Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jacie i tak nie uwierzycie,najpierw w moim kompie nie działała myszka,tzn nie czytał jej,mój facet przywiózł mi mój stary komputer od swojej Mamy,podłączam,a tu dupka klawiatura nie działa...normalnie nie do wiary,wiec za tel i do sasiadów,czy mają klawiaturę i dopiero teraz mi podrzucili,ponieważ ich w domu nie było...masakra;-)

Posted

już opowiadam przywitałam Tulcię w umówionym miejscu,wzięłam ser żółty w kawałkach,żeby się z nią skumplować:-) Poprosiłam o0 otwarcie bagarznika i dawałam jej po kawałku mówiąc do niej,na samym początku się bała,ale po chwili dała się pogłaskać:-)
Podjechaliśmy z kierowcą i jego żoną pod dom i poprosiłam,żeby trzymali Tulę i wypuściłam najpierw rotka Mateo ,on lubi suczki,więc się grzecznie przywitał,zawołałam go do domu i zapięłam na linkę Daśkę,zjeżyła się,ale również ładnie się przywitała,na końcowy ogień poszła Sara moja największa obawa,ale powarczały pokazały trochę zęby,więc poprosiłam,żeby kierowca poszedł zemną kawałek w stronę rzeki,żeby dziewczyny były w ruchu i powolutku od tyłu się obwąchiwały,ale na koniec był pokaz zębów.Myślałam,że będzie gorzej,ale wyszło nieźle powinno nie być problemu z zapoznaniem Sary z Tulą

Posted

zamknęłam moje psiaki do sypialni i zaprosiłam Państwa z Tulą do środka,pokazałam im pokoik Sary i od razu zaczęła pić wodę,z reszta jak wyszła z samochodu,to popijała chwilę z kałuży.Tulcia została u siebie,Panstwo sie pożegnali i poszłam do niej z jedzonkiem i melduję pierwsza kupa na podłodze:-) Wyszłam,żeby spokojnie zjadła,po czym wróciłam a ona leży na fotelu ,a jak,a co sobie będzie żałowała:-) Pozbierałam kupę i zostawiłam ją w spokoju:-)

Posted

jeju jak muł z tego starego kompa!!!!!
w między czasie z aparatem fotograficznym ze zdjęciami Tuli podeszłam do Pani wet,wzięłam również ta karteczkę,która dostałam wraz z Tulą i Pani wet za głowę się złapała i powiedziała to dobrze,że przezyła podawanie tego leku (jeden z tych,które Sara dostawała),ponieważ znam psy,które tego nie przezyły:-(
jesteśmy umówione na poniedziałek,żeby Tula przez weekend odpoczęła,dostałam próbki RC i wet zaproponowała podawać jej środek,który jak powiedziała został już dawno zapomniany,a naprawde skutkuje nazywa się Biotiderm Preparat z biotyną dla mięsożernych zwierząt futerkowych koszt 10 zł za 500 gramowe opakowanie,ale powiedziała,że zapłacę w poniedziałek:-)
W poniedziałek będziemy Tuli robili zeskrobiny i wet wysle do badań,zobaczymy co się wykluje

Posted

Będę czekać na wyniki badania. A teraz dobranoc Tulciu, śpij smacznie w nowym miejscu gdzie będziesz miała troskliwa opiekę i to wszystko czego tak bardzo potrzebujesz.

Posted

krótka relacja z dzisiejszego dnia....teraz już musi być tylko lepiej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Havanko ogromniaste dziekuje za zdjątka:-) nie wiem jak wstawić całuska,wiec napisze cmok ,cmok odemnie i od Tuli:-)

Posted

dziś Tulcia jeszcze raz wyjdzie na spacerek i jeszcze raz dostanie porcję zasłużonego od dawna mizianka.Wiecej zdjeć będzie jutro w ciągu dnia porobię i z kąpieli:-)
Jutro sprawdzę na ile można sobie pozwolić,czy można ją przytulić,czy da się dotykać po całym ciele,zobaczymy jak wypadnie teścik,ale sądzę,że nie będzie problemowa w kontakcie z człowiekiem:-) Ładnie wchodzi na fotelik,kiedy sie poklepie po kołderce,przychodzi na gwizdanie.To był kiedyś czyjś pies napewno i był w domu!!!!!!! Tylko dlaczego ludzie jej to zrobili:-(

Posted

daśka napisał(a):
krótka relacja z dzisiejszego dnia....teraz już musi być tylko lepiej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Havanko ogromniaste dziekuje za zdjątka:-) nie wiem jak wstawić całuska,wiec napisze cmok ,cmok odemnie i od Tuli:-)

Daśka, wyprzytulaj ode mnie Tulę, powiedz jej na uszko, o cioci havance, która myśli o niej i podrap ją za uszkiem, to wtedy będziemy kwita.;)

Posted

Jaka ona jest kochana, a ta mordka... taka słodziutka. Jaka ulga że od teraz już będzie miała wspaniała opiekę. Widzę też, że wszyscy którzy się tutaj pojawiają kochają ją, ja też! Na tych zdjęciach wygląda cudownie, nic tylko ją przytulać.:-)

Posted

Havanka napisał(a):
Daśka, wyprzytulaj odemnie Tulę, powiedz jej na uszko, o cioci havance, która myśli o niej i podrap ją za uszkiem, to wtedy będziemy kwita.;)

Havanko szepnę napewno i zamiast podrapać za uszkiem,delikatnie ją wygładzę,jej skóra jest w tragicznym stanie.