url]http://www.dogomania.pl/threads/21924-Metamorfozy/page613?p=14898671#post14898671[/url] Quote
Lolalola Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 [quote name='daśka']hohoho jeszcze algunie podamy Tulinie i nam łabądź wyrośnie z brzydkiej kaczuchy:-) to ja powiem mojej rudej Daśce,żeby miejsce dla Tuli na metamorfozach zaklepała....a co tam pokaże Wam rudzielca mojego:-) [url]http://www.dogomania.pl/threads/21924-Metamorfozy/page613?p=14898671#post14898671[/url][/QUOTE] ja juz widzialam to cudenko:) Quote
daśka Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 dajcie mi dwa metry gumy,żebym mogła sobie jebn... w łeb,tylko nie dwa metry bo się zabiję:-) jaka ja niedoruch... jestem no przecież moja Daśka po schronie miała grzyba na uszach i gdański wet dał mi rozcieńczony IMAVEROL ,po 5 dniach po grzybie nie został nawet ślad cyt z neta " Do tej pory często w leczeniu dermatofitoz stosowano clotrimazol (weterynaryjny preparat Fungiderm)-obecnie mało skuteczny. Bardzo dobrze działa natomiast enilkonazol zawarty w preparacie weterynaryjnym Imaverol. Jest on w postaci płynu, który rozcieńcza się z wodą w stosunku 1/50. Dwa razy w tygodniu zaleca się wykąpać lub zmoczyć całego kota. Kuracja powinna trwać co najmniej 6 tygodni." to płyn do stosowania u psów,kotów,koni.Zapytam wetke,czy zna i czy ma i co sądzi,zawsze mogę kupić u weta w Gdańsku. Dopisuję do alg Imaverol:-) Quote
anita_happy Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 [quote name='daśka']dajcie mi dwa metry gumy,żebym mogła sobie jebn... w łeb,tylko nie dwa metry bo się zabiję:-) jaka ja niedoruch... jestem no przecież moja Daśka po schronie miała grzyba na uszach i gdański wet dał mi rozcieńczony IMAVEROL ,po 5 dniach po grzybie nie został nawet ślad cyt z neta " Do tej pory często w leczeniu dermatofitoz stosowano clotrimazol (weterynaryjny preparat Fungiderm)-obecnie mało skuteczny. Bardzo dobrze działa natomiast enilkonazol zawarty w preparacie weterynaryjnym Imaverol. Jest on w postaci płynu, który rozcieńcza się z wodą w stosunku 1/50. Dwa razy w tygodniu zaleca się wykąpać lub zmoczyć całego kota. Kuracja powinna trwać co najmniej 6 tygodni." to płyn do stosowania u psów,kotów,koni.Zapytam wetke,czy zna i czy ma i co sądzi,zawsze mogę kupić u weta w Gdańsku. Dopisuję do alg Imaverol:-)[/QUOTE] ła ha ha..mocne słowa jak na pięciolatke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pytaj..pytaj Quote
anita_happy Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 [quote name='Lolalola']ja juz widzialam to cudenko:)[/QUOTE] JA TYZ widziała i sie popłakała Quote
...robaczek Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Zaglądam do Tulci, jutro poczytam co się u Niej dzieje, bo coś się ostatnio opuściłam. Mamy nowy miesiąc tak, że wysłałam właśnie zadeklarowane 10 zika ;) Quote
anita_happy Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 [quote name='...robaczek']Zaglądam do Tulci, jutro poczytam co się u Niej dzieje, bo coś się ostatnio opuściłam. Mamy nowy miesiąc tak, że wysłałam właśnie zadeklarowane 10 zika ;)[/QUOTE] robaczku..jak dzis na cmentarzu ratowaąłm robaczk!!!mega ogromna larwe..tzn. ja plakałam nad nia a moja mama ja zakopala!!! wujek odstawił kamien..a pod kamykiem był larwa - ogromna jak ta twoja na jabluszku moze jakis motyl mama uratowała!!!!bohaterka Quote
daśka Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 [quote name='anita_happy']robaczku..jak dzis na cmentarzu ratowaąłm robaczk!!!mega ogromna larwe..tzn. ja plakałam nad nia a moja mama ja zakopala!!! wujek odstawił kamien..a pod kamykiem był larwa - ogromna jak ta twoja na jabluszku moze jakis motyl mama uratowała!!!!bohaterka[/QUOTE] anita Ty mnie nie drażnij,bo ja robaczki jadam;-) ....robaczku bez urazy robaczek smakowity,ale to jabłko nie do przełknięcia;-) Quote
daśka Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 dobra zmykam na spacerzysko z OTULINĄ i idziemy się pluskać:-) Nie ma już aukcji na allegro z Hexodermem od sklepu z którego ostatnio kupowałam(a byli najtańsi),więc napisałam maila z prośbą o wysłanie nr konta jeżeli to możliwe:-) czekam na odp Quote
