Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 399
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

i koty i psy i dzieci w swoim otoczeniu da sie oblaskawic.. Simba da rade spokojnie:) karmic ja przy dzieciach tylko niech jej nie zaczepiaja nawet niech nie patrza w 1 fazie..bawic sie tak samo w ich obecnosci..ale bez kontaktu! jak zacznie akceptowac+ pozytywne skojarzenie mozna isc krok dalej:)

Posted

A co ze sterylka Simby? Czarodziejka umówiła juz termin ?

A ja juz zrobiłam obiecany bazarek dla Akcji Sterylkowej, moze zajrzycie ?
[url]http://www.dogomania.pl/threads/195617-Kilka-ciep%C5%82ych-rzeczy-w-rozm.42-oraz-szale-ksi%C4%85zki-na-Akcje-Sterylkow%C4%85-do-11.11[/url].

Posted

miałam dzisiaj znowu telefon odnośnie Azy..mówiłam Pani o Simbie..Czarodziejka, kiedy najbardziej możesz odbierać??/Chciałabym zadac kilka pytań odnośnie Simby..

Posted

[quote name='Shania']miałam dzisiaj znowu telefon odnośnie Azy..mówiłam Pani o Simbie..Czarodziejka, kiedy najbardziej możesz odbierać??/Chciałabym zadac kilka pytań odnośnie Simby..[/QUOTE]

Mogę odebrać o każdej porze. Niech ta Pani dzwoni, kiedy chce.

Posted

Jeszcze raz zapytuję o sterylkę? Kiedy mogę się umówić?
Simba poczuła się już na tyle pewnie, że wychodzi na jaw jej prawdziwy charakter. Podejrzenie o agresję mogły być uzasadnione, gdyż Simba mając autorytet przed pyskiem - Portos w tym przypadku - idzie za jego intencją. Kiedy on stary warknie na Arona, ona go dopada i tarmosi bez pardonu. Ciężko jest ją odczepić, tak mocno wpija się w sierść. To jest niestety paskudna cecha. W stosunku do ludzi jest łagodna. Patrzy bezradnie, kiedy na nią krzyczę i kiwam palcem, kijem i smyczą, że nie wolno atakować. Wciąż waruje przy drzwiach, cieszy się na nasz widok, na łąki wychodzi bez podpięcia, trzyma się stada, słucha komend, ale niestety - atakuje koty i atakuje ofiary, czyli psy, które w jakimkolwiek konflikcie są słabsze. Przykład Portosa i Arona, albo Arona i Bejka, który warczał, bo chciał leżeć na wycieraczce. Aron warknął na Beja, Bej jest mały, więc Simba jego zaatakowała. Kiedy Carmen podeszła do miski Daszy, która akurat jadła i warknęła na nią, Simba zaatakowała Carmen.
Jest suką bardzo czują, stróżującą, niespokojną, wiecznie zainteresowaną wszystkim dookoła. Ma problem z przybraniem masy i wynika to chyba z jej ruchliwości. Nie zje ze swej miski, tylko biega dojadać i podkradać od innych. Kiedy ją podpięłam do drzewa i postawiłam gar, żeby w spokoju się najadła, to pruła pysk, płakała i nic nie ruszyła, kiedy odpięłam, poleciała obwąchać wszystkie puste miski, żeby wreszcie dopaść do swojej, zjeść troszkę i znów na przegląd polecieć.
Nie nadaje się absolutnie do kojca, bo przeraźliwie płacze. Musi chodzić wolno, wtedy jest posłuszna.

Posted

Czarodziejko, zadzwon do Zosi, ona tu decyduje, a ja nie chce się za bardzo wcinac. Simba jest w kolejce do częsciowego zwrotu za sterylke. Tylko najpierw ona musi sie odbyc, wszystko tak jak w przypadku Kory. Oczywiście potrzebna faktura.

Posted

[quote name='bela51']Czarodziejko, zadzwon do Zosi, ona tu decyduje, a ja nie chce się za bardzo wcinac. Simba jest w kolejce do częsciowego zwrotu za sterylke. Tylko najpierw ona musi sie odbyc, wszystko tak jak w przypadku Kory. Oczywiście potrzebna faktura.[/QUOTE]
No to umawiajcie na sterylkę. Ja już pisałam, ze ok. Nie wiem jak będzie z kasą, ale jak tak uwa zacie,.

Posted

Zosiu, ja robię tak: wiozę na sterylkę, dziewczyny ją wycinają, wystawiają fakturę i trzeba ją uregulować. Na kogo ma być faktura? Potem, tak, jak wspomniała Bela51 - można ubiegać się o refundację kosztów - ok 75% chyba, więc nadwyżka byłaby zwrócona.

Posted

[B]Ratunku! Pilnie szukam kogoś miłego i doświadczonego do przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej bliziutko Piekar Śląskich....!
Gdyby ktoś mógł i chciał pomóc-bardzo proszę o kontakt na pw.[/B]

Posted

[quote name='Czarodziejka']Zosiu, ja robię tak: wiozę na sterylkę, dziewczyny ją wycinają, wystawiają fakturę i trzeba ją uregulować. Na kogo ma być faktura? Potem, tak, jak wspomniała Bela51 - można ubiegać się o refundację kosztów - ok 75% chyba, więc nadwyżka byłaby zwrócona.[/QUOTE]

[B][SIZE=3][COLOR=#48d1cc]Nowe konto!! Faktury na :

[/COLOR][/SIZE][/B][CENTER][B]Sandomierskie Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt[/B]
[B]ul. Rynek 3[/B]
[B]27 - 600 Sandomierz[/B]

[B][FONT=&quot]NIP:[/FONT][/B][FONT=&quot] 864-17-77-063[/FONT]

Bank Spółdzielczy
[FONT=Arial][SIZE=5][COLOR=darkgreen]98 9429 0004 2001 0014 6001 0002[/COLOR][/SIZE][/FONT]

[FONT=Arial][SIZE=5][COLOR=darkgreen][SIZE=3]tytuł:[/SIZE][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=5][COLOR=darkgreen][B][SIZE=4]"'Nick' - akcja sterylizacja"[/SIZE][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]

[/CENTER]

Posted

Cześć, zajrzyjcie prosze do Gawła: [url]http://www.dogomania.pl/threads/194457-Jednooki-Gawe%C5%82-zbiera-na-DOM!!-Brakuje-deklaracji!!-ma-tylko-75z%C5%82-sta%C5%82ych[/url]...

Posted

ja nic nie wiem:crazyeye::crazyeye::crazyeye:wiem, że jakis Pa miał dzwonić do Czarodziejki, ale nie dzwonił, nie wiedziałam , zebyła jakas wizyta..to Pani z Gliwic,chętna na Simbę

Posted

[COLOR="#ff0000"][B]Przepraszam za offa.
Zapraszam wszystkich serdecznie na bazarki dla tarnobrzeskich psiaków
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/195909-Firmowe-bluzki-bluzeczki-spodnie-rybaczki-spódnice-buty-i-inne-Do-17.10-20-00"]Firmowe bluzki, bluzeczki,, spodnie, rybaczki, spódnice, buty i inne[/URL]
oraz
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/195857-Dla-pieska-i-kotka-nowiutkie-zbieramy-na-dług-hotelowy-bazarek-do-15.11.2010r.-20.00"]Szarpak, miseczka, bidon dla psiaka na wycieczki i inne.[/URL][/B][/COLOR]