Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

normalnie mnie zatkało jak dzisiaj wpadłam na dogo :crazyeye:
jaka śliczna, nowa grafika... (przynajmniej na pierwszej stronie i dzięki za to, bo inaczej zgubiłabym się)..
...ciekawe czy też bedzie tak mulić? :eviltong:

[B]Niedźwiedzica[/B] - też mi się kiedyś auto zapaliło, zatarł sie kompresor od klimy. Jak podniosłam maskę żarek dostał tlenu i buchneły metrowe płomienie, które (chyba bardziej odruchowo) stłumiłam upuszczając z wrażenia maskę na jej pierwotne miejsce. Koleżanka z która wtedy jechałam podjęła dokładnie taka sama strategię co Ty - zmęczyć wroga szybka ucieczką :eviltong:
a ja nerwowo szukałam w bagazniku gasnicy i oczywiście jak na złość wysiadło światełko, więc szukanie odbywało się w egipskich ciemnościach ( było ok 22) w atmosferze nieiwelkiej paniki i zakończyło się wybebeszeniem zawartości na ulice, bo ta piekielna gaśnica leżała na samym dnie....
potem miałam lekki uraz do palących się pojazdów i przez ok pół roku woziłam gaśnicę z przodu na wycieraczce pasażera, ale w tym czasie jakoś nic się nie zapaliło, więc mi przeszło i gaśnicę mam w bagażniku (chyba, dawno sie nie widziałysmy :diabloti: ) światełko dalej nie działa :p teraz tylko od czasu do czasu pociągam nosem w okolicy nawiewów żeby sprawdzić czy nie ma podejrzanych zapachów...

Posted

[quote name='Terriermania'][B]aga - o[/B] - a gdzie można chociaż obejrzeć dogomaniacki kalendarz??? pliz......:candle:[/quote]
Choćby [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2408231#post2408231"][COLOR=Blue]tutaj[/COLOR][/URL] :cool3: :lol: :loveu:

Posted

[quote name='Ali26762'][B]Aga[/B], nie wiem jak się [B]swallow[/B] umawiała w drukarni, ale być może istnieje możliwość indywidualnego zamówienia naszego kalendarza bezpośrednio u nich. Wówczas to oni wysyłają kalendarz bezpośrednio do osoby zainteresowanej. Wiem, że taką drogą kalendarz otrzymała [B]Kardusia[/B].
[/quote]

W zasadzie nie umawiałam się, ale mam nadzieję, że bez naszej wiedzy nie będzie można nabyć tego kalendarza.

[B]Rita[/B] - bardzo współczuję [`]

Posted

[quote name='Wind']Zasady clenia to w ogole loteria ;)

Kiedys zamowilam specjalna lampe z zarowkami "swiatla dziennego" do wlasciwej oceny profili kolorystycznych zdjec. Cla nie zaplacilam mimo, ze wartosc przekraczala 100 USD (a to jest jak dobrze pamietam wartosc graniczna clenia). Niestety lampa miala przykry wypadek :evil_lol: i musialam zamowic kolejna, identyczna w identycznej cenie, z tego samego sklepu i z tymi samymi kosztami wysylki. I co ciekawe, clo tym razem nam doliczono (35%).

[/quote]

Ja kiedyś dokładnie tu na dogo pisałam o warunkach clenia - niestety nie pamiętam na którym topiku. Wartość celna jest u nas określona w EURO, ok 24 EURO dla przesyłek zwykłych i 45 EURO dla prezentów , czyli przesyłek z dopiskiem "gift" ( o ile dobrze pamietam). Jak będę miała czas to poszukam gdzie to napisałam wcześniej, wtedy byłam na bieząco i podałam nr telefonu do oddziału celnego Poczty Polskiej w Warszawie, gzdie można uzyskać szczegółowe informacje.
A tak jak pisała [B]Wind[/B], wartość przesyłki to jej wartość wynikająca np z faktury plus koszty wysyłki i ubezpieczenia. Do tej wartości dolicza się cło i dopiero do całości 22% VAT

Posted

[quote name='Terriermania']dzieki :multi: a to może sie jeszcze dowiem gdzie można takowy nabyć???
wybaczcie moje pytania, ale jestem tu raz na jakiś czas i ciezko przeczytac wszystkie posty...[/quote]

