Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dzis spacer był dalszy i w towarzystwie innych psow mimo,ze Lodek nie angazuje sie specjalnie w zabawy tj.odgania sie od towarzystwa(wstawie film jak sie uda, jak sie 'bawi' z psami)to i tak odbiło sie to na zdrowiu do tego stopnia,ze lewo wieczorem szedł ...zalatwil sie pod schodami i ruszyc sie nie mógł wnosiłam go po schodach teraz spi w swoim lozku pod kocykiem w spokoju.Jest dziadkiem mimo,ze potrafi zaszalec, kazde najmniejsze szalenstwo pozniej boli....

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Lodek przemawia:lol: mowi po naszemu czyli po ludzku -narazie dwa tylko słowa; 'ała ,ała 'jak ktos ma jego pilke i nie chce oddac i 'nie ,nie' jak grzebie mu w misce(a moge pomieszac paluchem w misce, nawet jak wcina puszke. jedynie ucha wędzonego sie nie odważe zabrac mu bo wtedy jest zupelnie niepoczytalny i to widac).Lodka musiałam odchudzac a kotke nie wiem jak utuczyc ,wstyd mi przynosi na wsi chudnie -lepiej wygladala jak byla bezdomna ...odrobaczona jest w sumie juz 4 razy zreszta jak zarobaczona to apetyt by miala a chudla a ona nie ma apetytu nic jej nie smakuje..za wyjatkiem szynki,surowego miesa .Bozita,amimoda fee a kiedys jadla kitiketa i nie narzekała...suche ,zeby ja podtuczyc kupilam dla kociakow hilsa royala i inne cuda fee jadla fitmin wiec zmieszałam jej z hilsem i juz fee.Sama nie wiem czy ona chora czy poprostu wybredna ale chudo wyglada;(

Posted

Lodek dzis na spacer wzioł sobie przekąske ;ucho wędzone- srał i nie puszczał-szedł na pola i nie puszczał na trawce połozył sie i piknikował spozywajac ....

Posted

aparat wypozyczyłam siostrze ale dla ciocia Mika swierzutkie telefonikiem z dziś
Lodek na spacerku...
[IMG]http://images47.fotosik.pl/835/2f3a7534ea280935med.jpg[/IMG]
Lodek na tapczanku...
[IMG]http://images37.fotosik.pl/788/6d0dc312c1167360med.jpg[/IMG]

ps.samej brakuje mi aparatu bo jak Lodku zaczyna glupie minz robic to az yal nie uwieczniac..

Posted

:-(:-(:-(:-(i ma się wrażenie że się oddala mam to samo z Maksiem czasem boje się myśleć co będzie jak go zabraknie

Posted

[quote name='YxNinaxY']Jaki zadowolony Lodek w tych kwiatkach :D Ten gwiazdorski uśmiech i jakże pięknie ułożone łapki :D Uwielbiam oglądać Lodkowe zdjęcia :)

temu baranowi wyraznie brakuje modelowania ,pozowania gdybyscie widzialy jak on sie ustawia do zdjeć to zawodowiec jest;)i narcyz troche jak widać:)
dostosowałyśmy spacerki do lodkowych wymagań i idziemy tylko do najlbliższej łąk i tam Lodek zarządza piknik: kladzie sie na trawce my z nim i lezymy i to jest spacer jaki Lodkowi odpowiada a jak jeszcze przekąska jest to juz super:)

nie w kwiatkach tylko w zielsku poleguje p...y mlecz jest wszedzie nie mam juz trawnika tylko zółto wszędzie...żółto ,łąki żółte,pola(rzepak)żółte widać z daleka gdzie czubki mieszkają....o soryy na działkach biało smieg sypie....
Lodek w zielsku...

Posted

Oj tam zaraz w zielsku, mleczyk na zdjęciach wygląda ładnie, Lodkowi najwidoczniej nie przeszkadza :> A w wianuszku prezentuje się na prawdę uroczo :D Słodziak z niego straszny :)

Posted

Jutro poznam Lodka osobiście :cool3::cool3::multi::multi: (Będziemy mieć wizytę poadopcyjną ;))
Rytka, tylko bez numerów, "uratowałam" dla Ciebie ostatni kawałek sernika :lol:

Posted

szkoda, że nie będę miała czasu, żeby się przyłączyć do towarzystwa
ale będziemy próbowali łapać bezdomną sunię w wysokiej ciąży, jakoś wątpię, czy ją złapiemy :(

Posted

Lodek się takich tłumów nie spodziewał...
...początkowo to miał ochotę uciec z tego "wariatkowa", co jasno zakomunikował pańci :evil_lol:

Został przekupiony gryzakami, stwierdził, że da się wytrzymać i jeszcze troszkę u nas posiedzi :lol:

Cioteczka Rytka przyjechała "obładowana" niczym gwiazdor. Psiaki dostały gryzaki, puszki i środek do czyszczenia uszu, kotki i kociaki próbki suchej karmy. Serdecznie dziękujemy :loveu:
Szkoda, że cioteczka i Lordzik nie mogli zostać dłużej... mam nadzieję, że nas jeszcze odwiedzą albo nam uda się wpaść rewizytą ;)

Posted

Ajula i jak udało sie?mielismy dołączyć ale się bałam ,ze ja zgine w tym wielkim mieście i bedziecie mnie szukac zamiast suni.

Lodku był oszołomiony ilościa i bezposredniością innch psow z jednym smiałkiem by sobie poradził ale ich było wiecej i większe i musiał dzielnie znosić obwąchiwanie i zaczepki(naruszanie przestrzeni prwatnej).
Jednak obojetnie jaki stres by nie przezywał apetyt go nigdy nie opuszcza samczki zawsze pochłania:)potem sie osmielił i postanowił poszukac spokojnego kąta i uwalil sie u pana na kanapie.
obładowana niczym 'gwiazdor'-dementuje ledwie paczucia gryzakow i kilka puszek,ktore nie podeszły Lodkowi.Srodek do czyszczenia uszu Lodku ma juz inny a i tak tego innego większego tez czuje niz zuzyje bo o ile krople surolan mozna mu wykapiac bo tłuste o tyle płyn do czyszczenia to bunt jest wielki szkoda,zeby sie u mnie zmarnowaly(przeterminowały).

zapraszamy na rewizyte ale jak juz wiem jak do Was trafic to sie teraz macie przekichane bede wpadać jeszcze;)

Posted

zapomnialam o najwazniejszym jak goscilismy sie z Lodziem to mialam telefon;
-dzwonie z ogłoszenia
ja;z jakiego ogł.
- o psa z allegro
ja;jakiego psa
-tego niby jamnika (w tle jakis pan krzyczy Lordaaa)kiedy i gdzie mozna go odebrać
ja; ale on jest pod opieka fundacji trzeba najpierw wypełnic ankiete odp. na pytania i jesli panstwo spełnia warunki okreslone to odbywa sie wizyta PA spisywana umowa i wtedy pies jest dopiero wydawany.
-to co mam zrobic
ja;oddzwonie do pani bo teraz nie moge rozmawiać

ja sie nie nadaje do rozmów mało wygadana jestem:oops: tu sie tylko tak pyskuje, ciapus ratuj!!!porozmawiasz z Panią?