Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 556
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szkoda.Najbardzierj sie bvoje,ze lezy gdzies w śniegu.Głodna i przestraszona.
Moze ktoś by jeszcze przeszedł sie noca.Ale nocą,nie wieczorem. Wiem ,ze z daleka łatwo się to mówi.

Posted

To teren ma całkiem dużą rozpiętość po którym się porusza, ja jadąc w okolicach, tylko fakt w dzień się rozglądam, nie widzę większych możliwości koczowania, jak tam koło torów, nie wierzę że wchodzi na borek między bloki gdzie są ludzie...

Posted

[quote name='AresekSE']witam...mam wrazenie, ze nikt jej nie szuka(:
renata[/QUOTE]
A jak twoim zdaniem powinno wyglądać szukanie? Pies nas nie zna, nie podejdzie do nas, to nie jest pies przytulanka. Z ogłoszeń zero odzewu! Gdzie jej mamy szukać? Moja córka co noc, w środku nocy biega pod tesco i na Borek, w dzień przykleja ogłoszenia, bo znikają w tempie ekspresowym - cóż więcej możemy? Jak wrócę do Polski poproszę moich uczniów o pomoc, a teraz martwię się, czy mojej córce coś się podczas tych nocnych wypraw nie przydarzy! Jeśli masz pomysł podpowiedz, chętnie spróbujemy wprowadzić go w życie!

Posted

Przykro mi to pisać ,ale ja też mam takie wrazenie jak Renata.Raczej nie chodzi mi o to ,ze nikt jej nie szuka teraz ,ale że nikt jej nie szukał :( Myślę,ze gdyby kilka osób zebrało sie i zadziałało zaraz,albo na drugi dzień ( był weekend) to moze cos by z tego wyszło. I to nie chodzi o plakaty,czy ogłoszenia,bo Dixi to taki typ psa ,który ludzi unika,a nie lgnie do nich. Jej trzeba było zaraz szukać ,a nie czekać na ewentualny sygnał od mieszkańców. Byc moze kilka osób oburzy sie tym ,co napisałam ,ale tak niestety czuję. I naprawdę ta sytuacja spędza mi sen z powiek. Bardzo mi jej żal.
Niestety,mam złe przeczucia.Ale nie ma juz tego co roztrzasac.

Posted

Zaraz po ucieczce to jej szukało kilka osób, mąż Murki, Felek i Marta, nie wiem, czy Kasi też nie było! Yoko nawet ją widziała i co z tego, zwiała. Jakby nas było więcej pewnie zwiewała by jeszcze szybciej!

Posted

ja mialam dzis jechac ale mam goraczke mowic nie moge i nie dam rady, tak jak mam metlik z tym kotem tak mi Dixie zasiadla w glowie strasznie ciagle ja widze jak biegnie taka wystraszona:( jeszcze gdyby bylo cieplo a tu mrozno na dworze

Posted

A mi to wisi co piszecie, jestem na miejscu, wiem ile razy przejeżdżam, przechodzę w terenie gdzie podejrzewamy, że Dixie może przebywać, plakatów jest sporo, jeśli by ktoś ją widział napewno dałby znać, bo pisze o nagrodzie. Lobo mój jakby złapał jakiś konkretny zapach, to by szedł w miejsce gdzie byłby jakikolwiek pies, ale wogóle mu to nie w gł[I]owie. czyli jakiś konkretnej kryjówki chyba nie ma tam gdzie szukamy...[/I]
[I]A wracając do szukania zaraz jak uciekła, kto był to wie, ledwie do mnie zadzwoniono, byłam w 10 minut na miejscu, koleżanka ze mna, obeszłyśmy prawie całe osiedle, inni jeździli samochodem, jeszcze Mariusz od Kasi i Pan Wiojtek ze schroniska szukali. Ale jak komu mało to niech przyjedzie nam pomóc.....[/I]
[I]Dzisiaj będziemy próbować z Halcią bo będzie w Mielcu, miejmy nadzieję, że chociaż ja namierzymy, bo już o złapaniu nie marzę...[/I]

Posted

Takie sytuacje z psami po przejściach zdarzają niestety.One nie wiedza, że czeka je dobre życie.
Nie wiem ,moze tak musiało być. szkoda,ze jest taka pogoda jak jest. Ma mniejsze szanse na przeżycie.

Moze za tydzień zjawi się u Murki :)

Posted

Już jestem... nawet nie wiecie jak się czułam bez dostępu do netu :( wiedząc, że Dixunia gdzieś tam marznie samotnie biedula.
Co wieczór prosiłam dobre moce, żeby czekała mnie dobra wiadomość, że jednak mała uciekinierka wróciła... niestety :( płonne nadzieje :(
Nie wiem, co doradzić, co powiedzieć... nie wiem zrobić...
Cały czas mam nadzieję, że mała się odnajdzie :(
Cholera jasna... to nie tak miało być. Zupełnie nie tak :(