Zofija Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Moro ma około 3 lata. Jest pięknym psem w typie labradora.Pierwszy raz zobaczyłam go jak szedł z Panem, który był delikatnie mówiąc pijany i w ogóle taki jakiś. Psa wyróżniała uroda. Za kilka dni zobaczyłam go znowu, jak dosłwnie ciągnął swojego Pana, kompletnie pijanego na smyczy i szczekał ( pewnie go broniąc).Widok był tragiczny. Za jakiś czas zobaczyłam jego Pana już samego wśród grupy cieszyńskich bezdomnych, pijącego w krzakach , a później zobaczyłam Moro na stronie naszego schroniska. Dowiedziałąm sie, ze został po raz kolejny zabrany od swojego właściciela. Tym razem Pan już się niego nie zgłosił. Zresztą opowiedziałam Dei jego historię i poprosiłam, zeby go już nie wydawać temu człowiekowi. Psem zainteresował się Pan z synem i zdecydowali się na adopcję.. Niestey na drugi dzień wrócili z informacją, ze muszą go oddać, bo żona nie zgadza się na psa (nie uprzedzili jej o swoim pomyśle). Schronisko odmówiło przyjęcia Moro. Do rodziny zadzwoniła Dea i poinformowała, ze dopóki nie znajdziemy mu domu to ma być u nich i , ze będzie to kontrolować. Tylko pomyślcie jak czuje się ten pies i jak jest traktowany w domu, który niejako jest zmuszony go trzymać.............. Także tragicznej historii ciąg dalszy...... Pilnie potrzebuję banerek dla tego psa, allegro i ogłoszenia. A oto Moro: Quote
Zofija Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 Poproszę Deę, zeby zadzwoniła do tych ludzi i dowiedziałą się coś o nim. O jego charakterze. Wtedy zrobimy mu ogłoseznia. Czy ktoś moze zrobić banerek i allegro?????? Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Śliczny, właśnie .....brakuje info o psiaku. Quote
ewa36 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Śliczny psiak ....... Jaki ma wzrok i oczy ...... Quote
Dea Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Moje informacje pochodzą z dnia, kiedy do nich dzwoniłam, czyli zaraz następnego dnia po adopcji. Mówili, że pies jest łagodny, grzeczny. W ciągu dnia utrzymuje czystość, w nocy nasikał, ale mógł po prostu nie wytrzymać. Postaram się dzisiaj do nich dodzwonić. Ewentualnie może ktoś z Cieszyna dałby radę podjechać zrobić mu nowe zdjęcia? Prosiłam ich, aby mi wysłali, ale na razie nie dostałam. Quote
ilon_n Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 zaraz poproszę o allegro dla Moro .. ojj, nie ma chłopak szczęścia .. Quote
Zofija Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 ilon_n napisał(a):zaraz poproszę o allegro dla Moro .. ojj, nie ma chłopak szczęścia .. no własnie nie :( Quote
Zofija Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 Dea napisał(a):Moje informacje pochodzą z dnia, kiedy do nich dzwoniłam, czyli zaraz następnego dnia po adopcji. Mówili, że pies jest łagodny, grzeczny. W ciągu dnia utrzymuje czystość, w nocy nasikał, ale mógł po prostu nie wytrzymać. Postaram się dzisiaj do nich dodzwonić. Ewentualnie może ktoś z Cieszyna dałby radę podjechać zrobić mu nowe zdjęcia? Prosiłam ich, aby mi wysłali, ale na razie nie dostałam. Może znajdę kogoś, ale dopytaj o jego charakter. Poproszę o adres i telefon do tych ludzi na priv Quote
Onaa Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Faktycznie Moro taki biedniutki :shake:. Może ktoś go zauważy, i da mu prawdziwy dom. Quote
Dea Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Info z "domu" Moro: - dostał na imię Orion, ale jeszcze na nie nie reaguje - ładnie chodzi na smyczy, nie ciągnie, chyba, że coś go zainteresuje - nie brudzi w domu, utrzymuje czystość, tylko pierwszej nocy nasikał i wymiotował - nie reaguje specjalnie na koty, nie rzuca się na nie - uwielbia bawić się z dziećmi, chociaż to już właściwie nie dzieci - 13 i 17 lat - dał się baz problemu wykąpać - jest łagodny i spokojny - pcha się koniecznie do łóżka, na co mu nie pozwalają Niestety żona tego pana jest mocno na nie, w związku z czym pies raczej musi siedzieć w jednym miejscu, i za dużo mu nie wolno:-( Zdjęcia obiecali dosłać. Quote
