Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='anita_happy']słoneczny tydzine przed nami!!!!!!!!!!!!!!1jupaaaaaaaaaaaaaaaa
Tula poczuje wolnosci troche:)
jupaaaaaaaaa
lato spedzila w zimnym kojcu!!!

jupppaa papa pa paaa

po słoneczku sobie pochdzi....

dasieńkooo
[I]popytaj wet czy mamy dawać tuli ALGI - bo ma on 50 zł od sponsora na algi...[/I][/QUOTE]
ALGI....odnotowane na kartce,zawsze chodzę z kartka,żeby o niczym nie zapomnieć;-) a pamięć mam dobrą bo krótką

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hohoho jeszcze algunie podamy Tulinie i nam łabądź wyrośnie z brzydkiej kaczuchy:-)
to ja powiem mojej rudej Daśce,żeby miejsce dla Tuli na metamorfozach zaklepała....a co tam pokaże Wam rudzielca mojego:-)
[url]http://www.dogomania.pl/threads/21924-Metamorfozy/page613?p=14898671#post14898671[/url]

Posted

[quote name='daśka']hohoho jeszcze algunie podamy Tulinie i nam łabądź wyrośnie z brzydkiej kaczuchy:-)
to ja powiem mojej rudej Daśce,żeby miejsce dla Tuli na metamorfozach zaklepała....a co tam pokaże Wam rudzielca mojego:-)
[url]http://www.dogomania.pl/threads/21924-Metamorfozy/page613?p=14898671#post14898671[/url][/QUOTE]
ja juz widzialam to cudenko:)

Posted

dajcie mi dwa metry gumy,żebym mogła sobie jebn... w łeb,tylko nie dwa metry bo się zabiję:-)
jaka ja niedoruch... jestem no przecież moja Daśka po schronie miała grzyba na uszach i gdański wet dał mi rozcieńczony IMAVEROL ,po 5 dniach po grzybie nie został nawet ślad

cyt z neta
" Do tej pory często w leczeniu dermatofitoz stosowano clotrimazol (weterynaryjny preparat Fungiderm)-obecnie mało skuteczny.
Bardzo dobrze działa natomiast enilkonazol zawarty w preparacie weterynaryjnym Imaverol. Jest on w postaci płynu, który rozcieńcza się z wodą w stosunku 1/50.
Dwa razy w tygodniu zaleca się wykąpać lub zmoczyć całego kota. Kuracja powinna trwać co najmniej 6 tygodni."

to płyn do stosowania u psów,kotów,koni.Zapytam wetke,czy zna i czy ma i co sądzi,zawsze mogę kupić u weta w Gdańsku.
Dopisuję do alg Imaverol:-)

Posted

[quote name='daśka']dajcie mi dwa metry gumy,żebym mogła sobie jebn... w łeb,tylko nie dwa metry bo się zabiję:-)
jaka ja niedoruch... jestem no przecież moja Daśka po schronie miała grzyba na uszach i gdański wet dał mi rozcieńczony IMAVEROL ,po 5 dniach po grzybie nie został nawet ślad

cyt z neta
" Do tej pory często w leczeniu dermatofitoz stosowano clotrimazol (weterynaryjny preparat Fungiderm)-obecnie mało skuteczny.
Bardzo dobrze działa natomiast enilkonazol zawarty w preparacie weterynaryjnym Imaverol. Jest on w postaci płynu, który rozcieńcza się z wodą w stosunku 1/50.
Dwa razy w tygodniu zaleca się wykąpać lub zmoczyć całego kota. Kuracja powinna trwać co najmniej 6 tygodni."

to płyn do stosowania u psów,kotów,koni.Zapytam wetke,czy zna i czy ma i co sądzi,zawsze mogę kupić u weta w Gdańsku.
Dopisuję do alg Imaverol:-)[/QUOTE]

ła ha ha..mocne słowa jak na pięciolatke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pytaj..pytaj

Posted

[quote name='...robaczek']Zaglądam do Tulci, jutro poczytam co się u Niej dzieje, bo coś się ostatnio opuściłam. Mamy nowy miesiąc tak, że wysłałam właśnie zadeklarowane 10 zika ;)[/QUOTE]

robaczku..jak dzis na cmentarzu ratowaąłm robaczk!!!mega ogromna larwe..tzn. ja plakałam nad nia a moja mama ja zakopala!!!
wujek odstawił kamien..a pod kamykiem był larwa - ogromna
jak ta twoja na jabluszku
moze jakis motyl
mama uratowała!!!!bohaterka

Posted

[quote name='anita_happy']robaczku..jak dzis na cmentarzu ratowaąłm robaczk!!!mega ogromna larwe..tzn. ja plakałam nad nia a moja mama ja zakopala!!!
wujek odstawił kamien..a pod kamykiem był larwa - ogromna
jak ta twoja na jabluszku
moze jakis motyl
mama uratowała!!!!bohaterka[/QUOTE]
anita Ty mnie nie drażnij,bo ja robaczki jadam;-)
....robaczku bez urazy robaczek smakowity,ale to jabłko nie do przełknięcia;-)

