Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Dlaczego ja tak kocham teriery???
Innego juz bym dawno na glanc zrobiła grzebieniem i szczotką, no może, jak pudla to maszynką, a tu godzina roboty i NIC nie widać:placz:
Jedno piekne, że młody stał dzielnie i nawet sie do mnie przytulił, łeb przy trymowaniu położyl mi na ramieniu, slowem cudo, żadnego warkotu.
Inna para kaloszy, że pewnie pancia robiła to zbyt delikatnie więc efekty marne. Jutro ruszymy znowu do boju.
Na dowód kudły na podlodze:

"Stolik trymerski" i narzędzia tortur

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img83.imageshack.us/img83/7219/im002838rs6ij.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img83.imageshack.us/img83/2456/im002839rs5zq.jpg[/IMG][/URL]

I nic nie widać, że ubylo

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img126.imageshack.us/img126/8916/im002840rs8we.jpg[/IMG][/URL]

Najgorsze partie to sa poniżej uszu. Dużo tego i takie miekkie, nie chce wychodzić. Wogole główke to on ma raczej miekką. Koka i Hesia zupełnie inny włos maja na czółku.

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Borsaf- piekna kupe kłaków z młodego wyszarpałas :multi:walcz dalej i w końcu będzie widac,że masz polówke psa, bo reszta będzie ..w śmietniku ;)
Heśka jako młody pies tez główkę miała bardziej miękką, potem, stopniowo, włos zaczął się zmieniac na lepszy i teraz jest ok, podobnie było na policzkach. Kiedys miała tam jasny meszek, teraz druciana jest i pieknie ruda.:lol:..więc do dzieła :diabloti:

Posted

[quote name='Gosia_i_Luka']ps. Zach - macie jakieś fotki?? Gratulacje dla Ludwika za godne reprezentowanie planety Melmak. :lol:[/QUOTE]

Panie nauczycielki strzelały foty i mam nadzieje, że mi wyślą :)

[B]borsaf[/B]
kłaki mówią same za siebie- nie próżnowałaś i tylko tak dalej! :D

Posted

[B]U[COLOR="Red"]waga!, Uwaga!,[/B]
[/COLOR]
Niniejszym ogłaszam [B][COLOR="Blue"]Ali[/COLOR][/B] najbardziej cierpliwą osobą na forum

i nadaje jej prywatny tytuł " [B]Profesora łopatologii stosowanej"
[/B]
[SIZE="1"]Ali, wszystko sie udalo![/SIZE]

Posted

[quote name='borsaf'][B]U[COLOR="Red"]waga!, Uwaga!,[/B]
[/COLOR]
Niniejszym ogłaszam [B][COLOR="Blue"]Ali[/COLOR][/B] najbardziej cierpliwą osobą na forum

[/B]
[SIZE="1"]Ali, wszystko sie udalo![/SIZE][/QUOTE]

[B]Ali,[/B] nie wiem o co chodzi, ale tytul bardzo mi sie podoba :loveu:

[B]borsaf,[/B] porzadki wiosenne na psie poczynione z pelnym rozmachem :cool3: A efekt bardzo WIDOCZNY! :multi:

[B]Gosia,[/B] moze to dobry czas na kolejnego psa? :p Ja zawsze bede miala w tym temacie dylematy :roll:

[B]zach,[/B] gratuluje udanego wystepu przed dzieciakami! :multi: Ludi musial zrobic cudne wrazenie :loveu: Dzieciaki pewnie w domu mecza teraz rodzicow o takiego szorstka na urodziny :evil_lol:

W.

Posted

[quote name='Gosia_i_Luka']Flaire - przekaż Lotce, że is the best! :loveu: /co by dziewczynka zrozumiała :evil_lol: [/quote]Gosiu, czy Ty sugerujesz, że ona dlatego nic nie kuma, że ja do niej w złym języku? :crazyeye: Qrcze, o tym nie pomyślałam... Cały czas byłam przekonana, że to głupol straszliwy, a ona może być anglojęzycznym intelektualisą...:stupid:

Posted

[quote name='borsaf'][B]U[COLOR=Red]waga!, Uwaga!,[/COLOR][/B][COLOR=Red]
[/COLOR]
Niniejszym ogłaszam [B][COLOR=Blue]Ali[/COLOR][/B] najbardziej cierpliwą osobą na forum

[/B]
[SIZE=1]Ali, wszystko sie udalo![/SIZE][/quote]

Heyka :)

Suuuuuper :multi: :multi: :multi:

Brawo [b]borsaf[/b] !!!

