Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

[B]Wind[/B] - Twoja psiunia udawadnia, że mały może więcej :loveu::eviltong::p.

[B][SIZE=3]A tak ogólnie to jestem w ogromnym szoku po wieczornym programie Expresu Repotrerów (TVP 2) - reportaż o psim smalcu. W jakim kraju my żyjemy???
Wyć się chce[/SIZE][/B] :-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:shake::shake::shake::shake::shake::-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(
Za tydzień ma być coś jeszcze na ten temat.

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='coztego']
[B]moriko[/B], orkiestr u nas bez liku, łażą po całym mieście i hałasują :evil_lol:
Odbyła się uroczystość nadania imienia Jana Pawła II osiedlowej szkole, po uroczystościach w szkole dzieciaki przemaszerowały do kościoła, a na czele pochodu szła nieszczęsna orkiestra. :p[/quote]

[B]Coztego, [/B]tak tez myslałam że to musiala byc jakas spuer okazja :p, ja juz orkiestry gorniczej na osiedlu nie widzialam od ponad 10 lat :evil_lol: , to juz nie te czasy

[quote name='Jura'][B]Moriko[/B], namawiam Cię, jak i wszystkich niezdecydowanych, na wycieczkę na światówkę. Taką stawkę AT (mam nadzieję, że nie tylko pod względem liczebności, ale i piekności) nieszybko w naszym grajdołku zobaczymy.[/quote]

Byloby wspaniale sie wybrac, pewnie AT bedzie tam co nie miara i to pieknych, niestety Poznań trochę daleko :( czemu wszytkie fajne imprezy musza byc na drugim koncu Polski :diabloti: , ciężko byłoby tez z wolnym w pracy.
A w jaki dzien dokladnie beda AT?

[B]Majutek[/B] kontra Pudzian jest super :loveu:

Posted

[quote name='Kardusia'][B][SIZE=3]A tak ogólnie to jestem w ogromnym szoku po wieczornym programie Expresu Repotrerów (TVP 2) - reportaż o psim smalcu. W jakim kraju my żyjemy???[/SIZE][/B]
[B][SIZE=3]Wyć się chce[/SIZE][/B] :-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:shake::shake::shake::shake::shake::-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(
Za tydzień ma być coś jeszcze na ten temat.[/quote]
Nie widziałam, nie wiem o co chodzi... :shake:

Posted

[quote name='Anisha']Nie widziałam, nie wiem o co chodzi... :shake:[/quote]

Bardzo częstym stwierdzonym zjawiskiem w kraju jest hodowanie psów - w warunkach można się domyślić jakich: - bród, smród, ubóstwo i CIEMNOTA do celów uboju z przeznaczeniem na smalec. A to dlatego,że krąży "legenda" że psie sadło jest lekarstwem na wszystko. Szokujące obrazy, szokujące wypowiedzi tych co to robią i w ogóle SZOK!!!!:shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake:. Wolałabym tego nie widzieć :-(...

Posted

[quote name='Kardusia'] Szokujące obrazy, szokujące wypowiedzi tych co to robią i w ogóle SZOK!!!!:shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake:. Wolałabym tego nie widzieć :-(...[/quote]
W takim razie cieszę się, że tego nie widziałam... Może nie lepiej, ale na pewno często ŁATWIEJ jest z pewnych rzeczy nie zdawać sobie sprawy... :shake: Straszne...

Posted

[B]Kardusia,[/B]

Nie widzialam tego programu ... ale z tego co napisalas, to nie mam czego zalowac :shake: :shake: :shake: Wlosy deba staja :-(

