Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

krótko mówiąc szukamy powiązań z osobami mogącymi wydać taka opinię, może to w tytule zaznaczyć, tu na dogo są jak mniemam ludzie odpowiedni, może ktoś tymczasem taki plakat spłodzi a potem wstawimy tam to orzeczenie? Ja nie umiem czegoś takiego zrobić.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

rybon36 napisał(a):
posłuchajcie drogie cioteczki a jakby zrobić tak: poszukać na dogo albo w necie osoby, która powiązana jest z dogoterapią,a która jest psim maniakiem, poprosić ją o umożliwienie przebadania psa pod względem psychiki ale tak, żeby ktoś był się w stanie pod tym podpisać, następnie zrobić spis domów małego dziecka albo domów dziecka i rozesłać plakat z jego dossier. jeśłi ktoś profesjonalnie zrobi taki plakat i wklei się skan takiej recenzji o psie, to napewno ktoś, kto lubi zwierzęta i ma tez pod opieka dzieci zgodzi się go przyjąć, może jakieś dzieci niewidome albo z innymi problemami... tu nie chodzi o to aby Dim zdał na dogoterapię ale żeby ktoś odpowiedzialny i znający sięna rzeczy wydał opinię na temat jego psychiki i predyspozycji , gdzie najlepiej sprawdziłby się. Co Wy na to. To można zrobić małym nakładem finansowym.Prawie żadnym w zasadzie.

No wiec tak Ania dowiadywała się już kiedys i powiedzieli jej ż e ze względu na wieki na to ż epies nie lubie psów-samców oraz kotów nie wiadomo czy nigdy mu nic nie odbije bezsensuno ale jelsi warto probowac to mozna by sprobowac tak jak mowi rybon

Posted

posłuchajcie, myslę, że tak jak zawsze, wszędzie i ze wszystkim: jeśłi komus zależy, np sam kocha psy a nie wykonuje zawód, jest czyimś bliskim, znajomym to może potraktować sprawę bardziej poważnie niż ktoś ot tak zapytany bez związku, sama wiem, że jeśli coś ma imię i adres i ktoś nam bliski o to poprosi, to sprawę traktuje sięniemal osobiście, trzeba kogoś tym zarazić. nam chodzi tylko o referencje, czyli żeby ktos stwierdził krótko mówiąc najlepiej na piśmie, że pies nadaje się do przebywania z dziećmi. Nie ma takich psów na świecie, nawet tych z dogoterapii co do których jest 100% pewność, że im coś kiedyś nie odbije. Bo zdarzyć się może wszystko. Dlatego te psy mają swoich opiekunów, zktórymi występują w parach. Co do Dima tak czy siak, z opinia czy bez niej warto zrobić taki plakat i zacząć go rozsyłać do ośrodków zajmujących się dziećmi, to może być równolegle. Pytanie, czy ktoś zna kogoś, kto mógłby się przyjrzeć Dimowi w sprawie jak wyżej i czy ktoś może się zająć tym plakatem?

Posted

Sluchajcie, bardzo chcaialbym was wspomoc w tej sprawie, ale wiem ze zanosi sie na wiele dzialan i na to, ze trzeba jej poswiecic duzo czasu. W dodatku nie mam pojecia jak sie zalatwia takie sprawy, ale jesli chcecie, to jedna osoba moze wszystko zoorganizowac, a reszta moze wspomoc-ja oczywiscie tez, ale calej sprawy na swoje barki wziasc nie moge (a chcaialbym ale mam duzo pracy zawodowej i dodatkowo szkolenie, wolontariat i dogomanie). Jak macie dla mnie jakas mala prace do wykonania to sluze pomoca, bo pomysl dobry-czemu nie, warto zawsze sprobowac.

Posted

dobra, jedna sprawa już jest załatwiona, znana powszechnie treserka psów pani Agnieszka Boczula zgodziła się przed chwilą przebadać psa, jeśłi, pies przejdzie te jej testy wyda stosowną opinię na piśmie. Potrzeba teraz , żeby Dim na kilka dni przyjechał w gościnę do Cioci Rybon a właściwie do cioci rybon i cioci Agnieszki, bo tam zostałby te kilka dni na sprawdzenie jego predyspozycji. To jest szansa dla Dima, bo Agnieszka Boczula jest powszechnie znana tak w świecie treserskim jak i opiniotwórczym. Teraz pozostaje kwestia jak to zorganizować. Proszę o pomysły i propozycje. ja się tu Dimem zajmę. Reszta sprawy polegać będzie na siedzeniu przey kompie i ew rozmowach telefonicznych. Reasumując:

mamy
- osobę kompetentną dowydania opinii

potrzebujemy:

- zgody na wakacje dla Dima
- transportu do Mińska albo wawy
- plakatu
- spisu placówek wychowawczych, domów dziecka, domów rodzinnych, co tylko

Czy sa jacyś chętni do pomocy?

Ja obstawiam czas egzaminów psa, jego wikt i opierunek na miejscu, biorę na siebie pośrednio też sprawę opinii, jedno z drugiego wynika, mogę tez odebrać psa z wawy, jeśli transport będzie tylko do wawy

Posted

rybon36 napisał(a):
hop hop hop????!!! jest tu kto?

jest :loveu: tylko niestety zbyt daleko mieszka żeby pomóc na miejscu

ale podnieść można zawsze ..............

gratuluje rybon36 :loveu: pomysłu i trzymam kciuki żeby się udalo

super , że chcesz pomóc Dimkowi to od niego :Rose:

Posted

transport do warszawy bylby, ja tam czesto jezdze, tylko istnija inne kwestie,
czy schronisko zgodzi sie na jego 'wakacje' (moze wcale nie bedzie problemu, ale zawsze trzeba sie najpierw upewnic) i te opinie z szkol itd. Nie moge sie dodzwonic do ani i kropki, ona by to pewnie zdobyla,to musi troche potrwac

Posted

Ania i Kropka opinie pzredszkola dostanie nawet z dnia na dzien bo pracuje tam jej maam a o zgode schroniska na te wakacje to pogadam ja w najblizszym czasie keidy bedzie p. dyrektor

Posted

nie w wakacje tylko na wakacje czyli zaraz już, bo może uda się przed Gwiazdka pomóc i jemu i uszczęśliwić dzieci. Jeśłi sa jakieś opinie na temat jego z przedszkola, poproszę o te dokumenty też, im więcej tym lepiej

Posted

Wreszcie chwila czasu dla siebie ( Zuzia właśnie zasnęła :sleep2: ) Rybon świetny pomysł:loveu: . Jeżeli chodzi o zgodę schroniska na wyjazd Dimka nie będzie z tym problemu. Pani Dyrektor zależy na tym aby jej podopieczni znaleźli dobre, kochające domki więc jeżeli jakoś może im pomóc to nie ma problemu. Jutro zadzwonię do niej i wszystko załatwię. Rybon jak byś mogła przysłać mi na pw numer kontaktowy do siebie. Pani Dyrektor na pewno będzie chciała do Ciebie zadzwonić i dokładnie dowiedzieć się gdzie Dimek jedzie. Co do opinii za szkoły jeżeli będzie potrzebna to nie będzie problemu z załatwieniem.

Posted

dobra, tel do mnie jest 501 44 88 64, będę czekac na tel od p.Dyrektor, póki co, kto zyw, niech gromadzi papiery psa ze szkoły i z przedszkola a w tytule napiszmy, że szykamy zdolnych plakacistów komputerowych