Czarodziejka Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Rafi w humorku jak najlepszym i zdrowiu wyśmienitym hasa sobie po wybiegu i po łąkach. Dziś wraz z Bejem ściągneli i rozdrali na strzępy całkiem porządną kołdrę, którą wietrzyłam, bo staruszki obsikały. Drugiej wyharatali róg i wypruli watę. Ale jaka zabawa była ;) Quote
Lida Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Czarodziejko, moja znajoma dała mi ostatnio starą kołdrę dla psów. Może chcesz? Jeśli mieskasz gdzieś niedaleko Warszawy, to chętnie podrzucę w weekend. Quote
Lida Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Hm... To trochę daleko. Może ktoś z Warszawy będzie do Ciebie jechał, to chętnie podam, no albo sama się wybiorę, ale najwcześniej mogłabym za tydzień. Na pw podam Ci kontakt do siebie. Jeśli będziesz chciała tę kołdrę, to wymyslę, jak Ci ją dostarczyć :-) Quote
fona Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Wysłałam 20 zł za Dostojewskiego od betki :) Czy ktoś mógłby się podjąć zrobienia bazarku dla Rafika? Z wyjątkiem beli51, która jest już zakopana w moich bazarkach... Quote
Czarodziejka Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 [quote name='Lida']Hm... To trochę daleko. Może ktoś z Warszawy będzie do Ciebie jechał, to chętnie podam, no albo sama się wybiorę, ale najwcześniej mogłabym za tydzień. Na pw podam Ci kontakt do siebie. Jeśli będziesz chciała tę kołdrę, to wymyslę, jak Ci ją dostarczyć :-)[/QUOTE] Lida, chętnie ;) Przygarniam wszelkie szmaty, bo staruszki podsikują i okupują wszystko w trybie przemysłowym. Co tydzień palę te, których nie uda się już uratować - wywietrzyć, wytrzepać i wyprać. Rafi na szczęście jest chłopak czysty i nie robi pod siebie. Za to wywleka to, co mu w budzie umoszczę. Dziś koc został wywleczony w kąt ogrodzenia i tam zmókł. Wszędzie na płotach coś mi się suszy, wietrzeje i nabiera zapachu ;) Quote
betka Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Ukazały się nowe ogłoszenia Rafika [url]http://www.dogomania.pl/threads/219537-ZAKO%C5%83CZONY-OG%C5%81OSZENIOWY-50-stron-za-10-z%C5%82-na-BDT-Do-23.12/page3[/url] Quote
betka Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Dzięki Plinie już dwa "moje" pieski znalazły dom :loveu:. Plino - w Tobie nadzieja naszego Rafusia ;) Quote
Czarodziejka Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Właśnie przed chwilką rozmawiałam z państwem zainteresowanymi adopcją. Mieszkają pod Częstochową i w każdej chwili są gotowi po niego przyjechać. Psy zazwyczaj trzymają w mieszkaniu, ale jeżeli Rafi będzie tego wymagał, to dostanie budę i będzie w ogrodzie. Mam tel kontaktowy. Państwo obecnie nie mają psa, tylko kota bez oka i pies bez łapki wzbudził ich sympatię. Może to jest ten wymarzony domek. Quote
betka Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Trzymać kciuki czy modlić się? Robię jedno i drugie :). Czy możemy jakoś pomóc, by adopcja doszła do skutku? Quote
Czarodziejka Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Być może jakaś wizyta przedadopcyjna? Boję się tylko, że może oni się przestraszą, że to tak formalnie. Przez telefon rozmawiałam z obydwojgiem - są w średnim wieku, bardzo sympatyczni. Jeżeli tylko zdecydują się do mnie przyjechać - jak tylko pogoda się poprawi, bo chciali już teraz, ale na drogach ślizgawica, to chcieliby Rafegoo odrazu zabrać. Pan pochodzi z moich obecnych wiejskich okolic. Quote
betka Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Umowę adopcyjną podpiszesz, to może wizytę poadopcyjną zorganizujemy? Rafi to taki szczególny przypadek. Skoro Ludzie są w stanie przyjechać po Rafika, to im na nim chyba zależy? Psa do budy i kojca znaleźliby przecież w dowolnym schronisku. Jejku, żeby tylko naszemu Rafikowi wreszcie się poszczęściło. Dziś wyciągnęłyśmy z lokalnymi dogomaniaczkami (LuGosiak i z Dorobellą) pieska z naszego schroniska, siedział tam rok, to może w nagrodę za dobry uczynek nasz Rafuś dostanie swoją rodzinę? Quote
Czarodziejka Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 No właśnie ;) Ja tez sobie pomyslałam, że skoro państwo są ziomale, to jeżeli a nóż widelec coś, to go do mnie z powrotem odwiozą i nie zostawią samego. Jestem jednak bardzo dobrej myśli, bo bardzo miło mi się z nimi rozmawiało. Oby tylko nie była to iluzja :-? Quote
nika28 Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Ja myślę że można jak najbardziej zrobić wizytę po adopcji :) Z Częstochowy na pewno się ktoś znajdzie. Jeśli Państwo przyjadą do Ciebie Czarodziejko, to porozmawiasz z nimi "na żywo", zobaczysz jak Rafi reaguje na nich. Jej, byłoby tak wspaniale, ale na razie się jeszcze nie cieszę, żeby nie zapeszać... :) Quote
Czarodziejka Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 No właśnie, nie cieszyć się, strachać, niepokoić i obawiać ;) To zawsze lepiej działa. Quote
nika28 Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 To trzymaj rękę na pulsie :) A jak coś to dzwoń :) Teraz mają być większe mrozy, więc nie wiem, czy Państwo przyjadą po Rafika. A później żeby o nim nie zapomnieli... Oj, żeby się udało tym razem... Quote
Nano Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 mam nadzieje, że w domu nie ma dużo schodów ? :D oby tylko Rafi chcial mieszkac w domku a nie na dworze :) Quote
dorobella Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 [quote name='Czarodziejka'] Może to jest ten wymarzony domek.[/QUOTE] [quote name='betka'] Dziś wyciągnęłyśmy z lokalnymi dogomaniaczkami (LuGosiak i z Dorobellą) pieska z naszego schroniska, siedział tam rok, to może w nagrodę za dobry uczynek nasz Rafuś dostanie swoją rodzinę?[/QUOTE] Miejmy nadzieję, że to TEN domek. Quote
Triester Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Oby oby, żeby się udało.... Tenor trzyma kciuki w trzech łapkach za kolege :P [URL="http://www.dogomania.pl/threads/217119-nasz-przyjaciel-Tenor-ju%C5%BC-na-trzech-%C5%82apkach-pilnie-szuka-domu%21"]http://www.dogomania.pl/threads/217119-nasz-przyjaciel-Tenor-ju%C5%BC-na-trzech-%C5%82apkach-pilnie-szuka-domu![/URL] Quote
bla Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Nooo teraz to ostrożnie się podchodzi do tych domków, oby to był ten ;) Quote
Recommended Posts