Posted

[quote name='Kardusia'][B][SIZE=3] reportaż o psim smalcu. W jakim kraju my żyjemy???[/SIZE][/B][/quote]
Programu nie oglądałam (i dalszej części nie zamierzam, bo tylko się zdenerwuję), więc nie będę się wypowiadać na temat tej sprawy. Oczywiście w Polsce okrucieństwo wobec zwierząt jest zbyt często spotykane. Oczywiście możemy narzekać, że nasze prawo jest niedoskonałe w tej materii, podobnie, jak jego egzekwowanie, że świadomość społeczna jest bardzo niska, ale dla mnie najbardziej przygnębiające jest to, że nie ma takiego państwa, w którym w ogóle nie ma przypaków okrucieńtwa wobec zwierząt, a Polska wcale nie jest tym miejscem, gdzie takich przypaków jest najwięcej.
[B]moriko[/B], AT będą w piątek 10 listopada.
[quote name='moriko']czemu wszytkie fajne imprezy musza byc na drugim koncu Polski [/quote]
Nie wszystkie, a poza tym spytaj ekipę z Twojego regionu (a przede wszystkim Nitencję), czy to naprawdę tak daleko :lol:.
A propos fajnych imprez na drugim końcu Polski, co robisz w połowie sierpnia przyszłego roku? :cool3:

Posted

[quote name='Wind']Musze sie pochwalic ;)

Oto Majut w reklamie z Pudzianem :-) Oczywiscie Majut w dwoch "osobach" :evil_lol:

[URL]http://i11.tinypic.com/2jesbyv.jpg[/URL]

:lol:[/quote]

Wind Majutek klawy :thumbs:. Ciekawe jak by sobie poradziła w "spacerze farmera"... ;) :lol:

Posted

Majutek super, a ja wam muszę wkleić dzisiejsze poranne zdjęcie, bo mnie mój szczenior rozczula... :loveu:
Na focie dopiero co obudziły go dźwięki mojego śniadania, więc przyczłapał do kuchni sprawdzić, czy przypadkiem nie chcę się z nim podzielić czymś smacznym :lol: .

Czyli fota pt. "Ej... co jesz?" :loveu:

[IMG]http://img151.imageshack.us/img151/9518/niadankoyv5.jpg[/IMG]

:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Anisha-a chciałaś się czyms podzielić ?? ;) strasznie dorosły ten twój szczyl się robi :crazyeye: i jaki kochany,że tak pospać daje...ma to po kądzieli, bo moje sucze potrafia niekiedy do południa spać, jeśli ja spię też :-o Heśka nawet na dzwonek wtedy paszczy nie drze :diabloti:

Posted

[quote name='Anisha']...muszę wkleić dzisiejsze poranne zdjęcie, bo mnie mój szczenior rozczula... :loveu:
Na focie dopiero co obudziły go dźwięki mojego śniadania, więc przyczłapał do kuchni sprawdzić, czy przypadkiem nie chcę się z nim podzielić czymś smacznym :lol: . [/quote]
[B]Anisha - [/B]i co??? Jedliście razem śniadanko? To rozbrajające słodziutkie pysio - i jak z takim nie zjeść wspólnego śniadanka ;):evil_lol::eviltong:??? Boski chłopak - kto wie może kiedyś zostanie ojcem moich "wnuków" :p. Anisha a już niedługo bedzie miał siedem miesiecy :multi:. Jak ten czas zasuwa:roll:...Wytarmoś go od nas :multi:.

Posted

[quote name='niedzwiedzica']... kochany,że tak pospać daje...ma to po kądzieli, bo moje sucze potrafia niekiedy do południa spać, jeśli ja spię też :-o Heśka nawet na dzwonek wtedy paszczy nie drze :diabloti:[/quote]

I ja też potwierdzam,że po kądzieli. Dolka identycznie jak Hesia - gdy nas dopadnie drzemka - to nie ma suki w domu. Choćby nawet jeże tupały pod oknem :evil_lol:.

Posted

[B]Anisha,[/B] buziaczki dla Shagusia od cioteczki. Fajny ci on, oj, fajny, taki przytulasny rosnie.

[B]Kardusia[/B], oj ciagnie Cie do szczylków??? W swatke sie już bawisz, chlopaków przeglądasz, to już jesteś na etapie bólu głowy, która kwadratowieje. Zapytaj Niedźwiedzicy, ona cos wie na ten temat:evil_lol:

Hihihi, to moze ja Regona zaczne wystawiać?
Co ty na to, Regonik?
Spojrzal jednym okiem, bo wyleguje sie na kanapie za mną i mruknął: goopotki opowiadasz pancia, oj goopotki:evil_lol:

