Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

majqa, wysle ci na pm nr do pani, co szuka towarzysza zabaw dla swojej jamniczki. co prawda dzwonila o Czacziego, przerazila sie jego wielkosci, bo ma "tylko'mieszkanie 56 m kw. no i czaczi to samiec.
mozesz zadzwonic i zapytac, czy nie zechce Niuni, albo ja zadzwonie,ze mam taka fajna sunie tez.
chyba,ze nie chcesz tak robic to przekaze kontakt innemu psu.

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Koro, jeśli możesz zaproponować pani Niunię, byłabym wdzięczna. Jeśli pani wyrazi zainteresowanie, a jest z Krakowa (bo o Krakowie, tak mi się wydaje, wspominałaś), to skontaktujemy wtedy z panią Irenkę, bo tak czy owak dom będzie wymagał sprawdzenia.

Posted

[quote name='majqa']Koro, jeśli możesz zaproponować pani Niunię, byłabym wdzięczna. Jeśli pani wyrazi zainteresowanie, a jest z Krakowa (bo o Krakowie, tak mi się wydaje, wspominałaś), to skontaktujemy wtedy z panią Irenkę, bo tak czy owak dom będzie wymagał sprawdzenia.[/QUOTE]

ok, jutro zadzwonie i polece niunie, jak pani powie,ze sunia nie, albo jej nie odpowiada cos... kolor, czy cokowliek... wiecie, bez fotek ciezko. to polece wolontariuszkom z krakowa.
pani naprawde fajna, mila, empatyczna, wraziliwa na cierpienie zwierzat. malzenstwo.

jutro mam troche zakrecony dzien, nie wiem,kiedy dam rade tutaj napisac, co wyszlo. wiec majqa daj mi na pm swoj nr kom to puszcze smska.

Posted

[quote name='majqa']Ja Ci dam Majcona... :eviltong:[/QUOTE]

Uprzejmie proszę o skoncentrowanie sie na kochaniu do szaleństwa, a nie "fochowaniu" - bo poszczuję Lulusiem:kociak:, ot co...:megagrin::megagrin::megagrin:

Posted

I z moim mężem kolezanka[IMG]http://img546.imageshack.us/img546/2061/dscn1117.jpg[/IMG][IMG]http://img541.imageshack.us/img541/8160/dscn1129k.jpg[/IMG][IMG]http://img141.imageshack.us/img141/8080/dscn1177u.jpg[/IMG]

Posted

pani z krakowa, od jamniczki, mialam wczoraj wylaczony tel
dzis bede probowac znow.

ale mam cos lepszego! mialam pania z wrocka chetna na mojego mini onka. ale temu wybralam inny dom, wiec tej pani podesle niunie, ale z banda innych psow. mieszkanie niecale 40m, corcia 4 latka, roczna yorka chetna do zabawy z kazdym, spacery 3-4 z czego 2 sa godzinne w laki. obrzeza wroclawia. same w domu psy beda do 6godz dziennie. samotna matka. yorka karmi royalem i belcando z reguly suchym i puszki. przy drugim psie wiekszym juz by gotowala. jest otwarta na wszystkie propozycje, tylko piesek ma sie dogadac z yorkiem i sie lubic bawic i sam w domu zostac i do dzieci byc ok. niunia chyba pasuje, co?
wysle jej tez kilka od siebie ze schronu, ale... to sa psy niepewne. a niunia jest pewna.

Posted

[quote name='kora78']pani od jamnika nie ma zgody tza na drugiego psa.

zostaje pani z wrocka. bede pisac, jak pani odpowie cos. wysle jej sunie wiecxorem na maila.[/QUOTE]
Hm... to ta pierwsza pani zupełnie niepotrzebnie zawracała Ci głowę z Twoim psiakiem, chyba, że TZtowi odwidziało ale coś mocno naciągane byłoby takie wytłumaczenie.
Dzięki Koro za wieści.

Posted

najpierw zobaczyla w gazecie ogoszenie, napalila sie, zadzwonila, a dopiero pozniej rozmawiala z tzem. i widocznie nie zgodzil sie na zadnego, bo moja propozycje innego psa podeslania- odrzucila.

niunia juz wyslana do pani z wroclawia, razem z linkiem na watek i foteczkami ostatnimi i pierwszymi, z samego poczatku, na zielonej trawce, i amelcia :)

Posted

[quote name='kora78'](...) ja na poczatku obiecalam jakas pomoc i sie nigdy nie wywiazalam, wiec teraz sie staram tyle, ile moge.[/QUOTE]
Daj spokój, nie sposób i to nie ze złej woli, wywiązać się z każdej obietnicy. A fakt, że masz Niunię w pamięci, czego dowód mamy na załączonym obrazku :-), to i tak bardzo dużo. :-)

Posted

Sylwio, mam prośbę...

Zobacz, co wstawiam poniżej, skopiuj to w osobnym poście i uzupełnij info o Niuni według swojej wiedzy, proszę. Jak to zrobisz wstawię taki skrót na pierwszą stronę.

[SIZE=3][COLOR=blue][B]Niunia "na skróty":[/B][/COLOR][/SIZE]

1. wiek - mniej niż 2 lata

2. wysterylizowana, odrobaczona, szczepiona; stan zdrowia - 3 x TAK; zdrowa

3. przeszłość - szczenna błąkała się po małej miejscowości w okolicach Łowicza

4. stosunek do innych zwierzaków (psy, sunie, koty)? - psy i sunie OK. [COLOR=black]Przy człowieku nie tyka kota, w grupie psów gania wraz z nimi za kotem.[/COLOR]

5. charakter - wesoła, żywiołowa, wpatrzona w człowieka, energiczna, lubiąca się przytulać

6. Jazda autem. Chodzenie na smyczy. - auto OK. Smyczka gorzej, bo większość czasu spędza na bieganiu z całą grupą psiaków. W trakcie zakładania kładzie się, potem z tej pozycji zaczyna się prostować i idzie ale nie lubi tego! "Smycz do doskonalenia."

7. Czy coś potrafi (komendy, stopień pojętności)? - Uczona jest [I]siad[/I] i [I]daj łapkę[/I],stopień pojętności bardzo dobry!!!!

8. Do jakiego domu może trafić?/ Do jakiego nie powinien absolutnie? - Dom z ogrodem, w blokach Niunia się udusi, ona kocha biegać, dużo spacerować.

9. Dane kontaktowe - 796701212, [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]