Dzikie nieporadne Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 Da ale wtedy wciska jej się w sam środek gałki ocznej.... Quote
rossa_ Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 [IMG]http://fotoo.pl//out.php/i307888_masz.jpg[/IMG] Wydaje mi się, że jest ok, ale mógłby ktoś jeszcze ocenić? :) Quote
stefanek1407 Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 (edited) Jest w sam raz ;) Edited July 12, 2012 by stefanek1407 Quote
puchu Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 Dobrze jest :) A nie wolałaś charciego kagańca? Quote
Talucha Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 Mada95 tu lepiej widać jak kaganiec leży na Lejdi ;) [IMG]http://i1186.photobucket.com/albums/z366/Talucha/Spacery%20dogomaniackie/spacerzLejdi061.jpg[/IMG] Quote
Beatrx Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 no i na tym zdjęciu kaganiec leży super. wychodzi na to, ze on się przesuwa w miarę jak Lejdi się rusza. Quote
stefanek1407 Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 jaki kaganiec mam kupić dla Lisa (fizjolog)? wymiary: szerokość-5cm długość-8cm wysokość-6cm byłabym bardzo wdzięczna za propozycje ;) aha i jeszcze jedno pytanie, gdzie mogę znaleźć wszystkie rozmiary kagańców CHOPo? Quote
Czekunia Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 [quote name='Czekunia']Dziewczyny, teraz ja potrzebuję pomocy, a w sumie to moja przyjaciółka. Ma małego "jazgacza" - sunię ok. 9 kg wagi, w typie jamnikowatym. Mierzyłam ją dzisiaj i na długość od okolicy oczu do czubka nosa wyszło jakieś 7cm. Zastanawiam się nad tym kagańcem: [URL]http://www.ipo-sklep.pl/index.php?p1215,kaganiec-jamnik-pudel-skora-suka-kod-ch-513[/URL] Ale ten chyba byłby na styk, a ten z kolei: [URL]http://www.ipo-sklep.pl/index.php?p1214,kaganiec-jamnik-pudel-skora-pies-kod-ch-514[/URL] za długi. Toola ma dlugi, wąski pyszczek, noo taki właśnie jamnikowaty:) Pomóżcie. No i gdzie najlepiej kupić??[/QUOTE] Ponawiam zapytanie - potrzebuję pilnej pomocy. Quote
rossa_ Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 [quote name='stefanek1407']Jest w sam raz ;)[/QUOTE] [quote name='puchu']Dobrze jest :) A nie wolałaś charciego kagańca?[/QUOTE] W takim razie dziękuję :) puchu, nie, nie wolałam charciego kagańca;) [B]Czekunia[/B], nie chcę Ci doradzać co do rozmiaru kagańca, żeby nie doradzić źle, ale bardzo polecam Ci kagańce Maszera (możesz je znaleźć na allegro). Jak wyślesz potrzebne wymiary, to Pan z Maszera fantastycznie dobierze rozmiar kagańca :) Quote
puchu Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 Z ciekawości, dlaczego? Zastanawiałam się czy Szczurzynie takiego nie sprawić. Quote
rossa_ Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 [quote name='puchu']Z ciekawości, dlaczego? Zastanawiałam się czy Szczurzynie takiego nie sprawić.[/QUOTE] Bez jakiegoś znaczącego powodu :) Po prostu nie widziałam takiej potrzeby, więc kupiłam minimalnie tańszego fizjologa;) Poza tym Zumikowi nie kupiłabym więcej plastikowego kagańca do takiego codziennego użytkowania, miałam jeden przez chwilę i obawiam się, że długo by nie pożył i albo pies by go uszkodził albo ja ;) Quote
Czekunia Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 (edited) [quote name='rossa_']W takim razie dziękuję :) puchu, nie, nie wolałam charciego kagańca;) [B]Czekunia[/B], nie chcę Ci doradzać co do rozmiaru kagańca, żeby nie doradzić źle, ale bardzo polecam Ci kagańce Maszera (możesz je znaleźć na allegro). Jak wyślesz potrzebne wymiary, to Pan z Maszera fantastycznie dobierze rozmiar kagańca :)[/QUOTE] A mogłabyś mi podać przykład jakiejś aukcji Maszera, bo nie mogę znaleźć? Edit: już mam:) wysłałam zapytanie. Dzięki:) Edited July 12, 2012 by Czekunia Quote
Vailet Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 [quote name='Besti'] Jeszcze dodam odp do [B]Vailet[/B]: Naprawde się już nie ocierał w fizjologu? Tak sam z siebie? Cieszy mnie ta informacja. Bałam się, że znów będę atakowana a uderzenie z rozbiegu naprawdę bolało... Tzn ja nie zapinam Małej do haltera tylko normalnie do szelek. Musi mieć cokolwiek na psyku bo takie mamy prawo...[/QUOTE] sorry, dopiero zauważyłam :oops: nie, nie ocierał i nie ociera w fizjologu. A z rozbiegu to chyba nie chodzi o kaganiec? :p Ja z rozbiegu nadal dostaje, ale dostaje jak ma ale też jak nie ma kagańca. I muszę zwiewać jak biegnie w moją stronę :lol: Quote