Ashaski Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 zapisuje się. Ludzie uważają się za najbardziej rozwinięty gatunek, chociaż nie myślą... Ogłoszenia w drodze. W razie czego zdjęcia mogę w środę zrobić po 13.30 Quote
__Lara Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Allegro: http://allegro.pl/labrador-piekny-labradory-pies-psy-cudo-za-darmo-i1260354939.html Jakiś kontakt? Quote
Dea Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Kontakt może być na mnie: [email protected] , tel. 785 04 04 04 Quote
Zofija Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 [quote name='__Lara']Allegro: http://allegro.pl/labrador-piekny-labradory-pies-psy-cudo-za-darmo-i1260354939.html Jakiś kontakt? bardzo, bardzo dziękuję!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Zofija Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 Ashaski napisał(a):zapisuje się. Ludzie uważają się za najbardziej rozwinięty gatunek, chociaż nie myślą... Ogłoszenia w drodze. W razie czego zdjęcia mogę w środę zrobić po 13.30 widzę, ze dostałeś mojego maila:)-dziękuję:) Quote
ilon_n Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 __Lara napisał(a):Wpadłam żeby zrobić allegro. Dziękuję Lara za allegro :) jak zwykle można na Ciebie liczyć!!! Quote
Ashaski Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Pierwsza tura: www.adopcjapsa.pl www.adopcjepsow.org www.zwierzaki.org www.przygarnijzwierzaka.pl www.petworld.pl www.ox.pl www.bono-polska.pl www.e-zwierzaki.pl www.animalia.pl www.petsy.pl www.kupiepsa.pl www.cafeanimal.pl www.aukcjezwierzat.pl www.psiamania.pl www.darmobranie.pl www.najpewniej.pl www.zoonet.pl www.4lapy.pl www.czworonogi.eu www.nasipupile.pl www.gumtree.pl www.mojpupil.pl www.kupsprzedaj.pl www.aukcjezwierzat.pl www.eoferty.com.pl www.pineska.pl, www.olx.pl, www.ojej.pl, www.animalia.pl, www.vetmozga.pl,www.anonseogloszenia.pl Jutro postaram się uzupełnić odnośniki i dodać kolejne Quote
Zofija Posted October 7, 2010 Author Posted October 7, 2010 [quote name='Ashaski']Pierwsza tura: www.adopcjapsa.pl www.adopcjepsow.org www.zwierzaki.org www.przygarnijzwierzaka.pl www.petworld.pl www.ox.pl www.bono-polska.pl www.e-zwierzaki.pl www.animalia.pl www.petsy.pl www.kupiepsa.pl www.cafeanimal.pl www.aukcjezwierzat.pl www.psiamania.pl www.darmobranie.pl www.najpewniej.pl www.zoonet.pl www.4lapy.pl www.czworonogi.eu www.nasipupile.pl www.gumtree.pl www.mojpupil.pl www.kupsprzedaj.pl www.aukcjezwierzat.pl www.eoferty.com.pl www.pineska.pl, www.olx.pl, www.ojej.pl, www.animalia.pl, www.vetmozga.pl,www.anonseogloszenia.pl Jutro postaram się uzupełnić odnośniki i dodać kolejne jesteś WIELKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!DZIĘKUJEMY!!!!! Quote
Ashaski Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Bez przesady co? poprosiłem też Pilną, która powiedziała że zrobi też troche Quote
Zofija Posted October 7, 2010 Author Posted October 7, 2010 [quote name='Ashaski']Bez przesady co? poprosiłem też Pilną, która powiedziała że zrobi też troche[/QUOTE] no to super. Quote
Zofija Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 [quote name='Ashaski']Mogę deaktywować ogłoszenia??[/QUOTE] No chyba tak. Wczoraj wieczorem otrzymałam telefon od Dei, zę zadzwoniła rodzina, która chce adoptować Moro i co? Żona tego Pana, w między czasie polubiła Moro, a w zasadzie Oriona(jego nowe imię) i nie chce go już oddać........................ Quote
Ashaski Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Tak, mi też mówiła, ludzie to są dziwni... trzeba zmienić pierwszy post i temat Quote
Onaa Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Czyli psiak zostaje jednak w domu, tam gdzie mieszka tak ? Faktycznie dziwni ludzie. Quote
Recommended Posts