Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='betka']
mało ludzi na tym wątku :(.[/QUOTE]

Niestety, nikt prawie nie zagląda :(

Pani jest nadal zainteresowana, w tym że mieszka w mieszkaniu. Ale i tak podeślę jej zdjęcia Rafiego.
A jak nie on, to inny psiak znajdzie domek.

Posted

Rafi nabiera ogłady - coraz lepiej z rzucaniem się z łapami. Trzyma je przy sobie.
Pięknie bawi się z Paris, chociaż łapa dostaje w kość - opatrunki są zjadane, a potem wydalane z kupą, co zaobserwowałam skrupulatnie. W przyszłym tygodniu jedziemy na zdjęcie. Wcześniej niestety okolizności nie pozwoliły mi ruszyć się gdzieś dalej z psem w samochodzie. Myślę, że łapa jest teraz ważniejsza niż kastracja, bo nie jestem w stanie wciąż jej monitorować. Mogę bandażować i 5 razy dziennie, a Rafi się odwinie.
Pieniążki za styczeń już do mnie przyszły. Dziękujemy MalgosMalgos! :)
Mam teraz nadwyżkę w kwocie 180 zł z dwóch miesięcy ze względu na kurs euro. Pieniążki przeznaczę więc na rtg łapy i szczepienia, których Rafi nie ma. Resztę zachowam na dalsze leczenie bądź amputację łapy.
Co ze skarpetką/bucikiem? Wciąż z nadzieją czekam, bo nie wiem już, jak można mu tę łapkę zabezpieczyć.
Żałuję, że nie mam możliwości ekspresowego dojazdu do weta, ale niestety mieszkam na wsi.

Posted

Ciotki proszę o numer konta. Buty wykrojone oddane do szycia, w poniedziałek wyślę wraz bandażem podgipsowym na opatrunek. Podaj mi swój adres Czarodziejko. Jutro ich nie odbiorę gdyż pracuję od 10 do 19.30:-(

Posted

Adres przesłałam. Rafi dziś wytarmosił Arona. Dostał w papę i klapsa i poczuł się bardzo zobowiązany do przeprosin robiąc słodkie oczy i podając mi to kulawe łapiszcze. Nie jest to już chodząca łagodność. Kiedy je, nikt nie ma prawa nawet mlasnąć w pobliżu, bo warczy z pyskiem w garze ;) DZiś dzień bez gnata, bo w skelpie nie było :-?

Anno10025 dzięki za ten bucik stokrotnie! :)

Posted

Dziś doszła paczuszka od anny10025 :) Dziękujemy! W paczce były 3 buciki i bandaże. Rafi jutro jedzie z butami i łapą do weta na konsultacje. Prawdopodobnie zrobimy też zdjęcie - wybrałam Bełchatów zamiast Łasku. Mam prostszą drogę i szybciej się jedzie. Tak więc trzymajcie kciuki za łapkę.

Posted

Czy te buciki pasują???Zeby bucik łatwo się zakładał, najperw na łapkę zakładam woreczek foliowy. Jeżeli Rafi cały czas ma być w bucie to lepiej bez woreczka , bo może się łapka odparzyć.

Posted

Właśnie wróciliśmy. Rafi jest w końcu zdiagnozowany. Nie jest to porażenie mięśnia promieniowego, jak na oko zdiagnozowano go w 3 miejscach - byłam w Szczercowie, Bełchatowie i w Łasku. W Łasku jest chirurg, którego lecznica od lat zajmuje się moimi cięższymi przypadkami. Na pierwszy rzut oka faktycznie wygląda to na porażenie mięśnia promieniowego, ale przy bliższym badaniu okazuje się, że uraz ma podłoże neurologiczne. Jest to prawdopodobnie przykurcz mięśnia zginającego nadgarstka. Jest to operacyjne i wet powiedział, że możemy powalczyć o tę łapę. W poniedziałek 24.01 rano jadę więc z Rafim na operację. Wyjdzie z niej z łapą lub bez, bo podczas operacji okaże się na ile mięsień można naciągnąć i czy można...:-? W każdym bądź razie nie jedziemy konkretnie na amputację, chociaż może do niej dojść. Koszt zabiegu dla mnie (bo mam tam niewielki upust) nie przekroczy 1000 zł, ale może być też niższy. Kiedy wspomniałam o kastracji, wet zaproponował ją gratis w ramach operacji bez względu na koszt jej samej, bo szkoda 2 razy go usypiać.
Proszę wszystkich o zaangażownie i zbiórkę funduszy, może uda nam się tę łapkę uratować!!! Rafi jest młodziutki i ma szansę się zrehabilitować.
Z pieniędzy od malgos malgos zostało mi 130 zł, 30 wydałam na transport Bełchatów/Łask, ale muszę mieć też na transport w dniu operacji, bo to jest 75 km. Pozostaje więc 100 zł. Brakuje 900zł :-?

Posted

Dzwoniłam do p. Zosi z przytuliska - dołożą się do operacji.
Ale oni sami mają długi, więc proszę o pomoc dla Rafusia.
Zaraz zmienię tytuł i trochę porozsyłam wątek.

Oby się operacja udała :(

Posted

To dobra wiadomość, że jest szansa na uratowanie łapy. Czarodziejko dzięki, że z nim pojechałaś.
Tylko skąd weźmiemy tyle pieniążków???
Bazarki by się przydały. Mam jakieś drobiazgi, gdyby Ktoś mógł je wystawić, to prześlę paczkę, albo zrobię zdjęcia, ale komórką. (Ja nie potrafię wstawiać zdjęć :oops:)
Na niektórych wątkach sprzedają jakieś cegiełki? Ogłaszają też na naszej klasie lub na FB (?).

Posted

Betka, ja mogę wystawić te rzeczy i poprowadzić bazarek. Czy zajęłabyś się wysyłką ?
Można by było zrobić allegro cegiełkowe. Zapytam się czy przytulisko mogłoby wystawić, bo oni czasami wystawiają.
Rafi jest na nk i na fb, ale jakoś bez odzewu :( Chyba muszę poprosić kogoś innego żeby go wrzucił, nie wiem, może ja coś źle robię.

Doszło 20 zł od anna10025, dziękuję :)

Posted

Znalazłam jakiś kabelek, zaczynam uczyć się zgrywać zdjęcia z telefonu :). Podaj mi proszę Twój e-mail. Prześlę zdjęcia (o ile się nauczę je zgrywać :)). Dla Rafusia!

Posted

[quote name='betka']Znalazłam jakiś kabelek, zaczynam uczyć się zgrywać zdjęcia z telefonu :). Podaj mi proszę Twój e-mail. Prześlę zdjęcia (o ile się nauczę je zgrywać :)). Dla Rafusia![/QUOTE]

Mój meil - [email][email protected][/email]
:)