[B]Terriermania[/B] - koszt kalendarza to 52 zł + 9 zł wysyłka z Gdańska. Jeśli jestes zainteresowana to napisz do mnie priva

Posted

eee... :crazyeye: ale numer...
nie wiem czy wierzyć??? :???:
chciałam zobaczyć kalendarzowe zdjęcia w wiekszym formacie i pomyslałam, że jak kliknę na któreś, to otworzy sie w większej wersji w nowym oknie.... :thinkerg:
.....okno sie otworzyło, imageshack strona do obróbki wielkosci zdjęć, a później wyskoczyło mniejsze okienko z informacją, że jestem 999,999th visitorem i że wygrałam 2086.56 $ i muszę tylko wypełnic poniższą ankietę i dostanę ta kasę
ludziska, co WY na to, bo ja nie wiem :shocked!: :huh:

Posted

ZNALAZŁAM :multi: :multi: :multi: to co pisałam kiedyś o [SIZE=4][COLOR=#ff0000][B]CLE[/B][/COLOR][/SIZE]
Mozna o przepisach poczytać
[SIZE=2][SIZE=2][URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=14953&page=23.html"]tutaj[/URL] (post 225)[/SIZE]
[/SIZE]

Posted

[B]Terriermania[/B], żaba jest chyba dośc poważnym serwerem więc może?...
Jak mi każą cos kupić, wpłacić, zeby wygrać to olewam ...ale jak tylko napisac? co Ci szkodzi? No chyba, zeby to był jakiś koń trojański za tym to bym sie bała...Ja to bym sie pewnie nie dowiedziała nawet bo pocztę od nieznajomych porostu kasuję nie czytając.

Najlepszy w tych podpuchach jest Reader's Digest, znowu dzisiaj dostałam kopę makulatury od nich. Dobrze, ze mam piece kaflowe, jest czym rozpalać hihihi.

Posted

[quote name='borsaf']Najlepszy w tych podpuchach jest Reader's Digest, znowu dzisiaj dostałam kopę makulatury od nich. Dobrze, ze mam piece kaflowe, jest czym rozpalać hihihi.[/quote]

szkoda, że jestes tak daleko, tez mam troche spamu makulaturowego, a nie mam pieca :czytaj:

Posted

[quote name='borsaf']Najlepszy w tych podpuchach jest Reader's Digest, znowu dzisiaj dostałam kopę makulatury od nich. Dobrze, ze mam piece kaflowe, jest czym rozpalać hihihi
[/QUOTE]

Eeee tam ... w podpuchach moi Mili najlepszym, niekwestionowanym faworytem jest ZUS :evil_lol: Udaje mu sie wszystkich utrzymywac w plonnym przeswiadczeniu, ze emerytury beda, fortuny z OFE beda, ale tylko rozsadni wiedza, ze bedzie ... ale figa z makiem :lol:

W.

Posted

[quote name='Wind']Eeee tam ... w podpuchach moi Mili najlepszym, niekwestionowanym faworytem jest ZUS :evil_lol: Udaje mu sie wszystkich utrzymywac w plonnym przeswiadczeniu, ze emerytury beda, fortuny z OFE beda, ale tylko rozsadni wiedza, ze bedzie ... ale figa z makiem :lol:

W.[/quote]

eeee..... ja wiem, że emeryturę bedę mieć na 100%, tylko czy wystarczajaco dobra? skoro w chwili obecnej dostaję chyba jałmuznę, bo pensja tego nazwać nie można niestety :shake:
a OFE mnie nie dotyczy, chociż się zapiasłam, konkretnie do CU, a teraz przestali wpłacać mi składki (bo nie dotyczy) coś tam na tym koncie jest, a nikt nie wie czy to można z powrotem wypłacić czy prześla do wspomnianego ZUS

Posted

[quote name='Terriermania']eeee..... ja wiem, że emeryturę bedę mieć na 100%, tylko czy wystarczajaco dobra? skoro w chwili obecnej dostaję chyba jałmuznę, bo pensja tego nazwać nie można niestety :shake:
a OFE mnie nie dotyczy, chociż się zapiasłam, konkretnie do CU, a teraz przestali wpłacać mi składki (bo nie dotyczy) coś tam na tym koncie jest, a nikt nie wie czy to można z powrotem wypłacić czy prześla do wspomnianego ZUS[/QUOTE]