Posted

[quote name='Kardusia']I ja też potwierdzam,że po kądzieli. Dolka identycznie jak Hesia - gdy nas dopadnie drzemka - to nie ma suki w domu. Choćby nawet jeże tupały pod oknem :evil_lol:.[/quote]
My mamy tak samo - choć nie spokrewnione... Mój szczyl od początku taki był, nigdy w nocy nie budził, w czasie podróży z USA w wieku 8 tygodni nawet siusiu nie chciała zrobić przez te kilkanaście godzin - dopiero jak ją już w Warszawie na trawce postawiłam to się wysiusiała! :-)

Posted

Flaire-jakie niespokrewnione :cool3:;)jakbys w rodowodzie pogrzebała,to wspólni pradziadkowie albo dalej są na 100 % ..nie wypieraj się rodziny :mad:;) pzrecież one wszystkie sa gdzieś dalej powiązane więzami krwi :p

Borsaf-wysłałam ci priva..poczytaj, pomysl, naprawdę :roll::roll::roll::roll:

Posted

[quote name='niedzwiedzica']Flaire-jakie niespokrewnione :cool3:;)jakbys w rodowodzie pogrzebała,to wspólni pradziadkowie albo dalej są na 100 % ..nie wypieraj się rodziny :mad:;) pzrecież one wszystkie sa gdzieś dalej powiązane więzami krwi :p[/quote]
W przypadku Misi to nawet daleko nie trzeba grzebać, bo ona jest spowinowacona przez Stetsona. Ale z Locią to trzebaby baaaaaardzo głęboko grzebać... ;-)

Posted

[quote name='niedzwiedzica']Anisha-a chciałaś się czyms podzielić ?? ;)[/quote]
A jakże odmówić takiemu spojrzeniu? :lol: :cool3: Zostawiłam mu dwa kęsy bułeczki z wędzonym pstrągiem.... zdaje się, że zasmakował... :eating:
[quote name='niedzwiedzica']strasznie dorosły ten twój szczyl się robi :crazyeye: [/quote]
Spójrz na tickerek - czas leci, niestety! :-( Mniejszy już nie będzie... Ty masz fajnie, zawsze możesz sobie "zrobić" małe pieski, a właściciele psów już na zawsze zostają ze swoimi starymi koniami... :placz:
[quote name='niedzwiedzica']i jaki kochany,że tak pospać daje...ma to po kądzieli, bo moje sucze potrafia niekiedy do południa spać, jeśli ja spię też :-o Heśka nawet na dzwonek wtedy paszczy nie drze :diabloti:[/quote]
To fakt, ze spaniem to on jest idealny! Ostanie siku koło północy i do 10 rano psa nie ma, a potem też nie musi od razu wychodzić - pierwsze spacery zdarzają nam się koło 11, albo nawet trochę po... zależy jak nam wyjdzie... :lol:

[quote name='Kardusia']Boski chłopak - kto wie może kiedyś zostanie ojcem moich "wnuków" :p. [/quote]
Szczerze mówiąc - wątpię, bo daleko mi do planów wystawowych :roll: .

[quote name='borsaf'][B]Anisha,[/B] buziaczki dla Shagusia od cioteczki. Fajny ci on, oj, fajny, taki przytulasny rosnie.[/quote]
Wymiziany - zgodnie z życzeniem - nawet z buziaczkami! :lol: :fadein:

Posted

[B]Borsaf[/B] - ano... tak się tylko zawczasu rozglądam,żeby potem tej kwadratowej głowy nie dostać :evil_lol:;):evil_lol:...

[B]Flaire [/B]- bo one po prostu tak mają :loveu:... a nie wszystkie psy (rasy) posiadają tyle genetycznej inteligencji co nasze erdele :multi:. I to jest powód do naszej wspólnej dumy:loveu:.

Posted

[quote name='Anisha'] Szczerze mówiąc - wątpię, bo daleko mi do planów wystawowych :roll: .[/quote]
[B]
Anisha [/B]- nie ... to niemożliwe by taki chłopak nie pokazywał w przyszłości swoich wdzięków :shake:. Ja zaglądałam na stronę Oddziału Gdańskiego ZK - nie ma ani jednego reproduktora :roll:. A Ty mając tak obiecującego młodzieńca nie możesz łamać suczych serc :-(:shake::placz:... Wiesz jaka to frajda mieć potomstwo po swoim psiaku :razz:. Kocha się je tak samo jak po swojej suni :iloveyou:...