Posted

dobra zmykam na spacerzysko z OTULINĄ i idziemy się pluskać:-)
Nie ma już aukcji na allegro z Hexodermem od sklepu z którego ostatnio kupowałam(a byli najtańsi),więc napisałam maila z prośbą o wysłanie nr konta jeżeli to możliwe:-)
czekam na odp

Posted

[quote name='daśka']anita Ty mnie nie drażnij,bo ja robaczki jadam;-)
....robaczku bez urazy robaczek smakowity,ale to jabłko nie do przełknięcia;-)[/QUOTE]
wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

[quote name='daśka']dobra zmykam na spacerzysko z OTULINĄ i idziemy się pluskać:-)
Nie ma już aukcji na allegro z Hexodermem od sklepu z którego ostatnio kupowałam(a byli najtańsi),więc napisałam maila z prośbą o wysłanie nr konta jeżeli to możliwe:-)
czekam na odp[/QUOTE]
a tak tak tk

Posted

Z tym robaczkiem, to żeś mnie rozbawiała Anitko:D Ja to się boję takich obłych robali:D:D tzn mam dreszcze na ich widok, więc na pewno bym żadnemu życia nie uratowała, ale mamę podziwiam, tez bym chciała kochać wsie żyjątka, ale nie umiem:D Ale płakać nad robaczkiem?:))))) Nade mną mogłaś popłakać, ostatnio sobie piszczel obiłam, bo w nocy miałam akcje...wystrzał z łóżka, bo coś mnie wystrachało:D, wpadłam na stolik, rozwaliłam go z kopyta na kawałki no i jak wspomniałam skończyło się bolącą nogą:D:D

Posted

[quote name='anita_happy']słoneczny tydzine przed nami!!!!!!!!!!!!!!1jupaaaaaaaaaaaaaaaa
Tula poczuje wolnosci troche:)
jupaaaaaaaaa
lato spedzila w zimnym kojcu!!!

jupppaa papa pa paaa

po słoneczku sobie pochdzi....

dasieńkooo
[I]popytaj wet czy mamy dawać tuli ALGI - bo ma on 50 zł od sponsora na algi...[/I][/QUOTE]

odpowiedź pani wet brzmi,że jak najbardziej:-) algi wskazane
zamówiłam imaverol do odbioru w piątek,odrazu zrobimy zeskrobiny,a do piątku postaram się załatwić jakiś transport,żeby jechać z Tulą na badania:-)

Posted

[quote name='...robaczek']Z tym robaczkiem, to żeś mnie rozbawiała Anitko:D Ja to się boję takich obłych robali:D:D tzn mam dreszcze na ich widok, więc na pewno bym żadnemu życia nie uratowała, ale mamę podziwiam, tez bym chciała kochać wsie żyjątka, ale nie umiem:D Ale płakać nad robaczkiem?:))))) Nade mną mogłaś popłakać, ostatnio sobie piszczel obiłam, bo w nocy miałam akcje...wystrzał z łóżka, bo coś mnie wystrachało:D, wpadłam na stolik, rozwaliłam go z kopyta na kawałki no i jak wspomniałam skończyło się bolącą nogą:D:D[/QUOTE]
to ja wam cos opowiem................
wczoraja mialam sen-spalam jakos masakrycznie gleboko i nie moglam sie wybudzic..........i snilo mi sie,ze leze sobie na lozku a tu na czole pajak mi lazi i wlazi we wlosy,wiec zaczynam go strzepywac,macham lapami,ciagne grzywke!!!!!!!!!............dobra polazl!!!!!
wstalam rano i opowiadam mezowi ta masakre bo ja cierpie na arahnofobie!!!!! i za jakies 10 min wracam do sypialni po telefon,patrze kolo lozka a tam lezy pajak!!!!!!!!!!!!!!martwy pajak!!!!!!!!!!!!to nie byl sen,to mi sie stalo naprawde podczas snu,myslalam,ze wpadne przez okno..............
takie to rzeczy sie dzieja moje panie,mam nadzieje kochana Tulasiu,ze miewasz sie super i sciskam Cie internetowo:) i ze zaden pajak Cie nie dreczy:)

Posted

Lolaola!!!bosze..brzmiało to jak z horroru!!!!!

informuje...
magiraf - przejmuje dowodznie nad TULOWYM watkiem..and FB Tulowym...
plan jest taki - piszemy do wszystkich co nadesłali akces - CHCE TULE!!!!

aha...
dasieńko prośba!!!!!
DOmek z WROCŁAWia - brzmi super...dom/ogród/2 ludzi/dziecie/3 koty
pisałaś,ze Tula i koty to beee
ale ona byla wystrachana wtedy..moze warto jak jej osobowosc się rozwija i moze te koty zostawi w spokoju
cooooooooooooooooo?

magiraf ma wszystkie hasła i bedzie rzadzic :P

oby jak najmniej robaczków...pająków...
ja nie wiem co za algi kupic..kto poszpera???ja zanikam na tydzien - PRAccA - jak zawale to mnie zabija..juz mi grożą, ze na pieski mam czas!!!!!