Tiaaaa ... bedziesz miec na 100%, jesli znajdzie sie ktos kto bedzie na ta i podobne emerytury pracowac :evil_lol: Jest nas coraz mniej, a Ci co sa to bez przedluzania gatunku uciekaja, zachecani przez Jasnie panujacych, poza granice naszego kraju.
Dlatego tez w optymizmie bylabym ostrozna lub wrecz powsciagliwa. ZUS nie jest po to aby pieniadze inwestowac, czy oszczedzac, ale po to aby blyskawicznie wydatkowac je na biezace cele, zaciagajac przy tym gigantyczne kredyty ...
BTW malo sie o tym mowi, ale prawda jest taka, ze katastrofa emerytalna jest juz nam bardzo, bardzo bliska ...

W.

Posted

[quote name='Wind']BTW malo sie o tym mowi, ale prawda jest taka, ze katastrofa emerytalna jest juz nam bardzo, bardzo bliska ...

W.[/quote]

Podobno juz w 2012 r :razz: . Czytałam o tym ze dwa dni temu na Onecie albo Interii. W tym roku własnie na emeryture przejdzie pierwszy powojenny wyż.

[B]Terriermania[/B] - ja tez jutro od rana pracuję, a ostatnio wychodzi mi po 12 godzin dziennie pracy :mad: :p

Posted

[quote name='Wind']Tiaaaa ... bedziesz miec na 100%, jesli znajdzie sie ktos kto bedzie na ta i podobne emerytury pracowac :evil_lol: .[/quote]

uwierz mi, na moja zapracują następni z tej firmy, chyba, że wszyscy uciekna z kraju i nie będzie kogo pilnować :eviltong:

Posted

[quote name='Terriermania']uwierz mi, na moja zapracują następni z tej firmy, [/quote]

He he he, a ciekawe, kto zapracuje na ich pensje, jeśli nie będzie komu płacic podatków ?? :cool3:

Posted

[quote name='Terriermania']
a jutro do roboty na 8, buuuu... :grab:[/QUOTE]
Żartujesz, w sobotę :eek2:
Jutro o tej porze nasi będą łoić Bułgarów, dzień jest urzędowo wolny od pracy :evil_lol:

A mnie też kiedyś dymiło spod maski :p Ale jakoś tak dziwnie, boczkiem, jak stałam na światłach. Najpierw się wystraszyłam, ale jako, że nic nie śmierdziało spalenizną, pomyślałam, że to pewnie z rury wydechowej tego przede mną... Do domu było blisko, więc śmignęłam czym prędzej :lol: , jak dojeżdżałam do garażu to już widziałam, że to jednak u mnie dymi :evil_lol: Stanęłam przed garażem, poszłam otworzyć drzwi, odważyłam się otworzyć maskę... A tam nic nie widać :niewiem:. Wjechałam do garażu, zamknęłam wszystko, a przed garażem znalazłam kałużę (gaśnicy nie używałam :lol: ). Okazało się, ze pękł jakiś przewód z chłodnicy i woda wyciekła, a wyciekając parowała obficie, stąd ten dymek ;) Ale strachu się najadłam :diabloti:
Zwłaszcza, ze mój ojciec kiedyś wracał z delegacji nyską, która spłonęła po drodze... Dymiło się, kierowca stanął na parkingu, pasażerowie wysiedli rozprostować nogi. Kierowca otworzył maskę i w sekundzie cały samochód stanął w ogniu :shake:

Posted

[quote name='Terriermania']uwierz mi, na moja zapracują następni z tej firmy, chyba, że wszyscy uciekna z kraju i nie będzie kogo pilnować :eviltong:[/QUOTE]

Takie osoby jak Ty, buduja moja wiare, ze wiara czyni cud nadziei :modla:

I ja dolacze do jutrzejszych pracusiow, jednak bardzo sie z tego ciesze :-) Mam sesje we wnetrzach pieknego hotelu, wiec powinno byc bardzo interesujaco :loveu: A poza tym, pozniej zaczynam wiec i wyspac sie zdolam i pofitnesowac.
Tymczasem klaniam sie Wam nisko i lece na spacerek z suczydlem

[IMG]http://www.moheroweberety.net/go/images/gadzety/komorki_pani_hela_rogata_120x160.gif[/IMG]

W.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...