Posted

[quote name='Kardusia']
[B]Anisha [/B]- nie ... to niemożliwe by taki chłopak nie pokazywał w przyszłości swoich wdzięków :shake:. Ja zaglądałam na stronę Oddziału Gdańskiego ZK - nie ma ani jednego reproduktora :roll:. A Ty mając tak obiecującego młodzieńca nie możesz łamać suczych serc :-(:shake::placz:... [/quote]
A patrzyłaś też czy są jakieś suki hodowlane? Bo ja o takich nie wiem, (poza moją gdyńską hodowlą From Reda Dale, ale tam już chyba nie ma planów na następne szczenięta) więc nawet nie ma dla kogo się starać! :evil_lol:

A czy on jest obiecujący to się dopiero okaże - na razie jest coraz dłuższy, ma olbrzymie uszy i ogonek chyba trochę nie tak, ale uczciwie to ja się na tym nie znam :roll: . Za to na pewno ma ojca, który ma wszelkie atrybuty do bycia reproduktorem i prawdopodobnie tak właśnie zostanie...

Posted

Anisha jak moj airedale osiagal wiek 6 miesiecy i dalej to ja codziennie nad nim plakalam ze taki brzydal :lol: Zaczął mi sie znow podobac w iweku 15 miechow :)

Posted

[B]Nitencja[/B], mnie [U]osobiście [/U]to on się do szaleństwa podoba taki jaki jest :loveu: , tylko widzę, że coś od wzorca odjechał .... :evil_lol:

Posted

[quote name='Anisha']A patrzyłaś też czy są jakieś suki hodowlane? Bo ja o takich nie wiem, (poza moją gdyńską hodowlą From Reda Dale, ale tam już chyba nie ma planów na następne szczenięta) więc nawet nie ma dla kogo się starać! :evil_lol:

A czy on jest obiecujący to się dopiero okaże - na razie jest coraz dłuższy, ma olbrzymie uszy i ogonek chyba trochę nie tak, ale uczciwie to ja się na tym nie znam :roll: . Za to na pewno ma ojca, który ma wszelkie atrybuty do bycia reproduktorem i prawdopodobnie tak właśnie zostanie...[/quote]

[B]Anisha!!!!! [/B]jejooooo.... :lol: A moja Milusia - to zła partia dla Shaggusia :evil_lol:. Ja wiem,że to zbyt wczesny temat - ale może kiedyś coś tam zaiskrzy ;). Panienka w sam raz, torszkę młodsza i na miejscu :razz::evil_lol:...:eviltong:.

A [B]Nitencja[/B] ma rację - podobanie się przyjdzie po pewnym czasie. Okres dorastania u wszystkich psów jest koszmarny, takie to to nie wiadomo co :roll:. Wszystkie partie ciała nieproporcjonalne, pies nie zwarty, ucho wielkie a łapy szczudłowate. Będziesz kiedyś z nutką rozrzewnienia spoglądała na fotki z okresu przejściowego. Wtedy już będzie rosłym, przystojnym, dojrzałym facetem,ojcem nastepnych pokoleń :evil_lol:;):fadein:.

Posted

[quote name='Kardusia'][B]Anisha!!!!! [/B]jejooooo.... :lol: A moja Milusia - to zła partia dla Shaggusia :evil_lol:. Ja wiem,że to zbyt wczesny temat - ale może kiedyś coś tam zaiskrzy ;). Panienka w sam raz, torszkę młodsza i na miejscu :razz::evil_lol:...:eviltong:.[/quote]
No dobrze, zaczekajmy na Milusię... :cool3: Coś widzę, że za swaty się bierzesz, a toż to dzieci jeszcze! :lol:
[quote name='Kardusia']Będziesz kiedyś z nutką rozrzewnienia spoglądała na fotki z okresu przejściowego. Wtedy już będzie rosłym, przystojnym, dojrzałym facetem,[B]ojcem nastepnych pokoleń[/B] :evil_lol:;):fadein:.[/quote]
Swatka, a do tego jeszcze uparta... :evil_lol: :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...