Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dim już na adopcjach [url]http://www.adopcje.org/szukaj-14.html[/url]

Tak w ogóle, to oprócz niego nie ma żadnego zwierzaka z warm.-maz., a szkoda, bo ogladalność jest tam spora, czasem nawet większa niż na allegro. :roll:

Posted

[quote=nati_92;]Skoro tak w weekend moge do ciebie wyslac maile z kolejnymi psami??[/quote]

Proponuję raczej żeby ktoś z wolontariuszy z Olsztyna się tam zarejestrował i dodawał psiaki. Ja zajmuję się kieleckimi i nie dam rady wszystkich wrzucać. Okazjonalnie owszem, ale na stałe nie. :oops:

Posted

dzieki za pomysl z ta strona dotyczaca adopcji-sprobujemy cos tam wrzucic-jak na razie nie wiem kiedy bede mogla to zrobic, bo mam duzo pracy zawodowej i dodatkowe szkolenia.

Dimek do gory!

Posted

[quote name='ewatr']czy tam sa jakies opłaty czy wystawia sie psiaki za darmo ?
/sorry ze pytam ale nie mam czasu obecnie tam zajrzeć /:oops:[/quote]

Całkowicie darmowe ogłoszenia, ale trzeba być zarejestrowanym użytkownikiem i dodatkowo trzeba do nich malia napisać, żeby uaktywnili opcję dodawania adopcji (sama rejestracja nie wystarczy). Takie trochę skomplikowane,ale działa. Mam też możliwość polecenia nowego użytkownika, więc gdyby byłą taka potrzeba to proszę o PW z nickiem z adopcji i e-mailem. W ten sposób chronią się przed rozmnażaczami, bo serwis jest tylko i wyłącznie dla psów schroniskowych oraz tych porzuconych, które są w tymczasówkach.

Posted

Witam. Prosilbym o wiecej informacji na temat Dimka. Chcialbym zamiescic krotka informacje na mojej stronie, moze dzieki temu latwiej znajdzie sie dla niego wlasciciela lub inna pomoc. Zapraszam na [url]www.dajimdom.xt.pl[/url] . Informacje na temat psa prosilbym wyslac na adres [email][email protected][/email] z gory dziekuje i pozdrawiam.

Posted

[quote name='Mefimej']Całkowicie darmowe ogłoszenia, ale trzeba być zarejestrowanym użytkownikiem i dodatkowo trzeba do nich malia napisać, żeby uaktywnili opcję dodawania adopcji (sama rejestracja nie wystarczy). Takie trochę skomplikowane,ale działa. Mam też możliwość polecenia nowego użytkownika, więc gdyby byłą taka potrzeba to proszę o PW z nickiem z adopcji i e-mailem. W ten sposób chronią się przed rozmnażaczami, bo serwis jest tylko i wyłącznie dla psów schroniskowych oraz tych porzuconych, które są w tymczasówkach.[/quote]

Mefimej :loveu: dziekuje za informacje .Trzeba próbować wszystkich możliwosci bo ostatnio całkowity zastój mamy w adopcjach na podkarpaciu :shake:

Posted

Mefimej, wysylam do ciebie prywa z info, bo na adopcje sie zarejestrowalam i e-maila weryfikujacego tez wyslalam, ale te procedury pewnie troche trwaja, a moze jak bys mnie polecila, to szybciej by to poszlo?

Posted

[quote name='jelenia_góra']Witam. Prosilbym o wiecej informacji na temat Dimka. Chcialbym zamiescic krotka informacje na mojej stronie, moze dzieki temu latwiej znajdzie sie dla niego wlasciciela lub inna pomoc. Zapraszam na [URL="http://www.dajimdom.xt.pl"]www.dajimdom.xt.pl[/URL] . Informacje na temat psa prosilbym wyslac na adres [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] z gory dziekuje i pozdrawiam.[/quote]

info wyslane maila

Posted

posłuchajcie drogie cioteczki a jakby zrobić tak: poszukać na dogo albo w necie osoby, która powiązana jest z dogoterapią,a która jest psim maniakiem, poprosić ją o umożliwienie przebadania psa pod względem psychiki ale tak, żeby ktoś był się w stanie pod tym podpisać, następnie zrobić spis domów małego dziecka albo domów dziecka i rozesłać plakat z jego dossier. jeśłi ktoś profesjonalnie zrobi taki plakat i wklei się skan takiej recenzji o psie, to napewno ktoś, kto lubi zwierzęta i ma tez pod opieka dzieci zgodzi się go przyjąć, może jakieś dzieci niewidome albo z innymi problemami... tu nie chodzi o to aby Dim zdał na dogoterapię ale żeby ktoś odpowiedzialny i znający sięna rzeczy wydał opinię na temat jego psychiki i predyspozycji , gdzie najlepiej sprawdziłby się. Co Wy na to. To można zrobić małym nakładem finansowym.Prawie żadnym w zasadzie.

Posted

Super, tylko jak to zrobic szybko i skutecznie-nie mam w tm doswiadczenia i czasu zeby dopiero sie tego uczyc kto wspomorze pomysl Rybona-razem bedziemy bardziej skuteczni

Kto jeszcze jest zaangazowany w sprawe Dimka?

Posted

W Gdańsku działa Instytut Wspomagania Rozwoju Dziecka - placówka zajmująca się terapią dzieci autystycznych. Można również ich zagadnąć w sprawie Dimka :)

Posted

[COLOR=black]byłam w pazdzierniku na tej wystawie opisanej poniżej i poznałam osobiście te psiaki .......coś fantastycznego nie wiem czy to coś pomoże ale wklejam [/COLOR]
[COLOR=#000000]rozmawiałam wtedy o Dimku z trenerami tych psiaków od dogoterapii ale oni mówiłi że od szczeniaka sie takiego pieska wybiera i trenuje ......ale moze jakąs opinie mogli by wydac [/COLOR]?

Ogólnopolska Wystawa Zoologiczna @ październik ‘06
[IMG]http://www.kolo.jaroslaw.info/img/251006.jpg[/IMG] W Rzeszowie w hali na Podpromiu po raz kolejny zorganizowano Ogólnopolską Wystawę Zoologiczną. Tym razem aktywny udział wzięły w niej udział dwa…psy z Ośrodka Rehabilitacyjno – Edukacyjno – Wychowawczego naszego Koła (oczywiście pod okiem opiekunów) – Mika i Burek. Licznie zgromadzonym i bardzo zainteresowanym widzom zaprezentowały one możliwości tkwiące w dogoterapii, czyli jednej z form terapii osób niepełnosprawnychz udziałem zwierząt, prowadzonej w OREW już od kilku lat.

Warto tu przypomnieć, że nasze Koło wydało dwa lata temu opracowanie na temat dogoterapii – „Dogoterapia? Co to jest?” przybliżające tajniki tej formy terapii (dostępne w w dziale Wydawnictwa). Jednocześnie możemy poinformować, że już niedługo do dwóch psich terapeutów – Miki i Burka – wkrótce dołączy nowy, sympatyczny czworonóg o którym więcej na stronie [URL="http://www.leodogoterapia.bloog.pl"][B][COLOR=#800080]www.leodogoterapia.bloog.pl[/COLOR][/B][/URL]

[B]znalazłam to na stronie[/B] [URL]http://www.kolo.jaroslaw.info/main.php[/URL]

jest tez ksiażka o dogoterapii [URL]http://www.kolo.jaroslaw.info/fls/dogoterapia.pdf[/URL]