Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B]gops[/B] jakiej długości jest pysk Misi i mogłabyś podać wszystkie wymiary tego kagańca bo już mi się szukać w necie nie chce :oops:

EDIT: [quote name='hecia13'][B]gops[/B], a tobie te paski nie pękają? Zastanawiam się czy nie zareklamować tego kagańca... Te w Maszerze są cienkie, ale mocne i mięciutkie, już 3 pies w nim chodzi a nic się z nimi nie dzieje, w Chopo po 2 tygodniach już były popękane. Poza tym są strasznie sztywne.[/QUOTE]
Ja swój Chopo mam od połowy października chyba i nic mi się nie stało z paskami, kaganiec tylko na przodzie się trochę starł, ale i tak nie używamy go zbyt często (tylko wyjścia na miasto do zoologa) ;-)

Posted

[quote name='vege*']gops jakiej długości jest pysk Misi i mogłabyś podać wszystkie wymiary tego kagańca bo już mi się szukać w necie nie chce :oops:[/QUOTE]
właśnie pysk Misi ma 7,5cm a kaganiec tyle samo więc dosłownie na styk, widać na fotach że dotyka nosem .
szerokość w polikach ma 11cm więc sporo , wydaje mi się że na Twoją będzie za szeroki , na moją też jest .

Posted

no na dł u nas byłby za krótki, a w polikach faktycznie zbyt szeroki, teraz ten co mam ma chyba 9 cm szer i jest ok, ale mógłby być 1 cm krótszy :lol: ale nie będę z tego powodu sprzedawała i kupowała nowego jak i tak sporadycznie go używamy.

Posted

Maszer ma cienkie paski ale chyba dobrej jakości. W każdym razie wytrzymują szarpnięcia dobermana (czasem przetrzymuję psa za kaganiec) i od roku nic im nie jest.

Posted

[quote name='hecia13'][B]gops[/B], a tobie te paski nie pękają? Zastanawiam się czy nie zareklamować tego kagańca... Te w Maszerze są cienkie, ale mocne i mięciutkie, już 3 pies w nim chodzi a nic się z nimi nie dzieje, w Chopo po 2 tygodniach już były popękane. Poza tym są strasznie sztywne.[/QUOTE]

Może to jakaś wada? Ja mam chopo już rok, użytkowany praktycznie codziennie, paski są OK, miękkie, nawet się trochę rozciągnęły, ale żadnych pęknięć na nich nie ma :niewiem: Bardziej ucierpiało ogumowanie, ale to już inny temat ;)

Posted

[B]gops[/B] Ty miałaś wcześniej cockera psa czy sukę? Chcę kurduplowi kupić nowego fizjologa i co się do jakiegoś przymierzę to zaraz z jakiejś przyczyny go skreślam... Myślałam jeszcze nad sznaucerem średnim ale chcę niższy na zimę do wędrówki na pole i z powrotem, do tego na styk by był.. Młoda ma długość paszczy ok. 8 cm.
Ast suka ładnie na Misi leży, chociaż by mógł być dłuższy ;).

Posted

[quote name='*Monia*'][B]gops[/B] Ty miałaś wcześniej cockera psa czy sukę? Chcę kurduplowi kupić nowego fizjologa i co się do jakiegoś przymierzę to zaraz z jakiejś przyczyny go skreślam... Myślałam jeszcze nad sznaucerem średnim ale chcę niższy na zimę do wędrówki na pole i z powrotem, do tego na styk by był.. Młoda ma długość paszczy ok. 8 cm.
Ast suka ładnie na Misi leży, chociaż by mógł być dłuższy ;).[/QUOTE]
mój stary fizolog to spaniel suka i Miś ma go na styk, może dyszeć ale nie do końca , więc na Twoja jeśli już to spaniel pies on ma bodajże 10cm długości i bałam się że na moją będzie za długi.
sznaucera średniego miałam też nie podobał mi się kształt kosza chociaż ten nowy niby ast też ma taki dziwny kosz na dole.
podaj może wymiary Twojej suczki to porównamy z moją i będziesz widzieć czy mniej więcej czego nie kupować lub kupować.
moja ma długość 7,5 . szer 9,5cm .

Posted

Shina ma 8-8,5 długość paszczy (nie wiem odkąd dokładnie mierzyć) a szerokość nie pamiętam. Na pewno musi być krótszy i mniejszy niż [URL="http://pelna-miska.pl/pl/p/Chopo-Bull-Terrier-suka-kaganiec-powlekany/717"]bullterier suka[/URL].