Posted

[quote name='Wind'][B]Ali,[/B] nie wiem o co chodzi, ale tytul bardzo mi sie podoba :loveu: [/quote]
Mnie się też ten tytuł podoba i czuję się wręcz zaszczycona :multi:

A chodzi o to, że odpowiedziałam [b]borsaf[/b] na kilka pytań, dzięki czemu udało jej się poskromić kawałek komputera :)

Posted

[quote name='zachraniarka']A my dziś byliśmy z Ludwiśkiem na prezentacji w szkole. Terrier popisywał się tym co potrafi najlepiej czyli skakaniem, pokonywał coraz wyższe elementy ku uciesze dzieciaczków. Byli z nami nasi koledzy z grupy ratowniczej: goldenka, labradorka, owczarka.. No i wychodząc ze szkoły usłyszałam od jednej pani nauczycielek- że Ludwik na tle innych psów wygląda jak z innej planety. Idąc tym tropem doszło do tego, że stwierdzono, że Ludwik to krewniak Alfa- przybysz z planety Melmak :lol: :lol:[/quote]
Hihihi, a może Ludwiś rzeczywiście przybył z Melmak? Czy na Melmak nosi się mózgi w paszczach? :evil_lol: :cool3: :lol:

Posted

[quote name='Ali26762']Mnie się też ten tytuł podoba i czuję się wręcz zaszczycona :multi:

A chodzi o to, że odpowiedziałam [b]borsaf[/b] na kilka pytań, dzięki czemu udało jej się poskromić kawałek komputera :)[/QUOTE]

[B]Ali,[/B] chyle czolo przed Twym pedagogicznym talentem :multi:

Dzisiaj zamiast pedzic na nocny trening z Majutem, siedze i slecze nad zdjeciami ... wrrrrr ... I pomyslec, ze wszystko musze nadrobic, bo weekend zapowiada sie bardzo fotograficzny. Druzyna flyball z mojego klubu ma wazny wystep w Katowicach, a w niedziele prosto ze Slaska pedzimy na chrzciny :cool3: Na szczescie jako goscie i ... i fotografowie :p
Bedzie wiec co obrabiac od przyszlego poniedzialku ;)

W.

Posted

[quote name='Wind'][B]Ali,[/B] chyle czolo przed Twym pedagogicznym talentem :multi: [/quote]
Eeeee, no bez przesady. To naprawdę drobiazg. Ale tytuł fajny :multi:

[quote]Dzisiaj zamiast pedzic na nocny trening z Majutem, siedze i slecze nad zdjeciami ... wrrrrr ... I pomyslec, ze wszystko musze nadrobic, bo weekend zapowiada sie bardzo fotograficzny. Druzyna flyball z mojego klubu ma wazny wystep w Katowicach, a w niedziele prosto ze Slaska pedzimy na chrzciny :cool3: Na szczescie jako goscie i ... i fotografowie :p
Bedzie wiec co obrabiac od przyszlego poniedzialku ;)

W.[/quote]
Biedny Majutek, nie pogania dzisiaj, nie poskacze... Niedobra pańcia z Ciebie, bo pozbawiasz sunię takiej przyjemności :mad:

Ale rozumiem. Zaległości to najgorsze co może być, bo jak się uzbiera tego, to później traci się o wiele więcej czasu, żeby to wszystko ponadrabiać. A i coraz mniej się chce za to zabierać.

Mówisz, że będziecie mieli pracowity weekend... Ta ja już sobie ostrzę zęby na fotki z występu flyball-owców w Katowicach :)

Posted

[B]Ali,[/B]

Jutro i w srode nadrobimy z Majutem zaleglosci :cool3:
A co do naszych flyball-owcow to trzymajcie kciuki :cool3: Ja juz sie denerwuje i tradycyjnie zaklinam dobre Bozki, aby calej druzynie sie powiodlo. Druzyne stanowia oczywiscie 4 expresowe bordery:loveu:

Ali, mam jeszcze jedno pytanko ;) Widzialam, ze Gosia i zach zaczely troszke hopkowac ;) Jak mniemam czekacie na roztopy, aby do nich dolaczyc? :cool3:

Posted

Na razie mam niesprawny samochód, więc nawet nie miałabym jak dojechać, a chłop mi swojego nie da, bo potrzebuje.
Poza tym niech już się zrobi chociaż trochę sucho i odrobinę cieplej - teraz jest jeszcze zimno, więc boję się o moje oskubane zwierżątko. Może niepotrzebnie, ale mam uraz po chorobie Beruszka, która zaczęła się od przeziębienia i to jest silniejsze ode mnie.

A co do treningów - jak mnie dziewczyny zechcą, to chętnie do nich dołączymy z Derylem :)

Posted

[quote name='borsaf']To jest Borsaf przy komputerze:

[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img78.imageshack.us/img78/5031/borsafikomp6ae.gif[/IMG][/URL][/quote] I chyba też już dojrzała do trymowania :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ;)

Posted

[quote name='zadziorny']I chyba też już dojrzała do trymowania :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ;)[/quote]
Zadziorny, nie mogę:megagrin::megagrin::megagrin:
Ali, gratuluje zaszczytnego tytułu, a borsaf zawziętości we współpracy z kompem.
Fredzia tez była kilkakrotnie porównywana do Alfa. Ale terz to jest biedny, miejscami wyliniały do gołego piesek. Cud, że jeszcze nikt Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami nie wezwał (a może juz wezwał tylko jeszcze o tym nie wiem).