anita_happy Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 [quote name='daśka']anita Ty mnie nie drażnij,bo ja robaczki jadam;-) ....robaczku bez urazy robaczek smakowity,ale to jabłko nie do przełknięcia;-)[/QUOTE] wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr [quote name='daśka']dobra zmykam na spacerzysko z OTULINĄ i idziemy się pluskać:-) Nie ma już aukcji na allegro z Hexodermem od sklepu z którego ostatnio kupowałam(a byli najtańsi),więc napisałam maila z prośbą o wysłanie nr konta jeżeli to możliwe:-) czekam na odp[/QUOTE] a tak tak tk Quote
...robaczek Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Z tym robaczkiem, to żeś mnie rozbawiała Anitko:D Ja to się boję takich obłych robali:D:D tzn mam dreszcze na ich widok, więc na pewno bym żadnemu życia nie uratowała, ale mamę podziwiam, tez bym chciała kochać wsie żyjątka, ale nie umiem:D Ale płakać nad robaczkiem?:))))) Nade mną mogłaś popłakać, ostatnio sobie piszczel obiłam, bo w nocy miałam akcje...wystrzał z łóżka, bo coś mnie wystrachało:D, wpadłam na stolik, rozwaliłam go z kopyta na kawałki no i jak wspomniałam skończyło się bolącą nogą:D:D Quote
daśka Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 [quote name='anita_happy']słoneczny tydzine przed nami!!!!!!!!!!!!!!1jupaaaaaaaaaaaaaaaa Tula poczuje wolnosci troche:) jupaaaaaaaaa lato spedzila w zimnym kojcu!!! jupppaa papa pa paaa po słoneczku sobie pochdzi.... dasieńkooo [I]popytaj wet czy mamy dawać tuli ALGI - bo ma on 50 zł od sponsora na algi...[/I][/QUOTE] odpowiedź pani wet brzmi,że jak najbardziej:-) algi wskazane zamówiłam imaverol do odbioru w piątek,odrazu zrobimy zeskrobiny,a do piątku postaram się załatwić jakiś transport,żeby jechać z Tulą na badania:-) Quote
Lolalola Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 [quote name='...robaczek']Z tym robaczkiem, to żeś mnie rozbawiała Anitko:D Ja to się boję takich obłych robali:D:D tzn mam dreszcze na ich widok, więc na pewno bym żadnemu życia nie uratowała, ale mamę podziwiam, tez bym chciała kochać wsie żyjątka, ale nie umiem:D Ale płakać nad robaczkiem?:))))) Nade mną mogłaś popłakać, ostatnio sobie piszczel obiłam, bo w nocy miałam akcje...wystrzał z łóżka, bo coś mnie wystrachało:D, wpadłam na stolik, rozwaliłam go z kopyta na kawałki no i jak wspomniałam skończyło się bolącą nogą:D:D[/QUOTE] to ja wam cos opowiem................ wczoraja mialam sen-spalam jakos masakrycznie gleboko i nie moglam sie wybudzic..........i snilo mi sie,ze leze sobie na lozku a tu na czole pajak mi lazi i wlazi we wlosy,wiec zaczynam go strzepywac,macham lapami,ciagne grzywke!!!!!!!!!............dobra polazl!!!!! wstalam rano i opowiadam mezowi ta masakre bo ja cierpie na arahnofobie!!!!! i za jakies 10 min wracam do sypialni po telefon,patrze kolo lozka a tam lezy pajak!!!!!!!!!!!!!!martwy pajak!!!!!!!!!!!!to nie byl sen,to mi sie stalo naprawde podczas snu,myslalam,ze wpadne przez okno.............. takie to rzeczy sie dzieja moje panie,mam nadzieje kochana Tulasiu,ze miewasz sie super i sciskam Cie internetowo:) i ze zaden pajak Cie nie dreczy:) Quote
anita_happy Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 Lolaola!!!bosze..brzmiało to jak z horroru!!!!! informuje... magiraf - przejmuje dowodznie nad TULOWYM watkiem..and FB Tulowym... plan jest taki - piszemy do wszystkich co nadesłali akces - CHCE TULE!!!! aha... dasieńko prośba!!!!! DOmek z WROCŁAWia - brzmi super...dom/ogród/2 ludzi/dziecie/3 koty pisałaś,ze Tula i koty to beee ale ona byla wystrachana wtedy..moze warto jak jej osobowosc się rozwija i moze te koty zostawi w spokoju cooooooooooooooooo? magiraf ma wszystkie hasła i bedzie rzadzic :P oby jak najmniej robaczków...pająków... ja nie wiem co za algi kupic..kto poszpera???ja zanikam na tydzien - PRAccA - jak zawale to mnie zabija..juz mi grożą, ze na pieski mam czas!!!!! Quote