Posted

[quote name='*Monia*']Shina ma 8-8,5 długość paszczy (nie wiem odkąd dokładnie mierzyć) a szerokość nie pamiętam. Na pewno musi być krótszy i mniejszy niż [URL="http://pelna-miska.pl/pl/p/Chopo-Bull-Terrier-suka-kaganiec-powlekany/717"]bullterier suka[/URL].[/QUOTE]
to może faktycznie ten cocker spaniel pies , pomyślałam jeszcze o hasky suka ale on pewnie będzie za długi .
może poproś o pomoc maszera , jest z nimi dobry kontakt na pewno pomogą.

Posted

Chyba pojadę najpierw w sklepie sprawdzić, tylko zadzwonię czy mają cockera psa do przymiarki. Chyba 9cm długości powinnam młodej wziąć, bo ten jej ma 10 i jest ciut za długi. Szerokość chyba jakoś się dopasuje.

Posted

[quote name='*Monia*']Chyba pojadę najpierw w sklepie sprawdzić, tylko zadzwonię czy mają cockera psa do przymiarki. Chyba 9cm długości powinnam młodej wziąć, bo ten jej ma 10 i jest ciut za długi. Szerokość chyba jakoś się dopasuje.[/QUOTE]
szerokość nawet jak będzie trochę za duża to nic się nie stanie, ja mam w tym nowym dobre 1,5cm za szeroki ale nie spada ani w niczym nie przeszkadza.
tego się nie da dopasować niestety nic powyginać , na polikach tak ale na nosie nic się nie nagnie ;)

Posted

Monia proponuje napisac do maszera, na prawde fajnie dobiera kagance jak dobrze podasz wymiary pyska psa. Widzialas Aze w maszer? Wg mnie lezy idealnie, ja przymierzajac kagance w sklepie nie moglam tak dobrac ;)
W sklepie pewnie nie masz wszystkich wymiarow no i nie wiem jak u Ciebie, bo na Ursynowie fizjologow juz nie ma.

Posted

[quote name='Pinesk@']gops ile płaciłaś za ten ocynkowany? :)[/QUOTE]
tyle samo co za "zwykły" czyli 35zł plus 11 wysyłka. plus taki że kaganiec miałam na 3 dzień od kupna.

Posted

[quote name='Agnes']Monia proponuje napisac do maszera, na prawde fajnie dobiera kagance jak dobrze podasz wymiary pyska psa. Widzialas Aze w maszer? Wg mnie lezy idealnie, ja przymierzajac kagance w sklepie nie moglam tak dobrac ;)
W sklepie pewnie nie masz wszystkich wymiarow no i nie wiem jak u Ciebie, bo na Ursynowie fizjologow juz nie ma.[/QUOTE]
Aza ma super dobrany :).
Będę musiała zdać się na maszera bo na Budy też nie ma... Chociaż po wycieczce do Wawy stwierdzam że na podróże w upał ten nasz jest idealny - spokojne paszczę Shina może rozdziawić, nic nie uwiera, tylko położyć się w nim nie może swobodnie bo za wielki. Na spacery zimowe lepszy będzie trochę mniejszy a ten wtedy dostanie Hexa.

Posted

Poradźcie mi proszę jaki kaganiec dla dużego psa na wielogodzinne użytkowanie (bieganie, odpoczywanie, picie wody itp.)? Czy są fizjologiczne kagańce plastikowe?
I jak mierzyć kufę psa do fizjologów? Czy długość ma być mierzona wzdłuż nasady nosa, czy na dole mordki? Szerokość to jest wysokość pyska tak? Jak te wymiary przekładają się na wymiary kagańca (wystarczy, że dodam np. 2-3 cm)?

I jeszcze jedno. Potrzebuję też kagańca na psa w typie pinczera miniaturki. Czy jakiś producent robi fizjologi na takie psy?

Posted

[quote name='joanna83']Poradźcie mi proszę jaki kaganiec dla dużego psa na wielogodzinne użytkowanie (bieganie, odpoczywanie, picie wody itp.)? Czy są fizjologiczne kagańce plastikowe?
I jak mierzyć kufę psa do fizjologów? Czy długość ma być mierzona wzdłuż nasady nosa, czy na dole mordki? Szerokość to jest wysokość pyska tak? Jak te wymiary przekładają się na wymiary kagańca (wystarczy, że dodam np. 2-3 cm)?