Posted

[quote name='anita_happy']Lolaola!!!bosze..brzmiało to jak z horroru!!!!!

informuje...
magiraf - przejmuje dowodznie nad TULOWYM watkiem..and FB Tulowym...
plan jest taki - piszemy do wszystkich co nadesłali akces - CHCE TULE!!!!

aha...
dasieńko prośba!!!!!
DOmek z WROCŁAWia - brzmi super...dom/ogród/2 ludzi/dziecie/3 koty
pisałaś,ze Tula i koty to beee
ale ona byla wystrachana wtedy..moze warto jak jej osobowosc się rozwija i moze te koty zostawi w spokoju
cooooooooooooooooo?

magiraf ma wszystkie hasła i bedzie rzadzic :P

oby jak najmniej robaczków...pająków...
ja nie wiem co za algi kupic..kto poszpera???ja zanikam na tydzien - PRAccA - jak zawale to mnie zabija..juz mi grożą, ze na pieski mam czas!!!!![/QUOTE]

Magiraf ja zamówię algi,no chyba,że ktoś zamówi w necie i poprosi o wysyłkę bezposrednio do mnie,żeby dwa razy za przesyłkę nie płacić.
Kurcze co do kotów....hmmmmm potrzeba ludzików,którzy dadzą jej czas na oswojenie,jeżeli koty mają jakieś wysokie miejsca na szafach itd i nie dadzą sobie na głowę wejść,to może jakaś szansa jest.Przedtem jednak musieliby potrenować z Tulą intensywnie posłuszeństwo.Ja Tulę nauczę podstawowych komend,ale oni muszę mieć jakąś wiedzę,żeby to w życie wprowadzić!!!!
Przy kolejnej wizycie u kociej wet wezmę smakołyki i pomęczę trochę uwagę Tuli,zobaczymy co będzie bardziej pociągające...do tej pory psiaki zawsze wybierały smakołyki:-)

Posted

dom ogród tyle ludziów -PIĘKNIE. To dla Tuli byłoby coś,tym bardziej,że ona potrafi obcych obszczekać,wiemy ponieważ obszczekała panów,którzy ogradzali sąsiednią działkę:-)
KOty..koty...koty popracuję nad tym:-)

Posted

A ogólnie, jak się Tulcia czuje? Ma apetyt? Czy jest już weselsza? Pisałaś wcześniej, że skumplowała się z rotkiem. Czy przebywają już razem?
Całuski i mizianka dla wszystkich Twoich czworonogów i dwunogów!!!!

Posted

Tula nie dołaczyła i póki co nie dołączy do stada:-( grzybica jest paskudnie zaraźliwa:-( Ale czasami idąc z nią na dwór zabieram też Matka.Tula tylko przez pierwsze dni była smutna,teraz jest znacznie lepiej:-) Niestety drapie się po cycuszkach i co chwilę się otrzepuje,na łapkach sierść odrasta,ale na grzbiecie ciągle strupy :-(

Posted

[quote name='daśka']Tula nie dołaczyła i póki co nie dołączy do stada:-( grzybica jest paskudnie zaraźliwa:-( Ale czasami idąc z nią na dwór zabieram też Matka.Tula tylko przez pierwsze dni była smutna,teraz jest znacznie lepiej:-) Niestety drapie się po cycuszkach i co chwilę się otrzepuje,na łapkach sierść odrasta,ale na grzbiecie ciągle strupy :-([/QUOTE]
Aniu, nie oczekuj cudów ! Tula była w strasznym stanie psychicznym i fizycznym, kiedy do Ciebie przyjechała. Potrzeba wiecej czasu, aby doszła do siebie. Moim zdaniem zrobila i tak duże postępy z Twoją pomocą ! Wielki szacun Daśka !!!

Posted

algi...
ten Pan co przysłał 50 złociszy na algi..zatytuował przelwe - na Kelp???

cholera wie o co kaman..
moze napisać do niego : jest z DOGO :)
magi - jedna z pierwszych stron..plizzzzzzzzzzz
ja spada do waw..zabieram na poklad swoje 3 suki + Bafi z Szydłwoca + TOSIA z radomskiego schronu
ma sa kra!!!mam nadzije, ze dojedziemy!!!
Bafi w piatek jedzie z Waw do swojego domu
Tosia - wczorja wypatrzyla ja na fb Pani :) z Wawy...brzmi nieźle dlatego juz jedzie...
moja sąsiadka w WAWIE - pier...nie jak mnie zobaczy
hahahah
z radości :)