daśka Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 [quote name='anita_happy']Lolaola!!!bosze..brzmiało to jak z horroru!!!!! informuje... magiraf - przejmuje dowodznie nad TULOWYM watkiem..and FB Tulowym... plan jest taki - piszemy do wszystkich co nadesłali akces - CHCE TULE!!!! aha... dasieńko prośba!!!!! DOmek z WROCŁAWia - brzmi super...dom/ogród/2 ludzi/dziecie/3 koty pisałaś,ze Tula i koty to beee ale ona byla wystrachana wtedy..moze warto jak jej osobowosc się rozwija i moze te koty zostawi w spokoju cooooooooooooooooo? magiraf ma wszystkie hasła i bedzie rzadzic :P oby jak najmniej robaczków...pająków... ja nie wiem co za algi kupic..kto poszpera???ja zanikam na tydzien - PRAccA - jak zawale to mnie zabija..juz mi grożą, ze na pieski mam czas!!!!![/QUOTE] Magiraf ja zamówię algi,no chyba,że ktoś zamówi w necie i poprosi o wysyłkę bezposrednio do mnie,żeby dwa razy za przesyłkę nie płacić. Kurcze co do kotów....hmmmmm potrzeba ludzików,którzy dadzą jej czas na oswojenie,jeżeli koty mają jakieś wysokie miejsca na szafach itd i nie dadzą sobie na głowę wejść,to może jakaś szansa jest.Przedtem jednak musieliby potrenować z Tulą intensywnie posłuszeństwo.Ja Tulę nauczę podstawowych komend,ale oni muszę mieć jakąś wiedzę,żeby to w życie wprowadzić!!!! Przy kolejnej wizycie u kociej wet wezmę smakołyki i pomęczę trochę uwagę Tuli,zobaczymy co będzie bardziej pociągające...do tej pory psiaki zawsze wybierały smakołyki:-) Quote
daśka Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 dom ogród tyle ludziów -PIĘKNIE. To dla Tuli byłoby coś,tym bardziej,że ona potrafi obcych obszczekać,wiemy ponieważ obszczekała panów,którzy ogradzali sąsiednią działkę:-) KOty..koty...koty popracuję nad tym:-) Quote
daśka Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 [url]http://allegro.pl/algi-morskie-dla-psa-0-8-kg-bewi-dog-i1290422683.html[/url] Quote
Lolalola Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Tulasia jest pojetna dziewczynka i na pewno nauczy sie wkrotce,ze kotecki trzeba kochac:) Quote
Havanka Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 A ogólnie, jak się Tulcia czuje? Ma apetyt? Czy jest już weselsza? Pisałaś wcześniej, że skumplowała się z rotkiem. Czy przebywają już razem? Całuski i mizianka dla wszystkich Twoich czworonogów i dwunogów!!!! Quote
daśka Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Tula nie dołaczyła i póki co nie dołączy do stada:-( grzybica jest paskudnie zaraźliwa:-( Ale czasami idąc z nią na dwór zabieram też Matka.Tula tylko przez pierwsze dni była smutna,teraz jest znacznie lepiej:-) Niestety drapie się po cycuszkach i co chwilę się otrzepuje,na łapkach sierść odrasta,ale na grzbiecie ciągle strupy :-( Quote
Havanka Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 [quote name='daśka']Tula nie dołaczyła i póki co nie dołączy do stada:-( grzybica jest paskudnie zaraźliwa:-( Ale czasami idąc z nią na dwór zabieram też Matka.Tula tylko przez pierwsze dni była smutna,teraz jest znacznie lepiej:-) Niestety drapie się po cycuszkach i co chwilę się otrzepuje,na łapkach sierść odrasta,ale na grzbiecie ciągle strupy :-([/QUOTE] Aniu, nie oczekuj cudów ! Tula była w strasznym stanie psychicznym i fizycznym, kiedy do Ciebie przyjechała. Potrzeba wiecej czasu, aby doszła do siebie. Moim zdaniem zrobila i tak duże postępy z Twoją pomocą ! Wielki szacun Daśka !!! Quote
anita_happy Posted November 3, 2010 Author Posted November 3, 2010 algi... ten Pan co przysłał 50 złociszy na algi..zatytuował przelwe - na Kelp??? cholera wie o co kaman.. moze napisać do niego : jest z DOGO :) magi - jedna z pierwszych stron..plizzzzzzzzzzz ja spada do waw..zabieram na poklad swoje 3 suki + Bafi z Szydłwoca + TOSIA z radomskiego schronu ma sa kra!!!mam nadzije, ze dojedziemy!!! Bafi w piatek jedzie z Waw do swojego domu Tosia - wczorja wypatrzyla ja na fb Pani :) z Wawy...brzmi nieźle dlatego juz jedzie... moja sąsiadka w WAWIE - pier...nie jak mnie zobaczy hahahah z radości :) Quote
Recommended Posts