Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O co mogłabym poprosić rodziców na urodziny. Interesuję się kynologią szczególnie lubię nowofundlandy. Nie chciałabym książek, gier komputerowych, żywych psów, art. papierniczych itp. No i żeby było to coś dla mnie a nie dla psa.
Chciałabym żeby to było coś oryginalnego. Myślałam o sprzęcie do tresury mojego pieska ale nie jestem pewna.

Jeżeli macie jakieś kreatywne pomysły to piszcie.

Posted

[quote name='awaria']Może poproś rodziców, żeby zasponsorowali (albo dołożyli) do jakiegoś fajnego szkolenia? I ty i pies mielibyście radochę i dużo korzyści ;)[/QUOTE]

Jestem za! Świetny pomysł. :)

Oprócz tego może jakiś fajny zestaw do pielegnacji? Jakies profesjonanle kosmetyki albo akcesoria specjalnie dobrane do szaty twojego psa ;)

Posted

Basza a ja tak z ciekawości - co masz na myśli pisząc o sprzęcie do tresury? Mnie sprzęt do tresury kosztował ok. 5 zł i był wykorzystany już na wielu psach [zwykły, najzwyklejszy kliker], ew. można dołożyć ok. 20 zł na saszetkę na smakołyki ;).

A może, jeśli chcesz uprawiać z psiakiem jakiś sport, to poprosisz rodziców o sprzęt? Niestety porządny sprzęt sporo kosztuje przy praktycznie każdym sporcie [na sprzęt do dogtrekkingu wydałam ok. 200-250 zł, na najzwyklejsze frisbee poszło już ponad 100 zł].