Posted

Hejka, Witam,
[B]Zadziorny[/B] byli to czasy, że wycięcie skłębionego wałka we włosach nic fryzurze nie robiło. Teraz starczy umyc głowę i trymowanie zapewnione Brrrrrrr.
Było słonko, jest pochmurnie, a my z Regonem do roboty póki dzień i cosik widać. Pozdrówka dogomaniacy!

Posted

Witam strasznie się za Wami stęskniłam
znowu zrobiło się wiele załegłości - zdążyłam tylko AT nadrobić a i to kosztowało mnie dwa dni ;)
Jednak warto było czytać- wiem juz wszystko że [B]Borsaf [/B]- zaczyna torturować Regonika, ( włosów na podłodzę co niemiara - wiec dobrze idzie:multi: )
że Misia znowu pięknie pokazała swoją sportową grację
, że sezon agility - na wybrzeżu ropoczęty,
że [B]Flaire[/B] - wspaniale odpoczywała szusając na nartach a Lotka pięknie nam i swojej pańci zaprezentowała - że ma nature podróżnika i że w każdych warunkch i wszedzie da sobie radę - np gdy jest zmęczona potrafi sobie znależc całkiem przytulne miejsce np w walizce:lol:
Dzięki [B]niedzwiedzicy[/B] - zobaczyłam pierwsze - [B]te zupełnie pierwsze[/B] oznaki wiosny - dziękuje - w miescie jeszcze tego nie widać - ....chociaż czuć już w powietrzu wiosnę..Jak się czuje mamusia - to już niedługo????
acha czytałam że Deryś jest już dokłądnie oskubany jestem ciekawa jak ten przystojniaczek - wygląda?

Mnie telekomunikacja robi w trąbę:angryy:
Borsaf - chodzi o tę że poprzednio Neostrada - była na inne nazwisko - ale ze wzglądędów m.i podatkowych zdecydowałm sie zrobić cesje numeru na mnie a zarazem zmianę całej umowy dot Neostrady - i to się ciągnie od połowy lutego - a obiecali że przejście będzie płynne.....
Domyślam się że chodzi o promocję - bo przez pół roku Neostrada ma byc Gratis>>.:eviltong:
My z Vigo przymierzamy się do szkoły, :roll: :razz:
trymujemy się regularnie, tylko ja przyjęłam taką zasadę że - skubie Vigo tak ogólnie całego - żeby jakoś to wyglądało ( laik nie zauważy :p ) a potem skupiam się nad detalami - taki detal jak głowa - pewnie będzie robiona ze dwa miesiące :crazyeye:
Z pracy też nie mogę za wiele zaglądac - bo wyrzucili Dyrektora - tego złego- co chciał zrobić porządek z internetem i podglądał czy ktoś uprawia prywatę.,:diabloti: w tej chwili szefem został kolega i chcemu mu wszyscy pomóc - pokazać - Tym na górze - że sami potrafimy sobie dac radę ...
Mam nadzeję że podłączą mnie w końcu - bo bez internetu - bez Dogo - tak mi dziwnie jakoś...

Posted

Kurka wodna.. widzę, że znowu nie jestem w temacie przez choróbkę i brak kompa włączanego przez mamuśkę (gogę) :cool3:
Diobra... co mnie ominęło? :razz: :p

Posted

użo, [B]Opal,[/B] dużo. W skrócie Ina streściła. Ogolnie na erdelkach i weszterierach jest wiosenne trymowanie piesków.
[B]INA [/B]- nareszcie, jak Ci musialo brakować. Nawet sie zastanawiałam, czy normalnego listu, na piechotkę (czyt. przez Poczte Polską) Ci nie wysłać.
Ja Regona znowu dzisiaj pzrez godzine grabiłam. Z grzbietu i boków już nic prawie nie wychodzi. Został pewnie włos żywy tyle, że długasny. Gorzej z główką. Nie chcą mu te kędziorki miękkie wychodzić, takie jakieś białe???
Na głowie mu sie kędziorki robią jak włos urośnie więc chyba on ma taką mieszaną sierść. Trochę po mamusi, troche po tatusiu. Kita juz przegrabiona, jest cieńsza. Jak na mnie, to grabki sie sprawdzają i sobie kupuję. Grabię jak Ty INA po całości bo z takim połowicznie zrobionym to TZ by sie nie chciał w mieście pokazać. Usune wszystek martwy, a potem, tylko na jednym posiedzeniu, skrócę ten żywy.
[B]Coztego[/B], on Skrzetuski dlatego, że z daleka to normalny, a z bliska uda i łopatki ma czarnym włosem przesiane. Inne, patrz Locia, Ludwig maja w tym miejscu tylko rudy włos.

Posted

[b]INA[/b] prowadź tę nierówną walkę z TPSĄ szybko a skutecznie, bo brakuje tu Ciebie i Vigusia. Naprawdę nie ma sposobu na tego monopolistę? :mad: :mad: :mad:

Posted

[quote name='borsaf']Jak na mnie, to grabki sie sprawdzają i sobie kupuję.[/quote] Najtaniej widziałam w Gdyni, [URL="http://www.grotpro.com/go/_info/?id=1210"]firma[/URL] prowadzi też sprzedaż wysyłkową.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...