Vailet Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 (edited) [quote name='stefanek1407']jaki kaganiec mam kupić dla Lisa (fizjolog)? wymiary: szerokość-5cm długość-8cm wysokość-6cm byłabym bardzo wdzięczna za propozycje ;) aha i jeszcze jedno pytanie, gdzie mogę znaleźć wszystkie rozmiary kagańców CHOPo?[/QUOTE] *tak jak ustaliłyśmy ten owczarek szkocki suka by chyba pasował *jeszcze znalazłam sznaucer średni suka ale chyba byłby za szeroki, *jamnik/pudel pies i chyba byłby ok *chart suka byłby ok. tu szukam: [URL]http://www.ipo-sklep.pl/index.php?k11,sprzet-szkoleniowy-kagance,2[/URL] A może Maszer? tam podaje się wymiary psa i Ci pan Maszer dopasuje. ;) Edited July 14, 2012 by Vailet Quote
Vailet Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 [quote name='rossa_'] Wydaje mi się, że jest ok, ale mógłby ktoś jeszcze ocenić? :)[/QUOTE] jaki to rozmiar? CHOPo? Quote
rossa_ Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 [quote name='Vailet']jaki to rozmiar? CHOPo?[/QUOTE] Nie mam pojęcia jak się nazywa ten rozmiar, ale mierząc według tego rysunku: [IMG]http://www.pelna-miska.pl/zdjecia/chopo_size.jpg[/IMG] wysokość wynosi 11cm, a długość 9cm. Kaganiec jest z Maszera;) Quote
stefanek1407 Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 [quote name='rossa_']Nie mam pojęcia jak się nazywa ten rozmiar, ale mierząc według tego rysunku: wysokość wynosi 11cm, a długość 9cm. Kaganiec jest z Maszera;)[/QUOTE] A wiesz ile wynosi szerokość? Quote
a_niusia Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 ja wlasnie tez kupilam kagance maszera. na pewno dziewczyny sie uciesza:)) zadna z nich nigdy w zyciu nie miala na sobie prawdziwego kaganca:))) Quote
Mali Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 [LEFT][COLOR=#000000][FONT=Lucida Grande]Nie polecam kagancow Maszera. Przychodzi coś zupełnie innego niż na foto- w dodatku w opisie jest,że kaganiec z elementami ze skóry naturalnej- a okazał sie zwykłym bublem z paskiem ze skaju- który przetarł sie i pękł. Kaganiec przyszedł wogole za duzy-niż podalam wymiary psa- wiec kilkakrotnie uwolnił się z niego sam i został pogryziony przez innego psa. Sprzedawca w bardzo arogancki sposób odmówił reklamacji. Te kagańce to zwykłe aluminium ze skajem oklejone masą plastyczna- zwykle naciaganie na kase- lepiej wydac te 100zł i kupić oryginał z porządnej firmy a nie u pokątnego sprzedawcy MENER_ZR- szkoda kasy i nerwów. dla zainteresowanych foto do wgladu jak ten kaganiec latwo sie zniszczyl.[/FONT][/COLOR][/LEFT] Quote
Unbelievable Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 a możesz pokazać zdjęcia kagańca na psie? i jakie to są kagańce "oryginalne porządnej firmy"? Quote
Mali Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 Musiałabym zrobić. Szukałam na allegro skórzanych fizjologicznych i niektóre sie wydają bardzo dobre- np na foto nizej -ale nie rekomenduje na razie tego sprzedawcy- sama musze najpierw wypróbować-ale juz na oko widze- iz paski są grubsze i występuje pasek ,,między oczami,, -co u bokserów ma znaczenie ;) [IMG]http://img09.allegroimg.pl/photos/oryginal/24/74/85/17/2474851798[/IMG] Quote
gops Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 [quote name='Mali'][LEFT][COLOR=#000000][FONT=Lucida Grande]Nie polecam kagancow Maszera. Przychodzi coś zupełnie innego niż na foto- w dodatku w opisie jest,że kaganiec z elementami ze skóry naturalnej- a okazał sie zwykłym bublem z paskiem ze skaju- który przetarł sie i pękł. Kaganiec przyszedł wogole za duzy-niż podalam wymiary psa- wiec kilkakrotnie uwolnił się z niego sam i został pogryziony przez innego psa. Sprzedawca w bardzo arogancki sposób odmówił reklamacji. Te kagańce to zwykłe aluminium ze skajem oklejone masą plastyczna- zwykle naciaganie na kase- lepiej wydac te 100zł i kupić oryginał z porządnej firmy a nie u pokątnego sprzedawcy MENER_ZR- szkoda kasy i nerwów. dla zainteresowanych foto do wgladu jak ten kaganiec latwo sie zniszczyl.[/FONT][/COLOR][/LEFT] [/QUOTE] koniecznie wrzuć tutaj zdjęcia tego kagańca . Quote
Unbelievable Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 kaganiec ze zdjęcia jest za mały ;) i to na pewno nie jest fizjolog, obejrzyj sobie zdjęcia w tym wątku Quote
Mali Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 Dobrze. Wiem,ze czesc ludzi moze byc zadowolona.Ale nie sprawdzil sie on dla zywiolowego psa jakim jest boxer. Tu jeszcze znalazlam fajny- w opisie ,że skóra i chromowany metal [IMG]http://www.dingo.home.pl/wwwgrafika/fot61/FOTFOTIMG_8117_1.jpg[/IMG] Quote
Mali Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 Możliwe- dla mnie wyglada to,ze owczarek zdola wystawic jezyk. No ale chodzi o samą zasade wykonania takiego kaganca i oczywiscie miejsce na jezyk. Quote
Recommended Posts