I jeszcze jedno. Potrzebuję też kagańca na psa w typie pinczera miniaturki. Czy jakiś producent robi fizjologi na takie psy?[/QUOTE]

[IMG]http://www.pitbull-shop.pl/galerie/k/kaganiec-metalowy-amstaf_129.jpg[/IMG]

nie ma fizjologicznych plastikowych , są tylko metalowe pokryte gumoplastikiem lub nie .
długość mierz na górze pyska, wysokość to wysokość pyska ale jak dyszy więc musi być kilka cm większa , a szerokość to szerokość pyska przed oczami to nie powinno dużo większe.

co do kagańca na pinczera niestety nie wiem czy takie produkują.

Posted

[quote name='gops'][IMG]http://www.pitbull-shop.pl/galerie/k/kaganiec-metalowy-amstaf_129.jpg[/IMG]

nie ma fizjologicznych plastikowych , są tylko metalowe pokryte gumoplastikiem lub nie .
długość mierz na górze pyska, wysokość to wysokość pyska ale jak dyszy więc musi być kilka cm większa , a szerokość to szerokość pyska przed oczami to nie powinno dużo większe.

co do kagańca na pinczera niestety nie wiem czy takie produkują.[/QUOTE]

Dzięki gops :) Szkoda, że na stronie gappaya.pl nie ma podanej wysokości, bo ciężko na kundla dopasować.
A czy ten gumoplastik rzeczywiście amortyzuje uderzenia kagańcem?

Posted

[quote name='joanna83']
A czy ten gumoplastik rzeczywiście amortyzuje uderzenia kagańcem?[/QUOTE]
Może tylko troszeczkę, chociaż i tak jak Nuka mi niechcący przywali nim w kolana albo piszczel to boli jak cholera :lol:

Posted

[QUOTE]Poradźcie mi proszę jaki kaganiec dla dużego psa na wielogodzinne użytkowanie (bieganie, odpoczywanie, picie wody itp.)? [/QUOTE]
Tylko fizjolog :) To, że jest metalowy to tylko jego zaleta gdyż dzięki temu jest trwalszy. A jest leciutki i psy tolerują go zwyczaj bardzo dobrze. Mój pies nosi go codziennie, biega, bawi się, wody też się może napić.

[IMG]http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%202/DSC_0286.jpg[/IMG]

[IMG]http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%202/DSC_0302.jpg[/IMG]

[IMG]http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead/DSC02870.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='joanna83']A czy ten gumoplastik rzeczywiście amortyzuje uderzenia kagańcem?[/QUOTE]

nie;) dostalam tym kagancem w twarz i az mi lzy pociekly;) gumoplastik duzo daje w zimie, bo kaganiec nie przymarza do psa ;) I jest lepszy od skorzanego czy plastikowego, mozna na prawde niezle dopasowac do psa

Posted

[quote name='joanna83']Dzięki gops :) Szkoda, że na stronie gappaya.pl nie ma podanej wysokości, bo ciężko na kundla dopasować.
A czy ten gumoplastik rzeczywiście amortyzuje uderzenia kagańcem?[/QUOTE]
boli niestety też , ale zalety ma jak pisały dziewczyny w zimę nie przyamrza do psiego pyszczka ;) moja też nosi fizjologa codziennie , bawi się w nim , piję wode i w niczym nie przeszkadza .
na pewno będziesz zadowolona .
edit: co do wysokości spójrz na pełna miske lub ipo sklep.

Posted

Właśnie tak sądziłam, że jak trzaśnie w nogę, to będzie bolało. Cóż, trudno. Ważne, żeby psu było w miarę wygodnie.

[B]Amber[/B] czy ten Twój kaganiec to właśnie ten sławny Maszer? Jaki to jest rozmiar? Mój pies jest w typie dobka, więc ma podobną budowę.

[B]Agnes[/B] szukałam tego użytkownika maszer na Allegro i pokazało mi, że taki jest, ale logował się ostatnio w 2002 roku. Czy to na pewno taki nick?

Posted

[quote name='joanna83']Właśnie tak sądziłam, że jak trzaśnie w nogę, to będzie bolało. Cóż, trudno. Ważne, żeby psu było w miarę wygodnie.

[B]Amber[/B] czy ten Twój kaganiec to właśnie ten sławny Maszer? Jaki to jest rozmiar? Mój pies jest w typie dobka, więc ma podobną budowę.

[B]Agnes[/B] szukałam tego użytkownika maszer na Allegro i pokazało mi, że taki jest, ale logował się ostatnio w 2002 roku. Czy to na pewno taki nick?[/QUOTE]
[URL="http://allegro.pl/kaganiec-fizjologiczny-m-a-s-z-e-r-i1794448867.html"]TUTAJ [/URL]link do maszera , ja mam i maszera i chopo , oba są w porządku